Астрология-3 тема

• 68 458
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
Не обичам карти на малки деца. ( на моя син не смея да я погледна )
Ако съм на твое място няма да го пущам в чужбина като порасне, ще се притеснявам за здравето му, ще се събере с по зряла или по-голяма жена .

# 361
Ако съм на твое място няма да го пущам в чужбина като порасне, ще се притеснявам за здравето му, ще се събере с по зряла или по-голяма жена .

karakoinova, защо не обичаш да гледаш карти на малки деца?  newsm78

На мен пък ми е интересно да гледам карта на деца. Вижда се детето какви таланти има , което би помогнало на родителите евентуално да го насочат в някоя област. Също така се вижда,  къде евентуално може да има проблем това дете  и да се работи в тази насока.
 Аз пък си мисля, че е много положително да се гледа карта на дете...това наистина може да е в голяма помощ за родителите. Peace

......
при мен е с доста аспекти в натала, един от които -съвпад със сатурн върху ац и няма как да не го усетя този съвпад  Grinning

az, сподели как го усещаш ти този съвпад... Rolling Eyes

# 362

karakoinova, защо не обичаш да гледаш карти на малки деца?  newsm78

На мен пък ми е интересно да гледам карта на деца. Вижда се детето какви таланти има , което би помогнало на родителите евентуално да го насочат в някоя област. Също така се вижда,  къде евентуално може да има проблем това дете  и да се работи в тази насока.
 Аз пък си мисля, че е много положително да се гледа карта на дете...това наистина може да е в голяма помощ за родителите. Peace
Изпитвам страх да не мерна нещо лошо

# 363
  • Бургас
az, сподели как го усещаш ти този съвпад... Rolling Eyes

съвпадът е във везни. на моменти съм много песимистично настроена, на моменти пък - много оптимистично. прекалено строго се съдя и често изпадам в морална дилема между "трябва" и "искам".
колкото до теглото - ами все съм на диета  Grinning отслабвам сравнително лесно, когато реша, но обичам да си угаждам /юпитер в 1ви/ и съответно напълнявам и пак трябва да отслабвам. Laughing

картата на детето избягвам да я гледам, от както видях, че марса му на ац е в съвпад с алгол в 1ви дом Confused
иначе някъде срещах, че карта на дете до 7 години не се гледа, за да се оставят нещата да вземат естествения си ход и тогава да се работи според натала. за да има все пак някакво проявление вече на характера. а не да се задава от родителите като модел

# 364

Това към мен ли беше?
Аз пък не разбирам защо да не се гледа картата на дете?. Съгласна съм с куку-руку. Отделно няма идеален натал, както и супер лош Wink, всичко винаги има положителна и негативна страна, както се коментира по-горе  от тригоните, хората могат да станат '' леко'' мързеливи, а напрегнатите аспекти те бутат напред, карат те да дейсташ Winkи сега кое е по-добре да имаш тригони или напрегнати аспекти?
Синът ми има направен хороскоп/ не я харесвам тази дума/ от професионален астролог, още, когато беше на 6 месеца, сега съм поръчала и за щерката. Всичко до момента е много точно, да не се повтарям, какво има в картата на синът ми, кое се е осъществило и т.н.
Ако съм на твое място няма да го пущам в чужбина като порасне, ще се притеснявам за здравето му, ще се събере с по зряла или по-голяма жена . И това само от един Сатурн в 1 дом в дева? Професионалният астролог ми каза: че синът ми много ще пътува в чужбина, не е желателно да се установява да живее там, но това е от друг аспект. Дори и да има здр. проблеми винаги ще попада на най-добрите лекари/ абсолютно вярно и проверено с времето, роден е със здр. проблем, всички в бг казваха, че може да го загубим без 2-3 операции........ е, аз намерих лекар в чужбина на противоположно мнение, и детето израстна проблема без операции и лекарства, само с наблюдение........просто в бг бързат да оперират децата, и така им вредят повече, както и да е, наричаха ни чудо, което въобще не е така/. Относно по-голямата и зряла жена, трябва да проверя , не помня точно......каза, че приятелките в живота му ще бъдат не една и две, а много.......възможно и чужденка, реалността: от сега има доста момиченца обожателки, а е само на 5г. вече имаме първото писмо със сърчица от петгодишна девойка, друга пък го кани да спял в тях и сутрин да си гледали заедно детски филмчета, 3 момиченца буквално се биха за него/ без да преувеличавам/.
Както съм казвала и друг път астролога ме посъветва детето да не ходи на градина до 5г. ще попада на неподходящи учители и може да се травмира..........вярно. Имах предвид, че т.н. хороскоп на синът ми, лично на мен ми е много полезен, но всеки си решава за себе си дали да гледа детски карти или поръчва прочитът им от професионалист. И какво, ако не видиш и не знаеш за лошото, да не би да го избегнеш? По-добре човек да е подготвен

# 365
  • Бургас
ами по принцип човек си влияе на съдбата. и ако започне да си повтаря, че ето на, нещо лошо ще му се случи...много вероятно да му се случи...по тази причина, даже и да видя нещо притеснително, гледам да го извъртя в по-благоприятна светлина  Laughing е не винаги ми се отдава. имам предвид солари, прогресии и пр.
за натала си е полезно човек да разбере силните си и слабите си страни.

# 366

Това към мен ли беше?
Аз пък не разбирам защо да не се гледа картата на дете?. Съгласна съм с куку-руку. Отделно няма идеален натал, както и супер лош Wink, всичко винаги има положителна и негативна страна, както се коментира по-горе  от тригоните, хората могат да станат '' леко'' мързеливи, а напрегнатите аспекти те бутат напред, карат те да дейсташ Winkи сега кое е по-добре да имаш тригони или напрегнати аспекти?
Синът ми има направен хороскоп/ не я харесвам тази дума/ от професионален астролог, още, когато беше на 6 месеца, сега съм поръчала и за щерката. Всичко до момента е много точно, да не се повтарям, какво има в картата на синът ми, кое се е осъществило и т.н.
Ако съм на твое място няма да го пущам в чужбина като порасне, ще се притеснявам за здравето му, ще се събере с по зряла или по-голяма жена . И това само от един Сатурн в 1 дом в дева? Професионалният астролог ми каза: че синът ми много ще пътува в чужбина, не е желателно да се установява да живее там, но това е от друг аспект. Дори и да има здр. проблеми винаги ще попада на най-добрите лекари/ абсолютно вярно и проверено с времето, роден е със здр. проблем, всички в бг казваха, че може да го загубим без 2-3 операции........ е, аз намерих лекар в чужбина на противоположно мнение, и детето израстна проблема без операции и лекарства, само с наблюдение........просто в бг бързат да оперират децата, и така им вредят повече, както и да е, наричаха ни чудо, което въобще не е така/. Относно по-голямата и зряла жена, трябва да проверя , не помня точно......каза, че приятелките в живота му ще бъдат не една и две, а много.......възможно и чужденка, реалността: от сега има доста момиченца обожателки, а е само на 5г. вече имаме първото писмо със сърчица от петгодишна девойка, друга пък го кани да спял в тях и сутрин да си гледали заедно детски филмчета, 3 момиченца буквално се биха за него/ без да преувеличавам/.
Както съм казвала и друг път астролога ме посъветва детето да не ходи на градина до 5г. ще попада на неподходящи учители и може да се травмира..........вярно. Имах предвид, че т.н. хороскоп на синът ми, лично на мен ми е много полезен, но всеки си решава за себе си дали да гледа детски карти или поръчва прочитът им от професионалист. И какво, ако не видиш и не знаеш за лошото, да не би да го избегнеш? По-добре човек да е подготвен
Само от АСЦ и Сатурн .  При положение, че знакът на асц е Лъв ( Слънце), то знакът на екзалтация на Слънцето е Овен в девети дом , освен, че ще има философски влечения и интерес към чужбина , то влиянието на Сатурн ще се усеща и там, а това означава загуби и ограничения . Първи дом определя личните предпочитания за партньор по оста 1-7 дом, затова с разположението на Сатурн в него съм склонна да предполагам избор на зрял и по-възрастен партньор в живота , както и отворена връзка заради водолея в седми . Сатурн е управител на шести дом, разположен в първи ,което прави лишението и аскетизма като избор на живот и изводите за здравето са налице .

П.П Пиша като Йода, в повечето случаи, но се надявам да е ясно  Blush .

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 22:59 от karakoinova

# 367
куку-руку, на мен прогресивната луна в 5 дом ми даде забременяване (което беше много желано, но за съжаление завърши със спонтанен аборт). изобщо като цяло ми даде голямо желание за второ детенце.

Олееее, Елч, аз чак сега видях този пост!!! #Crazy Не знам къде съм бляла просто  Crazy Може ли да съм толкова отнесена от вихъра!   newsm78

Извинявай, че съм го подминала... и благодаря за отговора!   Hug
Ти сега ме замисли..аз от няколко дни, може би седмица-две,  срещам бебета наоколо!Ама много явно ми се набиват в очи..и то много бебета...и  азмного им се радвам  Thinking Mr. Green
Даже вчера ми мина мисъл, оле...ами ако си родя едно бебче..после си казвам, аааа не...искам да пътувам по света, а с бебечто ще се наложи поне няколко годинки да съм затворена в къщи, та ми  се изпари желанието  за бебче.  Sunglasses  Иначе ти ме замисли...олеее, ама точно пък сега бебе не ми трябва... ooooh!

Иначе се замислих сега от твоя пост, колко се заглеждам напоследък по малки бебчета и ги заговарям и им се радвам...хм, чудех се , какво ми става...а то ето какво било? Thinking

# 368
за Сатурн в 1 дом на първо място в кой знак е,есенциалният статус,есенцията показва същността, присъщите качества на родения и естественат му природа, аксиденцията показва обстоятелствата - как и дали тези качества имат канал/могат да се проявяват,след това се гледа на кой дом е управител,на планети, има ли връзка с тези планети и каква е връзката,най -трудна е напрегната връзка на планети с техният управител.Сатурн в 1 изисква авторитет,име и до първият възврат човек работи за това здраво,а след възврата всичко зависи от статуса му в конкретика и лично за човека,обобщения не са приемливи Peace

# 369
Натискам '' цитат'', но нещо не ми се получава, за това ще го копна:

"за Сатурн в 1 дом на първо място в кой знак е,есенциалният статус,есенцията показва същността, присъщите качества на родения и естественат му природа, аксиденцията показва обстоятелствата - как и дали тези качества имат канал/могат да се проявяват,след това се гледа на кой дом е управител,на планети, има ли връзка с тези планети и каква е връзката,най -трудна е напрегната връзка на планети с техният управител.Сатурн в 1 изисква авторитет,име и до първият възврат човек работи за това здраво,а след възврата всичко зависи от статуса му в конкретика и лично за човека,обобщения не са приемливи"
Може ли да обясниш боднатото, какво означва, не го разбирам?
Благодаря

# 370
куку-руку, след моя пост по твоя въпрос оми беше обяснила, че все пак зависи луната в картата как е поставена. аз съм с асц рак и луната ми е в 4 дом, та сигурно е нормално да ме натиска натам, де да знам. а ти не им се плаши толкова на децата. прекрасно е да имаш детенце, а ако имаш някой  друг помощник няма и да е нужно да се отказваш от мечтите си за пътуване, да не говорим, че и хлапетата обичат да пътуват Wink

чета с интерес дискусята ви за сатурн в 1 дом. моят мъж има сатурн в 1 дом, в съвпад с асц, в дева, ама да ви кажа описането "меланхоличен, нерешителен , затворен, сдържан" е последното, което бих казала за него. доста е общителен, със собствен бизнес от 15 години (което няма как да кореспондира с нерешителен), ухилен и (по моему) доста чаровен Simple Smile може би това, че е зодия стрелец е надделяло някак, кой знае...

на няколко пъти засегнахте външния вид. може ли да ми кажете кое в наталната карта дава по-пълни хора? че вече съм се отчаяла от тези диети и ми се струва, че така ще си е цял живот Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 13:31 от Елч

# 371

"за Сатурн в 1 дом на първо място в кой знак е,есенциалният статус,есенцията показва същността, присъщите качества на родения и естественат му природа, аксиденцията показва обстоятелствата - как и дали тези качества имат канал/могат да се проявяват,след това се гледа на кой дом е управител,на планети, има ли връзка с тези планети и каква е връзката,най -трудна е напрегната връзка на планети с техният управител.Сатурн в 1 изисква авторитет,име и до първият възврат човек работи за това здраво,а след възврата всичко зависи от статуса му в конкретика и лично за човека,обобщения не са приемливи"
Благодаря

ето тук го има написано кое какво е

http://astroartis.com/forum/index.php?topic=567.0

# 372

Благодаря
Есенциален- Съществен, основен, първичен, незаменим
акцидѐнция-означава несъщественото, изменчивото, случайното свойство и обикновено се противопоставя на субстанцията.

Абе , накратко казано - когато имаме Сатурн в първи дом, знака в който е разположен той определя основните и съществените му качества , проявите му до първи възврат са случайни и могат да се проявят според аспектите. До първи възврат роденият със Сатурн в първи дом има нужда от авторитет, а след възврата............ Grinning

# 373
Като видя нещо сложно написано и се сещам за лафа на един приятел :
" Нищо неконсумирал горски хищник фолклор не интерпретира" , което ще да рече "Гладна мечка хоро не играе"    bouquet

Това е само закачка и нищо лично.

# 374
ani27, най-общо казано есенциалниите достойнства се свързват със знака, в който попада планетата /дали в него е на трон, в екзалтация, падение или заточение/, а акциденталните с дома, дали е източна или западна спрямо Слънцето, дали е в съвпад с лунните възли, дали е изгорена, ретроградна и т.н.
Освен линка на omi, виж и тези таблици: http://mithras93.tripod.com/lessons/lesson7/

Общи условия

Активация на акаунт