Парфюмни размисли и страсти - 169

• 54 337
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Там, където ме обичат
Ха ха ха!  Laughing Вижте на каква статия се натъкнах:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=345333

Май през пръсти съм я чела, понеже едва сега разбирам, защо не си падам по Шанел 5.

Цитат
"Шанел 5". Това си е класика. Той е тежък и е вечерен. За мургава жена като мен е най-добрата комбинация. Мисля, че много ми върви точно този парфюм.
Явно щото  не съм мургава.  Mr. Green

# 316
Цитат
Алис, ще чакаме лятното намаление на Артисан и ако го има в листата, ще го грабваме

Ох ,Силви как ще изтрая чак до лятното намаление Laughing.
Трябва да намеря Traversee du Bosphore ,някъде по-бързо.

# 317
Забавна статия, не я бях чела.
Лично познавам Софи и тя е просто изумителна.
Много широко скроена, много талантлива.
Освен парфюми колекционира и палта от норки.И има изумителна колекция.
Както пеят Бон Джоуви , прави го, защото го може.

Много съм доволна, че освен на Джаклин Кенеди, Мерилин Монро,  Мая Плисецкая, Никол Кидман, Катрин Деньов и прочее ,списъка е дълъг, моят така любим и мил Шанел Номер 5 е любим и на Софи.
Руси, черни , бледи, мургави, но артистични и силни дами са фенките на този парфюм.
Забелязала съм че безличията Шанел Номер 5 ги дразни до сълзи,  като безпогрешен лакмус е в това отношение.

# 318
М даа, чувствам се поласкана, защото имам и нося Шанел 5  bowuu

Май не съм споделяла, че съм си паднала по L Instant magique, а само преди 2-3 години ми се  Sick от него.

Allys, потърси отливка, аз така си седнах на д*то Laughing Сега мога да чакам търпеливо.

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 16:02 от goddess

# 319
Цитат
Мики, този си пробвала http://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED-/She-Wood-3552.html

А си искала да пробваш този http://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED-/She-Wood-Velvet-For … st-Wood-6397.html.

Щом си харесала първия, класическия, ще харесаш и втория. При She wood виолетките са по-бонбонени, докато във She wood velvet forest wood са добавили и свежи зелени нотки и е една идея по-горист, по-хладен и леко по-кисел. Но и двата носят еднакво усещане. Но двата едновременно - няма смисъл, много да близки

Много благодаря за отговора и последно да питам в кой от двата се усещат повече виолетките? Май клоня към Велвет Форест, но да не се изгубят някъде виолетките между зеленината.  Rolling Eyes

# 320
А мен ме дразни до сълзи Шанел 5.  Laughing

# 321
А мен ме дразни до сълзи Шанел 5.  Laughing

Интересно модериране има в темата.   bouquet

И мен ме дразни.. до сълзи не чак толкова, но до главоблие Да.
И сега се чудя аз как да се самокласифицирам?

Забелязала съм че безличията Шанел Номер 5 ги дразни до сълзи,  като безпогрешен лакмус е в това отношение.

# 322
Зачетох се в статията за Софи, ама тя била много щедра жена, да раздава полупразните и празните шишенца Shocked

Между другото Мадона Фракас ли ползваше, защото ако е така, мисля че повече би й подхождал Бандит, но пък няма начин да знам каква е всъщност в реалния живот.

# 323
  • Чукарландия
Извинявам се за спама, но трябва да споделя: Януари направих поръчка на парфюми от FragranceX на стойност 101.89 $ до английски адрес. Получих парфюмите, всичко точно и сега ми се обаждат от Гъбите, че при тях е пристигнало писмо от DHL, за получени вече парфюми, на които не е платено ДДС (платили са го DHL и сега аз трябва да платя на тях). И сега трябва да заплатя 37.67 паунда такси. Направо съм бясна. #2gunfire

Скрит текст:
А ето какво пише в сайта на DHL относно мито и ДДС:
(преведено е с Гутъл, така, че може да има грешки в превода, но смисъла е ясен. Peace)

Има ли някакви освобождаване от мито и ДДС?
Да, те включват:

Стоките на £ 15 или по-малко в стойност (с изключение на пощенски услуги, опаковане и различни други разходи). Това не включва алкохол, тютюневи изделия, парфюми или тоалетни води.
    Подаръци от едно частно лице до друго, предоставящи стойност не надвишава £ 36. (Изключение: Има много ограничен подарък квоти за акцизни стоки, но се препоръчва да се свържете с митниците за повече информация)
    Лични вещи на хората, които се завръщат към ЕС след пребиваващи в чужбина
    Стоки установено, че е дефектен или повреден или които не са поръчани. (Митници "трябва да бъде уведомен преди квалифицирани стоки могат да бъдат върнати в чужбина. Противен случай освобождаване от митни сборове могат да бъдат загубени)
    Стоките, внасяни в ЕС за преработка и ремонт преди реекспорт от ЕС. (Вашият местен офис на HM Митници и акцизи може да ви предостави повече подробности)

Забележка: Всички стоки, които пристигат във Великобритания, на които не е бил платен акциз в частност, ще подлежи на конфискация от страна на митниците

# 324
Зачетох се в статията за Софи, ама тя била много щедра жена, да раздава полупразните и празните шишенца Shocked

Между другото Мадона Фракас ли ползваше, защото ако е така, мисля че повече би й подхождал Бандит, но пък няма начин да знам каква е всъщност в реалния живот.

Мадона и аз бих я свързала по-скоро с Бандит, но пък тя обича контраста, такъв е начинът и на себеизразяване, та защо не Фракас така погледнато  Simple Smile
Софи е много колоритна, не ми е любимка, но има качества, а недостатъците и са доста забавни, парфюманията и също е забавна  Laughing Допускам, че и моите мотиви за избор на парфюми за друг може да бъдат странни  Peace
А да се говори и мисли лошо за всички, които не харесват любимия ти парфюм ми изглежда ограничено и инфантилно. Но всички имаме грешки на растежа, хубавото е, че обикновено преминават.

Бела, ама наистина е възмутително! Всички такси задължително се обявяват предварително! Не може след като купиш, платиш и получиш стока да ти заявят, че има още за плащане  Naughty

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 17:40 от cayenne

# 325
  • Чукарландия
Момичета от форума ми бяха казали, че са поръчвали от същия сайт, без да плащат допълнителни такси (ДДС или мито), затова и аз се осмелих да поръчам оттам. Сега незнам какво да правя?!? Crazy

# 326
Пак казвам, поръчах два парфюма от Fragrancex на обща стойност $98.99 и не съм доплащала нищо! Получих парфюмите с Габко. DHL не знам по какъв начин са замесени.
В темата за еВау пише следното:

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:
......................................
  2. Над каква сума пратка отива на митница в UK?  Над 15 лири се дължи ДДС, над  135 - мито.
......................................

# 327
  • Чукарландия
Бижу, DHL са превозвачите от САЩ до Англия. И това е ДДС, което ме карат да платя (VAT). Посъветвайте ме какво да правя, не е и малка сумата. #Cussing out

# 328
Не разбирам! Да не е имало опции за избор на начина на доставка и да не си обърнала внимание?
Не знам какво се прави в такъв случай! Rolling Eyes
Има Worldwide Standart Shipping и Worldwide Premium Shipping.

ПП. Никога DHL не е бил превозвач на нещата, които съм получавала от Fragrancex, дори и във времената, когато се поръчваше до тук!

# 329
Мадона ползва Нинфео Мио, любезни ми съфорумки.

Общи условия

Активация на акаунт