Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 21

• 60 959
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Да , сега разбрах , явно е имала предвид , че единствено квалифицирани със сертификат специалисти ,работят успешно със системата . За съжаление не мога да се свържа с нея , опитах . Може ли да ми дадете линкове , от където мога да си разпечатам картите . Аз открих единствено сайтове, в които те се продават .   

# 586
  • София

относно това:
....... ТАЦИТУС били единствените сертифицирани по системата или нещо от този род.....
само искам да кажа, че всеки родител може сам да си направи албум с картите. В нета има линкове с файлове на картите, разпечатват се, ламинират се, редят се в албум /класьор/ и готово.
съгласна  Peace Аз си разпечатах карти, но в момента саmo ги лепим и отлепваме. Каринките си ги свалях от нета и слагах надпис на български. Ето един примерен сайт http://lessonpix.com/clipart, от който съм сваляла.

# 587
Да , сега разбрах , явно е имала предвид , че единствено квалифицирани със сертификат специалисти ,работят успешно със системата . .....  
     ооо.....
     моля ви ....  Stop

pepi_r, да прилича наистина на вашия случай с риза , но според мен не е и съвсем същото ....То винаги ще има по-различни подробности  Laughing Hug , но ето какво ....

На мен ми се струва ,че при нас е супер важно дрехата ( и не само ) бъде свързана с някаква емоция и още някакво съзнателно закачване за определена мисъл ,идея .

Примерно , и той не носи ризи , но преди 2 години облече такава с успех и желание за латино концерт , когато видя прекрасно облечената си партньорка  .
   Тази година пак по повод латино концерт успях да му пробутам нови маратонки .
   Нов комплект дрехи дойде вкъщи през : пътуване с метро , прекарване на цял ден с мама , почерпка в Макдоналдс (колкото и да съм мега против веригите за бързо хранене ).

Сега пак пробвах да свържа новото с приятното . Шапка в любим цвят + желана играчка .... Не! не стана ! Казва ,че трябвало пак да пътуваме с метро до еди кой си магазин за да купим шапка оттам . Но там няма червени , знам ! Видяхме миналия път ....

Явно трябва да измисля някаква друга комбинация .Примерно ,да му обещая пътуване с метро само с новата шапка. Но докато го осъществим . ooooh! ....Трябва да дойде почивен ден , да оставя сестричката му на татко , и да извършим ритуала с метрото ,който отново  само Предполага постигане на целта , но НЕ гарантира ! А и дотогава ще има пропусната детска градина ,разходки и т.п..

Направо ....мозъка ми става болен от постоянното напрежение да измислям сложни ходове и извъртания за справянето с всекидневните дребни "мухи" ,превърнати в динозаври .

Таткото се възмущава ,че играем по свирката на детето , и трябвало да слуша само с "ТРяБВА!" .
     Трябва , ама не става  . Ни със нормално човешко добро не става ,ни със сила  .... Не става и край ! Tired

# 588
   Доника, козирог , да....
   И аз ,и някои други са изказвали предположение , че това при него е просто характеропатия ....
   Може и да е характеропатия , но не и просто .....  Crazy Tired

# 589
Да , сега разбрах , явно е имала предвид , че единствено квалифицирани със сертификат специалисти ,работят успешно със системата . За съжаление не мога да се свържа с нея , опитах . Може ли да ми дадете линкове , от където мога да си разпечатам картите . Аз открих единствено сайтове, в които те се продават .  

Как се прави ПЕКс  тетрадка с подръчни сдредства тук:
https://picasaweb.google.com/112755161844152358349/PECSHowToMakeABook#

Търсете за линкове на ПЕКс карти (Actions feelings и прочие ) в интернет, има десетки такива достъпни за разпечатка, едва ли някой от темата ги е систематизирал. За съжаление тук се налага ровене но все пак го правим за децата си.

И да добавя че квалифицирани специалисти няма само при въпросната госпожа, както често не знам защо някак се подразбира. Работа по системата трудно се започва само от родител. Трябват пояснения приьоми има ситуации в които специалиста знае какво  да прави. родителя трябва да ги усвоява и прилага, да се консултирапри трудности а в етапа на "вътрешния глас" активно е включва в обучението. и така ,  по-нататък става по лесно.

Трявба да призная обаче че наистина има много хора които разполагайки с тетрадката и картите си мислят че вече могат да прилагат ПЕКС, а не става.

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 12:56 от _re_ge

# 590
   Доника, козирог , да....
   И аз ,и някои други са изказвали предположение , че това при него е просто характеропатия ....

е НЕ! и  моят хубостник е козирог  Joy

# 591
.....И да добавя че квалифицирани специалисти няма само при въпросната госпожа, както често не знам защо някак се подразбира. Работа по системата трудно се започва само от родител. Трябват пояснения приьоми има ситуации в които специалиста знае какво  да прави. родителя трябва да ги усвоява и прилага, да се консултирапри трудности а в етапа на "вътрешния глас" активно е включва в обучението. и така ,  по-нататък става по лесно.

Трявба да призная обаче че наистина има много хора които разполагайки с тетрадката и картите си мислят че вече могат да прилагат ПЕКС, а не става.
Абсолютно съм съгласна. Ние сме работили успоредно с нашата логопедка по тази с-ма. Първо тя го приучи и му показа, после аз си направих класьора с картите, за да се упражняваме и в къщи.
/Логопедката ни доколкото знам, не се е обучавала в "Тацитус"/

# 592
Отново у дома! newsm44
Забелязах, че се засилва апетита й след като е на система с глюкоза.  Thinking
Докторката каза, че нямало връзка и все пак...
Моето диване ме изнуди да й купя блузка с Мини, докато й купувах гащички.Блузката е малко голяма, но на Хриси не й попречи да спи с нея в болницата.

# 593
  n_alex76, ....
  Как е положението с лимфните възли ?

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 16:19 от Селма

# 594
Днес ни изписаха.Хриси е добре.Явно е била по-чувствителна, за да се подуе лимфния възел.Направиха ПКК първия ден.Два показателя бяха много над нормата.Днес всичко бе в норма. bowuu
Вчера бе най-кошмарния ден.Абокатът трябваше да се смени и така надупчиха детето, че дълго време ще помня ужаса в очичките й. Cry

# 595
  • София
   Доника, козирог , да....

е НЕ! и  моят хубостник е козирог  Joy
е, моя е почти козирог. Свекър ми е козирог и мога да ви кажа, че и на психиатърката дори заявих, че на обследване трябва да ходи с дядо му, за да видят, че е родова черта ooooh! Свеки все ми казваше - внимавай. Забременях и и съобщих новината - С имам 2 една добра и една лоша. Добрата е, че ще ставаш баба, лошата е, че май ще е козирог Mr. Green Много тежки характери са...да не кажа ужасни.
n_alex76, бързо възстановяване и без повече болести Hug

# 596
:ного тежки характери са...да не кажа ужасни.

Е не не съм съгласна - извинявайте за спама. Дядо ми и леля ми бяха козирози- едни от най-благите хора в рода ни. Може би е до индивид, съдба, начин по който е преминал живота ти и  с кого си се събрал да живееш. И от синът ми не мога да се оплача - има си характеропатията но си е доста сговорчив. Ние лъвовете сме доста по инатести...

Н_алекс подуването на лимфните жлези често се среща при децата, ние също доста често сме в паника с тези възълчета на вратлето, даже правихме едни маркери по едно време.  Hug

# 597
  • София
Ех, все се каня да се включа с това онова. Много сериозни неща сте писали в предишните постове, но сега за зодиите се сетих нещо по-забавно. А може би зависи от сходството на зодиите. Не знам дали вие се разбирате с Козирозите, ако си спомняте има едни занимателни истории коя зодия с коя си подхожда.
Аз съм Дева и много добре се разбирам с Козирозите. А когато забременях, детето трябваше да е Стрелец и аз изтръпвах от ужас как ще се разбираме. С всички предходни Зодии не се разбирам - Везни и Скорпиони. И то сигурно за това се пръкна Дева и то, . С Девите се разбирам добре, и сега сме три деви у нас. Това е малко шеговито Simple Smile, че от 2 дни ожалвам себе си какво още по-добро дете е могло да бъде.

Катина, много неприятна случка с телефона. Трябва да се обмисли.

По повод училищата - тези дни нашето училище имаше патронен празник и класа на дъщеря ми имаше танц, вариант на съвременно хоро. Детето се представи много добре на голямата сцена пред 400 човека публика, съвсем малко по-дървена беше, но в рамките на нормалното за група от 20 деца 1-2 да са по-дървени. Това по повод пренебрегванията на децата, голям късмет е да се попадне на точната учителка. Много ми е трудно да кача клип някъде. Камерата ни снима на дискове и трябва специална програма да ги обърна. Аз съм споменавала на лични сегашното ни училище, ако се интересувате за първи клас имайте го предвид.

# 598
  • София
Това, че са квалифицирани специалисти по ПЕКС не ги прави разбиращи системата  Wink

Нали знаете колко логопеди има само на книга по документ и колко много други с усет и креативност умеещи да прилагат наученото в действие.

ПЕКС се е прилагала успешно при моето вече проговорило дете за подредба на изреченията, така че не е само система за проговаряне. Там са 5 нива на системата и всяко ниво си е за различен тип проблем. Няма начин да навреди на никого освен на този, който неправилно я е разбрал и неправилно я прилага, както и с всяко друго обучително нещо между впрочем.

Няма да забравя - бяхме на едно обучение по сензорна интеграция с водещ американска лекторка. Беше супер добро обучение и накрая жената издаде сертификати на всички присъстващи специалисти там. Ние родителите обаче сме по креативни и един татко записа лекцията с телефона си. Който иска да свирка ще му пратя файла  Wink.
Та свършвайки обучението логопедката, която ме е учила на повечето неща за СИД ми каза иронично - ето сега да видиш каква е разликата между сертифицирания специалист и несертифицирания. А именно - от американската лекторка научих по малко отколкото от същата тази логопедка, защото на моето дете беше изготвена индивидуална сензорна програма според самото дете, според българските условия и същевременно приложима в ежедневието без излишни уреди и средства. Лекторката разказа основните неща, но не и конкретно за моето дете и определено логопедката ми беше по полезна без Хамериканската диплома. Разбира се тя си има други подобни сертификати от които има познанията за СИД

Таня навремило е да имам предвид твоето училище за догодина  Sad ще обмислям как да реагирам. Не става със скандали - това е ясно. А как ми се ще да омета пода с него...........

# 599
Прие ни психоложката с 20 минути закъснение и влязохме.
Нито попита детето нещо,нито му зададе въпрос...само на мен зададе два въпроса.

А детето си хареса там един ксилофон и започна нещо да си свири.И аз говорех с детето/колкото може да се води разговор и диалог с него Blush/.Свирехме си,пеехме песнички.Той почти всичко го говори на английски ,защото все такива клипчета гледа в ютуба.

После тя ми връчи документа,през цялото време пишеше.
И най-накрая изтърси,че според нея диагнозата на детето е дислексия ,а не ГРР,както ни е поставил нашият психиатър.

Margi Забравих да ти пиша по повод този пост.
Понеже ние ме сме с ТЕЛК а с ЛКК всеки 6 месеца минаваме на реобследване и то не защото ни трябва на нас а защото трябва като документ за едната терапевтична помощ която ползваме. Тази психиатърка всеки път ни пита- вие кои бяхме- това дете виждала ли съм го, после чете предодхната диагноза , копира старите симптоми- дори с правописните грешки и след 5 минути и 20 лева по малко имаме въпросното ЛКК. Тка че това епорсто процедура за тях - минало заминало.

Дислексията е диагноза за да има там написано нещо , нали разбираш/ Затова  не си губи времето да четеш. Дъщеря ми е дислектик ( освен това с ХАДВ и то по времето когато не се и знаеше много за тези специфични състояние )  ама няма обазователни проблеми.... JoyОсвен че чете 10 учебника наведнъж и често бърка последователността на цифрите или буквите.

Общи условия

Активация на акаунт