Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

• 99 168
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
rocio с тези размери казарма ли ще храниш  Laughing . Иначе 10 см м/у етажи е перфектно , може и 8 см , но аз предпочитам 10 см .

Верно  , 38 см е около 16 инча ( сори на инчова система съм )  , такова чудо кръгла не съм правила още  Mr. Green :lol  , това си е супер тортище  Mr. Green .

# 181
mari_eta, тортата е невероятна Simple Smile
rocio, нямаш толкова голям ринг ли? когато ринга ми е малък (в повечето случаи ми е необходим по-висок) ползвам прозрачни корици за подвързване, има формат А3 и А4, взимаш си в няколко зависи от размера и ги лепиш с тиксо отвън Simple Smile за 38 см ще се ти достатъчни 3 А3 или 5 А4

# 182
Раярая, вярно че ще е голямо тортище, за 80 човека е , мислех да е на 3 етажа но като смятах , май няма да стигне, а така ако хартиса горния етаж може да си го вземат младоженците.
Деедее83, благодаря за бързия отговор. Аз мислех да го стягам с найлоново фолио ако не намеря друго, мисля че някое от момичетата беше казвало че ги прави така, но за печенето... не знам , освен да опека по 30 см и да наслагвам като вити блатове отстрани... друго не ми ражда главата.
Благодаря ви момичета  newsm51

# 183
Здравейте кралици на сладкарското изкуство,това 4е рядко влизам не зна4и ,4е съм ви забравила.Надни4ам от време на време,но наистина много рядко
Тази я правих за майка ми послу4ай пенсионирането

http://nrdd.multiply.com/photos/album/8#photo=136

а тази за половинката-за свети Валентин (Шоколадов мус с малиново сърце)

http://nrdd.multiply.com/photos/album/8#photo=137
http://nrdd.multiply.com/photos/album/8#photo=138

# 184
Абе вие в Бг тока ви скъп , водата ви скъпа , фондана ви 12-15 лв , сметаната е 7-8 лв , ....ама парчетата ви чорбаджийски  Laughing  . Как 80 парчета rocio  Shocked ,  та по наш стандарт  само основата ти е 80 ( 15" - 38 см) http://www.earlenescakes.com/ckserchart.htm

# 185
Еее Рая-рая направо ме застреля, аз ги мерих , кумих им се , ами много миниатюрни ми се виждат. Може би аз се бъркам с тези инчове, но като ги смятах парчето ми излиза 2, 7см на 5-6 см . Ширината е добре , но на дължина ... ми мъничко ми се струва newsm78. На мен този стандарт не ми пасва нещо Simple Smile

# 186
Бадем,много хубава тортичка за бъдещо мамче.Всичко ми харесва ,да знаеш ще крадна идеята за април месец за РД на дъщерята.Може ли да ми кажеш как направи стъпчиците.
Мари_ета,страхотна работа.Много  ми харесва чантата със кутрето,невероятна е!
Дарлинка,хубава тортичка.Само си мисля че ако червилото и едните сенки/цикламените/бяха друг цвят щеше да е по-добре и нямаше да се сливат със фона.Също така и четката и кутийките може би ако бяха черни а не във цвета на фитилите щеше да е по-добре.
Пашик,трябвало е шарките да ги минеш със точилката за да се слеят първо и тогава да покриваш а не да ги лепиш в/у покритата торта.От чантата има какво да се желае,а и цветово е като избеляла.Панделката е дебела и груба,трябва да я изтъняваш.

# 187
  • София
BIZCOCHO-има нови строги правила в темата -може да публикуваш торти тука само,ако си коментирал поне последните 5 торти.Иначе никой не коментира твоите.

# 188
Ditsan,благодаря за коментара!Цвета е лилав и отгоре е минато с перлено ,от снимката може би изглежда кофти ,аз много го харесах цвета!Панделката ми е първа и приемам критиката ,следващия път ще изтънявам!Относно шарките това ми мина през акъла,но няма да мога да центрирам хубаво чаршафа и затова редих отгоре ,може би по тънки трябваше да ги направя! Peace

# 189
искам да ви питам: Как заглаждате така добре тортите? Аз както и го правя, все ми става леко неравна (не много, но все пак)...и ръбът също не ми става добре. Как правите по ръба едно като прищъпнато, не знам как се казва  Embarassed?

# 190
  • София
Абе вие в Бг тока ви скъп , водата ви скъпа , фондана ви 12-15 лв , сметаната е 7-8 лв , ....ама парчетата ви чорбаджийски  Laughing  . Как 80 парчета rocio  Shocked ,  та по наш стандарт  само основата ти е 80 ( 15" - 38 см) http://www.earlenescakes.com/ckserchart.htm

Laughing Бях сигурна, че ще коментираш парчетата тук:) При американска височина на тортата - ок 8-10см, такива парчета са си нормални. Друг е въпросът, че от креместа торта по-трудно ще се нарежат така фино, но има ли желание, има и начин:)

Токът не ни е скъп, ние го ползваме неефективно  Embarassed

# 191
lux, харесва ми освен момиченцето и как си направила релеф на кръгчетата, но дупето ми харесва още повече

илариана, сърцето ми харесва. ей сега ще затупти, такъв обем си му придала. за колата вече са ти казали. явно колите са много труден проект. тази с топчетата не ми прилича на твоя торта, като че ли не е твой стил

бадем, аз не си падам много по торти с герои, макар да разбирам, че хората си ги искат. но твоята компания е супер, постигнала си и много хубаво зелено, а брезичките, ах...
а втората торта,  перфектно изпълнение. лично за мен е малко странно торта с полугол бременен корем, но иначе всичко много ми харесва, много нежни цветове, цветчета и панделката е също супер, изглежда леко сатенирана. би ли споделила, моля, с какъв резец прави белите цветя, петунии ли са това

мамаели, пингвинка е супер, и с един такъв влажен поглед Simple Smile как се постига това

естел, не се вижда много добре как е отстрани, за отгоре имам само забележка, че голямото сърце не е изрязано добре и надписът нещо седи като поразмазан, но може и да е от снимката

на шемет сърцето също е много хубаво. а панделката изглежда перфектно. само може би отгоре сърцето трябва да е с по-заострена извивка, но може да е от ъгъла на снимката.

мими, честит празник и първа етажна торта. вече са ти казали, че втория етаж не е центриран (както при мен беше единствения етаж) и това разваля впечатлението.

мариета, и моите цветове не са това. можеш много повече

вилана, харесва ми как си направила кошничката, моля те, кажи с какво я боядиса. идеята за цветята с копчета за центрове също, бордът долу бих го направила, по - открояващ се, може би с цвета на плетката. самите копчета са ми малко груби

мари–ета,, страхотен е бау бау. и идеята много мо хареса. само дръжките на чантата и стъблото на лалето, което е полегнало долу не ми изглеждат перфектни, но ти си обяснила

дарлинка, малко са ми стряскащи на мен цветовете, може би трябваше малко да ги омекотиш и малко този стил не ми се връзва за козметична чанта. по самото моделирана нямам забележки

пашик, харесва ми зебровата шарка. само долния шев на чантата е крив и панделката би могла да бъде по - тънка, иначе като оформяне ми харесва

вещичка, благодаря. много полезно

# 192
  • Варна
Много благодаря за урока за личице, Свещичка! Нямаш представа колко на време ми идва  Hug
Gabolinka13, много добре ти се е получила книгата, а ефекта на намачканата корица е страхотен.
Мегало, много ми харесва тортата с розата и пеперудата - толкова е нежна и ... вкусна  Heart Eyes. От какво са направени сърчицата по подложката?
Мариета, много равномерно си направила паяжината, но единствената ми забележка е, че е трябвало малко да поизсъхте паяка преди да го сложиш отгоре. На другата торта не ми харесва цветовата комбинация и сливането на цвета на буквите.
Илариана, тортата с цветните топчета е невероятна. Каквито и проблеми да си имала, не си личи. Към колата забележката ми е към гумите - стърчат настрани сякаш е изморена (като в анимационните филмчета) и всеки момент ще се плосне на земята  Mr. Green  Heart Eyes
Лукс, и двете торти са много хубави, но бебешкото дупе е страхотно сладурско.
Бадем, много е свежарска пуховската торта. Абе на Тигъра и Прасчо не ли им се яде торта, че зяпат в различни посоки  Laughing Бременната торта е много нежна. С какво изряза белите цветчета?
Естел, хубава торта и хубав поздрав.
Tony_st, хубав е замисъла на тортата, но ръбчетата са много заоблени и панделката не ми харесва така плоска.
Шемет, много си е хубаво сърцето. Май трябваше да направиш панделката ярко лилава, че да се зачудят и поръчителите на комбинацията от цветове, която са си пожелали  Mr. Green
Мими0585, много е хубава двуетажната торта, но е трябвало още малко да изтъниш панделката и сякаш втория етаж не е поставен в средата (ако целта е била да не е центриран - извинявай  Hug).
Вилана, всичко по тортата ти ми харесва - да ти е жива и здрава майчицата!
mari_eta, много е хубава тортата, а кучО е толкова реалистичен сякаш всеки момент ще изскочи  Laughing
Дарлинка, какво не й харесваш на тортата - всичко е добре измоделирано. Само цикламеното идва в повече.
Pashic, хубава е тортата, на недостатъците вече са ти обърнали внимание.

# 193
  • София
mari_eta много ми харесва чантата, комбинацията лилаво и зелено, рисуваните листа, лалетата (много им се радвам, аз все не мога да ги докарам прилични и отпадат от проектите  Blush ), кучето е като живо  smile3501
Darlinka козметиката се е получила, особено сенките с тези отпечатъци отгоре. Като човек недолюбващ розовото във всичките му нюанси и нямащ козметична чантичка  Whistling да кажа, че ми идват в повече орнаментите и ярките контрастни цветове  Peace
pashic харесва ми тортата като цяло, семпла и  много момичешка Simple Smile Казали са ти вече за шарките и панделката, може би 10-ката ако беше на чантата, хем там ще се запълни пространството, хем няма да се губи върху белия фон.....
ilariana буквите са правени с този резец- за голем и малки съответно и дооформени, където е необходимо за кирилица.
ditsan крадни, колкото искаш, да има повече поводи  Heart Eyes стъпалцето на бебето ли имаш предвид? преди да покрия корема залепвам парченце фондан за стъпалцето и 5 топченца за пръстите, мятам отгоре 'кожата' и притискам и дооформям с инструмент с топче...... малко беше коремчето и не се вижда добре, на предишната такава торта си беше ясно различимо краче....
мегало ами не е съвсем нормално да изядеш труп на бременна  Crazy, ама като искат торта с корем, такава ще си ядат Simple Smile белите цветя ги правих с резец от един комплект... сега като гледам точно петунии са  Grinning
lux  момиченцето е много сладко, а в комбинация с тортата се е получило прекрасно!
Относно броя парчета и големина на тортата, съвет не мога да дам. нН мен все ми се струват малко, треперя дали ще стигне, а вчера на рождения ден на децата,  нарязаха торта от сладкарница предвидена за 20 парчета на 18 деца и 25 възрастни и ни върнаха 1/4  Crazy висока е точно 6 см.....

# 194
Благодаря ви момичета , всичко се получи много добре

тортата с момичета се хареса много- беше с блатове червено кадифе и еклери - хапнахме добре  Simple Smile ето един колаж които са направили приятелките 

а втората беше изненада за моя приятелко, която ще ражда на 1 март - беше хипер супер изненадана от партито, чак се уплашихме да не роди преждевременно- и само повтаряше- ама вие, как , нямам думи хихихи

Мариета тортата е станала строхотна а разреза е просто мммм....

Darlinka
много хубава козметика, тази комбинация много ми харесва, както искам да пробвам комбинацията розово и фъстъчено зелено

pashic тортата е много сладка, но панделката ми е малко грубичка, можеше да бъде малко по ефирна

vilana Ето я и любимата ми комбинация цветове в момента супер Simple Smile

до скоро   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт