Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

• 99 135
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Vaudreuil Canada
Шеметче,страхотно сърце ,единствено лилавото не ми допада ,но всичко друго е перфектно!

Ами и аз се поопулих като ми казаха червено сърце с лилава панделка ама нали не е за мен съгласих се  Mr. Green

# 166
  • ГОре на черешата...
Мариета, Илариана, Дарлинка, Пашик - благодаря за коментарите  bouquet!

Пашик, няма молд, всичко правя на ръка. Вътре е смес бисквити+орехи+масло, оформих главата, оставих да стегне една нощ и на другия ден покрих с ММ и оформих. Лапичките са само ММ. Можех да пипна още малко очите, ама работих късно вечерта и умирах за сън...чаната пък съвсем лесно стана - покривах всяка страна поотделно и после рисувах директно върху нея. На снимките май не личи /нарочно не съм ги обработвала - това са действителните цветове Peace/, но листата станаха много красиви - при изпаряването на спирта се получиха чудесни полутонове в зеленото.

Твоята торта е много сполучлива - харесват ми зебровите шарки Peace. Малко по-нежна панделка и със странични ленти щеше да стои още по-красиво. Чантата ми стои гола - някаква емблема по средата или украсителен шев/детайл щяха да са добре.

Дарлинка, интересна торта, снимката по-скоро скрива красотата й, особено горната част. Иначе си я разглеждам подробно, че с тази наша мадамка скоро и такива торти ще ми се поръчват Laughing...

# 167
леле, леле, какви красоти!!!! Аз се отказвам да качвам снимки на моите аматьорски изпълнения....

# 168
Твоята торта е много сполучлива - харесват ми зебровите шарки Peace. Малко по-нежна панделка и със странични ленти щеше да стои още по-красиво. Чантата ми стои гола - някаква емблема по средата или украсителен шев/детайл щяха да са добре.
Благодаря ти за коментара!Реших ,че няма място за лента към панделата ,подложката също ми се видя малка.За чантата умувах емблема ,но си знам възможностите и не посмях ,а за шевове реших ,че ще се претрупа и накрая ще разваля всичко  Blush

За твоята чанта ми беше любопитно откъм блатове как е сглобена ?Всчико до горе е блат ли и какъв да стои ? Blush

# 169
Аууу страхотни торти, най-много ми харесва на Мариета кученцето с лалетата в торба - страхотна идея и чудно изпълнение - как ги рисува тея листа да попитам, не само с каква боя ами и имаше линякакъв шаблон или на ръка? Ако мога въобще да измисля някаква забележка за тая торта то това е,че на лалетата са им твърде големи тичинките вътре, но това изобщо не е кусур... те така или иначе са големи по принцип...

Тортата на Дарлинка с гримовете е супер изпипана в детайли, просто цветовете ми идат малко твърде ярки, но то това е въпрос на вкус и до човек...

pashic - страхотийски зеброви шарки, страхотна торта като цяло, имаш някакви супер дребни кусурчета (панделката и шарките според може да са една идейка по-тънки, но туй са бели кахъри), ама много ми харесва тортата ти

# 170
  • ГОре на черешата...
Натали, публикувай, така се учи  човек Peace!

Пашик, ето разрез, парчето е легнало и е от половината торта - т.е. вътре са 6 блата един над друг, рецептата е в блога ми, на Ири Купенска е, само дето я правя с бяла захар. Кремът е маскарпоне, масло и пудра захар. Блатовете са намазани леко с малиново желе - това ни е любимата комбинация.

Бибиляна, благодаря Hug! Тичинките са маалко по-дълги на места, ама ги бях забравила и едва ги набучках в изсъхналите вече лалета. А иначе са си толкова големи, гледам от нашите в градината Mr. Green...а за рисуването - директно с четката. Бои имам само прахообразни от Змееборец - разтварям в малко спирт и рисувам.

# 171
Благодаря за коментарите момичета  Hug
Сега имам специално питане към mari_eta : Проверихте ли след като така демонсративно дразните с това парче торта(лигите ми текът докато пиша...),дали кучето не е направило беля в торбата  newsm78 ?

Да ви е сладко и весел празник!

# 172
  • ГОре на черешата...
 Whistling  hahaha Joy

# 173
Здравейте момичта, някой знае ли как мога да постигна пясъчен цвят?  Thinking

# 174
Здравейте момичта, някой знае ли как мога да постигна пясъчен цвят?  Thinking

Искаш пясъчен цвят или да имитираш пясък? Ако искаш да имитираш можеш да смелиш на ситно от чаените бисквити и да поръсиш.За цвят незнам,но може би жълто с малко кафяво ...нещо такова  newsm78

# 175
svetlane пясъчният цвят се получава от бяло с много малко оранжево.

# 176
Purpurina i Darlina, много ви благодаря   love001  смесих по малко праскова и жълто, получи се цвета, който търсех  Peace

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 13:14 от svetlane

# 177
  • София
Aко на някой му е интерено как правя личице (на мокро, както се казва  Mr. Green), може да види тук

http://annasavenko.blogspot.com/2013/02/blog-post_17.html

# 178
mari_eta тортата с кучето в торбата е много идейна и като замисъл ми харасва. Кучето е симпатично и миличко. Това, което на мен не ми допада е листата по торбата/чантата/. Толкова ярко зелени и така нарисувани /едро и нагъсто/ на мен ми отвличат вниманието твърде много от основния обект или по-точно от кученцето. В първия момент като погледна и виждам големите листа .....чак после виждам куче и лалета. Не знам дали си искала конкретно на шарката на торбата да фокусираш и тя да е привличащата погледа? Може и това да е част от замисълът ти... Тортата е страхотна на Разрез!!! Лигите ми потекоха по това парченце.
Бадем тортата с Пух е чудесна!
Момичета, сега не разполагам с време и другите торти ще ги коментирам после. Simple Smile

# 179
Момичета, невероятни сте... И Мариета, и Пашик, и МамаЕли ... няма как да изброя всички, като се включвам 2-3 пъти в седмицата. Ще ме извините, но аз пак ще питам, защото, това , което видях в библиотеката ми се струва малко старанно... Става въпрос за оразмеряване на 4 етажна торта , та:
Спряла съм се на размери: 14-15, 22-22.5, 30 и 38. Може ли някой с по голям опит да каже достатъчно ли е разстоянието от етаж до етаж, и как мога да направя най големия без ринг за стягане? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт