Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

• 99 058
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
правя торти само 2 пъти годишно/само при повод/  у нас предпочитат сладки пред торти, но ви чета редовно и ви се възхищавам.
Човек като гледа произведенията ви си мисли ,че е в изложбена зала Simple Smile
mari_eta  тортата ти  с паяка е страхотна ,както  тортата на мегало с розата.Розата е като истинска,сякаш току що откъсната от градината.
 Купих си деко фондан на "Александра и Мадлен"-Хасково ,само такъв има при нас, оцветих го с течни бои ,но много ми се троши.Искам да попитам как да го направя по-пластичен,да прибавя ли малко зехтин или нещо друго? До сега съм работила само с "Варна",която си приготвях сама и нямах този проблем.
Ще бъда много благодарна ,ако някой ми отговори!

# 136
Здравейте момичета кокичета  Simple Smile,
Аз се завръщам, след като родих и вече свикнахме една с друга с малката ни Михаела  Heart Eyes. За който ме помни – добре, за който съм нова – приятно ми е да се запознаем  Wink.
Тъй като съм изпуснала много успях да разгледам само последната тема (засега).
Имам какво да коментирам, както и да показвам, но това ще стане уикенда, когато таткото си е в къщи  Naughty.
Сега моля за помооощ – спешно ми трябват макети за торти – кръгли, в различни размери. Няма налични нито в Кукибуки, нито в Хитрини, нито в Ксеркс, нито в Арома хаус...  Има ли друго място от където мога да си купя? Благодаря предварително за помоща...

# 137
Diana7102 - Според мен фондана е стар. Не съм ползвала точно този, но си мисля, че със зехтин ще стане лепкав и лъщящ... Пробвай с едно малко парче, да го сложиш в микровълновата за 4-5 секунди и тогава да го размесиш. Дано стане. Само не прекалявай със секундите.

# 138
  • някъде тук
Благодаря ,за отговорите,ще пробвам  с нескуик ,но пък от друга страна сте прави че кафето не е кой знае колко,така ,че може и да спазя оригинала.
благодаря отново Hug

# 139
Момичета, намерих място където могат да ми изрежат Дъмита от стериопор със всякакви размери и на добри цени Simple Smile. Ако някой го интересува ще съдействам  Peace.
Искам обаче нещо друго да попитам. Thinking:

Тази фонданова хартия от къде я купувате? Принтирате ли на нея или това са трансферните фолиа за шоколад? Как я поставяте и върху какво? Например на първия етаж на изумителната торта с черепите и болтовете на Валерия. Вал, как се прави това? Прерових библиотеката и не намерих инфо  Thinking[/b]

Засилила съм се, че трябва спешно да направя наколко модела за торта. Ванче, после обещавам, че ще спазвам правилата сртиктно  bowuu Ще коментирам, имам и какво да покажа  Mr. Green

# 140
  • Vaudreuil Canada
ilariana снимките са много малки така че не виждам детайли по тортите но така погледнати и двете ми харесват - не знам защо си имала такива проблеми с гъмпейста - никога не ми се е пукал гъмпейст - смесва ли го с фондан или работи директно с гъмпейст? За сърцето не знам с какво измазваш но явно докато покриваш вероятно отпуска и като натиснеш покритието се разбутва - пробвай да сложиш трохи в масления крем. Заглаждай със шпатула или с

Луксче бебешкото дупе е номер едно - много сладко.

Бадемче пуховската торта е разкошна - подложката има някои дефекти може би трябва да я правиш по-рано за да е поизсъхнала докато стигнеш до аранжирането на цялата торта.

Tony_st врътването в МВ почти сигурно води до напукване после ако не работиш много бързо. Иначе тортичката си е добре - за панделката има какво да се желае ама това ще стане с времето. Поздравления че си сложила центрове на цветята - много момичета ги пропускат в началото.

Estell хубаво сърце се е получило и хубаво си центрирала апликацията на голямото сърце отгоре надписа не ми харесва така оцветен, но това си е мое виждане ( черното не ми се връзва със сърдечната тематика Simple Smile )

Една торта и от мен - снимката е ужасна щото забравих да снимам и снимах в колата ...  ooooh!
Лилаво и червено не е любимата ми комбинация ама с клиенти не се спори  Naughty

Сърце by shemet_neveroiaten, on Flickr

# 141
  • София
Момичета, намерих място където могат да ми изрежат Дъмита от стериопор със всякакви размери и на добри цени Simple Smile. Ако някой го интересува ще съдействам  Peace.
Просто го казвай тук. Peace

# 142
Лукс,и двете тортички много ми харесват.
Илариана,сърцето се е получило добре само цветовете не ми допадат.
Мама ели,пингвинка е сладка.
Естелл,хубаво е сърцето но точно във тия цветове ми е странно.Самото сърце върху което е надписа ми е криво и тоя черен надпис грам не ми се връзва.
Тони ст,Честит Рожден Ден!Хубава е тортичката,панделката е искала още малко работа.
Шеметче,много хубаво и изпипано сърце.А панделката е прелест въпреки цвета.
Редактирам се за да спазя правилата и да не пиша през един пост.
Бадем,зло да те забрави мила но одеве те пропуснах.Много е готина Пуховската торта ,всичко ми харесва много.
Мими0585,да ти е жива и здрава дъщеричката.Като цяло тортата ми харесва но има някои неща които не ми допадат.Не знам дали е от снимката но ми се вижда че вторият етаж не е сложен правилно,не е центриран.Другото което не харесвам са цветовете,стоят като избеляли и контраста се губи.Панделката е хубава но страшно дебела и стои груба.
Мариета,тази торта грам не ми харесва.Цветовете са ми някаква странна комбинативна шарения.Чантите и те са спретнати някак без желание и като на бегом,надписа се губи .

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 11:06 от ditsan

# 143
Lux бебенцето ми е фаворит много сладурско.Мама ели калинката нещо в очите не ми харесва прекалено са ми големи но пък пингвинка е супер.Бадемче мечо пух и приятелите му много ми харесват както и цвета на тортата.Tony_st честит рожден ден на патерици   bouquetпанделката ми изглежда много голяма.Шеметче на мен пък цвета ми харесва много а панделката е много добре направена.Така сега да покажа и моята торта.Имам чудесен повод да я направя.Голямото ми момиченце пораства утре и нейна беше честа мама да направи първата торта на 2етажа  Wink.Отдавна не ни вълнуват детските украси.Цвета е нейно жилание пак лила  Mr. Green
Скрит текст:
На тази снимка се виждат малко по добре цветовете  Wink

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 14:38 от mimi0585

# 144
shemet_neveroiaten, сърцето е изчистено и семпло, аз обичам такива торти, но не ми стои добре оформено.
ilariana, първо да ти кажа, че снимките са прекалено малки и не се вижда хубаво. Първата торта не е лоша, но тези шарени топки не са ми по вкуса, но това си е мой личен вкус, иначе самата торта не личи да има целулит, много добре е изпъната даже. Втората кола - веднага ми се наби в очите това сърце, което по мое мнение хич не пасва с колата. Гумите са й много настрани, те трябва да са изравнени с колата, затова трябва да изрежеш малко навътре блатовете. Има още какво да се желае, подложката ти много ми харесва.
lux, и двете торти предизвикват много мили чувства. Много са нежни и добре направени. Браво.

ilariana
, сърцето ти е много издуто и не добре оформено, но ти си го знаеш. Знам много добре какво е, когато кремът ти стане рядък. Няколко пъти допускам тази грешка. Да не ти показвам пък аз какво сърце сътворих разпльокано, точно поради тази причина. Но човек се учи от грешките си, следващия път ще знаеш.
Бадем, много красива и весела торта, цветовете са ти се получили много свежи. Много ми харесва, не виждам никакви забележки. Браво!
Estell, сърцето можеше да го оформиш по-добре, особено долната изострена част. Надписа ти е малко груб.
Tony_st...... ти си ми помагала със съвети за кърменето, не съм забравила! Шапка ти свалям за времето, което отделяш за това! За тортата - малко ми стои издута отгоре. Преди да измажеш и покриеш, опитай максимално да изравниш блата. Изрежи го с остър нож там, където е издуто. За да е максимално равна след това може да обърнеш самата торта и тогава да измажеш. За панделката са ти казали. Иначе цветовете са много нежни и цветята добре си направила.

И накрая да покажа и аз една торта, която беше за РД на моя приятелка. По принцип аз харесвам по-стилни и изчистени торти, но тя даваше зор да е шарено, та се опитах да намеря баланс. Винаги, когато мешам така цветове, ми се напуква фондана. Можете да видите на снимката. Надписа може би трябваше да го направя друг цвят, че много ми се сляха, но е късно вече:

# 145
  • у дома
Ще правя малка торта с диаметър 18см - искам да е Династия - та се чудя половин доза ще ми свърши ли работа  newsm78 newsm78 Имам спомен, че Блуто и Марулка май честичко я правят, та ако може да се включат  Praynig

ani_d, тази е половин доза Династия около ф17 беше диаметъра, четири блата си изпекох.
ето как изглеждаше разреза

# 146
  • На небето
shemet_neveroiaten,  ditsan  нямах друг цвят и трябваше да направя нещо с това което разполагам. До последно нямах идея какво да направя и пробвах някакви варианти, но времето ме притискаше и накрая се наложи така да го оставя.
Marieta използвах силиконова форма за сърцето.
Не стана идеално, но за аматьор толкова.  ooooh!

# 147
Estell, теб те познавам от една друга тема - Какво сготви, снимай, покажи, но духът на тази тема не е същия. Тук слагаме снимки на торти, за да коментираме с цел да се усъвършенстваме, а не просто да покажем кой какво е направил и да си казваме браво. Стараем се да бъдем обективни. Пише го в правилата на първа страница. Ако знаех, че ще се засегнеш нямаше да коментирам. Извинявай.

# 148
Здравейте момичета!От мен една торта за рожден ден на моята майка ,която все плете ли плете:
За първи път оцветявам - кошничката първо я оцветих в сламено жълто но после повторих и стана доста по тъмно.Не ми харесва розовия борд отстрани имах друга идея но не стигна времето.
Marietaна мен тортата като идея много ми хареса.Според мен покритието е трябвало да бъде в дуги цветове напр бяло сзетло зелено и жълто.Но това си е мое виждане.
mimi0585Честито пораснало момиченце!На мен малко са ми бледи цветовете на покритието.Струва ми се ,че втория етаж не е центриран добре.Панделката ако беше малко по тънка тортат щеше да изглежда по нежна.
shemet_neveroiaten убийствено червено!!!Ако може да попитам с каква боя си го постигнала този цвят?Фондана е оцветяван или е боядисвано отгоре?Панделката е перфектно изработена !Много ми хареса формата на сърцето!
lux  и двете торти много ми допадат.!Много нежни цветове!Фигурката на момиченцето много ми хареса само главата ми се струва по голяма .

Tony_st Честит рожден ден!С какъв фондан работиш?И аз имам случай с един турски фондан все се късаше и нищо не ставаше.Освен това трябва да се внимава и с микровълновата ако го загрееш повече фондана после става трошлив по мои наблюдения.
Estell  Сигурно си зарадвала мъжа си за празника!Сърцата поне за мен са трудна работа при теб като форма се е получило много добре.Според мен апликацията и надписа отгоре имат нужда от дооформяне!
 mamaeli8000 Хубав пингвин!За калинката вече са ти писали за очите.Чакаме тортата!

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 13:26 от vilana

# 149
  • Русе
Благодаря на всички за коментарите.
shemet_neveroiaten Чист гъмпейст ползвах за топките....не знам защо се напука,но аз го правих...Винаги измазвам с трохи и маслен крем и после само крем за да е гладко,но точно при сърцето ползвах крема,който е вътре за червеното кадифе,маскарпоне и масло и малко сметана....Твоето сърце е страхотно и аз да питам за боята,много хубаво червено.
Marieta Сърцето е издуто ,защото исках да е 3д,друг е въпроса до колко се е получило,но крема не ми е бил рядък,даже напротив доста си беше твърд,исках да кажа,че и двете торти измазани само с крем бяха ок и после като ги покрих се загуби формата,може би трябва много тънко да се разточва чаршафа или ако бях обличала на части колата,за да и запазя извивките и аз не знам...Да и не им намерих правилното място на гумите .Много чанти на тая торта и всичките маркови Mr. GreenНещо цветовете май не ми допадат,но щом си ги е искала рожденицата,значи всичко е ОК.
Happy happy За буквите си абсолютно права,изобщо не си отиват....ще търся друг молд за букви....
mimi0585 Много хубава торта си направила,да ти е живо и здраво момичето!
vilana Точно кошницата и оцветяването ми харесват ужасно много и шал си плела даже,Браво!Другите цветове ми идват малко бледи,но това вече е въпрос на вкус!

Общи условия

Активация на акаунт