Последната третина предстои, дните до ЮНИ мама вече брои!

• 24 607
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Дидка- дано не е нищо сериозно  Praynig Hug Не чети прекалено много в нета, по-скоро разпитвай лекаря по-подробно.

# 706
За козметика разглеждам,но тъй като ни е първо бебче и се чудя какво да изберем,разглеждах  http://www.zabebo.bg/search ,ами незнам мамите с опит ще споделят ли каква козметика да се избере:)

# 707
За козметиката- има голям избор на пазара и общо взето всеки си има предпочитания.
С баткото започнах с Клоран, после Бюбхен. Той нямаше никакви проблеми с кожата и не ми се е налагало да купувам някаква по-специална/лечебна.
Сега мисля да се ориентирам към Клоран отново.

# 708
  • гр. София
d o v e, аз пия витамини от над 3 месеца без прекъсване. И Прегнакеър пих, но съм нямала тези оплаквания. Мерси си кръвното, виж да не е от него нещо.  Hug

# 709
  • София
Дидка,не се тревожи,и не чети-аз скоро поизчетох доста неща по темата и се оказа,че между 25-30 гс се явяват такива кисточки,които после изчезват.но все пак ФМ си го направи.на мен ми видяха мускулче в сърцето на едното бебе и аритмия на другото,но ми казаха въпбще да не се тревожа-ще отшуми.
Пожелавам всичко да е наред.

# 710
Дидка,момичетата са прави,не чети,защото само ще се тормозиш..мисли позитивно и всичко ще е наред...Стискам палци  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Аз да ви кажа,преди малко се опитах да си изрежа ноктите на краката...е няма такъв смях,такива пози,милото и свекито много се забавляваха...а аз се изпотих  Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha

# 711
Здравейте, момичета,

аз също се чудя кога спи малката, толкова много мърдушка, че направо ми е странно, като спре. Между 3 и 6 се поуспокоява малко и след това се почва пак.

За бебенцата не се тревожете - сигурна съм, че всичко ще е наред. Четете хубави книжки и им пускайте приятна музика Simple Smile

Аз винаги съм си мислела, че ще гледам момичета и с моя приятел си имахме избрани имена. За момчета щеше да ми е по-трудно. Аз харесвам по-малко популярни имена, които обаче може да се произнасят и изписват лесно навсякъде. От друга страна аз много харесвам галеното Саше и никога не използвам Алекс, освен ако някой не настоява за това. А Александра е страшно хубаво име според мене с хубави галени, като например Саше, Саня, Сандра. Нашата дребосъчка ще се казва Лея, а ако имам други момичета след това - Ида, Ема, Катерина или Магдалена.

Ади, много се радвам за пеленките. Напиши ми кога да се срещнем, колко си ми отделила и какви парички трябва да ти дам. Много съм ти благодарна за това, че се ангажира с това нещо. Голяма помощ е за мене.

Искам да благодаря и на тези от вас, които споделят какво не им е било необходимо от списъците с покупки, защото аз още не се ориентирам добре, а не искам да се нахвърлям на излишни покупки. По-добре паричките да отидат за нещо, от което ние или малката ще имаме нужда. Затова като нещо ви се стори излишно, казвайте, никой няма да се обиди според мене, това е допълнителен опит и мнение, което само може да помогне.

Аз съм почивка от идната седмица и се радвам, че ще мога да започна да посещавам лекциите с вас, да се разхождам повече, да се подготвям. Дотук съм купувала бодита, но съм ги вземала за възраст от 3 месеца нагоре, защото другите ми се струват прекалено малки - с таткото сме височки, не очаквам бебенцето да е дребно Simple Smile За възраст 0-3 месеца съм взела само едно-две бодита с късо ръкавче. Сега мисля да купя няколко хубави пеленки, с които да го увивам, ако в началото на юни е още хладно. Блузки и ританки (една-две) ще взема отново по-големи вероятно.

Една приятелка каза, че си купила тензух и дала от него да и ушият пеленки и кърпички, които ползвала много, така мисля да направя и аз. Ще мина да разгледам и платове за чаршафчета, че комплектчетата за деца ми се струват неразумно скъпи, а често и качеството не е кой знае какво.

Приятни събота и неделя Simple Smile

# 712
Дидка-бандитка не се притеснявай, всичко ще е наред. Стискаме палци  Peace

d o v e За главоболието не мисля, че може да е свързано с витамините. Аз съм на витамини през цялата бременност + 1 месец преди това, не съм имала проблеми с главоболие. По тукашните медицински препоръки пише, че главоболие по време не бременността е напълно нормално. Може да си вземеш един парацетамол като е силно, доказано е, че е безопасен.

За покупките, прочетох, че много майки намират нагревателя за шишета за напълно безполезен...Не мога да кажа от личен опит, тъй като и за мен е първи път Simple Smile

# 713
Дидка-бандитка,не се тормози, не чети из нета, защото ще започнеш да си въобразяваш какви ли не страхотии.Успокой се, аз съм чувала , че такива кистички се появяват и изчезват, не са фатални.
petrohanka,нормално е изследванията ни да варират, някои в долната граница, други-на горната, не се притеснявай излишно.
Момиченца, аз не съм купила все още нищо, от баткото имам много дрешки, но всичко останало съм раздала.Аз все пак ще взема всичко в последния момент.
За имената-аз чакам второ момченце, сестра ми има две момчета също,нали разбирате, че имената и на майка ми, и на баща ми вече са уважени.Мъжът ми ме е оставил аз да решавам (неговите родители не са живи) и на мен не ми остава нищо друго освен да си харесам нещо, без да се съобразявам с никой, но и така не е никак лесно.Имам си списък, който препрочитам всеки ден заедно с фамилията, за да усетя кое е най-благозвучно и не мога и не мога да реша. newsm78Освен вие да ми помогнете baby_neutral.
Ще увелича малко списъка и следващия път ще се допитам до вас (въпреки, че трудно се влияя от други мнения, все пак ще ми е интересно)!
Желая ви приятен съботен ден, изпълнен с положителни емоции и енергични бебешки ритничета!

# 714
  • София
Дидка- дано не е нищо сериозно  Praynig Hug Не чети прекалено много в нета, по-скоро разпитвай лекаря по-подробно.
newsm10
Стискам палци да е само фалшива тревога Hug

# 715
Здравейте момичета.И аз да се включа набързо по 2 въпроса.Първият за левкоцитите,Петроханка и аз на последната ПКК доки вика марш в лабораторията и ако имаш белтък в урината и те пращам в болница.Да ама всичко си беше наред,само дето имах малко завишени левкоцити.Учудих се и я попитах,тя не се притесни хич,само ме пита дали нямам кашлица или нещо подобно.После се разрових и попрочетох че било нормално при бременните да имат леко завишени стойности..
По повод за запушен нос,аз откакто забременях незнам дали има 2-3 нощи в които носа ми не е запушен.Всяка божа нощ е задръстен.Че и кръв отделя,ама айде туй друга тема..
Към момента имам проблем с венците,скоро правих зъб който зверски ме боля,не пожелаха да ми го махнат с упойка(мъдрец е)и сложиха само арсен и го запечатаха докато родя.Вече не ме боли,но венците много кървят,пробвах лакалут паста,сега пародонтакс и стягаща вода и нищо.Ако някой знае лек,ще се радвам да сподели..

# 716
  • София
Минавам да отбележа,че днес си взех количката със всичките и 6 приставки и рамата.е ОГРОМНА е Simple Smile))) ние сме с комби и запълниха цялото комби + задната седалка. Но е супер стабилна,както си и знаех де.та така:)обаче как ще я събирам дори и разглобена в асансьора-идея си нямам Blush

# 717
Здравейте момичета ,честито на тези който са си взели хубави покупки ,за съжаление напоследък нямам много време да пиша но към средата на март ще се поправя Simple Smile.Бързам да се включа за да успокоя дидка бандитка.Незнам дали си спомняш но точно преди 1 месец аз бях в 20 седмица ходих при доц.Балев Варненските мами знаят кой е и ми каза че имаме киста в десния плексус на бебето.Знам какво изпитваш и как се чувстваш просто две седмици ми трябваха за да се успокоя късен БХС правих свързах се с проф.Кременски говорих с доц.Ангелова от Варна за да коментираме резултатите всички ме успокояват.От тогава не съм ходила на видеозон за да видя дали е изчезнала просто казаха че до 30 седмица трябва да изчезнат и просто ако отида по рано може още да си е там.И да се притесня повече просто когато е изолирана сама по себе си не е притеснителна ,както при нас т.е трябва да са налице и други маркери който евентуално може да говорят за проблем.Свързах се с една варненска мама която и те са имали проблем и са открили кисти за съжаление бебенцето е било със синдром на едуартс  е починало но при тях е имало налице доста неща ,но за съжаление лекуващите я лекари от майчин дом не са го видели и реагирали адекватно.За нейна радост тя сега роди второ живо и здраво момиченце .Ако искаш на лични може да ти пратя линк на това което проф.Кременски ми отговори зада те успокоя малко .ПРегръщам те силно и те моля да се успокоиш защото така вредиш повече на бебето от колкото тази киста в момента. Hug

# 718
Канари,пусни една снимчица да я зърна....То може и да си я показвала,ама аз да не съм видяла де..Ние пък изобщо нямаме асансьор,и сме на 3 етаж,и аз хич нямам идея как ще се спускаме и качваме нагоре.Като сме сами де.Ама,ще го мислим,ще видим...

# 719
petrohanka,тази лаборатория Рамус къде се намира?И аз не можах да мигна...да ви питам вие имате ли проблеми със дишането имам предвид с носа,ползвам стеримар по 3-4 пъти на ден,отпушва се и след 3 часа отново..... и точно от това се будя...задръстен нос... Laughing Казаха ми,че било нормално това по време на бременност,при вас как е?

venivaлаборатории Рамус има на доста места:
http://ramuslab.com/5/%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82 … 1%80%D0%B8%D1%8F/
тук можеш да намериш манипулационните им из София където ще ти е удобно ако ще ходиш(предполагам че и в Цибалаб няма да са по-скъпи)

dietka  и deniise бралгодаря ви за успокоението,сега като се замисля може да съм се "опитала" да се разболея понеже имах бели налепи по гърлото,но си правих фрешове и чай от лайка и не съм кашляла след това.

deniise
една приятелка си спомням от ученическите години,че си правеше някаква отвара с карамфил зърна за венци,но не си спомням повече,може в нета да има рецепти с тази подправка,знам само че това е хормоните при бременните и може и нищо да не помага кои знае какво.

За мъжко име ми харесва Огнян,Орлин,Боян,Борис (Борислав),Момчил,Георги,Константин,Калоян,(Алексадър ми харесва,но ако имах момче нямаше да го кръстя така понеже имам чувството че всяко второ момченце на мои познати и непознати така се казва и ми е доста поомръзнало като име) но май ги бяхме говорили тия неща преди време.

На нашата бебка още не сме и измислили име и се чудим с таткото тези дни Crazy Аз си бях харесала име,но сънувах един сън и се събудих малко стресната от него и не мога да си спомня дали трябваше или не трябваше да я кръстим така Crazy та сигруно ще търсим друго...

За сополите май са при всички и аз едвам спя,но къде от тях къде не ми достига просто въздух...

Дидка-бандитка стискам палци  Praynig дано всичко се оправи до феталната морфология и не чети в нета да не си наслагваш допълнително напрежение. Hug

Общи условия

Активация на акаунт