Екскурзиите - втора заплата?

• 21 264
  • 497
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Всички оферти бяха с посочени цени, т.е. не виждам как и на кого се дават пари "под масата".
Всеки родител вижда колко и за какво са посочените цени.

Извинявай, но не четеш  написаното ли или просто  не искаш  да асимилираш прочетеното? На места няма НИКАКЪВ избор между фирми, работи се само с една. И опитът на родители да поискат такъв под формата на  представяне и на други оферти бива отрязан  моментално с оправданието, че това е фирма, с която  се работи от години, доказала се е като надеждна  и няма обективна причина да се търси друга. И толкоз. Край на дискусията , поставен едностранно..Докато някой надигне глас, при това на друго ниво.

# 151
Ами защо ли толкова се държи на една точно определена фирма? newsm78

# 152
  • София
Ами защо ли толкова се държи на една точно определена фирма? newsm78

А де.. Имам 3 деца в училищна възраст и съм видяла  неща в подкрепа и на двете позиции. При гимназистката бълват немалко оферти за екскурзии, от съвсем различни фирми, при това някои за чужбина,  с 4-5 дневна продължителност, без никакъв натиск за участие,  често на цена, далеч по-ниска от тази за зелено училище у нас, предлагано от единствена, безумно надеждна и доказана с годините фирма, обслужваща деца в ОУ..С две думи , има нещо гнило в Дания( не в цялата Mr. Green), но наистина то няма да се оправи във форума..

# 153
Фирмата ми не е специализирана за ученически екскурзии, но сме имали.
Офертата е за цена на екскурзия. Правим разбивка по колко се пада на ЧОВЕК и така.
Пример:
Цена на мероприятието 300лв.
300лв./ на бр. участници =Хлв.
На РС се дава офертата в такъв вид.

Всеки родител/учител вижда колко му излиза.

ева17  - точно заради всички тези обяснения и разправии рядко ние приемаме такива екскурзии. И много колеги, също избягват организиране на екскурзии с ученици.
Пепеляши -  Мерси, но относно бизнеса, по изгодна ми е екскурзия до Франция, Испания и т.н.

eine in Rente gegangene Nixe  - ЧЕТА , но искам да кажа, че може да се намери вариант. Какво означава не се приема от учителя. Пробвайте с по-добри оферти, вижте какво ще стане......
поставете пак въпроса на ниво учител, директор и т.н.

# 154
  • София
Русалке, естествено, че във форума няма да се оправи проблемът.
Форумът е гласност. Нищо повече (най-често).

# 155
  • София
Русалке, естествено, че във форума няма да се оправи проблемът.
Форумът е гласност. Нищо повече (най-често).

Така е, не го казах това на теб. Имах предвид тези, които не желаят да приемат, че и такива неща се случват и които смятат, че споделянето е само  чесане на езици, неоснователно мрънкане по форуми за нещо несъществуващо и най-вече неподкрепено с истински действия в реалността извън форума.. Peace

# 156
Изчетох много подробно темата и единствените действия, за които се пише са:
Пепеляши - еднократно поставен проблем на РС, без резултат
и едно мнение(не ми се рови от кого) за няколко жалби - също без резултат.

Аз не отричам, че има некоректни хора,
Смятам, че понякога за постигане на резултат е нужно нещо повече от писане тук.
Да, форумът е за споделяне, но НЕ Е ДОСТАТЪЧЕН без конкретни действия.

Сега се сетих - В Господари на ефира имаше подобен казус, свързан с пътуването нощем.
Следователно има варианти, които да имат по-голям успех при решаването на този проблем.

# 157
   Това с 800- те лева е пълна глупост! Няма такава фирма, специализирана за ученически превози, която да дава такива командировъчни на учителя. Не разпръсквайте зловредни слухове без да сте сигурни! Който ви го е казал, няма достатъчно информация или го прави тенденциозно.
   Второ, отдавна вече не се пътува с Чавдарки по пътищата! Автобусите са на Скания обикновено. Ако са изпратили за децата ви лош автобус, по- добре е да се разправяте с фирмата. До тук от прочетеното става ясно, че вашите критики са повече от тяхна компетентност, а не от компетентността на учителя. Ние пращаме децата си с фирма, която от години идва в училище, доказала е точността си и въобще не взимаме предвид другите оферти, които класната сама отхвърля като ненадеждни. От години на летен лагер организират в Обзор, където базата е превъзходна, но миналата година бяха я затворили за ремонт и дойдоха други оферти. Класната пак ни събра и сама ни каза, че не познава условията там, поради което е по- добре да не рискуваме да пращаме децата. Когато тръгват на такива мероприятия, учителите пускат задължително отпуск- това знаете ли го? Така че " двойната" заплата, както някои говорят тук, че имат, на практика са командировъчни за периода на отсъствието им с децата. Да не говорим, че дежурството им е 24 часово. Егати забогатяването! Помислете си вие дали бихте издържали на такова напрежение, стрес и липса на почивка. А защо го правят ли? Казах ви, спускат се програми от МОН, които залягат в проектите за училищен отдих.

# 158
  • София
И "Господари на ефира" се обсъждаха, кали. Ако все още съществуват... не гледам ТВ.
Надявам се, не искаш да кажеш, че форумът е само за споделяне на ВЕЧЕ свършена работа?

# 159
И "Господари на ефира" се обсъждаха, кали. Ако все още съществуват... не гледам ТВ.
Надявам се, не искаш да кажеш, че форумът е само за споделяне на ВЕЧЕ свършена работа?

Естествено, че не.
Хубаво е, че тук можем да споделяме, да виждаме нещата от друга гледна точка, да намираме решения, съвети и т.н.
Аз не приемам едностранчиви изказвания(не е  насочено към теб, чела съм други твои теми и харесвам мисленето ти и това, че си деен човек), просто казвам, че за постигане на резултати трябва и да се действа.

Защото досега, от това, което прочетох, единствено ти и още една ССФ, споделиха за нещо направено по въпроса.
Отностно дали има некоректни  - навсякъде ги има.
 На мен лично са ми искани пари от лекари, служители на КАТ, НАП и др.

# 160
  • волно калдъръмче
Когато тръгват на такива мероприятия, учителите пускат задължително отпуск- това знаете ли го? Така че " двойната" заплата, както някои говорят тук, че имат, на практика са командировъчни за периода на отсъствието им с децата.
Пускат платен отпуск, за да заведат децата на екскурзия или лагер?

# 161
Пускат платен отпуск, за да заведат децата на екскурзия или лагер?

На лагери не ходя, но на екскурзии - само в почивните дни / без компенсация /.

# 162
Цитат на:  link=topic=704380.msg24452252#msg24452252 date=1361763702
Когато тръгват на такива мероприятия, учителите пускат задължително отпуск- това знаете ли го? Така че " двойната" заплата, както някои говорят тук, че имат, на практика са командировъчни за периода на отсъствието им с децата.

Командирова ли се човек, който е в отпуск? Къде се прави това?

# 163
Цитат на:  link=topic=704380.msg24452252#msg24452252 date=1361763702

Командирова ли се човек, който е в отпуск? Къде се прави това?

Учителите не се командироват от училището. Те получават командировъчни от фирмата, която организира екскурзията.

# 164
Тъй бива, инак е необяснимо, а и с този контрол- няма как да им плати самото училище.
За да получава командировъчни точно, човек трябва да е на трудов договор, което ме съмнява в случая.
Нещо като комисионна е вероятно или ако получават плащане от фирмата- възнаграждение по граждански договор. Предоставят услуга срещу заплащане- чиста работа. Не знам защо у нас има още хора, за които думите "комисионна" и "възнаграждение" звучат недобре. Когато човек предоставя труд и/или услуги, той следва и да получи нещо насреща. Съпровождането на деца при екскурзия, вкл. и треперенето над тях, си е работа и плащане си следва. Не разбирам защо да не и какво странно виждат хората в това.

Общи условия

Активация на акаунт