Екскурзиите - втора заплата?

• 21 247
  • 497
  •   1
Отговори
# 135
След написаното по-горе не става ли кристално ясно,че учителката е пряко заинтересувана да запише колкото може повече деца. Няма ли да и бъде по лесно да бъдат по-малко желаещите?

# 136
За пореден път се убеждавам, че има хора, склонни само да мърморят и негодуват, а конкретни действия........няма.

Защо, тези които са недоволни не предприемат конкретни действия:
Пример - разговор с учител, директор, жалба, смяна на клас или училище, намиране и предлагане на оферти и т.н.?

# 137
Ами Пепеляши точно това е направила. И резултат нулев.

# 138
Повдигнала е въпроса на РС, без резултат?????????
Има и други варианти. Аз ако не съм съгласна не бих се спряла, бих говорила отново и то не само с учителя(след като няма резултат), бих проверила фирмата...........жалба и т.н

# 139
Нещата не стават толкова лесно, за съжаление. Трябва да се ''пипа'' внимателно. Каквито и действия да се предприемат- децата обират негативите.

# 140
  • София
За пореден път се убеждавам, че има хора, склонни само да мърморят и негодуват, а конкретни действия........няма.

Защо, тези които са недоволни не предприемат конкретни действия:
Пример - разговор с учител, директор, жалба, смяна на клас или училище, намиране и предлагане на оферти и т.н.?

Сериозно ли говориш? Да се стига до местене на детето, защото учителката е решила, че всички трябва да ходят на екскурзия, все едно по какви причини... Rolling Eyes И май не си прочела внимателно, че авторката е предложила на родителска да се търсят други оферти, но предложението й е било отрязано в зародиш. Както и  твърдението на майка на дете от същото училище, че е подавала неколкократно жалби срещу същото упражняване на натиск и завишени  като цени оферти, но без резултат.. Какво друго им остава да направят? newsm78 Освен да се опитат да убедят детето, че не е страшно и да не отиде  на тези екскурзии и да се надяват, че няма да бъде коментиран изборът им на всеослушание и с  известна доза жлъч..

# 141
  • Някъде на път....
......
А на последното преброяване за еднодневната, след като са лъснали 5 деца, нежелаещи да ходят, класната се е разярила и е наредила: "всички екскурзии са задължителни от тук нататък!".

Затова още обмислям как да постъпя.

Леле, ама това си е жив тормоз!  Shocked

# 142
Искам да кажа, че има много варианти за решение.
Но, ............да то да ревем по форумите е много лесно.

# 143
  • София
Искам да кажа, че има много варианти за решение.
Но, ............да то да ревем по форумите е много лесно.

Ех, нали форумът е да споделиш, да чуеш мнение, евентуално да срещнеш родители на деца от същото училище и да разбереш как е при тях, дали проблемът е  всеобщ или повредата е само в твоя телевизор.. Thinking Това, че някой изразява мнение, несъвпадащо с твоето, съвсем  не значи, че непременно следва да го запази за себе си. А и авторката не ми изглежда апатична и бездействаща, просто мрънкаща из форума.Помня, ако не греша  за училището, че по темите съм чела постове  с нейна активна позиция по отношение на въведените там униформи от тази година. Peace

# 144
Не вярвам, че ако авторката "излезе" с по-добра оферта на РС пред учители и родители няма да има преразглеждане.

Това от опит:
Фирмата ми е свързана с организиране на подобен вид мероприятия. При възникване на подобен казус в едно училище, бях поканена от недоволният родител  да представя оферта.
На тази РС имаше и колеги от досегашната фирма, както и представители на други фирми.
Всяка остави офертата си и родителите избраха най-приемливата.

# 145
  • София
Преди малко една от майките, пишещи в темата, ми писа на лични.
Споделям тук моя отговор (за хората, на които все още не им е ясно...):

Цитат
Да. Може да се направи това (лична среща с класната без раздухване), ако се съберат достатъчно родители - поне 3-4. Няма да коментирам какви смятам, че са изгледите да се съберат толкова - след страхливата им и угодническа реакция от родителската...

А и това ще бъде решаване на проблема на парче. От догодина тази жена е класна на нова порция деца за цели 4 години. И тогава пак трябва да се сформират делегации...

Обмислям по-крути действия. На по-високо ниво.

П.П. От години вече съм се убедила, че недостойното поведение трябва да бъде атакувано неочаквано и масирано. Възрастните индивиди се променят само по собствена воля, а такава в случая на нашата класна не е налице.

# 146
Това,че родителите са имали възможност да изберат най-добрата оферта е страхотно,но не променя факта,че се дават и пари под масата на много други места. И при най-хубавата и изгодна оферта ще има родители,които по една или друга причина няма да пускат децата си. Въпросът е да не им се оказва натиск. А цитираните в поста на русалката коментари буквално ме довеждат до ярост,защото са срам за гилдията.

# 147
Всички оферти бяха с посочени цени, т.е. не виждам как и на кого се дават пари "под масата".
Всеки родител вижда колко и за какво са посочените цени.

А това, че има некоректни хора.........еми те ги има във всяка професия. НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА.

# 148
  • София
Ако искаш да се включиш в бизнеса с комисионите, дай си координатите на лични, ще те свържа със собственика на агенцията, от която имаме инфото. Той ще ти обясни как стават работите.

# 149
А каква част от цената е "поощрението" за учителя,директора?
Не ми се вярва да работят само "на ползу роду"

Общи условия

Активация на акаунт