Екскурзиите - втора заплата?

• 21 331
  • 497
  •   1
Отговори
# 255
Може ли аз?! Може ли аз, госпожо?!

Кали, така по-добре ли би се чувствала - ако съвестните учители и те се възползват? Може би си гласувала с втори отговор от анкетата?

Изчерпиха ли се смислените въпроси по темата?

Нищо лично, но аз си направих изводи.................
Аз вярвам, че има съвестни учители и това е по-скоро изключение, просто ми направи впечатление нещо, в нападките на ЕВА17

# 256
Имам въпрос към Мирослав.

- Какви документи трябва да получа аз като родител, във връзка с едно зелено училище?
- Кой носи отговорност в случай на проблем в хотела? Имам предвид натравянето на децата в Банско, които бяха там на зелено училище?
- Защо тази агенция продължава да прави зелени училища, докато казусът не е изяснен?

Пепеляши,отивай в ъгъла да се срамуваш,че разбута гнездото на осите.

Какво е разбутано, викаш?

# 257
Не приемай думите ми буквално. Пепеляши ме разбира чудесно.

# 258
  • волно калдъръмче
- Кой носи отговорност в случай на проблем в хотела? Имам предвид натравянето на децата в Банско, които бяха там на зелено училище?

Ти си си отговорила - проблемът е на хотела.

# 259
Нали договорът е сключен между някой в училището и туристическата агенция обаче?

Не приемай думите ми буквално. Пепеляши ме разбира чудесно.
И аз ги разбирам чудесно.

# 260
Добре, защо от коментарите излиза, че някой тук защитава ''вербуването'' на децата. Всички писаха, че са против.

Пак питам- проблем са екскурзиите или ''втората'' заплата?

И, господин Луканов, споделяйте от ''извора'', но не пропускайте вашата вина. В схемата участват и туроператорите, не само учителите. Тя  е ''тръгнала'' точно от фирмите, които са решили, че предлагат ли бонус за учителите = ще получат повече деца. Колкото са учителите виновни, толкова и вие - туроператорите.

# 261
  • волно калдъръмче
Нали договорът е сключен между някой в училището и туристическата агенция обаче?
И хотелът да не е под туристически чадър?

# 262
В крайна сметка, за безопасността, е важно да се регламентират тези дейности. Нека е по-прозрачно. За какво плащаш и най-вече кой и за какво носи отговорността. Да се взимат и превантавни мерки.

# 263
  • София
Може ли аз?! Може ли аз, госпожо?!

Кали, така по-добре ли би се чувствала - ако съвестните учители и те се възползват? Може би си гласувала с втори отговор от анкетата?

Изчерпиха ли се смислените въпроси по темата?

Нищо лично, но аз си направих изводи.................
Аз вярвам, че има съвестни учители и това е по-скоро изключение, просто ми направи впечатление нещо, в нападките на ЕВА17

ОК, да приемем, че условно е така и сгазилите лука са малко на фона на цялото.. Значи ли това, че опарили се родители  не могат да споделят за натиска над децата им, само защото например narduca твърди,че  подобни изказвания за упражняван натиск били смехотворни според всички разпитани от нея?Значи твърденията на narduca приемаме безусловно за чиста монета и как иначе, щом са в сляпа защита на гилдията като цяло , но споделеното от хора с други наблюдения и  опит по въпроса бива подложено на моментално заяждане, сарказъм и отричане.. Rolling Eyes Дежурната схема по тези теми, добре дефинирана малко по-назад от Дидева, а именно:
Родители, не вярвайте на децата си , те  всички до едно са лъжливи и украсяват историите си, учителката по никакъв начин и за нищо  не ги е притиснала..Родители, осъзнайте се, смешни сте с неоснователните си оплаквания, скрийте се някъде с претенциите си! Сякаш непрекъснатите намеци от учители из форума, да не кажем и приказки в прав текст , че едва ли не  всички родители са негодни да възпитават децата си и да усетят кога от другата страна ги баламосват откровено, не е  същото грубо обобщение , от което иначе твърдят, че трябва да се изчистят нападките към учителското съсловие.. А докато диалогът, по-скоро подобието на такъв, се гради на този модел и от двете страни, доникъде няма да го докараме...

ПП С написаното от НЕС съм съгласна напълно. Вината за този модел на заплащане  не е само на учителите. Peace Затова назад  се коментираше това заплащане да бъде регламентирано, най-вече фиксирано като размер. Но да не се лъжем, едва ли ще стане..Ситуацията урежда и тур оператори, и учители ( не всичките, разбира се, да не стана пак недоразумение с обобщенията).

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 22:53 от eine in Rente gegangene Nixe

# 264
  • волно калдъръмче
Съгласна съм, Никсе. Сподели малко по-назад в темата за два случая, в които имаше ощетени покрай сагите с екскурзиите.

Единия случай беше с разревано дете. Ако позицията на детето е "тати не ме пуска на екскурзията, а всичките ми приятели отиват" , това не е ли за рев? Откъде дойде заключението, че точно учителката го е разревала?

Другият беше с намаления успех. "Нека съм си за 5, пък да видим как ще ми пише 4, че не съм бил на екскурзията."

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 23:03 от Саморая

# 265
  • София
Съгласна съм, Никсе. Сподели малко по-назад в темата за два случая, в които имаше ощетени, покрай сагите с екскурзиите.

Единия случай беше с разревано дете. "Тати не ме пуска на екскурзията, а всичките ми приятели отиват." Това не е ли за рев? Откъде дойде заключението, че точно учителката го е разревала.

Другия беше с намаления успех. "Нека съм си за 5, пък да видим как ще ми пише 4, че не съм бил на екскурзията."

Е, пак повтарям... Не детето каза, ДЕЦАТА казаха какво е казала госпожата. Как пък всички до едно излъгаха? Кога точно се наговориха?

# 266
Това с намаления успех винаги може да се направи, за съжаление. Може да те ''спукват'' от изпити всеки ден и да се задават въпроси, докато не те пипнат.

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 18:06 от Нес

# 267
  • София
Това с намаления успех винаги може да се направи, за съжаление. Може да те ''спукват'' от изпити всеки ден и да се задават въпроси, докато не те пипнат.

Не ми се коментираше, Нес, затова подминах... Peace Точно това се има предвид. Детето не е било на екскурзията, ами да е било, аз там го предадох това, а той не го знае.. Mr. GreenАз предупредих, че на зеленото сериозно ще учим.. И не става дума да имаш 5, а да ти остави 4, не е луд никой да си навлече белята с проверки. А така да завърти нещата с изпитването, че да ти покаже къде зимуват раците.. Wink Но това е друга тема, да не задълбаваме в нея.

# 268
  • волно калдъръмче
Чакай сега. Писмено /тест, въпроси и т.н./ се дава на целия клас, а не само на нароченото. Детето прави минимум 3 писмени работи. И трите са за 5 и 6. Устните оценки са по-ниски, защото, както казваш ти, госпожата е решила да му покаже къде зимуват раците. Майката не подписва ли писмените работи, не говори ли с учителката, не я ли пита откъде е тази разлика с 1 единица в успеха на детето, какви са пропуските му и т. н.?

# 269
  • София
Чакай сега. Писмено /тест, въпроси и т.н./ се дава на целия клас, а не само на нароченото. Детето прави минимум 3 писмени работи. И трите са за 5 и 6. Устните оценки са по-ниски, защото, както казваш ти, госпожата си разчиства сметките с него. Майката не подписва ли писмените работи, не говори ли с учителката, не я ли пита откъде е тази разлика с 1 единица в успеха на детето, какви са пропуските му и т. н.?

Какво да говори?Какво да каже на учител, който се съдра да изпитва устно 3-4 деца все на картата и как все деца, неходили тук и там с него, цепещи се от колектива..И това в последните дни преди изпитите по математика и БЕЛ? И ти лично как ще обясниш, че въпросните деца са с най-много оценки по предмета?Кое го налага?За писмените изпитвания няма как, има общ тест и общовалидни критерии за оценяване , там няма как да имаш волността да санкционираш с оценка..Но другото позволява.. И майката какво направи, остави нещата така, посъветва детето да се концентрира над важните в онзи момент БЕЛ и математика и да не се впечатлява особено от тенденциозното оценяване по въпросния предмет. Правилна тактика, обратното би било излишно опъване на нервите на всички замесени...

И пак казвам , не искам да задълбавам в темата, че и за там има какво да се каже. Нямам никакви сантименти към старото, но все си мисля, че няма да е лошо да се върнат оценките за поведение. Thinking Хем "хиперактивните" ( кога  диагностицирани, кога просто откровено невъзпитани) деца ще си знаят мястото и какво се очаква от тях като поведение в училище, хем на НЯКОИ учители ще бъде отнет инструментът за наказване с понижаване на оценка..

Общи условия

Активация на акаунт