Екскурзиите - втора заплата?

• 21 184
  • 497
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Най-вероятно авторката ще го направи.

1. Раздухай случая, събери доказателства и ела тогава ни обяснявай колко печелят учителите от екскурзиите.
2. първия си пост пишеш - Поразтърсих се и попаднах на това: Колко струват ученическите екскурзии и някои учители - информация от интернет Stop
3. А и като не искаш да пълниш джоба на класната - не пускай детето си. Ще ми е интересно, дали ще разбере мотивите ти.

Айде поред на номерата, че нещо ме пална:

1. Нали това правя, не виждаш ли?! Раздухвам.
2. Инфо от нета, което напълно потвърждава чуто и видяно!
3. Вече му разясних мотивите си за евентуално въздържане от някои бъдещи екскурзии. Разбра ги.

Рапорт - даден, рапорт - приет!

# 61
  • София
...
Според мен, проблемът е само в натиска, който въпросната госпожа упражнява върху децата и родителите. Ами заявете й категорично, че родителите решават дали да пуснат децата на екскурзия или не, че тя няма право да тормози учениците и че ще вземете необходимите мерки, ако това се повтори. Една жалба до регионалния инспекторат по образованието много бързо ще постави нещата на мястото им.

И аз разсъждавах точно така до оня ден...
Мога - плащам. Гледам я - ентусиазирана, какво по-хубаво!? Да, ама ентусиазмът не бил заради децата...
Не става да се караш, че не идвало. Тя и на родителска се е опитвала да смъмри родители, които не си "пускали" децата. Ха, сигурно нарочно го правят...

А и прибирането на пари под масата. Аз на ченгета не бутам, на нея ще давам. Ще си платя, каквото е решено да се плати. Бакшиши - на сервитьорката и на домашния майстор - официално.
Да си размърда задника за регламент - ще плащам с кеф. Официално, не мижитурската.

Карайте, момичета. Аз затова пускам анкети.... Тенденциозни, нетенденциозни - показват много.

# 62
А и прибирането на пари под масата. Аз на ченгета не бутам, на нея ще давам. Ще си платя, каквото е решено да се плати. Бакшиши - на сервитьорката и на домашния майстор - официално.
Да си размърда задника за регламент - ще плащам с кеф. Официално, не мижитурската.

Карайте, момичета. Аз затова пускам анкети.... Тенденциозни, нетенденциозни - показват много.

Вече писах, че това е изключение. Не ми харесва случката, но не е редно да обобщаваш. А горният цитат показва доста и за теб...........

# 63
  • София
Вярно е. Показва, че и аз мога да се ядосвам.

А обобщението е за всички, които го правят. Не за теб. Нали ти не го правиш?

Цитат
Въпреки че от 90-те години тези плащания са известни за всички страни, чак сега инспекторатът по образование в София се опитва да промени статуквото - в свое указание от октомври възлага на директорите стриктно за следят отношенията на туристическите агенции и преподавателите, като плащанията да не надвишат 10 лв. за еднодневна и 20 лв. на ден за по-дълги екскурзии, както предвижда Законът за командировките.
Цитат от статията в първия пост - показва колко частен е проблемът.

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 21:02 от Пепеляши

# 64

Ще си платя, каквото е решено да се плати. Бакшиши - на сервитьорката и на домашния майстор - официално.

Това, всъщност е най- хубавата и най- искрената част от темата.  bouquet

# 65
Ами до сега никой не ме е насилвал да пращам децата си, било на 1-дневни , било на др.екскурзии и за това много се учудвам на писаното по-напред в темата Rolling EyesНе че го изключвам, но чак пък да ми държат сметка или да ми говорят назидателно, няма да се дам Twisted Evil Crossing Arms

# 66
  • софия
    Според мен си е до класна. Нашата не вярвам да печели от екскурзии, но нямам и доказателство за обратното. Една и съща фирма винаги вози нашето училище- на Коледно тържество, из София по музей , навсякъде. newsm78. Госпожата много , много  държи всички да ходят, за да се социализират.  Писала в характеристиката ѝ след втори клас , че не участва в извънкласните занимания на класа. А те всеки петък рождени дни празнуват.  Laughing
   Добре , че моята дъщеря не се връзва. Казала , че ще си изпусне репетиции в хора и толкоз. Беше питала персонално децата , кое защо и как така няма да ходи на еднодневно търлузене по криви планински пътища с раздрънкан автобус.Този въпрос на мен няма право да ми го задава , камо ли на детето. Това го решаваме само аз и мъжа ми. Аз пък й казах , че приоритетите на дъщеря ми са в посока музика и времето и е запълнено - да не бъда занимавана в бъдеще с летни занимания , модули , бели и зелени училища и т.н. Дават оферти - преценяваме и толкоз.
    Едно момиченце повръща по  3 пъти само по пътя от София до Панчарево, ама защо не го пускали!!!!

# 67
Пепеляши, мислех, че съм била по-рязка вчера, но ти напълно го заслужаваш!

Да си размърда задника за регламент - ще плащам с кеф
- Отвратително!

Ти разбра ли какво пише тук?  На ден и на дете, не е едно и също.
Цитат
като плащанията да не надвишат 10 лв. за еднодневна и 20 лв. на ден за по-дълги екскурзии, както предвижда Законът за командировките[/b].

# 68
Свикнала съм да обвиняват учителите във всичко. Но това за втората заплата не само е нелепо, но и  повече от тенденциозно. Слагаш си главата в торбата и тръгваш с 20-тина деца, като отговаряш за живота им и накрая четеш как вземаш втора заплата за това. Хайде, стига! Не ми е за това, че не вземам никакви пари, аз работя така. Но като се пишат такива теми, най-малкото трябва повече старание в озаглавяването на темата. Я вижте как звучи самото заглавие! Наистина разбирам колегите, които си гледат почивните дни и не се занимават с отглеждането и развличането на чужди деца. Явно родителската "благодарност" ги е довела до разумно решение.

# 69
  • Ямбол
...Явно родителската "благодарност" ги е довела до разумно решение.
+ безплатното отглеждане на деца с всякакво възпитание.
Няма такова място, на което да искам да отида с група деца при условията, каквито са в момента.

# 70
  • София
Свикнала съм да обвиняват учителите във всичко.

Но очевидно не си свикнала да приемаш, че не всички са като теб само защото са учители. Има  и от описаните от теб, но има и от другите. Как би обяснила действията на учител, който  въпреки няколко поредни сериозни произшествия с деца на зелени , бели училища и екскурзии, три от които завършили в болница, продължава да води децата тук и там..Едва ли е лош късмет само. Ако на мен ми се случи такова нещо с чуждо дете, при това само веднъж, а не  в поредица от случаи, няма земна сила, която да поддържа ентусиазма ми (ако е само ентусиазъм) да водя деца и нататък..И защо ли точно този учител непрестанно убеждава децата да побутват техните за ходене на екскурзията? Wink Явно има нещо. Peace

Но за сметка на това години  наред класната на дъщеря ми не искаше никъде да ги води, съветваше ни и да не ги пускаме много-много с колегите й до запълване на бройките в техните класове. В 7 клас обаче се нави да ги заведе като за последно преди раздяла. С тази жена бих пуснала децата си и на луната. Знаейки за взаимоотношенията между тях, зараждащите се любовни трепети и прочие, жената на родителска представи списък с разпределението по стаи и етажи в хотела. В хотела имаше басейн и се каза на децата да си носят бански. На място тя не е позволила на нито едно дете от класа да се изкъпе, преценила, че водата не е помирисвала смяна доста отдавна. Солиден контрол е осъществявала през цялото време. И като я попитах как не са и скъсали нервите тези пубертети, тя се усмихна и каза " Нали това ми е работата.". И определено си я беше свършила на 6, във всяко едно отношение. Hug

Та както и във всичко останало, така и тук има всякакви нюанси на черното, бялото и сивото.Нито някога бих подкрепила Пепеляши в обобщаващото й заглавие за учителите,защото знам какви Учители има и това би означавало да омаловажа труда, съвестността им, отговорността им,   нито теб в  малко  наивното ти вярване, че всички учители са задължително почтени и отговорни. Нима в  един офис, стига обстоятелствата да позволяват, няма служители, подмамващи се  да  направят някоя финансова врътка  или злоупотреба за лични облаги? Защо сред учителите да няма такива? Хора са и слабостите също не са им чужди.А и учител (ако не се лъжа ева 17 е такъв) назад потвърди за такива случаи. Peace

# 71
Нито някога бих подкрепила Пепеляши в обобщаващото й заглавие за учителите,защото знам какви Учители има и това би означавало да омаловажа труда, съвестността им, отговорността им,   нито теб в  малко  наивното ти вярване, че всички учители са задължително почтени и отговорни. Нима в  един офис, стига обстоятелствата да позволяват, няма служители, подмамващи се  да  направят някоя финансова врътка  или злоупотреба за лични облаги? Защо сред учителите да няма такива? Хора са и слабостите също не са им чужди.А и учител (ако не се лъжа ева 17 е такъв) назад потвърди за такива случаи. Peace

Напълно съм съгласна с теб. Прекрасно знам приказката за стадото и мършата. Но мен ме подразни точно обобщението на авторката и непремереното заглавие.

# 72
  • София
Взимам си бележка за непремереното заглавие.

# 73
Нито някога бих подкрепила Пепеляши в обобщаващото й заглавие за учителите,защото знам какви Учители има и това би означавало да омаловажа труда, съвестността им, отговорността им,   нито теб в  малко  наивното ти вярване, че всички учители са задължително почтени и отговорни. Нима в  един офис, стига обстоятелствата да позволяват, няма служители, подмамващи се  да  направят някоя финансова врътка  или злоупотреба за лични облаги? Защо сред учителите да няма такива? Хора са и слабостите също не са им чужди.А и учител (ако не се лъжа ева 17 е такъв) назад потвърди за такива случаи. Peace

Напълно съм съгласна с теб. Прекрасно знам приказката за стадото и мършата. Но мен ме подразни точно обобщението на авторката и непремереното заглавие.

Peace

# 74
  • София
Относно обобщенията: ако искате да сте обективни, вижте втория ми пост, написан мнооого преди вашите нравоучения.

Но и това е безпредметно. Или си склонен да разгледаш безпристрастно една теза, или със зъби и нокти драпаш да я обориш, независимо от фактите.

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 13:15 от Пепеляши

Общи условия

Активация на акаунт