Екскурзиите - втора заплата?

• 21 195
  • 497
  •   1
Отговори
# 75
Да, бих. Учител,който ще отговаря за моите и още 20 деца трябва да бъда възнаграден подобаващо за смелостта, отдадеността и риска.  Hug

# 76
Само ще попитам някой да е станал на сила учител? Трудно било. И моята не е лесна, ама никой не ми носи почерпки, не ми плаща екскурзии и прочие.  Crossing Arms

# 77
Относно обобщенията: ако искате да се обективни, вижте втория ми пост, написан мнооого преди вашите нравоучения.

Но и това е безпредметно. Или си склонен да разгледаш безпристрастно една теза, или със зъби и нокти драпаш да я обориш, независимо от фактите.

Ти също не желаеш да приемеш нашата теза, че случилото се във вашето училище е изключение. Ние сме обективни. Не отрекохме, че някъде някой може да е злоупотребил. Ако и ти беше обективна, заглавието на темата щеше да подсеща, че става дума за вашата учителка, която е сгафила и т.н., а не че когато водят децата на екскурзии, учителите получават още една заплата.  Как да приема това, което ти твърдиш, след като 20 г. водя деца по екскурзии и едва сега чувам, че има такова животно - да си докараш втора заплата от тая работа?! А фактите са си твои. Ако мислиш, че си измамена - има си инстанции.

Само ще попитам някой да е станал на сила учител? Трудно било. И моята не е лесна, ама никой не ми носи почерпки, не ми плаща екскурзии и прочие.  Crossing Arms

Айде, сега ще обяснявам, че почерпки не ми носят. Да, децата носят и черпят с бонбони за рожден ден. Така добре ли е? Естествено, че ще ми платят екскурзията. Аз не отивам на почивка, а на работа. Интересно,  кое е "прочие", че може да ми дават още нещо, пък аз да не знам  newsm62. А за професията - обичам си я. И това няма нищо общо с някои пишещи, на които явно им е крив целият свят.

# 78
Само ще попитам някой да е станал на сила учител? Трудно било. И моята не е лесна, ама никой не ми носи почерпки, не ми плаща екскурзии и прочие.  Crossing Arms
То ,това не е точно в длъжностната характеристика на учителя, ама нейсе.
И на лекарите им  е тежко, но са възнградени добре за такива извънредни "задължения" от пациентите .
Ако за децата си не съм готова да платя допълнително за да са добре обгрижени и спокойна самата аз, то за кого ли ? Мотивираният работник е в пъти по-добър от немотивирания такъв. Stop

# 79
 Дъждовно време ,Криво ми е единствено, че за повечето хора тяхната все е най-трудна, а хорската най-лесна. Никога не съм се оплаквала от работа, защото аз си знам как съм си намирала работа.  Peace

# 80
  • София
Само ще попитам някой да е станал на сила учител? Трудно било. И моята не е лесна, ама никой не ми носи почерпки, не ми плаща екскурзии и прочие.  Crossing Arms

Това имам предвид. И го казах ясно.
Но съвестни учители, които нищо общо нямат с тази корупция, са безкрайно разпалени в писанията си (неизвестно защо).

Никой не напада гилдията. Свестните ги има. Има ги и другите. Говорим за другите - тези, дето правят кеф на Християния и й взимат парите, без да са я уведомили.

# 81
Никой не обвинява пишещите тук колеги,че взимат втора заплата,изнудват родителите идр. Напротив-мисля,че сте заслужили уважението на целия форум,с изключение на няколко човека,за които учителите са най-голямото зло на света. Във почти всички мои постове съм защитавала учителите,но тук просто не мога да кажа на черното бяло. Случаят на Пепеляши за съжаление не е изолиран. Това,че при вас е така е добре,но няма смисъл да се лъжем. Нали не вярвате,че само от чист алтруизъм някой ще поведе 20-30 деца на зелено,бяло,бембено училище? Това е смешно и ако е така защо се гледат с лошо око тези,които по една или друга причина не желаят да пускат децата си Това е грозното. Това дразни и отблъсква родителите. Всяка фирма"бута" и на директор,на учители и на др. по веригата. Защо мислите са такива цените на тези мероприятия. Защо толкова се натискат някои непременно да съберат по-голям брой деца?
П.П Не водя и не искам да водя деца никъде. Позицията ми е принципна,освен това съм и родител.
И еди съвет ако позволите. Щом някой толкова настойчиво ви агитира и ви играе на тънката струна колко лошо е за детето да не ходи на такива мероприятия,замислете се.

# 82
Дъждовно време ,Криво ми е единствено, че за повечето хора тяхната все е най-трудна, а хорската най-лесна. Никога не съм се оплаквала от работа, защото аз си знам как съм си намирала работа.  Peace

Ок, това е типично за българина - да гледа в чуждата паница. И да се метат училиците сигурно е трудно, но тук става въпрос за отговорности.

# 83
  • София
Как се променя заглавие на тема? Надявам се така да успокоя духовете на съвестните учители, които се чувстват поставени под общ знаменател...
(Въпреки че всеки има възможност да прочете съдържанието и да разбере за какво иде реч.)

# 84
 Може би "Екскурзиите-втора заплата за някои." Laughing

# 85
Преди известно време две поредни години ходих на ученически екскурзии,като медицинско лице
Честно си признавам,че ако съм учител  и не е заложено в програмата като задължително мероприятие никога не бих си причинила подобно нещо

Екскурзиите бях тридневни с по две нощувки
Учителите,три дни и две нощи нито седнаха ,нито се нахраниха,нито спаха като хората
Да не говорим колко пъти преброиха децата,как тичаха по Хисаря за да върнат няколко момичета избягали на дискотека и как бяха принудени цяла вече да обикалят около бунгалата в които спахме омотани в одеяла за да пазят децата да не побягнат на някъде

Така че каквото и да получават за това според мен си е напълно заслужено

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 13:47 от djoleva

# 86
Това имам предвид. И го казах ясно.
Но съвестни учители, които нищо общо нямат с тази корупция, са безкрайно разпалени в писанията си (неизвестно защо).
Никой не напада гилдията. Свестните ги има. Има ги и другите. Говорим за другите - тези, дето правят кеф на Християния и й взимат парите, без да са я уведомили.
Не ми правят "кеф" ,а само спазвам правилата на обществото .Ако е прието да плащам за услугата екскурзия екстра на учителя наел се с тази задача,ще платя  за комфорта на детето си .Ако пък не е норма това екстра заплащане и е самосиндикално наложено такова от отделни индивиди няма да платя и детето ни няма да ходи Sad
Общочовешко виждам откъде възниква проблема и това би би различно ако мотивацията подплатена със заплащане към професията учител е различна ,но уви България в съвремието ни не е това,което би се искало на много млади и стари родители .

# 87
Всичко това е вярно и тези хора заслужават благодарност. Жалкото е,че други хвърлят сянка върху труда и авторитета им.

# 88
Как се променя заглавие на тема?
Избери заглавие и ми пиши. Ще го сменя.

# 89
Когато ми кажат за екскурзия първо гледам цената - дали ми звучи реалистично, след това - фирмата-организатор, някаква информация за превозвача, макар че това е относително, след това - какво ще се посети, какво ще се прави, след това - колко учители ще пътуват с децата, медицински персонал, ако става въпрос за по-продължителна екскурзия. Ако всичко това ме удовлетворява, мога да си го позволя и виждам ползи за детето ми, изобщо не ме интересува кой, колко взима по веригата. Тази отговорност е допълнително натоварване за учителите, те носят отговорност за децата ни, така че и да получат малко повече пари от законно признатите - защо не. Не вярвам, че получават огромни суми - всички фирми-организатори правят всичко възможно да направят цените си конкурентно способни за пазара и затова понякога и качеството на предлаганите услуги не е толкова добро. Всеки трябва да бъде наясно, че цената определя качеството и ако е толкова висока, това не означава автоматично, че тези пари отиват за учителите.

По принцип не ми харесва тази българска черта все да гледаме в канчето на другия. Учителите не са длъжни да водят децата ни на екскурзии. Аз, както и много от пишещите тук не биха го направили за 15 лв. на ден.

Общи условия

Активация на акаунт