Екскурзиите - втора заплата?

• 21 334
  • 497
  •   1
Отговори
# 285
Няма такова нещо като грешен учител и грешно училище.Има  напълно самозабравили се хора ,които с користни цели упражняват натиск върху деца и родители , уронват престижа на професията и подкопават доверието в нея.Такива хора не заслужават постовете,които заемат ,но това е напълно поправимо.
С мълчанието си им давате негласното си одобрение.Когато родителите се научат да се оплакват ,тогава системата ще се изчисти от тях.Децата го заслужават.

Напротив, има. Когато става въпрос за хора, има и грешки. Има и субективизъм. Вярно е, че уронват престижа на професията, но да махнеш един човек от работното му място /не само в училище/ не е толкова лесно. Колкото до оплакванията, уверявам те, родителите се оплакват за много дребни неща, като това, че детето им е наказано да препише нещо, отколкото за сериозни проблеми. И не само системата, държавата трябва да се изчисти от всички,  които не са си на място в професията.

# 286
Учителите са достатъчно начетени,за да знаят какво е позволено и какво не при работата с деца.В случаите в които имат съмнения могат да си направят съответната консултация.
До уволнение на учител съвсем не е толкова трудно да се стигне.
За нередности съветвам засегнати да сигнализират в инспектората.
Днес рядко има дете без камера на телефона.Не е задължително заснетото нарушение да бъде подадено точно от родител.Може да е семеен познат или приятел.
Уверявам ви че в инспектората много сериозно подхождат към подобни проблеми.

# 287
Мамамари,ще те разочаровам,но виждаш нещата много розови. Вярно е,че в РИО разглеждат всяка жалба,но са достатъчно наясно,колко голям процент от тях са неоснователни и субективни. Освен това има КТ,който не може да бъде прескочен. А за снимките с телефон те уверявам,че стигне ли се до съд,а мисля,че всеки набеден учител ще си търси правата,то всеки адвокат направо ще ги разкатае в съда. Но темата беше за друго.

# 288
Не говорим за съд ...все още.За там си трябват свидетелски показания.
Говорим за това че ако редовно даден ''учител'' издевателства над детската психика и това бъде записано ,няма как да остане без последствия.
Разбира се ,че има етапи и степенуване(и според тежетта на провинението) в налагането на санкции ,но дали ако има едно две наложени наказания този преподавател ще си позволява такива своеволия?
Нали целта е да се прекрати с оказването на тормоз над деца  без от това да пострада конкртно дете.

п.п.С РИО имам конкретен личен опит и съм напълно удовлетворена от мерките,които бяха взети по отношение на фактите които им предоставих.Проявяват разбиране,оказват съдействие и не си спестиха проверките за което им благодаря!

# 289
Издевателства е доста силна дума. Не знам къде ги виждате тези учители,които чак пък "издевателстват" над децата ни.В темата казах,че съм категорично против да се принуждават и манипулират родители за екскурзии и зелени училища. Но чак пък за издевателства да говорим. Освен това родителската ни преценка е доста субективна-на някой наказание като детето да седи на чина в междучасието или пък да напише по-дълго домашно е истинско "издевателство". А в действителност си е нормално наказание.

# 290
Говорим конкретно за
[Учителя НЯМА ПРАВО под никаква форма да иска обяснения или доводи довели до ОТКАЗ.Всякакви коментари и забележки на учителя  около отказ на ученик или родител са НАПЪЛНО НЕУМЕСТНИ (меко казано).
Коментираме  упражняването на натиск над деца,които са отказали ''офетра''  от страна на преподавател .

п.п.В ситуация на тежка финансова криза и рекордна безработица за страната ''издевателство'' е доста меко определение на опитите на някои преподаватели да представят пожелателните иначе екскурзии като задължителни в стремежа си към по-голяма комисионна по схемата описана в детайли и с примери от Мирослав.

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 12:05 от mamamari

# 291
  • София
E, чак пък издевателство.. Но определено упражняването на натиск върху деца и родители е действие, за което трябва да се сигнализира и което трябва да бъде спряно. Peace

# 292
Днес рядко има дете без камера на телефона.Не е задължително заснетото нарушение да бъде подадено точно от родител.Може да е семеен познат или приятел.

"Днес рядко има дете без камера на телефона"....което е в разрез с правилниците в училище. Ползването на мобилни е забранено. Защо ли не се учудвам, че учениците масово си ги ползват... Особено ако имат подкрепа от родителите - я я снимай тая даскалица да и разкажем играта, а? Много възпитателно. Ако аз взема да снимам какви думички използват и как общуват някои деца, къде да го кача и от кого да очаквам съдействие?
mamamari, явно, че си лично засегната, но малко изсили нещата. Давай по-спокойно и по темата. Не забравяй, че медалът има винаги две страни.

# 293
Цитат
. Не забравяй, че медалът има винаги две страни.

Подкрепям абсолютно Peace
Така, както има съвестни и отдадени на работата си учители, свестни родители и качествени тур оператори, така има и такива, които не стават.

# 294
"Днес рядко има дете без камера на телефона"....което е в разрез с правилниците в училище.
Не знаех, че притежаването на телефон с камера от ученик е в разрез с училищните правилници.  Joy

"Днес рядко има дете без камера на телефона"....което е в разрез с правилниците в училище. Ползването на мобилни е забранено.
Може би при вас това изобщо е забранено. На други места забраната е за учебните часове.

# 295
  • София

"Днес рядко има дете без камера на телефона"....което е в разрез с правилниците в училище. Ползването на мобилни е забранено. Защо ли не се учудвам, че учениците масово си ги ползват... Особено ако имат подкрепа от родителите - я я снимай тая даскалица да и разкажем играта, а? Много възпитателно. Ако аз взема да снимам какви думички използват и как общуват някои деца, къде да го кача и от кого да очаквам съдействие?
mamamari, явно, че си лично засегната, но малко изсили нещата. Давай по-спокойно и по темата. Не забравяй, че медалът има винаги две страни.

Но и вие като учители не забравяйте, че медалът има 2 страни. Peace

Пресен пример: Втори кръг на олимпиада по математика. Няма да коментирам кой клас е детето и къде се е случило описаното. При на всички ни  ясни разпоредби за предаване на мобилните  телефони, учителките-квесторки в конкретната класна стая не изпълняват тази наредба и оставят децата с телефоните, по-важно е да си приказват помежду си... А сега да предположим дали и колко деца са се възползвали от този пропуск.. Rolling Eyes И съвсем откровено казвам, че ако се окажа в подобна ситуация, направо бих заснела разговора.С един куршум- два заека. Хем ще докажа, че във време, когато се очаква да съм без телефон, аз необезпокоявано си снимам( а вероятно ползвам и нет,ако съм несъвестна и  ако има кой да ми реши задачите, с което  да ме прати незаслужено на 3 кръг, докато друг се бори със собствени сили), хем ще документирам и разговор между учители на глас във време, в което децата се очаква да се съсредоточат и работят над задачите..Ами ако утре така стане и на изпитите им или матурите?Не че не  познава практиката десетки такива случаи, отнесени към инспекторатите с жалби. И резултати - никакви, та аз не бих разчитала много-много на техните своевременни и адекватни реакции срещу нарушенията. Та мисълта ми е, че както Господ дал безотговорни и нахални родители(приканващи децата да заснемат това или онова), така и сред учителите има  хора със същите "позитивни" качества. Което, като се замисля, ме довежда до извода, направен по-назад от Джуди - всичко в нашето училище( оценяване, контрол, дисциплина, екскурзии и т.н) не само, че няма да се оправи, а вероятно ще потъва и още, заради безхаберие на родители(някои), на учители (някои) и незаинтересованост по-горе..

# 296
  • There I was on a July morning
Говорим конкретно за
[Учителя НЯМА ПРАВО под никаква форма да иска обяснения или доводи довели до ОТКАЗ.Всякакви коментари и забележки на учителя  около отказ на ученик или родител са НАПЪЛНО НЕУМЕСТНИ (меко казано).
Коментираме  упражняването на натиск над деца,които са отказали ''офетра''  от страна на преподавател .

Не е необходимо оплакване от подобен характер да се отправя към РИО. Резонно е недоволните родители да говорят първо с учителката, после /ако няма ефект/ с директорката и в краен случай - инспектората.
Но далеч по-лесно е да се пише по форумите, отколкото да се вземат наистина ефективни мерки.  Confused

# 297
  • София
Не е необходимо оплакване от подобен характер да се отправя към РИО. Резонно е недоволните родители да говорят първо с учителката, после /ако няма ефект/ с директорката и в краен случай - инспектората.
Но далеч по-лесно е да се пише по форумите, отколкото да се вземат наистина ефективни мерки.  Confused

Не винаги е така, Скубиду, за жалост.. Hug С учителя, за когото споделих назад, е  говорено. Ефект никакъв, освен задълбочаване на грубостта в коментарите към детето. Разговор е проведен и с директорката,  като резултатът очевидно пак е нулев. Не знам дали родителите са отнесли нещата и  към инспектората, но имам смътното усещане, че и от там ще се измъкнат по пантофи с дежурното оправдание в подобни случаи, срещано  и тук многократно (използвано и от въпросния учител с таткото): А защо вярвате на казаното от детето? Може да не е разбрало правилно. На тази възраст децата са с голямо въображение.Разревало се е , както казва Саморая, защото му се ходи на екскурзията, а мама  и тате пусто не го пускат, а не защото учителят е упражнил какъвто и да е натиск и съответно е коментирал неуместно избора на родителите. Подробност остава силното явно въображение и на останалите деца в клас, потвърждаващи случилото се. Peace

# 298
  • Ямбол
Само не можах да разбера, защо, пенсионирана Русалке, намеси квесторството тук?
И за да не заблуждаваме хората, държа да кажа и за другите варианти:
Ако ученикът не си остави доброволно телефона? Ще му бъркаш по джобовете ли?
Ако ученикът има втори телефон? Тогава пак ли квесторът е виновен?
Само за приказливите квестори съм съгласна, че ги има и че е противно да си говорят.

# 299
  • София
Намесих го по повод телефоните и заснемането. Би била права, ако едно(две или три) деца не са си предали съвсем умишлено телефона, скрили са го. Тоест съвсем естествено не се очаква от  учителя да ги преджоби.. Peace Но след като не е отправен призив телефоните да бъдат дадени и съответно ВСИЧКИ деца са останали с тях, какво да си помисля..Дали че учителят е нехаен или по някакво безумно съвпадение всички деца до едно в стаята, от различни училища, са толкова нагли, че ги скриват телефоните и казват, че нямат?Хайде, нека бъдем обективни. Отговорът в случая е ясен.

Общи условия

Активация на акаунт