Екскурзиите - втора заплата?

• 21 323
  • 497
  •   1
Отговори
# 270
Цитат на:  link=topic=704380.msg24495945#msg24495945 date=1362085867

...все си мисля, че няма да е лошо да се върнат оценките за поведение. Thinking Хем "хиперактивните" ( кога  диагностицирани, кога просто откровено невъзпитани) деца ще си знаят мястото и какво се очаква от тях като поведение в училище, хем на НЯКОИ учители ще бъде отнет инструментът за наказване с понижаване на оценка..

Нивото в училищата е вече такова, че лично аз се съмнявам, че въвеждането на такава оценка ще върне нещата там, където те следва да бъдат.
Оценки се пишат за липса на домашно и за въртене в час, по симпатии и антипатии, на колективен труд и на "самостоятелна работа" вкъщи- както дойде. Деца биват санкционирани с ниски оценки за неща, за които не следва и аз смятам, че у нас това няма да се промени. Както и всичко останало негативно, което се плоди като улична кучка пролетис.
Единственият изход е в орязването на възможността за подобни саморазправи с деца- да се отнеме възможността оценката от училище да решава нечие бъдеще. Няма да се случи. В тази, точно, система не се мисли за никакви промени реални. Отчитат се безсмислени неща само. 
Отклоних се и аз, т.к. това в темата бе вече сторено. Но не е и отклонение толкоз- едната идея бе за извиването на ръце на децата. Другата- за заплащането.

# 271
  • София
оказва се, че оценката е единственият измерител в училище. Не съм изненадана, че в него се пъха всичко - доста родители не обръщат внимание на поведението на децата си, не им пука дали децата имат домашно и т.н.

# 272
На тези, на които наистина не им пука, не им пука И за оценките.
Не следва оценката, като измерител само на знанията, да замерва и показатели, за които не е предназначена. Следва да се търсят и прилагат адекватни механизми за противодействие на недопустимо поведение, а не нещата да се смесват, защото се губи смисъл и от оценяването и от всичко останало.
Точно в тази слободия, в поставяне на оценка за неясно какво, се крие възможността да се наказват и деца, които не са последвали "колектива" в поредната екскурзия или не знам си какво на цвят "училище", по повод темата.

# 273
Ако ще се връщаме назад аз бих помечтала за хубавите затворени комплекси, само за ученици.
Бяха на прекрасни места и нарочно ги оставиха да западнат, за да построят хотели на тяхно място.
Най-пресен случай - Иракли.  Sick

# 274
Ако ще се връщаме назад аз бих помечтала за хубавите затворени комплекси, само за ученици.
Бяха на прекрасни места и нарочно ги оставиха да западнат, за да построят хотели на тяхно място.
Най-пресен случай - Иракли.  Sick

И лагерите на Обзор и Равда, от моето детство.............

# 275
Дъждовно време, а какъв е твоят коментар на написаното от туроператора?

Първо, не смятам за случайно появата на туроператора тук. Но това е друг въпрос. Аз писах и по-напред - във всяко стадо има мърша. Не мога да отговарям за последната. Но не искам да се слага етикет на болшинството учители, които не са се овълчили. Никога не съм водила подобни преговори и не мога да си го представя. Плащам си във фирмата и насреща ми се подава сума, съответстваща на 15 лв. дневно. Това е. Не съм съгласна всички учители да се слагат под общ знаменател, както говори и заглавието на темата. Не е честно спрямо всички коректни и съвестни хора, които са болшинство.

Да разбирам, че тук аз съм мършата? Simple Smile))) Моля ви, госпожо учителко ... никого не съм обидил, и никой, който не е в тази схема не следва да се чувства засегнат. Казах каква е схемата в голяма част от ученическите екскурзии. Да, има места, където цялата сума се прибира от директора/ката и той/тя определя фирмата и тя е задължителна за всички класове. Да, проблем са и туристическите агенции, който водени от желанието за сигурна печалба от този вид туризъм са склонни да поощряват директори или учители, екскурзиите да са техни. Да, голяма част от туристическите агенции не издават никакви документи и не отчитат този вид туризъм.

Кои точно мои думи Ви обидиха? А защо съм засегната? Ето вашите думи:

............ аз да се включа с малко пояснения Simple Smile от извора.
Възможно е да има учители, които не вземат комисион за това че организират ученици към дадена агенция, но те са доста малко.

Вие давате като евентуална възможност да има учители, които не вземат пари. Истината е друга - единици са тия, които вземат. Това е обидното.

И, господин Луканов, споделяйте от ''извора'', но не пропускайте вашата вина. В схемата участват и туроператорите, не само учителите. Тя  е ''тръгнала'' точно от фирмите, които са решили, че предлагат ли бонус за учителите = ще получат повече деца. Колкото са учителите виновни, толкова и вие - туроператорите.

Много правилно. Най-печеливши в крайна сметка са фирмите, а учителите понасят най-голямата тежест и отговорност на гърба си. С това в никакъв случай не оневинявам тези, които участват във  финансовите далавери.

# 276
  • София
Цитат
Вие давате като евентуална възможност да има учители, които не вземат пари. Истината е друга - единици са тия, които вземат. Това е обидното.

Коя истина..Дъждовно време, единственото сигурно нещо е, че има и от едните, и от другите учители. Но дали упражняващите натиск над децата и имащи вземане-даване с тур операторите са болшинство, както твърди уверено господинът или обратното, а именно че такива учители са единици, както твърдиш ти, ще си остане загадка за всички ни..На база какво правите заключения и двамата? Той твърди, че е работил с няколко софийски и пловдивски училища и там е така. Ама в България има още стотици училища.Кой знае как е там? Ти пък работиш в едно от тях и имаш поглед над колегите си в него и над  да кажем още известен брой учители около теб от други училища. А колко са учителите в страната? Познаваш ли ги всичките, гарантираш ли за коректността на действията им?Умирам за тези заключения с "болшинството", "единици от цялото"...

# 277
eine in Rente gegangene Nixe, донякъде си права. Но за 20 и... год. стаж за пръв път чух за подобно нещо.

# 278
Аз пък за 4 години като майка на ученик, два пъти съм имала проблем, защо не си пускам детето на екскурзия (лагер). Никой не обвинява всички учители, но ми е трудно да си представя с какви хора контактувате и къде живеете, чак да не сте чували за такова нещо!

# 279
Аз пък за 4 години като майка на ученик, два пъти съм имала проблем, защо не си пускам детето на екскурзия (лагер). Никой не обвинява всички учители, но ми е трудно да си представя с какви хора контактувате и къде живеете, чак да не сте чували за такова нещо!

Радвам се, че живея на такова място, защото това, за което се дискутира, е безочливо.

# 280
  • софия
1+ и аз от две екскурзии и едно бяло училище имам 3- пъти проблем !

# 281
Но дали упражняващите натиск над децата и имащи вземане-даване с тур операторите са болшинство, както твърди уверено господинът или обратното, а именно че такива учители са единици, както твърдиш ти, ще си остане загадка за всички ни..
В момента,в който учител прояви каквото и да е отношение към дадена ''инициатива'' нещата се избистрят.Учителя НЯМА ПРАВО под никаква форма да иска обяснения или доводи довели до ОТКАЗ.Всякакви коментари и забележки на учителя  около отказ на ученик или родител са НАПЪЛНО НЕУМЕСТНИ (меко казано).
Нарича се тормоз и е и доказуемо и подсъдно. Стига само да попадне на подходящото дете(родител).

# 282
  • There I was on a July morning

Да, от форума чувам, за много години никога не е бил упражняван натиск върху мен или децата ми.

# 283

Толкова ли е трудно да приемете, че просто сте попаднали на грешния учител, може би и в грешното училище?

# 284
Толкова ли е трудно да приемете, че просто сте попаднали на грешния учител, може би и в грешното училище?
Няма такова нещо като грешен учител и грешно училище.Има  напълно самозабравили се хора ,които с користни цели упражняват натиск върху деца и родители , уронват престижа на професията и подкопават доверието в нея.Такива хора не заслужават постовете,които заемат ,но това е напълно поправимо.
С мълчанието си им давате негласното си одобрение.Когато родителите се научат да се оплакват ,тогава системата ще се изчисти от тях.Децата го заслужават.

Общи условия

Активация на акаунт