Екскурзиите - втора заплата?

• 21 200
  • 497
  •   1
Отговори
# 360
Ако децата запълват (или почти) пълния капацитет на хотела какъв е проблема?
Хем хотела ще даде най-добра цена, хем деца и външни хора няма да си пречат взаимно. И контролът ще е по-лесен и т.н.

# 361
Само, че за всички тези изисквания, цената  каква ще е?
И как точно  да се осъществи 1 учител на 2-3 деца?
И хотел само за децата?
и.........ако може да е без пари????????????????????

Нормално е (даже задължително) всеки родител да иска най-доброто за детето си, но малко се замислете......
Веднага отговарям.Обичайната практика е освен възнаграждението на бавачката родителя да поеме разноските и за път,престой и храна.В този случай  тези суми ще се разделят между двама или трима родители.Простата сметка показва че ще  излезе по-евтино от колкото когато бавачката е наета от семейството за дадена почивка.
Когато семейството наема бавачка то поема същото ,но самостоятелно.
Излиза че почивката с класа е по-изгодна от финансова гледна точка.Проблема е че липсват гаранции за коректност (децата реално да получат това което е обещано на родителите) и сигурността .
Тези работи е въпрос на добра воля да се договорят.

п.п.Споненах бавачка,но родител,учител,баба ...отговорен възрастен биха свършили работа по преценака на родителския колектив.

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 14:33 от mamamari

# 362
Само, че за всички тези изисквания, цената  каква ще е?
И как точно  да се осъществи 1 учител на 2-3 деца?
И хотел само за децата?
и.........ако може да е без пари????????????????????

Нормално е (даже задължително) всеки родител да иска най-доброто за детето си, но малко се замислете......
Веднага отговарям.Обичайната практика е освен възнаграждението на бавачката родителя да поеме разноските и за път,престой и храна.В този случай  тези суми ще се разделят между двама или трима родители.Простата сметка показва че ще  излезе по-евтино от колкото когато бавачката е наета от семейството за дадена почивка.
Когато семейството наема бавачка то поема същото ,но самостоятелно.
Излиза че почивката с класа е по-изгодна от финансова гледна точка.Проблема е че липсват гаранции за коректност (децата реално да получат това което е обещано на родителите) и сигурността .
Тези работи е въпрос на добра воля да се договорят.

Вярваш ли, че е възможно НА ПРАКТИКА?

# 363
 Hug Писала съм допълнението заедно стеб.
Не само е възможно това е начина и то не е от сега.Така пътувахме и на времето ,когато аз съм била дете( преди повече от 30 г).Само дето в онези години бяхме къде къде по-защитени.
Задължително с групата имаше по няколко родители освен учителите.

# 364
Има хижи, бунгала, къщички, семейни хотелчета, защо е този зор за нам си колко звездни хотели, децата нито ще ползват СПА процедурите, нищо ще висят в дискотеката или бара, че да си струват звездите и парите.
Както и това с бавачките ми е в повече.
Да има придружаващи родители - да, но бавачките са за по-малки деца, освен ако нямаш предвид възпитатели.

# 365
Имах в предвид възрастен (учител,родител,баба,леля,по-голяма кака-студентка....абе който одобрят родителите).Може и на ротационен принцип нещо да се организират.
Напълно подкрепям ,че преходи в планината са много по подходящи за извънкласна дейност от посещение на СПА пък бил той и елитен. Peace
Не знам от къде дойде това настояване да е хотел със СПА център.Допускам че целта е да се запълни нечия леглова база извън сезона   Wink

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 14:53 от mamamari

# 366
Една от идеите на тези пътувания е децата да стават все по-самостоятелни. Нямам някакво особено изискване към броя на придружаващите лица. При конретни параметри, свързани със сигурността им.
Лели, братовчедки и т.н. биха били от полза само ако имат на какво да научат децата.

# 367
Не е ли нормално (като говорим за деца, не за юноши) да ги водим за ръка до училище и да ги чакаме след часовете или поне да поверим това на някоя баба .Случва се една баба да води и прибира няколко ученика.Кое се променя когато тези същите деца са някъде на екскурзия?Те са си същите малки,наивни и уязвими на същите опастности от които ги пазим от дома до училището .

# 368
Извинете, но нито бабата, нито бавачката носят някаква отговорност. Когато имам мероприятие с децата, тръгвам сама, ако са повече - с друг колега. Присъствието  на родител само влошава дисциплината и реда. Какви бавачки, какви баби?! Става въпрос за ученици, не деца в ДГ! Сега до 4-5 клас /поне/ ги водят и вземат от училище. Кога ще се учат на самостоятелност?

# 369
Сега до 4-5 клас /поне/ ги водят и вземат от училище. Кога ще се учат на самостоятелност?

И аз това се питам, но задължението е вменено от Закон за закрила на детето- да не се оставя без надзор дете до 12 годишна възраст.Вярно, задължението е условно"...Ако с това/ с оставянето без надзор" се създава опасност за физическо, психическо и нравствено развитие", но винаги родител,настойник или друг, пълнолетен ,полагащ грижа за дете от тази възрастова група лесно може да попадне под ударите на предвидената законова санкция.

За екскурзиите- по-добре е да има ясен, общ регламент за правата и задълженията на учителите, а не  където, когато и както дойде.От темата се разбра по колко различни начини се подхожда.

# 370
  • София
Няма как да се навия да съм придружаващ на екскурзия! Сърбала съм я тази попара, макар и в малък мащаб на еднодневна градска екскурзия с класа на едното дете навремето. Ей, няма такова чудо! Жалко, че повече родители не могат отнякъде да надзърнат как изглеждат децата им тях като ги няма! Ужас, ви казвам! Трябва да вървят в група, обаче се започва едно бутане, сритване, отделяне, блеене, нещо им става на тези деца, все едно са си изгубили всичко, на което са ги учили родителите! Започнах да разбирам защо на учителите в един момент им писва и се правят на глуги и слепи - то не се издържа! Бяха в трети-четвърти клас.

# 371
Няма как да се навия да съм придружаващ на екскурзия! Сърбала съм я тази попара, макар и в малък мащаб на еднодневна градска екскурзия с класа на едното дете навремето. Ей, няма такова чудо! Жалко, че повече родители не могат отнякъде да надзърнат как изглеждат децата им тях като ги няма! Ужас, ви казвам! Трябва да вървят в група, обаче се започва едно бутане, сритване, отделяне, блеене, нещо им става на тези деца, все едно са си изгубили всичко, на което са ги учили родителите!
Защо тогава трябва да им го причиняваме питам се аз?  newsm78 Те (дечицата) съзнават ли защо са там?

# 372
Няма как да се навия да съм придружаващ на екскурзия! Сърбала съм я тази попара, макар и в малък мащаб на еднодневна градска екскурзия с класа на едното дете навремето. Ей, няма такова чудо! Жалко, че повече родители не могат отнякъде да надзърнат как изглеждат децата им тях като ги няма! Ужас, ви казвам! Трябва да вървят в група, обаче се започва едно бутане, сритване, отделяне, блеене, нещо им става на тези деца, все едно са си изгубили всичко, на което са ги учили родителите! Започнах да разбирам защо на учителите в един момент им писва и се правят на глуги и слепи - то не се издържа! Бяха в трети-четвърти клас.

Описала си го толкова добре, че нямам какво да добавя. А, може би - псувните. Много са актуални в тази възраст.

Защо тогава трябва да им го причиняваме питам се аз?  newsm78 Те (дечицата) съзнават ли защо са там?

Дечицата прекрасно съзнават къде и за какво са. И го желаят. А това, с възпитанието, то е обща болка на цялото поколение.

# 373
В ІV клас за първи път ходих на екскурзия с класа през пролетната ваканция.И майка ми се "притури" и тя.Идеята беше да не ме пуска сама, а нея я приеха,защото самата тя беше учителка, макар и в друго училище, т.е. с опит с деца.

И макар да седяхме на различни седалки и да се хранихме дори на различни маси, само в една стая спяхме, аз се чувствах като бавноразвиваща се.

По-късно отидох с нея на лагер, но само заради мястото и да съм с приятелите си от първи и втори клас
/ преместиха ме в друго училище по-късно/

Независимо от дистанцираното и " учителско" поведение на майка ми към мене по време на екскурзията и на лагера, не ми беше приятно.Никога не бих го причинила на детето си- или ще ходи сам с деца и учителки или с нас. Но аз да тръгна с него на училищни мероприятия- никога.

# 374
  • София
Няма как да се навия да съм придружаващ на екскурзия! Сърбала съм я тази попара, макар и в малък мащаб на еднодневна градска екскурзия с класа на едното дете навремето. Ей, няма такова чудо! Жалко, че повече родители не могат отнякъде да надзърнат как изглеждат децата им тях като ги няма! Ужас, ви казвам! Трябва да вървят в група, обаче се започва едно бутане, сритване, отделяне, блеене, нещо им става на тези деца, все едно са си изгубили всичко, на което са ги учили родителите!

Защо чак да им го причиняваме? Те много се радваха, но не зная защо в момента, в който тръгнахме, направо изключиха трезвата мисъл! Не знам, сигурно става нещо като с тълпата и групата - всеки сваля личната отговорност и мисъл в някаква степен и "прави като другите".

Общи условия

Активация на акаунт