Преди 7 години мъжа ми взимаше по 5 000лв на месец, а аз бях на заплата 800лв. Моите приятелки не разбираха, упрекваха ме дори с доста груби изказвания как при такива доходи на съпруга, аз си купувам все най-евтините дрехи и обувки и ходя с един очукан стар телефон. Ами не мога да го обясня- то или ти идва отвътре, или не. Не мога да се възползвам от чуждите пари. Неговите 5 000лв са си негови,той се е потил за тях, има право да си ги пести, да си купи подводница ако иска. Не чувствам с нещо да ми е длъжен. Аз се разпростирам в рамките на моя доход от 800лв.
Т.е., ти оставаш без пари, но не използваш семейни ( на съпруга си) пари, а взимаш заем от чужд човек ?
С една дума, приятелката ти е по-близка, на нея можеш да кажеш "Закъсах с парите, трябва ми еди колко си на заем!", но не и достатъчно близка с мъжа си, за да споделиш същото с него?
А мъжа ти не се ли чувстваше неудобно да се облича и обзавежда като за 5000 лв, а до него жената -6 пъти по-зле?
И при такава разлика в доходите и разделение на парите, кой как си купува храната?
И ако ви се прияде хайвер, и го купи той, с неговата заплата, ти не ядеш, защото не можеш да си го позволиш?