101 заблуди за България

• 40 963
  • 1 369
  •   1
Отговори
# 1 290
  • В заешката дупка
Компютри, тач скринове и подоби могат да бъдат много полезни за деца с някои разстройства на развитието и/или обучителни затруднени. Аз съм много за ползването им по предназначение. Имам и личен опит.

# 1 291

Абе, Дорет, ти винаги ще хвалиш всичко в България ... да спрем до тук. Stop
Мне, сега не похвали Българката.  Wink

Нахули жертвата и похвали виновниците за проблема.  Rolling Eyes Разбира се, че гражданинът е виновен, държавата винаги има право.  smile3505

Вие да не мислите, че тези айпади и лаптопи се ползват постоянно от децата?  Laughing Час-два месечно на дете може би. А и на айпадите има такива хубави програмки и игри с образователна цел. Колко ползват техника вкъщи няма да гадая, но от уменията на малчуганите ... явно доста.  Laughing Когато едно 2-годишно детенце на една приятелка ми пусна Нетфликс-а и си избра филмче, превърташе си го напред-назад да намери точно един определен момент да ми покаже ... останах без думи.  Crazy

# 1 292
  • в едно миланско село
Компютри, тач скринове и подоби могат да бъдат много полезни за деца с някои разстройства на развитието и/или обучителни затруднени. Аз съм много за ползването им по предназначение. Имам и личен опит.

нямам личен опит, но слушах точно вчера по радиото примери за разрешение на проблеми с, как се казва на български, не дислексия, а математическа такава?
убедена съм в подобна полезност, и добре дошла на всякаква помощ от модерните ни технологии  Peace
което, все пак, няма общо с масовото използване на електронни пособия в моменти, в които няма грам необходимост от тях.

Когато едно 2-годишно детенце на една приятелка ми пусна Нетфликс-а и си избра филмче, превърташе си го напред-назад да намери точно един определен момент да ми покаже ... останах без думи.  Crazy

а това остави без думи и мен   #Crazy
в не съвсем положително отношение  Rolling Eyes

# 1 293
  • В заешката дупка
.. не дислексия, а математическа такава?

Дискалкулия

# 1 294
айпота не го намирам за много образователен. Сваляла сьм програми за детето и нивото им е като за 3-4 годишни деца. Сега синьт ми си играе на ядосаните птици (признавам си като безотговорна майка  Laughing)

иначе сьм съгласна с ЧеКа, свекър ми е претърпял много тежка катастрофа и след операцията и лечението в болницата, в кьщи е играл на тетрас, което му е помогнало да си вьрне концентрацията. На мен тази игра ми дава само главоболие.

# 1 295
http://monitor.bg/article?id=377691  - ето такова нещо не бих и помислила, че е възможно в "правовата" държава България.  ooooh!

а мен ме "учудва" за пореден път защо я наричат "самотна майка" след като това дете си има баща, който видно от статията, живее с тях

синчето си има персонален лаптоп в гимназията, който си носи вечер в къщи
на него са му доста от ресурсите за училище
не смятам, че това оказва негативно влияние върху качеството на обучението, даже напротив
учат ги на доста неща относно приложението на тази техника в хода на обучението

айпади и тук има доста в детски градини и предучилищни групи
но не знам точно по колко време се използват
знам само, че си имат специални приложения само  за тях

# 1 296
  • Там,където се събуждам щастлива.
Модерните технологии могат да са полезни, но за съжаление нещата много лесно излизат извън контрол. Много по-лесно е да има контрол в основното училище и много по-трудно в средното, където масово децата са болезнено пристрастени към използването на Интернет.. В добавка тук вече почнаха дискусии как се изкривява гръбначния стълб + бъдещи заболявания на ръцете.

# 1 297
Снощи от новините научих за нова традиция в БГ: "висящо кафе". Може да е и "висящ хляб" или нещо друго, дето да "виси". При всички случаи това е стока, която някой заплаща, без да я взима. Тя бива дадена на някой нуждаещ се.

Трогнах се. Има човещина. Има доброта.

И има надежда.

# 1 298
  • ENGLAND
Снощи от новините научих за нова традиция в БГ: "висящо кафе". Може да е и "висящ хляб" или нещо друго, дето да "виси". При всички случаи това е стока, която някой заплаща, без да я взима. Тя бива дадена на някой нуждаещ се.

Трогнах се. Има човещина. Има доброта.

И има надежда.
Има тема в Клюкарника.

# 1 299
  • в сърцето на един мъж...
Мда, има вече 150 заведения, които са се присъединили към инициативата. Само дето ми стана смешно - имало ноктопластика за нуждаещи се Rolling Eyes Това точно ми е малко странно. Аз бих платила супа, хляб, колбаси, но ноктопластика... Confused

# 1 300
Гея, имах позната, която непрекъснато си гризеше ноктите. В ръцете приличаше на Ам Гъл. Ужас. Единственото нещо, което я спираше, беше ноктопластиката...

А няма ли аптеки, които да участват в инициативата?

# 1 301
  • в сърцето на един мъж...
Някъде мярнах май нещо и за аптеки, но не съм сигурна.

# 1 302
Това с висящите кафета, има ли го разпространено в другите страни и къде най-вече?

Изобщо не вярвам на тази инициатива, имам чувството, че ще опорочи много бързо.
Не е ли по-лесно да се купят(платят в съответните кухни за соц. слаби) продукти или обяд, вечеря и да се дадат на бедните, бездомните?

# 1 303
  • Варна
Това с висящите кафета, има ли го разпространено в другите и страни и къде най-вече?

Не е ли по-лесно да се купят(платят в съответните кухни за соц. слаби) продукти или обяд, вечеря и да се дадат на бедните, бездомните?

Оригиналът му е от Италия, само с кафе.
Според мен не е същото като кухня за социално слаби.
Нямам нищо против висящия хляб, но според мен кафето, тортичката са неща. които за много хора са лукс. Т.е. не са гладни, но не си позволяват да си купят нещо, което обичат. Според мен инициативата е насочена по-скоро към тях.

# 1 304
Ох, много се надявам да грешиш. Искам са чувам хубави новини от България, а не само за поредния самозапалил се...

Общи условия

Активация на акаунт