101 заблуди за България

• 40 977
  • 1 369
  •   1
Отговори
# 1 275
И тук компютри с различен размер и форма се използват ежедневно при обучението в училище. Наскоро бяха закупени и iPad-ове с пари на PTA (Parent-Teacher Association), като средствата са събрани благодарение на дарения и различни събития, организирани от PTA.

Аз лично нямам нищо против децата ми да знаят как да се възползват от компютърните технологии. Третокласничката ми даже има имейл адрес, през който пише на учителката си и така си предава част от домашните работи.

Удома се ползват настолни компютри, таблети, смарт телефони... Употребата им е ограничена предимно до обучение. На конзолата се играе в дни, когато времето е много гадно и не може да се излезе. Телевизия на практика не гледаме (с изкл. на бг новинарски емисии и SYTYCD), а филми децата имат право да пускат (през Netflix) само по един на ден и само през уикенда.

Така че, ако има проблем, той не е в наличието на техника, а в начина на нейното използване.

# 1 276

Типичен пример за отговорно родителство по-висока класа тук (и навсякъде почти): семейството да живее здравословно (храна, спорт, разнообразие), семейството да има културни интереси (театър, книги, музика,кино...), семейството да пътува и да е активно, семейството да прекарва максимално време заедно в активно общуване и в общи интереси.
Типичен пример за престижно родителство в БГ: Децата да имат лаптоп, таблет, конзолна игра, мобилен телефон, електрически джаджи всякакви, скъпи играчки и маркови дрешки. Да са тихи и да не притесняват родителите.

Много моля, някой да ми каже, че съм луда и нещата не са такива.

не си луда, но големи обобщения си изредила Simple Smile
/в градината на племенниците ми например няма телевизор,  В София правят чудни детски представления оперни наскоро ги водиха на  Вълшебната флейта специална детска постановка и бяха във възторг децата. Не са се спряли и от тетър, ходят на пиано, на фектовка, ски, опитаха да ги водят на природонаучния музей, но бяха 'малки', там няма много хубави програми за малките , лаборатории в това отношение не е развито особено, съгласна съм - иначе игри, джаджи и маркови дрешки, играчки имат в изобилие така е.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 18:22 от 10 c's

# 1 277
В много детски градини тук е част от обучението на децата да се научат да ползват техника. Има Айпади, лаптопи ... Едногодишните не се занимават с тези неща, но като станат например на 3, вече са в час с плъзгането на пръстчетата по екрана.  Laughing Толкова са в час, че на старите фотоапарати с малко екранче без тъч скрийн пак плъзгат пръстчето и се провикват: "Тате, апаратчето е развалено!"  Joy

Употребата на такава техника с мяра считам за положително нещо.

Aми като не си я сложила в клетка крушката  hahaha

Каква клетка? Ще я изтръгнат и ще я предадат във вторични суровини.

# 1 278
и какво излезе сега: използване на електроника извън България е с образователна цел, а в България е проява на манталитет и ниска култура  Wink

# 1 279
Как направи това генерално заключение?

# 1 280
и какво излезе сега: използване на електроника извън България е с образователна цел, а в България е проява на манталитет и ниска култура  Wink

Joy Разликата е в контрола - в чужбина родителите контролират, а у нас не.

# 1 281
http://monitor.bg/article?id=377691  - ето такова нещо не бих и помислила, че е възможно в "правовата" държава България.  ooooh!

# 1 282
http://monitor.bg/article?id=377691  - ето такова нещо не бих и помислила, че е възможно в "правовата" държава България.  ooooh!

Снощи го чух по новините.  Безумия безброй!

# 1 283
 ooooh! Думи нямам Crazy

# 1 284
  • ENGLAND
http://monitor.bg/article?id=377691  - ето такова нещо не бих и помислила, че е възможно в "правовата" държава България.  ooooh!
Ами като гласуваха за кмета заради двете кебапчета. Това е устна заповед на кмета. Колкото направи за хасково, толкова и тъпотии сътвори. Но сега като искат да го махнат и събират подписи пенсионерите, такива като нея подминават (визирам младото поколение), че не им се занимавало. Ама недоволстват, но не правят нищо. А тази майка какво е правила цяла година без акт на детето, сега ли се сети за това? И как взема майчинство без акт за раждане?

# 1 285
А тази майка какво е правила цяла година без акт на детето, сега ли се сети за това? И как взема майчинство без акт за раждане?

Цинизмът ти няма край. Не знам дали той се дължи на наивността ти или на липсата ти на опит с български институции.  ooooh! "Младата майка ходила 4 пъти до общината за документа, но и четирите пъти й било отказано." Такива работи е правила явно цяла година. Ти майката тръгна да обвиняваш за положението.

# 1 286
  • ENGLAND
Не знам моето дали е цинизъм, но ти трябва да си много т.....па, за да вярваш дословно на журналистически писания.
А прочети тук http://haskovo.info/index.php?option=com_content&task=view&a … 3496&Itemid=2 и виж колко пъти майката е ходила до общината. Прочети и всички коментари отдолу та да ти стане ясно, че не всичко е вярно в статията.
А и да беше коментирала защо бащата не плати тези пари, все пак са данъци. Ти нали си плащаш всички данъци? Защо той да не плаща? Или в България всеки си прави каквото си знае, та накрая Тереска да пише колко е зле там?

# 1 287
Аха, разбрах ти позицията - майката е виновна, детето и то.  Whistling Пък общинските служители - вода ненапита, те невинни горките.  Whistling Прочетох и коментарите - "Най лесния начин обшински патки да замажат положението е като кажат че никой не го е потърсил.", "Как да бъде потърсен, като й отказват достъп". Тя една година жената изобщо няма да се сети да си потърси акта за раждане на детето, мда. За какво ли й е, та ...
Абе, Дорет, ти винаги ще хвалиш всичко в България ... да спрем до тук. Stop

# 1 288
  • The QC to be!!!

Абе, Дорет, ти винаги ще хвалиш всичко в България ... да спрем до тук. Stop
Мне, сега не похвали Българката.  Wink

# 1 289
  • в едно миланско село
аз явно няма да схвана, въпреки дългогодишното ми списване по форуми, удоволствието от обръщането на палачинката, или реинтерпретацията (както ви се харесва).
не е пълно тук, все пак, с отричащи технологията, няма как просто да пишат без да влязат в противоречие  Laughing
днешните деца са на "ти" от малки с разни електроники, на които, аз поне, хвърлям по око на упътванията, а щерките просто използват, не (ми) е ясно как.
което не значи, че ми изглежда примамлива идеята да се чак толкова "модернизират" в детската градина, ама и в началното училище-също. все пак, на детска се ходи за да се научат на социални отношения, а не за да се клатят малоумно пред някакво ел. устройство. мисля, че нищо няма да им стане на децата ако си оставят ПСП-то в къщи до следобед.

тук, слава богу, не е прието да се носят лични играчки в детската, не се допуска телефон в началното и т.н. имат си час по информатика и достатъчно такава - в къщи.

аз лично бях (и съм) против и написаните на компютър домашни в средното училище, но това, да речем, са си мои възгледи, без доказателствено професионално покритие.  (май съм за училищната тема  Laughing)
но да, проблемът не е в технологията.

за проблема с бездокументното бебе, направо ми се струва излишно да пиша : тук болницата пуска на общината данните на новороденото и на припозналите го родители. до 2 дена бебето си има ЕГН, резиденция и всичко останало.
дали майката е ходила да си вземе документите, или не, е без значение. единственият въпрос е "детето съществува ли по документи и от кога"?

Общи условия

Активация на акаунт