Отговори
# 570
Привет и от мен, сигурно сте ме забравили.
За тези които не са ме засичали писах в началото на темите и после нямах време. Чета диагонално но няма още с какво да се похваля. Утре съм на преглед на частно и да видим дали ще ме запишат на жк или ще продължа да търся доктори. Още не съм ходила от ехей 5гс. Дано всичко е наред. Корема ми е като глътнала топка. И както повечето от вас всичко ме сърби.
И нашия татко го няма. Може би ще си дойде към средата на март за няколко дни и после чак след 5-6месеца, дано поне за раждането е тук че иначе ще ми е притеснено за децата само на бабата да ги оставям.

# 571
Привет и от мен, сигурно сте ме забравили.
За тези които не са ме засичали писах в началото на темите и после нямах време. Чета диагонално но няма още с какво да се похваля. Утре съм на преглед на частно и да видим дали ще ме запишат на жк или ще продължа да търся доктори. Още не съм ходила от ехей 5гс. Дано всичко е наред. Корема ми е като глътнала топка. И както повечето от вас всичко ме сърби.
И нашия татко го няма. Може би ще си дойде към средата на март за няколко дни и после чак след 5-6месеца, дано поне за раждането е тук че иначе ще ми е притеснено за децата само на бабата да ги оставям.

Ехе , Клара ама ти жива си била  Grinning Дано прегледа мине добре и новините да са само добри . Peace
И ни навестявай по-често  Wink

# 572
Здравейте момичета !

Аз също съм имала много проблеми със цистита, имам хроничен цистит   Confused Знам за каква болка става въпрос.
Това което знам от моя лекар е , че трябва да се избягват цитруси, кофеинови напитки , подправки, ягоди и домати.
Мога да кажа някои неща, които на мен ми помагат и облекчават болката. Едното е запарка от мечо грозде - листа от мечо грозде (има го в аптеките) се запарват с 300 мл гореща вода, и след около 40 мин се прецеждат. Пие се по една лъжица три пъти на ден. На мен много ми помага!
Другото е - боровинки. Може и замразени, обаче трябва да са в огромни количества.
Предполагам, че при по-сериозни и нетърпими болки, трябва консултация с лекар. Може би има лекарства, които биха могли да се приемат по време на бременност. Но ако болките са слаби, мечото грозде ще ги облекчи.

Аз днес бях на преглед и видях бебчо  Heart Eyes  Танцуваше и размяташе ръчички, и е цели 3,5 см . Стана ми много хубаво и се успокоих, като ми казаха , че всичко е наред.

# 573
  • София
So^Amazing, на мен много ми помагаха фрешовете от цитруси, но сега прочетох, че наистина изостряли цистита? Брех че странно, на мен грейпфрута специално ми беше като лекарство да не ме боли докато пишкам...  newsm78 Както и да е, най- добре на лекар  Peace Както казах на мен силните лекарства не ми помогнаха трайно, но Цистона (нищо и никакви билкови хапченца за смешна сума) ме оправиха. От тогава на няколко пъти ми се случвало да усетя дискомфорт докато пишкам, веднага две хапчета цистон сутрин и вечер и това е, забравям... Да си призная от години не съм имала проблеми, да чукна на дърво. Цистита е много упорит, затова трябва да се хване навреме и да се лекува навреме, защото иначе може да стане много зле.

# 574
Добро утро момичета! Приемате ли нови попълнения в септемврийските редици? Аз съм Даниела от Севлиево 32г. първа бременност с термин 20.09. Още от първата темичка тайно надничам при вас сега реших и да се запиша. Още на първия преглед за установяване на бременността ми откриха киста на яйчника, която на всеки следващ преглед се увеличаваше. Изписаха ми Дуфастон и сега чакам 06.03 да се види какво се случва с нея. Надявам се да е изчезнала, че в противен случай док. ми каза че може да се наложи операция Sad
Пожелавам на всички ви хубав и усмихнат ден!

# 575
добре дошла Скорпи  Hug дано е почнала вече да намалява  Praynig да няма операция
момичета да ви се оплача страшно главоболие ме мъчи вече 3 ден, иде ми да си резна главата  ooooh!
приятен и усмихнат ден от мен   bouquet

# 576
Добро утро  Grinning Хайде и аз да се разпиша един път рано сутрин  Mr. Green
Scorpi_D, добре дошла при нас   bouquet Надявам се да не се стига до операция  Praynig
За цистита мога да говоря до утре , имам си сериозни проблеми в тази област , но моят не е бактериален в смисъл антибиотиците не помагат . За червената боровинка да не говорим , тя само ми усложнява състоянието, заради киселината. Най-добре е първо да се види има ли бактерии или не и тогава да се мисли как да се лекува. А и хората са различни , ако на мен нещо ми помага на другият може даже да му навреди  Wink
Отново дъжд днес , да вземем да си направим един Ноев ковчег , че не се знае ако продължава все така ... Laughing
Напоследък  започнах да се събуждам от едни горещи вълни , с чувството че ми е супер горещо и ми става ужасно нервно , много е неприятно  ooooh!
Хубав ден от мен , а аз май като си изпия чайчето ще почета малко и може и да си доспя -вече сама в леглото без мъж, без дете .... Mr. Green

# 577
Добро утро коремчета! Hug
Клара, радвам се, че писа, ако имаш възможност пиши по-често! Hug
Амазонинг, браво за малкото човече! Grinning
Даниела(Скорпи), добре дошла! Адашка си ми! Wink Дано кистата се махне сама, без операции!
Дидка, ако е нетърпима болка, пийни парацетамол. Дано отшуми главоболието. Peace

Аз да ви кажа какъв смотан сън сънувах. По принцип не сънувам, но от бремеността май се почват гадните и странни сънища. newsm78 Сънувам мен и мъжа ми, на село, но никаде не ми се мерна детето в съня ми. Сънувам, че той държи едно малко кученце и ми вика“аз те напускам отивам да обикалям Света с кучето“ Laughing, беше с една таратайка  Joy, а кучето малко, пък света ще обикаля? hahaha Абе шантава работа! Mr. Green Ние куче нямаме и не сме имали никога!

# 578
Добро утро,мацки,тук времето е отвратително-едно дъждовно,мрачно-само за спане,ама като не ми се спи....Надявам се да спре до след обед че ще ходя да вземам детето от градината с автобуса  Confused
На 1.03 съм на лекар и вече нямам търпение да видя бебчо.

# 579
Добро утро поспаланки! При нас вали сняг.  Laughing
Даниела, добре дошла, дано кистата изчезне.
Дидка, ако имаш възможност спи повече. Някъде четох, че причина за главоболието е и недоспиване.
Имам един въпрос, другата седмица ще ходя до ЛК за направление за ЖК и някъде четох, че трябва да купя  картон, на който ще ми се описва бременноста?

# 580
Добро утро  Simple Smile

Аз имах бактерии в урината, сега ми излязоха резултатите от стерилната урина - 3 вида бактерии в незначителни количества  newsm78 Не знам дали лекарката ще ми изпише нещо. Вземам пробиотици и клеева тинктура, пък дано организма се справи сам.

Да минава вече това гадене, че не мога да си видя детето. Вчера отнесох пак в 7 както си седях на дивана  ooooh! Ама като не мога да спя нощем.

Гледам работливи мъже хвалите. Моят си е тук, ама защо ли, само ме дразни. Отгледан е от баба си и дядо си, родителите му са искали да си поживеят. В кухня не е влизал изобщо, в домакинството хич го няма  ooooh! ooooh! Добре че сега майка ми е тук, но си заминава в събота и ще караме само на пици, че не мога да готвя с това гадене. Да не говорим, че нямам сили да мия чинии или каквото и да било  Crazy

# 581
Добро утро , момичета. Макар че времето е ужасно , ви пожелавам слънчев и усмихнат ден!!!
 Пиша ви не само , за да се оплача, но иза да поискам съвет. В последно време съм все разсеяна, сънлива ( въпреки 10 часовия сън) .....забравям някакви супер глупави неща от рода на дали съм си платила сметката за телефона. Лошото е , че започвам да правя пропуски и грешки и на работа, макар че се старая да съм съсредоточена и внимателна. Направо незнам къде ми е главата....  Дали тези симптоми ще отминат скоро или да не се надявам.... ???  Моля ви помогнете  atwork

# 582
Добро утро, хубавици!   bouquet

So Amazing, аз нарочно си премълчах за мечото грозде, защото не се препоръчва за бременни.
По принцип трябва да внимаваме с билковите чайчета. Ето един списък, който намерих още миналата бременност и е много полезен.

http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm

Аз пак съм уморена, но не защото не мога да спя, а защото не ми ДАВАТ да спя... Леле, а как ми се иска сега да мога да си отспивам, защото знам по-натам с огромното коремище как се спи... НИКАК!! Момичета, спете сега докато нямате кореми, че после идва истинското неспане  Simple Smile А, и между другото ставаше дума за възглавниците за бременни, мисля, че е излишен разход, аз се справях с две-три обикновени възглавници. Една между краката и две от двете страни за подпирачки - идеално!

# 583
Добро утро,
Добре дошли на новите preggo
Аз отрих от какво имам главоболие, от кафето като не пия кафе и после ме спуква от болки ooooh!
Ама сега си пия по едно лекичко и не прекалявам, че нали трябва да мисля за двама Whistling

# 584
Добро утро  Simple Smile

Аз имах бактерии в урината, сега ми излязоха резултатите от стерилната урина - 3 вида бактерии в незначителни количества  newsm78 Не знам дали лекарката ще ми изпише нещо. Вземам пробиотици и клеева тинктура, пък дано организма се справи сам.

Да минава вече това гадене, че не мога да си видя детето. Вчера отнесох пак в 7 както си седях на дивана  ooooh! Ама като не мога да спя нощем.

Гледам работливи мъже хвалите. Моят си е тук, ама защо ли, само ме дразни. Отгледан е от баба си и дядо си, родителите му са искали да си поживеят. В кухня не е влизал изобщо, в домакинството хич го няма  ooooh! ooooh! Добре че сега майка ми е тук, но си заминава в събота и ще караме само на пици, че не мога да готвя с това гадене. Да не говорим, че нямам сили да мия чинии или каквото и да било  Crazy

Добро утро и от мен момичета Grinning
Малина много ми стана интересно в коя седмица си, заради това гадене, което така те мъчи Sad Аз съм 12-та и мога да се похваля, че вече нямам такива проблеми, както и сънливостта - вечер лягам към 23.30, а сутрин 8-8.30 часа вече съм будна, като и през нощта се будя по няколко пъти Laughing

А за мъжете ... и аз съм попаднала на работлив - много ми помага. В началото когато ми беше много лошо и не можех да се надигна от леглото, много се грижеше за мен и бях като принцеса  bouquet Но всичко си зависи от майката и от това как е живял мъжа...Живот и здраве ако имаме момченца, ще видиме дали ще ги караме да чистят и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт