Предимства и недостатъци на голямата разлика между децата

• 30 089
  • 166
  •   1
Отговори
# 15
От известно време, непрекъснато чуваме, че не е хубаво с едно дете да останеме, че не е добре за детето да е само и т.н...., ние нямаме нищо против разбира се да имаме второ дете, финансови проблеми нямаме... , но когато бебето е планирано, трябва да се подходи достатъчно отговорно. Затова се нуждаех от мнението на хора отгледали две деца с голяма разлика...... може би и за кураж.... Благодаря на всички ви за отзивчивостта и съжалявам ако съм отегчила някои от вас с темата си . Благодаря още веднъж   bouquet
Искате второ дете заради мнението на външни хора ли? Вие не го искате, но защото "не е хубаво с едно дете да останеме, че не е добре за детето да е само" от немай къде ще имате второ.

# 16
Здравейте, имам син на 9 години и с моя съпруг се замисляме за бебе. Вече сме на по 35 и 38 години, времето лети, а ние все отлагахме бебето. Само че, си мисли ме дали няма да е твърде голяма разликата между децата  Thinking. Като питаме сина ни дали иска братче или сестриче, той отговаря, че така му е добре, което също ни разколебава. Моля майките с дечица с голяма разлика да споделят с какви трудности се срещат и предимствата разбира се, при отглеждането на децата си с по-голяма разлика. Наистина бих искала да споделите мнения от опит, а не по принцип.  
Много Ви благодаря предварително   bouquet

Здравей,
имам син на 9г. и 11м. и дъщеря на 3,8м.

Предимства:
- имаш само едно бебе и едно по-голямо дете, което много помага
-  можеш да обръщаш на по-голямото повече внимание докато малко е бебе, защото обгрижването е различно и нещата се нагласят от само себе си.
- като отраснат и двете много се занимават, е става лудница и понякога съм като звероуктротиел, но дъщеря ми не може без брат си и понякога него търси повече отколкото мен. Не ми е така залепена, както беше брат и` на нейната възраст.
- второто дете под влиянието и давлението на пъррвото се развива доста по-бързо - факт.
- получаваш двойна доза любов и думичката"мамо". Преживяваш два пъти първите усмивки, прохождания и първото "мамо". Вторият път е много по-осъзнато при по-голяма разлика и съвсем осезаемо се наслаждаваш на това.

"Минуси":
- понякога става напечено, ако и двамата едновременно боледуват.
- вдигат къщата на ура и често главата ми гръмва, не си чувам мислите дори от тях.
- нямам понякога време за себе си, защото те обсебват повечето

Но тези "минуси" са просто бели кахъри.

# 17
  • В.Търново
Между мен и брат ми има 10год. разлика,нямаме общи интереси,следователно не излизаме заедно,съвсем различен кръг от хора са около мен и около него.
Между синовете ми има 7г. и 9мес. разлика.За децата е по-сложно това състояние,за мйката е по-лесно понякога.При нас е така:
Голямото помага за малкото,колкото и да не му се иска.Малкото иска да играе с баткото,колкото  той да не иска,съответно му се налага да понася хленченето на малкия.Малкия постоянно бие големия и се дразнят един друг.Абсолютно различни интереси и потребности.
Навремето исках по-голяма разлика между децата ми,за да не се занимавам наведнъж с две малки деца,но сега разбирам,че май е трябвало да са с поне 4-5год. най-много разлика.Сега баткото има труден период и в училище и с поведение и нямам достатъчно време да обърна внимание на това,защото малкия също навлиза в период,в който вече сериозно започва да се интересува от всичко,което става около него,изисква доста грижи и внимание.Не знам как да се разделя на две ,за да съм полезна и на двамата ми синове.Трудно е.След време най-вероятно и те ще имат различни посоки,няма да са толкова близки,така мисля.
За мен голяма разлика е над 7 год.,с малка разлика са породените деца,а с нормална между 3-6години.

# 18
  • София
не смятам ,че има недостатъци
единственом че може малкото да бъде прекалено разглезено

# 19
Имам приятелка с 2 момчета- на 5 и на 7 години, които нямат нищо общо по между си ( поне досега). Коренно различни деца са с различни интереси  Peace

# 20
А клонинги ли трябва да бъдат като са с малка разлика?

# 21
Да, много ясно  Mr. Green

# 22
  • с/у ОколоМръсТното
единственият минус е, че таман си очовечил едното и хоп пак в 1-ви клас с 2-рото. Айде пак водене, вземане и подобни...
Но пък дори и това е бях кахър... Защото все някога и по-малкото пораства.
Моите деца имат 6г. разлика и много обичат да са 2мцата заедно в детската и да се забавляват.

# 23
Мъжът ми и брат му имат 8 години разлика (в полза на мъжа ми). Факт е, че не са особено близки и дори в по- късна възраст почти не контактуват.  Истина е и , че когато имат проблем си помагат взаимно. Свекърва ми винаги казва, четази разлика е перфрктна, че е отделяла достатъчно време на децата си, че двамата са се разбирали чудесно, не е имало ревност, защото голямото дете не е проявявало капризи и е разбирало, че бебето има нужда от майка си.
Версията на мъжа ми е малко по-различна Whistling.
Казвал ми е, че си спомня как бебето го е будело нощем, че му е пречело да си пише домашните през деня. Че майка му му е поверявала бебето, давал е биберони, сменял е пелени. Разбира се, правел го е с удоволствие, но си спомня, че отговорността е била голяма като за 8-9 годишно хлапе.
Със сестра ми имаме 2 години разлика, имаме много силна връзка и сме невероятно близки. Затова избрах и малка разлика между децата си, и понеже още не съм приключила със създаването на поколение, ще се постарая между най- голямото и най- малкото ми дете да няма повече от 5 години разлика.

# 24
Разликата между съпруга ми и неговата сестра е колкото между твоите деца. Никога не са били особено близки.

# 25
  • BG
Затова избрах и малка разлика между децата си, и понеже още не съм приключила със създаването на поколение, ще се постарая между най- голямото и най- малкото ми дете да няма повече от 5 години разлика.

Това, че си могла да реализираш избора си, е прекрасно!
За съжаление не на всеки му се получава!
Като при нас, например. Малкото го правихме 16 години.

# 26
Съпругът ми и брат му имат 3 години разлика.
Да, помагат си, когато имат нужда, но не са близки.

Близостта между децата не зависи толкова от разликата, колкото от отношението на родителите.

# 27
Имам деца с голяма разлика, имам и деца с малка разлика. Всеки вариант си има плюсове и минуси, до степен, че и аз не знам кой е по-добрият. Важното е като правите дете, да сте сигурни че го искате, другото ще се нареди.

# 28
  • София
Децата ми са с почти 9 години разлика. Баткото е забележително и грижовен и много ни помага. Няма ревност между децата, второто майчинство е пълноценно като първото, но осъзнато.

# 29
Ох, някои изказвания са ми много грозни. Твърдения от рода на "нарочно планирах голяма разлика, за да може по-голямото да ми помага (разбирай, "да ми отгледа") за по-малкото" са ми също толкова противни, както и "родих още едно дете, за да го използвам за донор на кръв/костен мозък/органи за по-голямото".  Sick
Едно е по-голяма разлика между децата, защото така се е случило или по други, независещи от волята на родителите причини (жилищен проблем, друг брак, невъзможност за забременяване и т.н.), друго са подобни тънки сметки за сметка на децата...

Общи условия

Активация на акаунт