Предимства и недостатъци на голямата разлика между децата

• 30 102
  • 166
  •   1
Отговори
# 90
Когато родих дъщеря си баткото беше на 10г. Той много искаше братче но в крайна сметка като видя  бебето изтърси : " Чудя се защо съм искал братче, след като имам толкова хубава сестричка!?"
  Искам да кажа, че в нашия случай за сега виждам повече плюсове в по-голямата разлика. Мога да разчитам на баткото защото той я пази и внимава. Гледам обаче да не му досаждам много с тези ангажименти за да не се дразни и да рефлектира върху дребното. Двамата си имат обаче съвсем различни потребности и точно там се разкъсвам ... Аз и брат ми имаме 2 год и половина разлика. Майка казваше , че двамата наведнъж ни е гледала ... , наведнъж сме пораснали , долу горе  заедно сме карали пубертет ...изобщо грижите са били едни и същи по 2. С голямата разлика е малко по-трудно но и на това му се намира  колая - Здраве да има !!! bowuu

# 91
...

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 17:47 от Mirama

# 92
О, тя и нашата кака се славеше с отстъпчивост пословична, с кростост и благост Mr. Green. Само че докато си беше сама, към другите деца, не към малкото дяволче, което й е сестра Laughing. Ела сега да видиш кой крещи по-силно "Мамоооооо!!! Ела й кажи нещооооо!!!", докато малката й пипа, рови, пречи и....бие Crazy.

Това се случи и у нас, абсолютно същото. А разликата е 4години.
П.С. Тази вечер баткото се разплака дори, че двамата ще ходят в баба си за уикенда. Не искал брат си, защото само му развалял играта, хаха, което е истина.

# 93
  • Някъде по Дунава
То зависи и кой, какво разбира под грижи за по-малкото дете.
И да, карам дъщеря ми да помага, а и тя обича да го прави.
Помощта се изразява в това да донесе памперс примерно, или лигавник, да погледне бебето ако е ревнало, а аз в момента мия чинии.

Разликата м/у децата ми е 4г и 2м и каката помага точно така както е описала Мирама. Вече се заиграват заедно и аз мога напр. да простра или изгладя. Дори каката иска да се включва повече, но аз не винаги и давам, само колкото да и мине мерака-да го храни напр. или да сложи памперса. С малка разлика децата са си по близки според мен, а с по голяма голямото дете е по самостоятелно, което улеснява майката. Не сме търсили умишлено конкретна разлика в годините, ръководех се от факта дали имам работа, за да вземам майчинство.

# 94
Разликата между мен и най-голямата ми сестра (от общо 2) е 7 г. и 3 м. Когато бяхме малки, нямахме общи интереси, не си спомням и да ме е гледала чак толкова, тоест майка ми не я е използвала за детегледачка. Сега сме много близки. Разликата между мъжът ми и сестра му е само 1.7 г. Нямат нищо общо, не се чуват по телефона, помагат си, когато се налага, но толкова. Така че колко ще са близки децата не зависи от възрастовата разлика.
За себе си съм решила, че искам две деца, но не искам те да са с разлика под 3 години. Това не е защото искам едното да помага, а просто защото до тази възраст горе-долу децата имат и чисто физическа нужда от внимание, което с две на тази възраст на мен поне би ми било трудно да отделя.

# 95
Никакви предимства не виждам .  Мъжът ми и брат му са с огромна разлика 11 години,.
Различни вселени. Обичат се, но сякаш не са имали нищо общо.

# 96
Никакви предимства не виждам .  Мъжът ми и брат му са с огромна разлика 11 години,.
Различни вселени. Обичат се, но сякаш не са имали нищо общо.

Могат да бъдат различни Вселени и с малка разлика. То си е до типа човек мисля. Все пак колкото предимства , толкова и недостатъци. newsm78

# 97
е, то понякога и няма избор, в крайна сметка човек се концентрира и търси и намира позитиви и това е. правим това което можем с това което имаме.
но ако имам (аз), избор, голяма разлика не бих предпочела пред малка

# 98
нито едно предимство не виждам, базирано на личен опит. аз съм с 10 г по-голяма от брат ми, децата ми са с такава разлика. винаги е в ущърб на по-голямото дете.

по-големите деца не са за отглеждане, пазене, занимаване и вменяване отговорности за по-малките деца.

# 99
Това дали по- голямото дете ще е ощетено и ще отглежда бебето не е недостатък в следствие на по- голямата разлика, а в следствие на глупави или мързеливи родители.
Аз виждам най- много предимства при разлика 5-6 години.При по- малката разлика съм убедена, че все едното дете е ощетено от към внимание, пък и обикновено се създава едно лъжовно чувство у децата , че те двете са си самодостатъчни.
Над 7-8 години разлика също има повече негативи за децата, общо взето в първите 20 -тина години от живота на малкото дете, едва ли ще имат някакви допирни точки и общи интереси.

# 100
  • В уютен дом! Елените
Това дали по- голямото дете ще е ощетено и ще отглежда бебето не е недостатък в следствие на по- голямата разлика, а в следствие на глупави или мързеливи родители.
Аз виждам най- много предимства при разлика 5-6 години.При по- малката разлика съм убедена, че все едното дете е ощетено от към внимание, пък и обикновено се създава едно лъжовно чувство у децата , че те двете са си самодостатъчни.
Над 7-8 години разлика също има повече негативи за децата, общо взето в първите 20 -тина години от живота на малкото дете, едва ли ще имат някакви допирни точки и общи интереси.
Peace
Може би ще предпочета да остана с едно дете, но ако се реша на второ, то разликата от 5-6 години ми се струва приемлива.На мнение съм, че докато детето е на 2-3 години има нужда от пълна отдаденост, която няма да мога да му осигуря ако имам и едно бебе в ръцете.Разликата с моята сестра е 2,2 месеца и по думи на майка ми и е било доста трудно.Падам си и малко егоист  Embarassed  и не бих искала да гледам бебе и малко дете, но това е въпрос на гледна точка.Не смятам, че малката разлика, задължително е равна на близост между децата.Мъжът ми и сестра му са с разлика почти 9 години, е няма такава привързаност и любов(което пак не отдавам на разликата). Обичат ли се децата, то те ще го правят и при малка и при голяма разлика.

# 101
О, тя и нашата кака се славеше с отстъпчивост пословична, с кростост и благост Mr. Green. Само че докато си беше сама, към другите деца, не към малкото дяволче, което й е сестра Laughing. Ела сега да видиш кой крещи по-силно "Мамоооооо!!! Ела й кажи нещооооо!!!", докато малката й пипа, рови, пречи и....бие Crazy.

Здрасти и тук  Hug  Все едно описваш моите щерки 1:1  Mr. Green Иначе много се обичат и търсят, ама малката доста често дразни кака си и я предизвиква, в следствие на което каката се вдетинява и става...весело да го наречем  Crazy Иначе като съм се родила и е казал - по- добре куче да се беше родило, от колкото сестричка...явно е искал братче  Mr. Green

Иначе разликата ни с брат ми е точно 10 г. Той е по-големият. Винаги сме се разбирали прекрасно, много се обичаме, близки сме си, винаги за всичко мога да разчитам на него.Е, като бях малка не сме имали общи интереси и компании, но това според мен няма общо с близостта и разбирателството.Даже в един момент като пораснах имахме и обща компания, като се замисля, празнували сме си даже заедно рождените дни( през 3 дена сме), голям купон ставаше.

Та така като чета какво излиза - голямата разлика няма недостатъци май  newsm78

Братя и сестри могат да не се разбират и с малка и с голяма разлика, не това е определящо. Мъжът ми има по-малък брат - 3 години разлика.Ами не се разбират и никога не са се разбирали и не са били близки, коренно различни са.Гаранция няма.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 11:59 от *Nikita*

# 102
Обикновено при малката разлика в детските години ревността е по- силна между децата. Защото дефакто и двете деца имат еднаква нужда от мама и трудно делят вниманието й.
Играят с еднакви неща и често не успяват да си разделят играчките.
Ние със сестра ми сме 1 год и 7-8 мес разлика, много се дразнихме и карахме до като станем 20 -годишни горе-долу.
При 5-6 години разлика, интересите и нуждите на децата са различни, тоест имат и по- малко допирни точки, създаващи предпоставки за ревност и дразги.

# 103
Нашата разлика със сестра ми е 5 години. За мен е възможно най-ужасната.
Имаме се много, разбираме се и се подкрепяме, но това стана едва когато аз навърших двадесет.
Колкото пъти сме говорили на тази тема, тя е споделяла, че като малка искрено ме е мразила  Laughing
Сега разликата при нейните деца е 11 години. За което казва, че е страхотно.
А при моите деца е две години и половина и също е прекрасно. С уточнението, като поне и малкото да направи три  Mr. Green

# 104
  • някъде под слънцето...
Няма универсален отговор, вси4ко е ммного индивидуално, зависи от родителите и децата.
От моя скромен ли4ен опит, разлика със сестра  ми 6 години. По мялката съм.До към моите 18 г  отно6енията ни бяха доста сложни, не бях цвете за мирисане, а нейното търпение не бе6е безграни4но.След тази възраст имаме  силна  и дълбока връзка въпреки. 4е сме  с разли4ни разбирания и интереси Кръстница е на дъ6теря ми,
Разликата между съпруга ми и  по малкият му брат е 3 години.С бива6та му жена ни бяха  6афери на сватбата.Връзката им е доста лабилна, 4увания само по празници по инициатива на съпруга ми, от страна на брат му, само когато се нуждае от не6то,За последен път двамата се видяха  преди 4 години на погребението на ба6та им.С него живеем на 400 км(а със сетра ми ни делят 3500), но  липсва желание за сре6ти
Братов4едите
Разликата на дъ6теря ми със синовете на сестра ми е съответно 18 и 15 години.Нямат грам об6ти интереси, но се търсят 4уват се редовно.Дори миналото лято малкия си бе6е взел дни о отпуска за да бъде с нея и майка ми на море.
  Разликата с дъ6терята на девер ми е  3 месеца. об6ти интереси колкото иска6, но  връзката е много тънка и рядко се 4уват и виждат.

Отно6енията между децата зависят много от родителите им.

Общи условия

Активация на акаунт