Предимства и недостатъци на голямата разлика между децата

• 30 108
  • 166
  •   1
Отговори
# 75
Eми да де. Нали това се изтъква като най-големият минус на голямата разлика. Дрън, дрън.
Мен ми е толкова лесно сега с бебето и баткото - ми в момента гледам само единия дефакто. Другият се къпе сам, облича, зъби мие, пооправя си стаята и ми помага тук там в домакинството. Не гледам две бебета дефакто. Това с двете бебета не е за мен, то и така ми се получиха нещата де, по-рано не можеше.

# 76
  • там някъде
Napoly, че той какво е видял от сестра си?!!?!? Тя е на 9 месеца само. Чакай да проходи, да вземе да му се бърка в играчките, да иска да играе с неговите неща, да му ги чупи и къса. Особено противни са малките братя и сестри между 1 година до към 2 и половина.

Дай боже да сме живи и здрави да видим  Grinning Въпреки,че съм почти сигурна, че проблем пак няма да се получи, защото баткото по принцип расте кротко и съвестно дете. Много е отстъпчив по характер, даже понякога му се карам за тази мекушавост. Освен това той си има своя стая, в която винаги може да се "покрие" при нужда.

# 77
  • София - Рим и обратно
О, тя и нашата кака се славеше с отстъпчивост пословична, с кростост и благост Mr. Green. Само че докато си беше сама, към другите деца, не към малкото дяволче, което й е сестра Laughing. Ела сега да видиш кой крещи по-силно "Мамоооооо!!! Ела й кажи нещооооо!!!", докато малката й пипа, рови, пречи и....бие Crazy.

# 78
  • На гарата
Цоп и аз сега съм на "пънгара". Разликата на моите деца е точно 11 години.Кака е на 12 а бебка е на 1 . Без кака съм за никъде но се старая да не я ощетявам от към внимание милата. Годинките ми тежат ставам на 39 след месец и мога отговорно да заявя че да гледаш дете на 27 е едно а на 39 съвсем друго но не съжалявам.

# 79
Разликата между двамата е 14 г. - минуси не виждам,
както и няма идеално правило.
Могат да са еднакво близки или чужди и без разлика.
Това е и моето мнение.На нашите деца разликата е 14г. и невиждам минуси.

# 80
Вчера едно дете на приятелско семейство ми каза, че е ужасно да имаш малка сестра, защото майка й я карала да помага с бебето. Детето е на 13 години, бебето няма и година.

# 81
Вчера едно дете на приятелско семейство ми каза, че е ужасно да имаш малка сестра, защото майка й я карала да помага с бебето. Детето е на 13 години, бебето няма и година.
В детска възраст и на 7 да беше пак щеше да каже същото, за справка съседите от долният етаж, а навлизайки в пубертета, още по - нормално, щом трябва да се помага за бебето, което отнема от свободното време, за игри на по-голямото дете е нормално да разсъждава така. И все пак си е до родители, на сестра ми децата също са с 6 години разлика, но баткото много се радва на малкият, защото не помага в отглеждането му, а само си играе с него, когато иска.

# 82
mysterious, аз съм на мнение, че помощта от дете към дете трябва да бъде единствено по желание и инициатива на първото. Другото не го разбирам Peace
Аз имам същата разлика с брат ми, той е около 12 години по малък от мен. Майка ми се опита да ме включи  в отглеждането му, но аз категорично отказах. Повече не ме е карала никога.

# 83
Iness. точно това е правилният подход, когато трябва да помагат има проблеми  Naughty

# 84
Разликата между мен и сестра ми е 2 години.Мисля между моите деца, ако имам късмет естествено, да е максимум 5 години. Искам да съм свършила с ражданията до към 30-тата си годишнина, а и искам да са на подобна възраст.
Имам няколко примера около себе си, когато разликата е да речем 15 години.По-малките са едва ли не отгледани от каката, родителите не са били авторитет.По-голямото е държало сметка, удряло е шамари, гонило е гаджета, ходило е по родителски срещи.Естествено не всички са така, всички мои познати в такава ситуация са така.
Ако децата не се разбират, без значение разликата във възрастта, според мен е виновен родителя.Не е намерил правилния подход и начин да осъществи връзката между тях. Вече като възрастни си е тяхна вината, но в началото и детските години е задача на родителя.

# 85
mysterious, аз съм на мнение, че помощта от дете към дете трябва да бъде единствено по желание и инициатива на първото. Другото не го разбирам Peace
Аз имам същата разлика с брат ми, той е около 12 години по малък от мен. Майка ми се опита да ме включи  в отглеждането му, но аз категорично отказах. Повече не ме е карала никога.
Може да не помага за отглеждането на по-малкото дете, но в такъв случай трябва да се включва с помощ в домакинството. Макар че по-добрият вариант е детето да помага за бебето, така се формира близост и загриженост между тях.

Моят мъж има 14 години разлика с двете си сестри-близначки. Навремето е помагал доста в отглеждането им, но пък отношенията им винаги са били перфектни - много топли, сърдечни, братски.
Между другото, когато те бяха на 14 год., се роди нашата дъщеря и те също доста са я гледали и са много близки с нея.

# 86
  • Пловдив
И какво като помагат в домакинството?!!?!? Аз имам три момчета, от сега съм ги подкарала. И не, никой не се грижи за другите, защото са много малки, но за домакинството ще се грижат всички. Особено пък като станат тийнейджъри.

# 87

Може да не помага за отглеждането на по-малкото дете, но в такъв случай трябва да се включва с помощ в домакинството. Макар че по-добрият вариант е детето да помага за бебето, така се формира близост и загриженост между тях.

Сигурно е добър вариант, незнам. Но някой насила да си кара детето да се грижи за брат/сестра е кофти, не им е длъжно.
Колкото до помощ в домакинството, да. Аз се бях разбрала с майка ми да чистя и гладя, но с/у заплащане Simple Smile

# 88
Аз не помня да съм помагала за сестра ми.Имам много ранен спомен как бутам количката и, тя да е била на месеци, а аз на 2 и нещо.Та колко съм бутала...
За домакинската работа сме си избирали какво да свършим или ако конкретно ни помолят.Но не е било "задължение", тъй като нашето задължение беше да учим, да четем, да играем навън.Това ни бяха приоритетните занимания, поне в ранните ученически години.
Иначе аз миех чинии и се грижех за животните, сестра ми хвърляше кофата и правеше нещо сладко.Подреждахме си стаята.  Баща ми вършеше другата домакинска работа, майка ми пускаше пералня и гладеше.
Най-вече баща ми е домакинствал, майка ми готвеше ако има време.Но никога не е чистила  Laughing
Мисля някой ден да включвам дъщеря си в грижите на бъдещето второ.Но не като да ми помага, а по-скоро да осъществи връзка с брат си/сестра си.Но това се започва още преди раждането.
Щом съм решила да раждам второ, се предполага, че съм си изчислила да можем да се справим с допълнителната работа двамата с мъжа ми, а не тримата с детето.

# 89
То зависи и кой, какво разбира под грижи за по-малкото дете.
И да, карам дъщеря ми да помага, а и тя обича да го прави.
Помощта се изразява в това да донесе памперс примерно, или лигавник, да погледне бебето ако е ревнало, а аз в момента мия чинии.

Общи условия

Активация на акаунт