Кюретаж и забременяване след това - 42

• 25 540
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Пепси, докато няма леля има надежда Hug Hug Hug Hug

за епикризата- на мен даже ми се обади док че е готова и да ида си я взема, но от нея има смисъл, само ако се прави изследване на материала да отхвърли моларна бременност...друго не знам с какво може да е полезна...

# 556
Честит празник на всички именници!
Честит имен ден,Тединце!

bouquet   bouquet   bouquet

# 557
  • Варна
Честит имен ден на празнуващите!!!   bouquet
На всички останали  Hug и приятен уикенд!!!

# 558
Добро утро, момичета!  Hug
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ИМЕННИЦИТЕ!!!
ТЕДИ,   bouquet
жива и здрава да си!!!

Леми, това неспирно кръвотечение не го разбирам  newsm78  Има бременност и ти е дошло?  В следствие на това се налага кюртаж... така ли? Доктор трябва да ти каже какво да пиеш... Не съм от София и не мога да дам съвет къде да идеш....
Теа, и аз обожавам СПА-то. Ние с ММ ходихме да разтоварим докато чаках първия цикъл. И ските ги обичам. А комбинацията от двете е просто супер...
Дани, как си днес?  Hug
Поли Hug
Лине, как сте с кутрето?
Деси, как си?  Hug
Фейче, мисля те....  Hug
Хубав ден от мен... с по-малко вятър!

# 559
Честит празник на всички празнуващи.

Аз следобяда мисля да ида до Болницата дето ме чистиха след аборта, за да си взема епикризата. Във вторник въобще не съм се сетила за тези неща, не знаех къде се намирам. Момичета, сетих се нещо снощи, че при първата ми бременност със сина си лекарката ми каза, че съм с предна плацента. Сега почетох в нета повече по въпроса. Пише, че може да се повтори и при следваяа бременност и че плацентата е разположена на предната стена и съответно бебето е доста ниско, близо до канала. Мисля, че плацентата ми се отлепила и така бебето е паднало ниско. Лечение пише, повече почивка в леглото и без вдигане на тежести. Аз първия месец си работех, после спрях, но и в къщи не съм била на легло. Внимавах, но все пак си чистех, вдигах, но не много тежко. Да ви кажа не вярвам, че плода е бил увреден, защото на ехографа имаше правилни размети и си отговаряше точно. Изследванията ми бяха супер, правих и БХС, резултатите ги взех ден преди аборта, всичко беше в норма, без отклонения, разбира се, до ФМ така и не стигнах. Според мен предната плацента е била проблема. Ще взема направление за АГ и ще му занеса всичко, което имам, изследвания, снимки от ехографа, и ще му разкажа за предната плацента при предишната ми бременност, има голяма вероятност и сега да е била такава. С първата бременност не съм работила, бях си удома, вуърших си домакинската работа, но сега стреса е по-голям, все пак съм в чужбина, малко или много стрес има. Имам и дете сега, въобще отоворностите и задълженията са други. При евентуална следваща бременност трябва да внимавам много и да пазя леглото. Как не се сетих по-рано за тази предна плацента, но нищо не може да се направи. Въпреки, че лекарката при първата бременност не ми е казала да се пазя повече, но сега като прочетох в нета, разбрах за какво иде реч...
Да ви кажа, от вчера следобяда не съм плакала.....
ще направя всичко, което е необходимо и ще ходя при друг АГ сега.
Извинявам се за дългия пост!

# 560
Дани, от епикризата и от последващите изследвания, които вероятно ще ти препоръчат да направиш може и да не се разбере каква е причината. Не може да се твърди и за предната плацента. Ето ти сама казваш за първата бременност, а си я износил без проблем. Когато тръгне да пада плода и да лежиш, пак нищо не може да го спре. При отлепяне на плацентата може би трябваше да имаш някакво зацапване преди това, но ... знам ли. Това че БХС е бил изряден - това май са размери т.е. математически поглед на нещата...което не означава, че плодът генетически е добре, както и хромозомно. Не се обвинявай, че не си почивала... никой не може да каже какво е трябвало да направиш. Само да знаеш, че ако е било увредено, така е по-добрия вариант. Пиши после като вземеш епикризата.  Hug

# 561
Дани, ако е имало проблем с плацентата док е щял да види си мисля Rolling Eyes и моята беше предна...но аз си лежах доста през бременността, та не мога да ти кажа от опит...това което си спомням е, че плацентата е окончателно изградена мисля около 19-20г.с.- до тогава пиех утрогестан, защото имам хипоплазия на матката и организма не набавя сам достатъчно прогестерон да я изгради Rolling Eyes

момичета, аз докато вляза да ви почерпя, вие сте ме изпреварили с честитките Embarassed много ви благодаря, да ви се връщат и ви пожелавам мечтите ви да се сбъднат Hug Hug Hug

# 562
Принцеске, благодаря ти. Да, първата бременност я износих без проблем. Но тогава не съм работила, и в къщи беше поямалко. Сега е малко по-различно. Тук къщата си е доста по-голяма, тогава си бяхме в БГ. А и работата е повече, аз се чувствах добре, и си работих, върших си всичко. Не знам... Права, си че БХС не е гаранция, но де да знам.

Теди
, аз бях в 8-ма седмица на док, тогава не е казал нищо. То май е и рано, не знам. После след седмица. т. е в 9-та седмица имах вирус с повръщане, размина ми за ден, аз ходих до Болницата, всичко беше ОК. Не знам, ще видим и в епикризата, но и доктора каза, че не се знае как е станало. Аз само си предполагам, че може да е това.... това е, че и ти си почивала, а аз нали си се чувствах добре и си вършех всико, не съм пазила леглото. Но вече ще си имам едно наум.

# 563
Дани, на мен в осма седмица ми се отлепи сака и тогава ме закотвиха да лежа, тогава ме натъпкаха с утрогестан, да се закрепи...голям рев ревах от преглед до преглед, те момичетата ме знаят тука, щото всеки път беше под въпрос...даже като прокървих беше точно като първия път- зверски болки и реших че всичко е приключило Rolling Eyes понеже беше в 10ч вечерта и си исках моята си док да ме прегледа не знам как се събрах и тъпках но шпа цяла нощ и не знам как спах...докато дойде другия ден следобяд, че мойта си док да е на смяна и да види какво става..може би страха да не чуя че сърцето е спряло нямам идея...не вярвам плацентата да е проблема...а освен това всяка вечер бях с темп и пиех парацетамакс, към 5-6 месец изкарах зверски вирус с разстройство, абе толкова боледуване колкото през бременността не бях боледувала, но пък и редовно бях в кабинета от паранои дали всичко е наред Embarassed

# 564
Теди, благодаря ти, че сподели всичко. И аз не знам, опитвам се да разбера какво може да е станало, но явно няма да разбера..., както и да е. Вече е минало, не може да се направи нищо. Дано при следваща бременност няма проблем, но ще почивам доста. Все пак ще видим какво ще каже и АГ като споделя тези неща с него.

# 565
Дани, много въпроси ще те измъчват още дълго време, но няма смисъл.... Не можеш да върнеш нито времето, нито бебчето. Кураж и гледай напред! Каквото е станало- станало! Дано да не се повтаря!!! Успокой се и се зареди положително! Твоето бебе те чака там някъде... Това се е случило, за да ти покаже нещо, да те научи на нещо. Сега може да не го проумяваш, но ще се убедиш сама. Спри да се обвиняваш! Ти предполагаш, но Господ разполага!  Hug Hug Hug

# 566
Дани, много въпроси ще те измъчват още дълго време, но няма смисъл.... Не можеш да върнеш нито времето, нито бебчето. Кураж и гледай напред! Каквото е станало- станало! Дано да не се повтаря!!! Успокой се и се зареди положително! Твоето бебе те чака там някъде... Това се е случило, за да ти покаже нещо, да те научи на нещо. Сега може да не го проумяваш, но ще се убедиш сама. Спри да се обвиняваш! Ти предполагаш, но Господ разполага!  Hug Hug Hug

Напълно си права! Господ си знае работата и той решава последен. Още е рано и затова сега ми се въртят такива въпроси в главата. Милото ме подкрепя много и на него му е тежко. А аз само се гушкам в него, като че ставам по-силна така! Само дано никога не се повтаря при нито една жена. Никой не заслужава това! Има хора, пушат, пият по време на бременност и пак раждат здрави деца, аз все спазвах стриктно всичко, с ядене, кафе не пиех, не съм пушила и пила никога. Но и това не е гаранция! Предполагам, че с времето раната ще заздравее!

# 567
Дани миличка спри да си задаваш въпроси,никога няма да намериш правилния отговор.Никой няма да ти каже със сигурност защо така е станало.Не търси причини да се обвиняваш,ти си се чувствала добре и си  вършила домакинската работа.Аз от първия ден бях на легло и виж пак не стана.Незнам до колко лежането помага вече не вярвам в нищо.Аз за себе си мога да кажа ,че последните 4 бременности лежах като тежко болна и пак не стана.Така ,че гледай да се успокоиш до колкото можеш,от опит ти казвам с времето ще се успокоиш повярвай ми.Нищо ,че аз все още си поплаквам и то доста ,но с времето ще ми мине.
Теди Hug,честит имен ден!!!Да си жива и здрава  bouquet  bouquet  bouquet

# 568
  • NE
Теди Честит имен ден! Да си носиш красивото име с много драве, щастие, обич и усмивки. Hug Hug Hug

# 569
  • NE
Даниела Плацентата се образува от третата седмица до края на третия месец. Ако си имала отлепване на сака знам, че болките и кървенето са задължителни. Не се тревожи и мисли позитивно. Следващият път ще бъде добре. Hug
Бени Май ще излезе вярно, че колкото по-малко се пази една жена толкова повече ще се получават нещата. Според мен е така. Hug Hug Hug
Леми Не мога да помогна за София, но има момичета които са ходили и в двете болници. Моята свекърва е претърпяла два К. по същите причини. Стискам палци всичко да мине добре. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Аз днес съм като майка роза. Интересното е че така ме боли, все едно никога не съм минавала през К.
Скрит текст:
Снощи много се разтроих защото споделих на една стара дружка за престоящата лапароскопия и като ме нася и навя. Нямала съм аз проблем, била съм се жертвала, вманиачавала. Всичко с тръбите ми било добре и такива му идиотщини. Съжалих, че въобще съм и казала. Жалко е когато не ти влизат в положението. Поне съм наясно със ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт