Кюретаж и забременяване след това - 42

• 25 523
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Даниелла благодаря! попрочетох ви назад, много пишете! Аз съм добре и психически и физически!
   Така се стегнах след случката,че съм като енциклопедия по темата-то човек не знае какво му готви съдбата. Приех събитията доста по филисофски от преди две години, когато беше краят на света! Сега смятам да открия причината, да изолирам действия или бездействия, които могат да са повлияли на двете неуспешни бременности и следващият път да се чудим къде да слагаме бебешкото креватче Simple Smile
Ние като гледам сме били най-бързи със интимностите след К. Май изчакахме седмица, беше напълно естетвено!  Embarassed След К съм си пила стриктно АБ, а сега приемам и витамини със зелена енергия, по-скоро заради вирусите през сезона. Кървене изобщо нямах, то ми стигат трите дни след спонтанния, щях да се удавя в собствен сос! Иначе предния път имах зацапвания до към 20тия ден. Тотава МЦ ми дойде на 25 ден след К, но тогава беше мисед! Сега доки каза,че ми е рано за ОВУ, аз обаче си следя гърдите. Наедреял ли,идва ОВУ! 
Иначе коремчето ми бързо се прибра, за около седмица. Килограчи ,така и не можах да кача този път! Смятам и да посетя фитнеса тази седмица, до преди 2 месеца редовно спортувах, сега само ще пропусна коремните упражнения. Спортът ме отпуска психически,пък и идва лято  Grinning
Теа наистина се насочи към специализирана клиника, аз също си мисля да направя консултация примерно в Надежда, не че подценявам АГ-то си, аз съм подобна клиника.
  Единственото, което се ядосах ече АГ-то ми не ме предупреди след предния аборт, да направя изследването за Трмбофилии. Всъщност тогава питах нужно ли е да се правят изследвания, казаха ми НЕ след първи аборт. Ноември месец бях на контролен преглед,казах че бебеправим. Февруари отидох с положителен тест и док, попита а Тромбофилии изсредвахме ли? Еми да ми беше казал!!!
Стискам палци на всички и най-много на пепси! Мисли позитивно!

# 661
И аз да увелича статистиката с моето присъствие  Sad Мисед, в 7 г.с., в 5 г.с. всичко беше наред, трябваше да отида след 2 седмици да чуем сърце, но уви...вчера не чухме и днес минах през процедурата. Вчера си изплаках очите, незнаех къде се намирам и защо отново аз изтеглих късата клечка, но след разговори с ММ снощи, се поуспокоих,  и днес вече се държа що годе мъжката. Нямах кървене, нямах болки, всичко си беше нормално...с болезнени и чувствителни гърди, гадене...и това дори и тази сутрин преди кюретажа. Нямах никакъв знак, че нещо не е както трябва Confused Трета бременност,
Скрит текст:
първа с лош край, бебчо се роди в 7я месец, получих токсикоза, и след множество проблеми ни напусна след няколко месеца, от втората си имам момченце на 10 годинки (имаме с него малки проблеми, по-скоро поведенчески)
и така...след толкова време се престрашихме да мислим за още едно бебче, надежди...че този път всичко ще бъде наред, но уви... Утре ще си взема епикризата и вероятно ще имам въпросчета, ако не ви досаждам. Чета и какви изследвания си пускате, мисля като се възстановя да ги започвам и аз и така...На всички пожелавам много сила, и вяра в борбата! Мислех си, че няма да посмея да опитам отново, но дори днес, след абразиото вътре в мен още стои семка надежда...и аз съм длъжна да я захранвам! Много полезни съвети давате, за което ви благодаря от сърце! Hug

# 662
  • NE
Звездичка Съжалявам много! Hug Hug Hug При мен се установи миседа след 3 седмици и дотогава нищо не ми подсказваше,че нещо не е наред. Гърдите ми ръстяха и ме убиваха с болката си. Единственото, което имах беше обрив на ръката. Нищо друго.
Сега се възстанови бързо и не се отдавай на тъгата. Щастието ще бъде ваше съвсем скоро. Hug
giuli Съжалявам за случилото се! Hug Свалям ти шапка на силната психика. Бъди силна! Hug
Бени Не се отчайвай. Ще дойде и вашия момент. Знаеш, че борбата е безмилостна, но даровете от победата са незаменими. Hug
Tea Честит цикльо! Hug Стискам палчета за изследванията. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Тединка Как сте с Емма?

Ох едни тъмни чувства са ме обхванали. Проблема е в мен, но се опитвам да се държа и да не ми е толкова криво. Чувствам се леко изморена вече. Tired

# 663
Бени Hug Hug Hug ти само в София ли ходиш на лекари, от разказите ти знам че си ходила в Плевен, ходиш ли още или не Rolling Eyes искам да кажа- ако чуеш нови мнения няма ли да дадат друг поглед на нещата Rolling Eyes

Феичка, отпусни се, оттърси се от мислите и се опитай да не мислиш..да можеш малко да си починеш..разбирам те, аз се чувствах изморена още преди а почнем опитите, щото си знаех шансовете ooooh! и се бях попредала сериозно... Rolling Eyes

съжалявам да видя пак нови лица тук, прегръщам ви момичета Hug Hug Hug Hug

# 664
  • NE
Теди много е натоварващо и на моменти не знам как да си помогна. Каквото и да измисля не му виждам бялата светлина в тунела. Общо взето се лутам в един кръг на яд, тъга и отчаяние.
Почвам и да губя желание да се занимавам с каквото и да е било. Мисля, че имам нужда от почивка. Отдавна мечтаем за Родопите и да гледам хубостта на България и да онемея от красота. Лошото е че и това няма как да се случи поне до есента. Абе луда работа.

# 665
Princessa SS, няма проблем, че съм го постнала втори път. За жалост не сме 2-3 и се случва, да не запомниш кой какво е споделил  Hug
benito_79, като минала по пътя с изследванията за тромбофилии, хубаво е да се пусне разширения, т.к. ако се пуска PAI (4G/5G), трябва задължително да пуснеш и  ACE и Фактор XIII. Колкото до МЦ - спокойно ще дойде  Hug Разбирам те какво ти е, аз до вчера бях пред нервна криза ще дойде ли и дори сутринта очаквах пак да е фалшива тревога и си бях втълпила, че най-вероятно ми има нещо.
*Звездичката*, много съжалявам, че се записа (че имаш повод да се запишеш)  Hug Голяма прегръдка!  Hug

За ендокринолога, насочила съм се към д-р Начев. Но ще ходя в клиника "София", защото ми е по-удобно като място/ден, отколкото в МА(където също преглежда). Препоръчаха ми го от няколко места, а и чета само положителни отзиви в @нет за него. Дано назначи правилното лечение и лятото всичко да ми е ок  Praynig

# 666
Тея, честит цикльо.
Джули, звездичка, съжалявам, че се записвате тук. Дано за ппоследен път ви сполетява тая мъка.
Бенито, за листериоза изследвала ли си се? Тук едно момиче с 4 мисля аборта точно това излезе като причина. Понеже и аз имам 5 аборта, които не могат да бъдат без причина, а не съм се изследвала, много се страхувам, защото четох доста. Може да доведе до спонтанен аборт, преждивременно раждане, или смърт при новороденото. Ти нали имаш преждевременно раждане

# 667
  • София
Ох тъкмо да се позарадваме тихичко и нови включили се Sad Прегръщам ви силно  Hug Много спонтанни аборти наистина, ужасно е това.

Да ви питам казахте че след К, като забременееш и направо ти изписват някакви хапчета. Това за всички ли важи или само за жените със спонтанни аборти? Защото аз нали съм с такъв по медицински причини, тоест с жив плод, не съм го загубила спонтанно и взех да се чудя. Уф и бъдещата ми снаха и те с брат ми нещо имат проблеми, че се пробват да забременее ама не става и TSH и висок и 2/3 месеца не и идва. Много неприятно. Тя е и по-чувствителна и мисля, че и моята случка доста я разстрой. Сега е ходила на ендокринолог и и е изписал разни хормони. Утре е на гинеколог - кофтито е че са в малък град и там нямам много доверие на докторите. Казах и да питат утре дали да правят опити по време на лечението, че според мен е по-добре да пасуват ама не съм специалист. Тези който се борят с висок TSH Могат да кажат - тъпото е че знам и други жени с висок TSH ама си им идва редовно цикъла, а тя огромни отклонения, което не ми се струва нормално. Сега разбирам свекърва ми, като ми каза, че се радва, че има двама сина, защото жените само теглят.

# 668
Пепси, и от мен  fingerscrossed
Бени, когато си пусках изследване за тромбофилия, ме насочиха към панел при повтарящи се спонтанни аборти (в Геника), той се препоръчва за по-късни спонтанни аборти. Ако искаш, можеш да сравниш кои са факторите и дали си ги пускала. Дано да съм ти била полезна, просто не мога да проумея как досега не са изяснили защо се получава така.  Cry
Принцеси, ами като им се радвам на тия човечета, се сещам за теб и си викам я да им се посмеем дружно  Simple Smile

# 669
  • NE
Astined При високо ТСХ  е препоръчително да се забременее при по-малко от 2 за да няма проблеми. В противен случай е опасно, но за бременност не и за бебеправене. Изписва се терапия и при правилна доза се нормализира. Peace
Не съм съгласна,че жените теглят само. Аз съм се чудела как жените се оправят само с момчетии. По-трудничко си е. А когато стане време за бебеправене не всички като нас имат проблеми, а ако имат те са общи. Peace

# 670
Astined, а за инсулинова резистентност изследвали ли са я ? Т.к. високото TSH, често върви ръка за ръка с ИР, и при ИР-цикъла е нередовен. Но не е задължително, моят цикъл беше много точен, но пък от 1г се боря с килограми, вярно не са много, но преди по-бьрзо с диети свалях-това също е признак за ИР, затова и се съмнявам, че освен ЩЗ, ще борим и ИР. Но няма какво да се притеснява, ако лечението е правилно за 3-6 месеца нещата влизат в норма и казват, че после лесно се забременява. По време на приема на лекарства не е желателно да се забременява обаче, защото лекарствата са силни и могат да увредят плода. И задължително да започне диета, защото само с хапчета няма да го подобри.

# 671
  • София
Ами тя е пълничка и май напоследък качи още повече...нямам идея за тази инсулинова резистенстност, ще питам. Тя и тя чете по цел ден из нета та вярвам, че е наясно и най-вече лекарите да са наясно ама както казах хич им нямам доверие там на техните лекари пък да видим. Мерси за бързите отговори Simple Smile

# 672
Astined, да ти кажа май на всички изписват, и на мен ми изписаха при втората бременност. Според мен трябва да ти изписват, ама да е съобразено с това какви проблеми имаш (открити при изследванията) и дали изобщо имаш такива. Много се чудих как ще ми помогнат тия шепи хапове, които пиех 3 пъти на ден, като нямах нужда от тях... Е, резултат никакъв! Crossing Arms
За TSH , Tea и Flower Fairy много точно са ти отговорили. Наистина е важно, заедно с лечението, да
се мине на диета.

# 673
  • София
Simple Smile еми те с брат ми се се мъчат някакви диети от как станаха ясно проблемите - сигурно е чела за това Simple Smile Ама само той сваля и то той няма толкова нужда ама нали за подкрепа. Дано влязат в норма нещата, че те скоро и от пясък в бъбреците страда и доста и се събра, а е по-голяма от мен и мисля че и това я напряга много, че трябва един вид да бърза да стане.  Майка ми много страда с нас и се ядосва, как при някои нещата стават толкова лесно, а при нас с брат ми такива ядове. Но явно такава ни е съдбата.

# 674
  • NE
Хм няма да повярвам, че днес точно го казвам, но ако можехме да избираме кога да имаме своите деца, нямаше да се научим да се борим за тях. Явно всичко има смисъл. Peace

Общи условия

Активация на акаунт