ЕВРОВИЗИЯ - Malmö 2013 (тема 13)

• 26 322
  • 578
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
Мъжът ми цял ден припява Copacabanana, но аз съм за Антон Евалд.  От вас разбрах, че YOHIO е мъж Embarassed  Румънците тази година не ме грабват, струва ми се, че Емилиа е расла с песните на Милена Славова Mr. Green
  Кога ще видим новият Кисмет, чак на 18-ти март ли?

# 376
Kevin Johio Lucas Rehn Eires (с артистичното име YOHIO) е на 17 години  http://en.wikipedia.org/wiki/Yohio
Баща му е член на хеви метъл групата Corroded, а дядо му - на поп рок групата Takida,  Имат интерес към японската култура -  самият Yohio  има кариера като соло-изпълнител в Япония.

Финалът на Melodifestivalen 2013 довечера ще се проведе в новопостроената зала "Friends Arena" в Стокхолм.

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 18:56 от Isis

# 377

България ще участва ли на Детската Евровизия тази година? Дано отговорът да е положителен.

# 378
А коя е песента ви фаворит за Швеция?

Falling.  Peace

# 379
От вас разбрах, че YOHIO е мъж Embarassed
Аз въобще не разбрах, че YOHIO е мъж. Огледах го за бюст, след това го Гугълнах и оп, изненадаа.  Laughing
 Yohio also has a career as a solo artist in Japan, were he performs his music with a combination of a lolita look and rock/pop music taking inspiration from the Japanese Visual kei which has received much attention.[7][8][9]
Visual kei (ヴィジュアル系 bijuaru kei?, lit. "visual style" or "visual system") is a movement among Japanese musicians,[1][2][3] that is characterized by the use of make-up, elaborate hair styles and flamboyant costumes, often, but not always, coupled with androgynous aesthetics.
Тази андрогинна естетика би следвало да означава, че човек изглежда като унисекс, не мож го разбра мъж или жена е.

# 380
И аз не знаех, че е мъж.  Rolling Eyes Но явно той олицетворява тази тенденция в Швеция, за която WASP обясни някъде из темите във форума, че не се казва тя и той за жена и мъж, а общото то.

# 381
Значи правилно съм го нарекла "това нещо". Mr. Green
Ето едно клипче с извадки от десетте песни на шведския финал.

# 382
Visual kei (ヴィジュアル系 bijuaru kei?, lit. "visual style" or "visual system") is a movement among Japanese musicians,[1][2][3] that is characterized by the use of make-up, elaborate hair styles and flamboyant costumes, often, but not always, coupled with androgynous aesthetics.
Тази андрогинна естетика би следвало да означава, че човек изглежда като унисекс, не мож го разбра мъж или жена е.
Значи е движение/стил сред японските музиканти (нали YOHIO е бил в Япония), което се характеризира с използване на определен грим, стил на косите,  пищни костюми........

10-те забележителни японски рок банди с Visual Kei     и   7-те стъпки за придобиване на стила Visual kei  

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 21:15 от Isis

# 383
Ужас, имам само звук нямам образ. Нищо не ми иска да инсталирам и нямам идея защо.

# 384
# 385
Имам черен екран и звук,  слушам само.

# 386
Виж и тези: http://www.svt.se/melodifestivalen/se-program/9-3-20-00
http://www.svtplay.se/video/1083843/finalen-teckensprakstolkad  с жестомимичен език
http://www.svtplay.se/video/1083838/finalen-direkttextad  със субтитри

Песента  "Еуфория" беше изпълнена по интересен начин -  запя я едно момче,  после детски хорове сред които глухи деца на жестомимичен език и накрая се включи и Лорийн.

Оценките на международното жури:
Кипър
12 Sean Banan
10 YOHIO
8 Anton Ewald
6 Ulrik Munther
4 David Lindgren
2 Louise Hoffsten
1 Robin Stjernberg

Испания
12 Louise Hoffsten
10 State of Drama
8 Robin Stjernberg
6 Ulrik Munther
4 David Lindgren
2 Ravaillacz
1 YOHIO

Италия
12 Ulrik Munther
10 Robin Stjernberg
8 Sean Banan
6 Louise Hoffsten
4 State of Drama
2 YOHIO
1 Ralf Gyllenhammar

Исландия
12 Robin Stjernberg
10 Anton Ewald
8 Ulrik Munther
6 Ralf Gyllenhammar
4 State of Drama
2 David Lindgren
1 Ravaillacz

Малта
12 David Lindgnre
10 Anton Ewald
8 Robin Stjernberg
6 Ulrik Munther
4 YOHIO
2 State of Drama
1 Sean Banan

Украйна
12 Ralf Gyllenhammar
10 Robin Stjernberg
8 State of Drama
6 David Lindgren
4 YOHIO
2 Ulrik Munther
1 Anton Ewald

Израел
12 Robin Stjernberg
10 State of Drama
8 David Lindgren
6 Ralf Gyllenhammar
4 Louise Hoffsten
2 Anton Ewald
1 YOHIO

Франция
12 Ulrik Munther
10 Robin Stjernberg
8 David Lindgren
6 Louise Hoffsten
4 Sean Banan
2 Ravaillacz
1 State of Drama

Великобритания
12 Ulrik Munther
10 Sean Banan
8 Ralf Gyllenhamma
6 State of Drama
4 Anton Ewald
2 YOHIO
1 Ravaillacz

Хърватия
12 Robin Stjernberg
10 Anton Ewald
8 Ulrik Munther
6 YOHIO
4 State of Drama
2 Sean Banan
1 David Lindgren

Германия
12 David Lindgren
10 Ulrik Munther
8 Robin Stjernberg
6 Louise Hoffsten
4 Anton Ewald
2 Ravaillacz
1 State of Drama

Общи резултати: жури + зрители =
01 Песента на Швеция Robin Stjernberg - You (91+75=166)   Робин участва във финала от "Втори шанс".
02. Yohio - Heartbreak Hotel (30+103=133)
03. Ulrik Munther - Tell the World I'm Here (82+44=126)
04. Anton Ewald - Begging (49+59=108)
05. Louise Hoffsten - Only the Dead Fish Follow the Stream (36+49=85)
06. Sean Banan - Copacabanana (37+41=78)
07. Ralf Gyllenhammar - Bed on Fire (33+40=73)
08. David Lindgren - Skyline (57+12=69)
09. State of Drama - Falling (50+18=68)
10. Ravaillacz - En riktig jävla schlager (8+32=40)

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 23:24 от Isis

# 387
Днес гледах предаване по тв за българите в Холандия и там един българин казва, че когато чуят, че е от България го питали - ама не знаеш ли турски?... Буквално са ни причислили вече към турците и когато попитах:

- Какво ще демонстрираме пред света с турско заглавие на нашата песен?

Въпросът ми си беше абсолютно на място.. Въпросът е риторичен - всеки сам да си даде отговор. За мен случайни работи няма. Всички твърдите, че харесвате друга песен, но избрана - тази. Явно има защо!

# 388
Аз се прехвърлих на румънската селекция, като наслушвах и шведската. Тудор Турку си изпя песента и докато пееше, рисуваше. За пръв път виждам нещо подобно. Нарисува едно женско лице. Така и не разбрах защо не мога да гледам шведите, след като съм гледала в предишни седмици без проблем от този линк. Пробвах всичко - все същия черен екран.
Альона Ланская изпълни Soleyo, напомня ми на Wild danses. Има екран с вотовете и се вижда как постоянно се променят.

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 22:43 от Morphea

# 389
Това няма нищо общо... Колко пъти са питали дали не знаем руски или гръцки...

И стига с това заглавие вече.  ooooh! На английски се пише като "Luck", което си значи късмет.

Общи условия

Активация на акаунт