Баба Марта бързала, 177 мартенички вързала - Немска тема

• 31 204
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, и аз да вляза с едно бързо въпросче:
Сумата, която е посочена като предплата за наемане на жилище се плаща + размера на един наем, или само голямата сума за предплата?
Не знам дали зададох правилно въпроса  Embarassed
За да наемеш жилище плащаш предплатата /напр.1500Е/ + 1 наем /напр.600Е/ или само голямата сума?
Това не е предплата, а кауцион- вид гаранция, която стои непокътната на една сметка и чака момента в който ще се изнесете. В случай, че има нанесени щети по жилището или неплатени наеми и сметки тази сума се задържа частично или нацяло, а ако всичко е ок си я получаваш обратно. Да не се бърка с предплата, наемът си върви отделно Peace

# 676
  • Deutschland
Голямата сума+наема.Ако има и провизьон + него.Макар,че аз четох някъде,че щели да премахват провизьона за наемателя и щял да го плаща наемодателя,но кога и дали ще стане това не знам...

# 677
Макар,че аз четох някъде,че щели да премахват провизьона за наемателя и щял да го плаща наемодателя,но кога и дали ще стане това не знам...
Maй само го говорят, а коя ли година ще стане Rolling Eyes
Всъщност напълно логично е да е за сметка на наемодателя, защото маклерът на него върши услуга- пуска обява за него, прави подбор на кандидатите, води кореспонденцията с тях вместо него, после ги развежда из обекта пак вместо него и накрая му изготвя и договора, което пак е работа на наемодателя. Е питам се от к'ъв зор всичко това трябва да се плаща от наемателя, след като той сам се рови из обявите, сам върти телефоните, сам ходи по обекти, че и сумати лична информация го карат да попълва, а наемодателят седи в къщи и чака да му пратят най-подходящия и платежоспособен кандидат. Много е сбъркана тая система с провизионите Close
Друг е въпросът, ако на някой не му се занимава с търсене и си поръча маклер, тогава трябва и да си плати, ама иначе няма никаква логика. Най-правилното ще е- който поръчва музиката да си я плаща...

# 678
  • Primum non nocere !
Лелка, тук прехвърляне на тежкоболни пациенти се извършва с мед. хеликоптер ,специално оборудван за целта или реанимобил , придружен от специален екип и  лекар реаниматор.

Лекуващите лекари кореспондират и организират с колегите си от приемащата болница/ клиника/ всичко.

При условие ,че приятелката ти е в кома на командно дишане,  в много тежко състояние, се чудя дали такова транпортиране е изобщо възможно. Говорете с лекуващите лекари в клиниката.

Младене, щом така стоят нещата , имаш право да се оплачеш. А и както писах ,лудост е да искат от теб да им изпращаш снимка.
Аз за последно съм била преди 3 години в консулството в Берлин, но разярени лелки изискващи термини  не съм срещала.

# 679
Здравейте, и аз имам един бърз въпрос. Възможно ли е да си направя в Бг коронки на зъбите, и след това със сметката, преведена, легализирана да ми върнат част от парите АОК? Thinking Казаха ми, че по принцип имало такава опция, но след това има период от 2 год., които касата не поема абсолютно нищо върху зъбите правени в чужбина....
Някой с опит в тази насока..... Wink

# 680
Здравейте, и аз имам един бърз въпрос. Възможно ли е да си направя в Бг коронки на зъбите, и след това със сметката, преведена, легализирана да ми върнат част от парите АОК? Thinking Казаха ми, че по принцип имало такава опция, но след това има период от 2 год., които касата не поема абсолютно нищо върху зъбите правени в чужбина....
Вяра, аз бих се обърнала директно към касата, най-добре в писмен вид, за да имаш после нещо черно на бяла, ако се закучат нещата. Все пак става въпрос за доста пари и форумска информация само няма да е достатъчна. По принцип поемат нещо, но кога, колко, при какви условия- само те могат да ти кажат Peace

# 681
Вяра, аз бих се обърнала директно към касата, най-добре в писмен вид, за да имаш после нещо черно на бяла, ако се закучат нещата. Все пак става въпрос за доста пари и форумска информация само няма да е достатъчна. По принцип поемат нещо, но кога, колко, при какви условия- само те могат да ти кажат Peace
Да, най вероятно така ще процедирам.
А колко е мразя тази тема зъби и зъболекари, а тя все ме преследва ooooh!

# 682
  • вкъщи
Аз имах предвид за транспортиране след като почине.Изключили са и системите,защото 20 мин е била без приток на въздух.Въпрос на часове е да се случи.Старшно с аобъркани и притеснени.Съпругът и трябва да замине за да уреди документите,а най-ранния полет е в петък.
Неподготвени са,защото се очакваше да се подобри,беше на химиотерапия.
Майка ми им е единствената подкрепа,и търсим начин да уредим процедурите,които трябва,но не знаем от къде да започнем.

# 683
  • Primum non nocere !
Лелка, ако тя почине, синът й трябва да се свърже с погребална агенция./Bestattungsinstitut/ Това предполагам ,че ще заплатят роднините.
Лекарите ще напишат смъртния акт и погребалната агенция ще прибере и съхрани тялото.

Болниците имат списъците на погребалните агенции.
Тук погребенията са след дни, дори след седмици, а не като в БГ - погребение веднага на следващият ден.
Погребалните агенции се грижат за всичко, дори и с оформяне на документите.  
Имат и специални хладилни камери за съхранение на телата.
Вече как и по какъв начин ще се транспортира тялото,какви съпровождащи документи  трябва да  имате , попитайте наши власти .  Може да попитате и България Еър. Те също могат да имат информация .
Обади се на някое  от нашите консулства тук  или питай погребалната агенция тук.
Те може да имат опит с такива по-специални случаи.

На първо търсене в гугъл ми излезе това:
http://www.stokkelaar.de/
Разгледай го...има и цени , дори и за съвет по телефона се заплаща.
Поне ще ви ориентира за цените.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 17:06 от Шехи

# 684
  • вкъщи
Благодаря за информацията,много ни помагаш.

# 685
Имам даже едно въпросче.Актуален анмелдунг искаха ли ви?

всъщност попитаха, но аз нямах и те ми казаха, че е ОК

това като цяло е поредната глупост - за 2 години в ДЕ досега никой не ми е искал анмелдунг, а в БГ консулството искат. Освен това аз може и в Китай да живея, а в Мюнхен да си вадя паспорт - няма законова пречка. Е, явно законовата уредба и реалност се различават, което всъщност е и дразнещото...

# 686
  • Primum non nocere !
Момичета , как мога да си скрия временно номера / хенди или домашен/ и да  се обадя на една фирма в Бг?
Като видят немски номер  започват да режат глави и ми искат тройно.

# 687
Момичета , как мога да си скрия временно номера / хенди или домашен/ и да  се обадя на една фирма в Бг?
Като видят немски номер  започват да режат глави и ми искат тройно.

В настройките, трябва да има "Rufnummer verbergen" или нещо подобно...или кажи какво ти е хендито...

# 688
  • Primum non nocere !
най- обикновен телефон нокия
В кои настройки да гледам?

# 689
най- обикновен телефон нокия
В кои настройки да гледам?
Anrufeinstellungen -> Eigene Rufnummer senden

Общи условия

Активация на акаунт