Какви са мъжете белгийци?

• 31 753
  • 302
  •   1
Отговори
# 285
Pure,звучиш ми като тия от чужбината,които заявяват че чужденците са ужасни,не знаели как да се забавляват и не желаели да общуват с тях.Такива хора си живеят в едни малки български колонии и дружно плюят по хората,в чиято държава живеят.А проблемът е просто,че те не знаят как да общуват с хората и просто не иска да общуват с хората.
Аз примерно съм низвергната от някои такива индивиди,защото видиш ли живея с чужденец и имам и приятели чужденци„
Аз примерно не харесвам българите като мъже (на 21 години съм,говоря за връсниците ми,поколението на баща ми са друга бира) - твърде са ми ниски,модата е да са с обръснати глави,напомпани и с ластични тениски,рядко се срещта руси...и прочие.
Какви са тези идеи,че българката търси да е държанка на чужденец?Това въобще не е вярно.
Странни хора...

# 286
  • Най-сетне у дома
Lafrancaise, не са чак толкова странни тези идеи сякаш. Човек си обяснява света според това, какво е в собствената му глава. Така, че гледната точка зависи от съдържанието на главата  Wink Интересно какво става, ако човек "си вземе" чужденец от източноевропейска държава или някаква такава, която не предполага фантазия за лесен и охолен живот. А и в случая се спомена, че заплатата на симпатичното белгийче била 3000 евро месечно. С тези пари си до никъде в Белгия. Сериозно. Но ако имаш калкулатор  и банкомат в главата си, това ще видиш навсякъде. 

# 287
Saule,това ми е ясно...а и зависи как искат да живеят хората.Тука има бол примерни за хора,които мизерстват и то защото просто не им се работи да достигнат едно добро ниво...а е по-лесно да взимаш помощи.Тук 3000 евро са добри пари,зависи от положението има и данъчни облекчения и помощ за жилище,които могат да достигнат до 2 трети от наема.В Белгия не съм много запозната,но от цените които съм виждала...не е по скъпо от Франция,да не кажа и по-евтино.
Но тази идея за българката ,която се взима с чужденец....''е ударила кьоравото'' моля да ми обясните,предвид възръстта ми не разбирам тази максима..СЪдейки от положението ми и обкръжението ми,това въобще не вярно.

# 288
  • Най-сетне у дома
Lafrancaise, погледнах, че си на 21  Grinning. Изобщо не ти трябва даже и да се опитваш да вникваш в този болен светоглед, който води началото си още отпреди падането на комунистическия режим в България. От тогава е останала фантазията, че българките, които не са си "взели" сънародник, са златотърсачки, ударили кьоравото. Този стереотип е безумно обиден и за двете страни. От една страна, представя българките като безпомощни същества, които не могат да се грижат за себе си и нямат други перспективи, освен да продават младостта си и секс. От друга страна, въпросното "кьораво" (чужденецът) бива изкаран пълен дебил, който няма акъл за два лева и не е виждал истинска жена, защото разбира се българките са най-красивите и най-секси жени на света  Laughing. Цялата тази нездрава фантазия за покупко-продажба на отношения все още си стои в главите на хора дори от моето поколение (аз съм на 37). И е толкова наивна, и издава такова непознаване на света и колко широк може да бъде.

Тъжно ми е да видя, че сякаш не сме надживели този етап, защото ти казваш, че някакви индивиди не те харесват особено, понеже дружиш с чужденци  Laughing Изненадана съм до пълен шок. Ако тази глупотевина е все още в главите на моето поколение, направо убийствено е, че е жива и сред твоите връстници. На твое място обаче не бих се опитвала да се обяснявам. Каквото и да им кажеш, те ще го интерпретират с това, което е между ушите им, а то не звучи да е съвсем читаво.

(Извън темата, може и да си права за Белгия и Франция. Обаче Брюксел е екстремно скъп град, с 3000 месечно едно семейство е наистина до никъде.)  

# 289
Аз съм студентка и гледам от моята камбанария и си е вярно.Да не говорим,че като ги видя сама някъде и ме питат едно ехидно :Какво прави французина?

Иначе благодаря - сега ми се изясняват много неща...Защото съм дочувала и това,че видиш ли търся кьоравото и не съм виждала какви страхотни били българите(а тия,които са тук студенти много от тях въобще нищо не правят,нито учат...и в главата им е да се напият вечер с чалга...)

Сравнявам в такъв случай Брусел с Париж и да,за столица са си малко пари.Наш приятел отиде да живее там за мастера си и плаща 800 евро за мижава стая и имат баня и тоалетна една на 2 етажа...Тук за толкова пари ще си вземем 4стаен в квартал близо до центъра..

# 290
Pure,звучиш ми като тия от чужбината,които заявяват че чужденците са ужасни,не знаели как да се забавляват и не желаели да общуват с тях.Такива хора си живеят в едни малки български колонии и дружно плюят по хората,в чиято държава живеят.А проблемът е просто,че те не знаят как да общуват с хората и просто не иска да общуват с хората.
Аз примерно съм низвергната от някои такива индивиди,защото видиш ли живея с чужденец и имам и приятели чужденци„
Аз примерно не харесвам българите като мъже (на 21 години съм,говоря за връсниците ми,поколението на баща ми са друга бира) - твърде са ми ниски,модата е да са с обръснати глави,напомпани и с ластични тениски,рядко се срещта руси...и прочие.
Какви са тези идеи,че българката търси да е държанка на чужденец?Това въобще не е вярно.
Странни хора...
И как стигна до този извод, само заради факта, че мъжът ми е българин. Уча компютърни науки в Стокхолмския университет, остана ми само още една година, бях единствената приета чужденка с още 60 шведи. И тук в Швеция няма български колонии, дори и да искам, няма как да общувам само с нашенци, в нашата община познавам петима българи на кръст. Даже сега си имам ядове, дъщеря ми следващата година ще е в първи клас и от общината  отказаха да отпуснат учител по български, защото  нямало други желаещи българчета, а трябват минимум 5 деца от цялата община, но няма  Tired.

# 291
Бихте ли си уеднаквили твърденията моля? На предната страница пише, че белгиецът плаща 900 евро за апартамент от 120 кв.м, в който живее сам, а на следващата страница чета, че за "мижава" стая с обща баня и тоалетна, се плаща по 800 евро. И чудните 3000 евро, по които въздиша приятелката на авторката, всъщност са едно нищо.... newsm78 Това би заинтересувало визираната приятелка мисля.... Thinking

# 292
unadaptable става въпрос за столиците респективно Брусел/Париж - животът е много скъп там.Белгиецът за когото става дума,живее в малко градче до Андверпен и тези 3000 евро ще са достатъчни.Мижавата стая е в Париж и в такива градове е най-трудно да се намери малко жилище и цените стават космически.Това не означава ,че по-големите апартаменти са по-евтини - не,просто на квадратен метър цената за по-голям апартамент пада„
Ние сме в Стразбург и тук за 4стаен апартамент е около 1000 евро на месец и тук пак е скъпо.В околните градчета е 600 евро,понякога дори за къща“
Говоря за Франция,но не трябва да е кой знае колко по-различно в Белгия„
Иначе PURE ти беше тази,която обвини българките в меркантилност,че им падали гащите пред чужденци.Аз ти обясних моята гледна точка,че ме обвиняват в същото други българи тук.Къде от завист,защото наистина това,че е местен ни помага и че семейството му е на 500 километра.Чужденка съм и не е лесно,нищо че съм се интегрирала и имам работа“Дори само например когато имаме проблем с някоя институция ,нищо че аз съм по-наясно с правата ни и като цяло по-лесно се ориентирам,понякога ме гледат еди как си - тази с акцента можем да я изментим и той после като почне да им говори,как всичко се променя.
Иначе и двамата сме на еднаква нога - студенти в чужд град.И двамата се борим с живота ,и двамата далече малко или много от семейството.
А това,че тук има българско съсловие,което говори за момичета които са с местни,че едва ли не се продават на французите за дори не знам какво...

# 293
  • Най-сетне у дома
Бихте ли си уеднаквили твърденията моля? На предната страница пише, че белгиецът плаща 900 евро за апартамент от 120 кв.м, в който живее сам, а на следващата страница чета, че за "мижава" стая с обща баня и тоалетна, се плаща по 800 евро. И чудните 3000 евро, по които въздиша приятелката на авторката, всъщност са едно нищо.... newsm78 Това би заинтересувало визираната приятелка мисля.... Thinking

Дали ще я заинтересува или не, ние не можем да знаем. Ако живее в по-малък град, е възможно да се уреди с апартамент за 900 евро. Но това пак са 1/3 от заплатата му. Оттам нататък следват режийни, храна, която наистина е екстремно скъпа, предполагам някакъв вид изплащане на лизинг или от рода. Ако искаш да отидеш на кръчма, това са 50 евро, ако искаш да отидеш и на клуб след това, сумата скача много. Лекарствата са от 5 до 10 пъти по-скъпи, отколкото в България, за посещение при личен лекар даваш също едни 50 евро, като за начало. За ерген си е съвсем добре, даже чудесно. Но ако трябва с тези пари да се справят двама души, единият от които не работи, е по ръба на здравите икономии тип "вкъщи на хляб и сирене", без преувеличение. Ако има и дете е мисия невъзможна. Белгийските майки се връщат на работа след 12-та седмица от раждането и това не е случайно, и не е защото нямат желание да се погрижат за децата си.

Но пак казвам, не искам да влизам в дискурса кой по каква сума въздишал. Не е ясно какви са уговорките между двамата. Доброто нещо е, че тя може да работи там. Той у нас - едва ли.  

# 294
Бях пропуснала това, че обсъжданият тук момък е в малко градче, а не столицата или друг голям град. Все пак много големи ми се виждат разликите, но явно може.... за чужденец тук, най-вероятно работа няма, най-много в кол център, но пак трябва поне най-общо да разбира български. Лесно няма никъде Tired

# 295
Здравейте,дами!  bouquet
Прочитайки темата разбрах,че тук има момичета,които живеят в Белгия.
Моля Ви за малка помощ!!! Praynig
Моят съпруг от два месеца е в Белгия,но за съжаление,макар,че има флашка,а също така хваща с WI-FI интернет въобще не можем да се чуем и видим спокойно.Непрекъснато прекъсва,губи връзка и на него и на мен ни е много тежко,че не можем да разговаряме спокойно.
Въпросът ви е-кажете ми,моля,има ли карти за телефон-GSM,с минути за разговор на стационарен телефон,така,че да може да ми се обажда на домашния телефон в къщи и да се чуваме  нормално?
Благодаря Ви предварително!

# 296
usmivkata20, може да попиташ в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=681951.0  Peace

# 297
PURE,благодаря ти много smile3525

# 298
Боже, темата ми на какво е заприличала Laughing.. Белгиеца живее в Андверпен точно, близко до някакъв парк там, имам и снимки ама няма да ви ги пусна...  Доколкото знам Андверпен не е много малък град, поне така го виждам аз. 3000 евро са си добра сума.. Храната е като тук като цени, поне там в този град, за Брюксел не знаем и не ни пука. Моята приятелка е от добро семейство, има си собствено ново жилище тук, да двустайно е, но си е лично нейно... Свикнала е да живее нормално, не обича лукса, просто нормален стандарт. Тя си знае какво да прави, той и е казал, че има предложение за по скъпо платена работа, извинявайте но мъж на 26-27 години да взема около 3000-4000 евро не е зле. Той взема допълнително някакви финанси и от това, че е треньор по футбол на деца през уикенда, бивш футболист е.
Наема му е висок за мен, апартамента го видях, хубав е, дори бих казала луксозен по нашите стандарти. Той и е казал, че може да се прехвърлят на друг по-малък с по-добър наем. Тя сега учи в Бг. втора специалност, със сигурност ще пътува много ако се премести там, не знам какво може да работи.
И не моята приятелка не го харесва, защото е чужденец, а защото просто си падна по него, харесва и като човек, романтичен е, грижовен, държи се много мило с нея, има много приятна визия, не като напомпаните гологлави и грозно татуирани момченца тук по чалготеките, който се правят на тарикати.
Те си знаят как ще им се случват нещата, аз им пожелавам много любов и щастие, с другото ще се справят...

# 299
  • София
... аз им пожелавам много любов и щастие, с другото ще се справят...
Присъединявам се и аз към пожеланията ти.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт