СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 880
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Хора, не става въпрос за човечност, а за Адекватност!
Не бъдете лицемерни!
Eстествено, че такива деца заслужават повече човешко отношение и любов, но с това трябва да се занимават други институции и организации. Цялата ни система е сбъркана.             защо като е толкова жалостива тази система, не ги приема всички тези деца без класиране, ами 40 процента. И кака определя кой е по сирак от другия сирак?   
Не ми казвайте, че голяма част от т.нар. самотни майки не са просто майки живеещи с бащата на детето си на семейни начала, без брак. Или че много деца изведнъж не се разболяват мистериозно от хронични болести. И още много примери, за които всеки от нас знае. Когато целта е да се набират точки и има толкова критерии за допълнителни такива, това е предварително заложена вратичка за манипулации.
Най-безчовечни са тия дето демонстрират и парадират.
Извинявам се, че ви оспамих темата Wink
Това беше от мен

Че системата не е добра е факт!
Но това за самотните майки, което пишеш не е вярно. Защото трябва в акта за раждане на детето да пише "Баща - неизвестен"
Все пак повечето бащи припознават децата от майките, с които живеят без брак!
Надявм се, че няма извратеняци, които нарочно не припознават децата си, само и само след година и нещо да отидат в ясла с предимство!

# 241
  • София
...Надявм се, че няма извратеняци, които нарочно не припознават децата си, само и само след година и нещо да отидат в ясла с предимство!

Скрит текст:
Честно казано поколебах се дали да не го направя, но не го направих. В резултат на това детето ми не беше прието на ясла, макар и да изтеглихме 2ри номер от лотарията на граничната група, загубих си работата (11 години без прекъсване преди това работих там), вече не можех да мисля вариант за частна ясла, трудно си намерих работа, въпреки стажа и квалификацията ми, на по-ниско възнаграждение и недобри битови условия.

# 242
Хора, не става въпрос за човечност, а за Адекватност!
Не бъдете лицемерни!
Eстествено, че такива деца заслужават повече човешко отношение и любов, но с това трябва да се занимават други институции и организации. Цялата ни система е сбъркана.             защо като е толкова жалостива тази система, не ги приема всички тези деца без класиране, ами 40 процента. И кака определя кой е по сирак от другия сирак?  
Не ми казвайте, че голяма част от т.нар. самотни майки не са просто майки живеещи с бащата на детето си на семейни начала, без брак. Или че много деца изведнъж не се разболяват мистериозно от хронични болести. И още много примери, за които всеки от нас знае. Когато целта е да се набират точки и има толкова критерии за допълнителни такива, това е предварително заложена вратичка за манипулации.
Най-безчовечни са тия дето демонстрират и парадират.
Извинявам се, че ви оспамих темата Wink
Това беше от мен
Самотните майки не получават точка. И 40% стигат за приема на всички по социални критерии. Въведоха процента заради недоволни нелицемери.
Не виждам смисъл да се заяждате, всеки има право на мнение и всеки има право да се чувства недоволен и излъган от системата. Тази система, при която дете с двама, работещи, осигурени родители, плащащи не малки данъци на общината за собствено жилище, не може да събере повече от 8.1 точки, които в най-масовия случай водят до томбола.

# 243
Само да обновя една цифра, която даже не е и на 100% финална - раждаемост 2012 София - 14,078 - източник тук - http://offnews.bg/index.php/139433/sriv-na-razhdaemostta-prez-20 … s-nad-10-po-malko

# 244
Не виждам смисъл да се заяждате, всеки има право на мнение и всеки има право да се чувства недоволен и излъган от системата. Тази система, при която дете с двама, работещи, осигурени родители, плащащи не малки данъци на общината за собствено жилище, не може да събере повече от 8.1 точки, които в най-масовия случай водят до томбола.
А ти каква по-справедлива система предлагаш в ситуацията като настоящата, при която местата очевидно не достигат за всички желаещи? Все пак тези места трябва да се разпределят по някакъв начин. Не се заяждам, просто питам, интересно ми е. Simple Smile

# 245
  • Beyond the Frontiers
А ти каква по-справедлива система предлагаш в ситуацията като настоящата, при която местата очевидно не достигат за всички желаещи? Все пак тези места трябва да се разпределят по някакъв начин. Не се заяждам, просто питам, интересно ми е. Simple Smile

Не знам, до колко е по-справедлива, но в ремонтирана и огромна сграда, да намаляваш бройката на приеманите деца точно в момента, когато всички са пропищели е абсолютно безочие.

# 246
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз се записвам, въпреки че и тази година сме далеч от приемане в ДЗ - борбата е безмилостна просто.  Tired

# 247
Не знам, до колко е по-справедлива, но в ремонтирана и огромна сграда, да намаляваш бройката на приеманите деца точно в момента, когато всички са пропищели е абсолютно безочие.
Говориш за директорката на яслата, в която искаш да си запишеш децата, нали?
Съгласна съм с теб. Стана ли ясно с какви мотиви го е направила?

# 248

Веднага мога да кажа, че хората, които имат собствено жилище на територията на общината, за която кандидатстват, също трябва да имат някакво предимство, но тук ще ме нападнат "100" човека.
Иначе, ако частните детски градини не са толкова скъпи (ако се подпомагат от общината по някакъв начин), една част от хората със средни доходи биха си насочили децата към тях.

# 249
Веднага мога да кажа, че хората, които имат собствено жилище на територията на общината, за която кандидатстват, също трябва да имат някакво предимство, но тук ще ме нападнат "100" човека.
Иначе, ако частните детски градини не са толкова скъпи (ако се подпомагат от общината по някакъв начин), една част от хората със средни доходи биха си насочили децата към тях.

Значи да се добавят допълнителни критерии...
За собственото жилище не знам какво да кажа - мен лично това би ме устроило, но знам колко много хора не могат да си го позволят и живеят под наем.
За частните градини обаче съм съгласна - и аз много съм мислила - навсякъде по света точно това е начинът, ако държавата (в случая общината) не може да се справи с проблема да осигури дадена услуга, да се обръща към частния сектор. Тука май обаче не сме дорасли за такова нещо за съжаление. 

# 250
не искам да съм груба и знам, че ще ме нападнете, но защо като виждате че нямате шанс там където искате да влезете не се огледате в съседните квартали? или в кварталите които са ви на път за работа? както казах в началото на темата ние две години обикаламе софия и правим трафик  Joy
първата година поради факта, че седях 3 месеца да разучавам системата и видях че нямаме шанс да влезем някъде наблизо, кандидатствахме в нови искър и една година ходихме там... втората дойдохме по близо - от тази страна на околовръстното - до гара север... тази - третата година - имаме шанс да влезем в квартала (което до последния момент не се знае)  Praynig
просто огледайте... не всеки може да си позволи да пътува до другия край на софия, но винаги може да са пробвате след това в другата тема да си размените детските градини   bouquet

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 16:09 от Pile76

# 251
  • София
MilenaZ , не намерих бутона "скрит текст" - нещо ми се бъгна

Предполагам, че човек от безизходица е способен да направи всичко и е факт, че съдбата ни изправя пред странен избор доста често.
Само исках да обясня на разгневената майка по-горе, че самотните майки трябва да са наистина самотни и че не всички майки без брак, са непременно с предимство.
Иначе безумието е пълно, аз участвах в него миналата година и както виждаш още ми държи влага щом се подвизавам в тая тема само от емоция, без да участваме в класирания...

# 252
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Понеже не съм много запозната, да ви попитам вас - ако сина ми го приемат в градина Х, може ли след това да го преместя в градина У и какви са изискванията, както и дали става трудно прехвърлянето?  Rolling Eyes Сигурно е коментирано н-пъти, но нямам физическата сила да ровя из темите, затова ще съм благодарна на един бърз отговор  Hug

# 253
Само запис. Имам си чуденка, ама първо ще почета.

# 254
  • София
Katencetoo, прехвърлянето е равносилно на ново кандидатстване, така че отговорът е: може, ако ви класират отново. Но не забравяй, че в същата учебна година няма да можеш да ползваш наново 3т за 1во желание (ако са ви приели на 1во, както обикновено става).

Общи условия

Активация на акаунт