СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 783
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • София
защото много от ДЗ в момента си променят допълнителните критерии, както и че има неначислени точки за посещение на СДЯ и в момента текущо го променят в системата.

# 571
Не, не е заради промяна в допълнителните критерии, точно това е. Не е и точката за ясла, защото това щеше да важи и з адругите ДЗ, в които това дете беше с наредени кандидатури, а на практика точките му се промениха само в едно, това на първо желание. Като ДЗ не е променяло ДК за този прием и ДК са брат/сестра в същото ДЗ, живущи на територията на адм. район на ДЗ и детето има поне е дин родител на ТД в общинските училища.
В друго ДЗ, това дете си има същия брой точки, както преди, а другото ДЗ е със същите ДК.

# 572
Не, не е заради промяна в допълнителните критерии, точно това е. Не е и точката за ясла, защото това щеше да важи и з адругите ДЗ, в които това дете беше с наредени кандидатури, а на практика точките му се промениха само в едно, това на първо желание. Като ДЗ не е променяло ДК за този прием и ДК са брат/сестра в същото ДЗ, живущи на територията на адм. район на ДЗ и детето има поне е дин родител на ТД в общинските училища.
В друго ДЗ, това дете си има същия брой точки, както преди, а другото ДЗ е със същите ДК.
Явно родителите са заявили още някой от допълнителните критерии - променили са си адресната регистрация или работата?

# 573
  • СОФИЯ
Здравейте,
има ли списък на хроничните заболявания, които позволяват да се кандидатства по социални критерии? Питам, защото моя позната твърди, че детенцето и, което е с атопичен дерматит (често срещано за съжаление) има право с това "заболяване" да кандидатства по социални критерии. А там шансовете за прием определено са по-големи...

от предишната тема

РГ 30.01.2013 г.
На 14.01, след повече от 6 м. от запитването, МЗ най-накрая са се произнесли за ХЗ. Считат, че може да бъде прилаган списък от НАРЕДБА № 39 от 16.11.2004 г. за профилактичните прегледи и диспансеризацията.В тази наредба откривам „Чл. 12. (1) Заболяванията, при които децата подлежат на диспансеризация, са посочени в приложение № 4.” Самото приложение е много дълго, като цяло изобщо не се ориентирам и не разбирам – само за заболяванията, посочени като „хронични” ли следва да се отнася. Ако някоя мама е с медицинско образование или по други причини има представа, ще помоля да се включи. Ще вземем отношение на следващата РГ. Като лаик ми се струва, че не е редно „Заболяванията, при които децата подлежат на диспансеризация” автоматично да водят до по-голяма необходимост от социализация на детето.

# 574
  • София
А кога ще заключат системата, ако може с точност до час да ми кажете? Praynig
Би трябвало да заключат системата на 25 Апр. 2013 в 18:00. Предполагам ще има информация в сектор "Новини".

# 575
  • В Космоса
А кога ще заключат системата, ако може с точност до час да ми кажете? Praynig
Би трябвало да заключат системата на 25 Апр. 2013 в 18:00. Предполагам ще има информация в сектор "Новини".

Благодаря! Hug

# 576
Явно родителите са заявили още някой от допълнителните критерии - променили са си адресната регистрация или работата?
Единственият вариант е да има още едно дете, което да посещава тази градинка и то да  ебило прието на някои по-скорошните класирания. В противен случай адресна регистрация и работа ще дадат отражение и на броя точки в другите градинки, които са в същия район.

# 577
  • София
Здравейте и от мен! Чета, чета и все по-неясно ми става. Та ще ви питам, макар и глупави въпроси. Сега сме с 8.1 точки и нямаме шанс за септември.  Tired Не е толкова фатално, защото ще съм по майчинство с второто, макар и сигурно да ми е трудно с двете. Иска ми се обаче да тръгне на ясла поне от пролетта - има ли такава възможност или следващата е чак септември. Аз си мислех, че тогава ще получим 0.1 точки допълнителни, заради породени деца, но единственото ОДЗ във Връбница, в което можем да кандидатстваме не го е приело като критерии. Много тъпо се получава, защото ние сме си Надежда 5 (даже блока е 517), но отскоро се казва Връбница 1 и съответно за ОДЗтата в Надежда не получаваме 0.1 точки за местожителство.  Tired

# 578
Приемът е само за септември, но има текущи класирания почти през цялата година. Евентуално, ако се яви някое единично място, може и да започне по-рано, но това е малко вероятно за малките набори. За следващата година може градините, които ви устройват да променят допълнителните си критерии.

# 579
  • София, България
Здравейте и от мен! Чета, чета и все по-неясно ми става. Та ще ви питам, макар и глупави въпроси. Сега сме с 8.1 точки и нямаме шанс за септември.  Tired Не е толкова фатално, защото ще съм по майчинство с второто, макар и сигурно да ми е трудно с двете. Иска ми се обаче да тръгне на ясла поне от пролетта - има ли такава възможност или следващата е чак септември. Аз си мислех, че тогава ще получим 0.1 точки допълнителни, заради породени деца, но единственото ОДЗ във Връбница, в което можем да кандидатстваме не го е приело като критерии. Много тъпо се получава, защото ние сме си Надежда 5 (даже блока е 517), но отскоро се казва Връбница 1 и съответно за ОДЗтата в Надежда не получаваме 0.1 точки за местожителство.  Tired

Намерете някой приятел там и си направете при него настоящ адрес

# 580
  • София, Люлин-8
Здравейте,
има ли списък на хроничните заболявания, които позволяват да се кандидатства по социални критерии? Питам, защото моя позната твърди, че детенцето и, което е с атопичен дерматит (често срещано за съжаление) има право с това "заболяване" да кандидатства по социални критерии. А там шансовете за прием определено са по-големи...

Първо децата кандидатстващи по т.2.2.4, кандидатстват на място в градината, а не през системата като социални.
Второ не е необходимо детето да е със СОП или ХЗ, ако има решение от ЛКК или ТЕЛК, също има право на прием по тази точка.
Цитат
2.2.4
Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в ОДЗ ...........

Но доколкото разбрах от една позната лекарка, незнам доколко е вярно, че в момента се работело по някакъв списък, който ще ограничи приема на деца с протокол от ЛКК и всички дирматити, ритити и подобни ще отпаднат. Щели да останат само диагнози от неврологичен, психологически, кардиологичен и нефрологичен характер.

Само да добавя, че този списък е различено от този на МЗ за ХЗ.

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 07:04 от romanol

# 581
  • София
Е, той бебчо ще се роди живот и здраве юни месец, така че тези точки не можем да ги ползваме все още. Явно ще останем за догодина септември.  Confused
А тези с критерий "баба" - хич не са малко. Аз лично познавам 2 бебета с по 10 точки, заради това. И двете са с по 6 месеца по-малки от мойто дете, но ще влезнат този септември. Едното не знам какво работи баба му, но на другото баба му е счетоводител в община Нови Искър, а то ще посещава ясла в Надежда. И това, ако е честно.

# 582
  • София
Здравейте,
моят въпрос е следният (преди време бях го задала, получих, някои отговори, но после осъзнах, че те не отговарят точно на въпроса ми)
Ако единият родител работи на  2 места:
първото му осигурява точката по K2 т.е. това е основната му работа, по която е социално осигурен; а второто е граждански договор, но то е в района на детското заведение, в случая става въпрос за детска ясла - та, за тази втора работа има ли право да се получи допълнително 0.1 точка за месторабота?
и как да се отбележи това в системата?
Благодаря предварително, ако някой може да ми помогне!
6tiplio , няма точка по 2-рия договор, понеже той е граждански, а не - трудов.
Виж в ръководството какво е обяснението на К2 - там става дума за трудов договор, служебно правоотношение съгласно Закона за държавния служител, самоосигуряващи се и специализанти.

# 583
  • София
TEDDY_BEAR, спокойно можеш да се регистрираш в друг квартал, където би имала по-голям шанс или където ти харесва. Трябва да намериш някой собственик, който да отиде с теб в съответната община и да подпише декларация, че е съгласен. Ако имаш приятел или роднина в този район, можеш да ги помолиш за тази услуга.
Моят съвет към всички, които не попадат в гранична група е да търсят начин да влязат в такава. Един от вариантите е да се направи адресна регистрация в района на месторабота. Така с 0.1т. от местоживеене и 0.1т. от месторабота, най-вероятно ще са в гранична група (ако са приети като доп.критерии, а в повечето ОДЗ са). Друг вариант е да се търси ОДЗ или ясла в района, където критериите са по-малко (например местоработата не е критерий). Така децата в граничната група са повече, но все пак има шанс.
Пиша всичко това, за да помогна, на някой да не повтаря моята грешка. Посочвах си ОДЗ-та в района и макар, че не попадах в гр.група си чаках. Мислех, че като приемат тези с 8.2 т. ще дойде и нашия ред. Но при следващите класирания децата с 8.2 точки не свършваха, а все се появяваха нови.

Благодаря много   bouquet.
Нямам проблем с адреса,има и собственик и нот. акт. Проблемът е, че кандидатствам за ДЯ, която май не дава доп. точка за местожителство, поне на сайта им не пише нищо:-(

# 584
  • София
TEDDY_BEAR, в ръководството погледни секция Допълнителни критерии за Самостоятелните детските ясли.
За всички ДЯ важат местожителството, както и месторабота, брат/сестра, породени, родител в лечебно заведение.

Общи условия

Активация на акаунт