СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 796
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Много тъпо се получава, защото ние сме си Надежда 5 (даже блока е 517), но отскоро се казва Връбница 1 и съответно за ОДЗтата в Надежда не получаваме 0.1 точки за местожителство.  Tired
Сигурна ли си, че не се дава 0,1 точка и в ОДЗтата в Надежда? Питам защото имам някколко познати с адрес Връбница, които имат 8,1 точки в ОДЗтата в Надежда, заради адреса. Добави си кандидатурите, които искаш и виж дали не ти се начислява тази 0,1 и на теб. Защото имаше нещо ако ОДЗто е м/у 2 административни района....нещо си.

# 586
Здравейте, в допълнителните критерии на 168 ЦДГ Слънчогледи има приет следния критерий: "Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие". Разгледах ръководството отново и никъде не видях точно такъв, има някаква модификация. Това позволено ли е?
Подобните критерии в ръководството са:"К4.

Детето има поне един родител/ настойник или баба/дядо, които работят в общински ЦДГ/ОДЗ или детски ясли на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди заявяване на предимство в ИСОДЗ - 3 т."
и "5. Детето има поне един родител/ настойник, които са с медицинско образование и работят в общинско лечебно и здравно заведение на територията на Столична община не по-малко от 6 месеца година преди заявяване на предимство в ИСОДЗ.", но пише, че важи за детските ясли.

# 587
  • София
Здравейте, в допълнителните критерии на 168 ЦДГ Слънчогледи има приет следния критерий: "Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие". Разгледах ръководството отново и никъде не видях точно такъв, има някаква модификация. Това позволено ли е?
Това е допълнителен критерий.
Различен е от общите критеии (К4 е общ). Общите критерии важат за всички градини. Допълнителните ги избират самите градини и те си важат за градините, които са го избрали. Този ДК за родител/настойник в общинско училище е избрн от повечето ДГ. Докато примерно по-малко ДГ избират ДК за породени (тази например ДГ  е избрала ДК за породени).

Не ми се търси къде точно къде са изброени всички допълнителни критерии, може би в някои от протоколите ги има. На 1-ва страница има таблица кои ДК в кои градини са били приети за предната кампания.

# 588
  • София
Много тъпо се получава, защото ние сме си Надежда 5 (даже блока е 517), но отскоро се казва Връбница 1 и съответно за ОДЗтата в Надежда не получаваме 0.1 точки за местожителство.  Tired
Сигурна ли си, че не се дава 0,1 точка и в ОДЗтата в Надежда? Питам защото имам някколко познати с адрес Връбница, които имат 8,1 точки в ОДЗтата в Надежда, заради адреса. Добави си кандидатурите, които искаш и виж дали не ти се начислява тази 0,1 и на теб. Защото имаше нещо ако ОДЗто е м/у 2 административни района....нещо си.
Сигурна съм, за съжаление.  Confused Сложих 24то ОДЗ в Надежда на първо място и станахме с 8.0 точки. Явно ще трябва да търсим познат да ни даде настоящ адрес в Надежда.

# 589

Нямам проблем с адреса,има и собственик и нот. акт. Проблемът е, че кандидатствам за ДЯ, която май не дава доп. точка за местожителство, поне на сайта им не пише нищо:-(

Може да разбереш със сигурност, като в регистрацията си промениш общината и ще видиш дали ти се променят точките за тази ясла  Peace

# 590
  • София
И аз така мисля да направя. А знаете ли издаването на този настоящ адрес колко време отнема и какво е нужно - предполагам нотариален акт и присъствие на собственика в общината. Мисълта ми е да променя адреса в системата и само ако ни приемат да ходим да си сменяме адреса.

# 591
И аз така мисля да направя. А знаете ли издаването на този настоящ адрес колко време отнема и какво е нужно - предполагам нотариален акт и присъствие на собственика в общината. Мисълта ми е да променя адреса в системата и само ако ни приемат да ходим да си сменяме адреса.

Могат да ти направят проблем ако адресната регистрация е с дата направена след приема.
Иначе отнема 3 минути  Wink
На мен ми искаха и собственика, и нот. акт. Собственикът попълни на място декларация.

# 592
  • София
Мерси много!   bouquet Значи ще я направим предварително, за да не стане проблем, иначе и аз мисля че става бързо. Като се оженихме с мъжа ми си смених мойта постоянна много бързо, даже само собственика ходи с попълнено от мен заявление, че бях с контракции.  Mr. Green

# 593
  • София

Могат да ти направят проблем ако адресната регистрация е с дата направена след приема.
Да, трябва датата на регистрацията да е преди класирането.  Иначе напълно основателно могат да откажат записване.
Все пак се декларират данни, които са актуални към момента на класирането и е правилно да са ок датите.

# 594
Аз съм с подобно питане, значи апартамента ни е с адрес Надежда, имаме нотариален акт, и двете лични карти са на този адрес.

Детската градина, в която искаме е в друг район.

Ако направим адресна регистрация в района на ДГ, мога ли само аз да я сменя, и двамата ли трябва да го направим?А не е ли много съмнително това, че имаме жилище на едно място, пък правя настоящ адрес на друго място, а пък имаме брак всъщност?

# 595
  • София
Аз съм с подобно питане, значи апартамента ни е с адрес Надежда, имаме нотариален акт, и двете лични карти са на този адрес.

Ако направим адресна регистрация в района на ДГ, мога ли само аз да я сменя, и двамата ли трябва да го направим?А не е ли много съмнително това, че имаме жилище на едно място, пък правя настоящ адрес на друго място, а пък имаме брак всъщност?
Може само единият родител да се смени регистрацията.
 Съмнително за кого?  Peace

# 596
Публикувам отговора от ИСОДЗ за обявените през 2012 места в ЦДГ за набор 2010 - в крайна сметка може(ло) ако за съответната ЦДГ няма кандидати от набор 2009. Мисля, че повече хора трябва да знаят за тази възможност, която очевидно е рядка, но все пак налична.

Уважаеми господин/госпожо,

На 08.03.2013г. получихме запитване със следното съдържание:
На въпросът ми[2013-03-08 16:39:27]   Може (или можел ли е) набор 2010 да кандидаства за Целодневна Детска Градина (не ОДЗ) през учебната 2012/2013 не питам за учебната 2013/2014?
Ващият отговор е "не"

Тогава ми обяснете отново следното:

Защо за набор 2010 е обявено място в ЦДГ в текущо класиране за учебната 2012/2013?                                Цитирам по долу ваше съобщение от януари 2013: Новини и съобщения 28.01.2013 Увеличение на свободни места за класирането на 02.02.2013 г. По искане на директорите увеличаваме свободните места за следващото класиране (02.02.2013 г.) в следните градини: 2 ЦДГ Набор 2010: 1 място Екип ИСОДЗ

Новини и съобщения 19.11.2012 Увеличение на свободни места за класирането на 24.11.2012 г. По искане на директорите увеличаваме свободните места за следващото класиране (24.11.2012 г.) в следните градини: 17 ЦДГ Надежда Набор 2010: 20 места 2 ЦДГ Набор 2010: 7 места

Нашият отговор:
Децата от набор 2010 посещават яслени групи през учебната 2012/2013 г.След м.септември 2012 г.с разрешение на Дирекция "Образование"  се преминава към режим на текущи класирания,съгласно точка 2.27. от Правилата за приемане на деца в дет.заведения. Ако в дадена възрастова вгрупа от набор 2009 няма кандидатстващи деца,а има свободни места, на желаещте родители се дава възможност,ИСОДЗ да извърши смяна на възрастовата група за кандидатстване.При това условие,родителите правят кандидатури в профила на детето си,което е набор 2010 - кандидатури за набор 2009.Т.е. дава се възможност на набор 2010 да кандидатства с по-големите деца,но това е само при условие,че няма кандидати от набор 2009, а има свободни места.Подробна информация ще намерите в сайта на ИСОДЗ, секция "Нормативни документи",Правила за приемане на деца в общинските самостоятелни детски ясли, обединени детски заведения и целодневни детски градини на територията на Столична община (приети от Столичния общински съвет на 23.06.2011 г.),точка 2.2.7.За тази операция в ИСОДЗ Секция "Новини" се публикува специално съобщение,че може да се извърши смяна на възрастовата група за кандидатстване,ако родителите желаят и заявят това в Секция "Обратна връзка".

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

П.С.: Ако имате проблеми или въпроси, пишете ни чрез формата за обратна връзка: http://kg.sofia.bg/?page=feedback

P.S.: Ako imate problemi ili vyprosi, pishete ni chrez formata za obratna vryzka:http://kg.sofia.bg/?page=feedback

# 597
  • София
Мога ли да помоля някоя опитна мама да ми помогне с подреждането на желанията?

# 598
Първото ми дете беше прието със системата преди години, отдавна е ученик.
В членове на семейството като пиша първото си дете ми дава, че това ЕГН вече фигурира.

Четох секцията Въпроси и отговори към сайта.В точка 3.5 това е упоменато, че трябва данните на дете №1 ДА СЕ ИЗПРАТЯТ ДОПЪЛНИТЕЛНО във формата за обратна връзка.Но си мисля кое ще е по-практично.

Какво да направя? 1 или 2
1.Да изтрия регистрацията на първото си дете от сайта и как да го направя?
2.Да регистрирам само второто дете/което е за дг/, а за ПЪРВОТО ДЕТЕ да пиша данните да ги добавят в профила на семейството?

Навярно вече е коментирано, но сега се сблъсках и нямам възможност да чета назад.

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 17:15 от viola2003

# 599

Миналата година само аз си смених регистрацията, и си направих временна - за 1 година. Не съм сменяла лична карта. Никой не ни пита защо, как и т.н. занесох жълтото листче в яслата и ни вписаха. Бях си направила регистрацията един ден преди класирането  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт