СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 743
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • В две мънички очи...
Имам следния въпрос - съпругът ми работи на два трудови договора. По втория договор, втората фирма е със седалище района на детското заведение. Може ли да се посочи втория договор или само договорът, по който е на 8 часов работен ден?
И мен това живо ме интересува!
Работя на трудов договор към една фирма и съм с договор за управление за частната ми фирма. Адресът на регистрация съвпада с района, за който да получа точката. Частната ми фирма има офис в Младост, където обаче де факто аз не ходя, а си върша работата от вкъщи, където е и регистрацията на фирмата. Опасявам се да не се хванат за този офис в Младост.  Thinking
Писах в обратна връзка, но ми казаха да си прочета критериите.  Twisted Evil

Да го обясня така - ако имаш верига магазини и си всеки ден в различен обект - къде ти е местоработата? Никой не може да докаже че не работиш от офиса си.

# 121
Има ли смисъл на разучавам систамата, като няма прием за набор 2009?
Може ли да ми кажете защо няма обявени сбободни места? newsm78

# 122
- Официален документ от работодател, удостоверяващ, че родителят /настойникът/ работи, който съдържа: изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя

- За самоосигуряващи се родители - копие от документите, удостоверяващи внесените осигурителни вноски

горното е цитат/извадка от правилата за прием... не се изисква никъде да е написано отколко време работиш в определения район  Simple Smile
Благодаря Ви! Така е логично, май аз не съм разбрала правилно, какво точно се обсъжда.
 Това което мен ме вълнува по-точно е свързано с приема в самостоятелните детски ясли:
Ако единият от родителите работи на две места, едното от които е граждански договор, но точно то е в района на детската ясла, полагат ли се за тази работа 0.1 точки за месторабота от допълнителните критерии? Как се отразява това в системата? Извършва ли се проверка или това се удостоверява само с бележка пред директорката?

зависи в профила кой адрес на месторабота си заявила - това първо
второ - зависи градината, която си избрала, дали е приела този критерии (месторабота) за даващ предимство

# 123
  • София
Има ли смисъл на разучавам систамата, като няма прием за набор 2009?
Може ли да ми кажете защо няма обявени сбободни места? newsm78

Не, защото има:   Wink А иначе се прехвърлят децата от по-малката гр. и не всички ДЗ обявяват места за същия набор  Peace

# 124
Имам следния въпрос - съпругът ми работи на два трудови договора. По втория договор, втората фирма е със седалище района на детското заведение. Може ли да се посочи втория договор или само договорът, по който е на 8 часов работен ден?
И мен това живо ме интересува!
Работя на трудов договор към една фирма и съм с договор за управление за частната ми фирма. Адресът на регистрация съвпада с района, за който да получа точката. Частната ми фирма има офис в Младост, където обаче де факто аз не ходя, а си върша работата от вкъщи, където е и регистрацията на фирмата. Опасявам се да не се хванат за този офис в Младост.  Thinking
Писах в обратна връзка, но ми казаха да си прочета критериите.  Twisted Evil

Да го обясня така - ако имаш верига магазини и си всеки ден в различен обект - къде ти е местоработата? Никой не може да докаже че не работиш от офиса си.
Изи,  Hug
Pile76, адресът на регистрация на фирмата е в района на детската градина.
Най-вероятно обаче ще се насочим към друга градина, която не е приела критерий месторабота, та дилемата ще ми отпадне, иначе както сте ми отоговорили, може да се възползвам от точката. Ще го мисля!:D

# 125
  • София
asimo, има класирания (текущи) за набор 2009 до средата на април, всяка седмица. Но обявяваните свободните места обаче са единични, т.е. увеличен капацитет на групите, отказали се деца, отписани, и т.н.

# 126
  • София
Добро утро, момичета,
бих искала да попитам дали някой има информация за допълнителната сграда на 65 ОДЗ Слънчево детство в Слатина за какво ще се използва. Минах от там и вядях, че е завършена, но не виждам обявени свободни места в това ОДЗ, освен 26бр за втора яслена група и 15 за първа. Намерих единствено коментар във форума, че "новата пристройка на 65-то ОДЗ ще е за 3 градински групи. В едната ще се разхвърлят деца от вече приетите, а другите места ще са за 2009 набор."

# 127
  • София, Люлин-8
Сега гледах календара и честно казано ми е странно защо има текущи класирания за набор 2006 до 13 април. То практически дори и да приемат детето ще посещава градина само 2 месеца защото подготвителната завършват по-рано  newsm78

# 128
И в миналата тема питах, но понеже никой не ми отгорвори пак ще ви попитам:
Защо в профила на родителите има опция "Съгласен съм данните ми да бъдат проверени в НОИ"? Не трябва ли всички да се проверяват? Какво ще стане ако напишеш, че не си съгласен?

И аз попитах същото, но не получих отговор  Simple Smile
Ами най-вероятно няма да ти ги проверят Wink

Това ще го поствам на всяка страница докато не получа отговор  Wink
 Joy

renetar, romanol, и аз попитах същото системата и нямам отговор.
Вероятно е "бъг" или пък да не би да се трансформират тези СЯ в ОДЗ? Някой беше публикувал Протокол на СОС относно ободинение на ДЗ, но не можах да го отворя тогава, а сега не го намирам. Да не се надяваме напразно, но нека се държим в течение, че ситуацията е доста неясна за сега!?

Прочетох протокола и нищо не видях по въпроса с проверка на данните в НОИ.
Едва ли е бъг защото тази точка не би трябвало въобще да фигурира.

Няма нужда от постване на всяка страница. Това е във връзка със защитата на личните данни - прочетете ЗЗЛД.

Сега гледах календара и честно казано ми е странно защо има текущи класирания за набор 2006 до 13 април. То практически дори и да приемат детето ще посещава градина само 2 месеца защото подготвителната завършват по-рано  newsm78

Може, дори и за 2 месеца, да се наложи на някое дете да се прехвърли от друга градина.

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 11:44 от AnMary

# 129
  • sofia
Здравейте!
Мен конкретно ме интересува набор 2012. След като първо класиране за тях е април, за тези оставащи два месеца би ли могло да се промени нещо - брой места или други- че да пренареждаме? И въобще какво да гледам, кога да пренареждам?
Извинявам се за лаишките въпроси, но ми е малко сложно...  bouquet

# 130
Здравейте!
Мен конкретно ме интересува набор 2012. След като първо класиране за тях е април, за тези оставащи два месеца би ли могло да се промени нещо - брой места или други- че да пренареждаме? И въобще какво да гледам, кога да пренареждам?
Извинявам се за лаишките въпроси, но ми е малко сложно...  bouquet

Броят на местата не трябва да се променя, но броят на кандидатстващите деца, както и реда им по опашките - със сигурност. Трябва да се следят тези размествания и да се правят трудни (поне за мен) изчисления, според броя на точките на децата, кое желание е на тези преди вас на опашката и евентуално да се проследи в коя градина им е първото желание (ако това не е вашата), за да се разбере дали там ще бъде прието детето и дали ще освободи още едно място на вашата опашка. В повечето случаи, на тези които вашата градина не е първо желание, а са с повече точки от стандартните 8-8.1, им е сигурно приемането в най-желаната градина/ясла и тяхното място се освобождава.
Пренареждането, според мен, е най-разумно да се прави в последните дни, преди класирането, когато се предполага, че повечето вече ще са решили как ще са разположени трите първи желания. Но е хубаво да се поглежда движението по опашката през цялото време! Успех!

# 131
Здравейте!
Ами аз например следя как се увеличава броя на кандидатурите в детските градини, които съм харесала, и с колко точки ще се образува граничната група - защото за мен е важно дали ще са 8.2 или 8.1. В зависимост от това и ще избера окончателно коя градина ще ми е първото желание. Следя също какво е съотношението между броя на местата и на кандидатите в тази гранична група.
Разбира се, основните пренареждания - поне според мен - ще са в последните дни преди класирането през април Simple Smile

# 132
  • sofia
Здравейте!

Броят на местата не трябва да се променя, но броят на кандидатстващите деца, както и реда им по опашките - със сигурност. Трябва да се следят тези размествания и да се правят трудни (поне за мен) изчисления, според броя на точките на децата, кое желание е на тези преди вас на опашката и евентуално да се проследи в коя градина им е първото желание (ако това не е вашата), за да се разбере дали там ще бъде прието детето и дали ще освободи още едно място на вашата опашка.
Пренареждането, според мен, е най-разумно да се прави в последните дни, преди класирането, когато се предполага, че повечето вече ще са решили как ще са разположени трите първи желания. Но е хубаво да се поглежда движението по опашката през цялото време! Успех!

marini, много ти благодаря за насоките! От това точно се интересувах!  bouquet

# 133
  • София
Добро утро, момичета,
бих искала да попитам дали някой има информация за допълнителната сграда на 65 ОДЗ Слънчево детство в Слатина за какво ще се използва. Минах от там и вядях, че е завършена, но не виждам обявени свободни места в това ОДЗ, освен 26бр за втора яслена група и 15 за първа. Намерих единствено коментар във форума, че "новата пристройка на 65-то ОДЗ ще е за 3 градински групи. В едната ще се разхвърлят деца от вече приетите, а другите места ще са за 2009 набор."

Това за групите в 65-то една майка, която е била на род. среща там го сподели. После една мама от РГ беше писала, че би трябвало всички места от новата сграда да се пуснат през системата.
Защо не се пуснат малко повече места - мога само да предположа. И предположението ми е, че понеже има адски много деца, приети по другия начин, съответно групите са препълнени и не остава нищо за пускане в системата от новата сграда.

Благодаря Ви! Така е логично, май аз не съм разбрала правилно, какво точно се обсъжда.
 Това което мен ме вълнува по-точно е свързано с приема в самостоятелните детски ясли:
Ако единият от родителите работи на две места, едното от които е граждански договор, но точно то е в района на детската ясла, полагат ли се за тази работа 0.1 точки за месторабота от допълнителните критерии? Как се отразява това в системата? Извършва ли се проверка или това се удостоверява само с бележка пред директорката?
Гражданският договор не се брои.  Трябва договорът да е трудов.
Това пише в ръководството за обяснения на критерия за работещ родител:
Родителят/настойникът трябва да има трудов договор с платени осигуровки в НОИ, да работи по служебно правоотношение съгласно Закона за държавния служител, да се самоосигурява (едноличен търговец, свободна професия и др.) с платени осигуровки в НОИ или да е специализант, който получава възнаграждение по договор за обучение за придобиване на специалност от номенклатурата на специалностите, определена по реда на чл. 181, ал. 1 от Закона за здравето.

При записване трябва да представите служебна бележка от работодателя или копие от документите, удостоверяващи внесените осигурителни вноски (ако сте на трудов договор).

Сега се загледах, че имало срок за самоосигуряващите се:
Самоосигуряващите се родители при записване трябва да представят копие от платежно нареждане за  внесените осигурителни вноски най-малко 6 (шест) месеца преди заявяване на предимство в ИСОДЗ или данъчна декларация, заверена в НАП.
Имаше питания предходната година и бях останала с впечатление, че месеца преди класирането е достатъчен...

# 134
  • СОФИЯ
Добро утро, момичета,

По спомен тази сграда не е към ОДЗто, а е някакъв център с друго финансиране. Мисля че има нещо в някой от протоколите на РГ.

Общи условия

Активация на акаунт