СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 746
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Имам въпрос- Ако дъщеря ми /набор 2012г/ бъде приета преди навършване на две години това означава ли че трябва да започне да посещава ясла Не знам дали правилно си зададох въпроса
В сайта пише че ако няма 10м системата няма да приеме регистрацията но аз си я регистрирах

# 331
Здравейте! И аз се включвам в страстите около класиранията в ДЗ. Успех на всички!

Имам въпрос- мъжът ми в момента е безработен, с право на плащане от бюрото по труда. Борсата му изтича на 27.04.2013. На 28 ще му бъде пуснат договор- при това положение ще го запиша като безработен и следователно губим една точка, след 28 мога да го променя на работещ и предполагам в следващо класиране ще имаме тази точка...права ли съм? Дали по- добрият вариант не е да се прекъсне борсата и подпише договорът преди първото класиране? В такъв случай има ли срок колко време преди класирането трябва да е подписан договора и евентуално ако ни приемат  Rolling Eyesкакви документи трябва да се представят от негова страна? Thinking

# 332
  • София
el, важен е статусът на мъжа ти към момента на записване, така че, ако си сигурна в договора, пиши го като работещ със съответните данни на фирмата, но имай предвид, че много скоро след приемането трябва да се запишете и тогава трябва всичко вече да е актуално. Иначе нямаш никакъв шанс за класиране.

# 333
  • София
Имам едно такова простичко питане: имате ли представа дали някой наистина проверява документите от работодателите и дали наистина даден човек се води на работа?  просто получих поредното потвърждение, че без шменти-капели няма как да стане:(

# 334
Здравейте момичета,

Имам следното питане: кандидатстваме с моята малка принцеса за ясла, набор 2012 година. За момента имаме само едно желание - ОДЗ, което ни е в най-голяма близост. Видях списъците с чакащи и ми се струва, че нямаме големи шансове с нашите 8.1 точки. Ако не се класираме сега, имаме ли някакво предимство за класиране догодина? Или трябва да се преориентирам към друга детска градина. Толкова е объркано всичко.

# 335
Здравейте! Имам въпрос- Ако дъщеря ми /набор 2012г/ бъде приета преди навършване на две години това означава ли че трябва да започне да посещава ясла Не знам дали правилно си зададох въпроса
В сайта пише че ако няма 10м системата няма да приеме регистрацията но аз си я регистрирах

Сайтът приема регистрацията, защото в тази година наборът на детето може вече да посещава ясла/ОДЗ. Ако я приемат и я запишете, през септември трябва да започне, като някои директори позволяват отлагане с известно време, но това е въпрос на лични договорки и не е регламентирано никъде.

Здравейте момичета,
Имам следното питане: кандидатстваме с моята малка принцеса за ясла, набор 2012 година. За момента имаме само едно желание - ОДЗ, което ни е в най-голяма близост. Видях списъците с чакащи и ми се струва, че нямаме големи шансове с нашите 8.1 точки. Ако не се класираме сега, имаме ли някакво предимство за класиране догодина? Или трябва да се преориентирам към друга детска градина. Толкова е объркано всичко.

Можете да добавите всички ясли/ОДЗ, които са ви приемливи като местоположение и имате някакъв шанс за прием или поне за попадане в гранична група. Не знам за какво предимство точно питаш, но ако е заради това, че не сте били приети в предишна кампания - не, няма такова.

# 336
Благодаря ти за бързия отговор. Точно това имах предвид - дали тази опашка има някакво значение за класиране догодина. Но от теб разбирам, че няма никакво значение. Засега сме в гранична група. Но са отпуснати точно 4 места по общи критерии. Има 4ма с 10+ точки, от които едно дете е с второ желание. Т.е. остава най-вероятно 1 място за опашка от 9 деца. А доколкото разбирам до април месец може да станат и много повече. Лошото е, че за други градини, които не са първо желание шансовете са още по-малки...

Кога ще може да добавя още кандидатури?

# 337
  • София
Bobolina, точно така  Peace Това си е нова група за следващата учебна година. Затова и чакахме с такова нетърпение 25.02., да видим колко бройки ще се отпуснат. Дано имаш късмет и да ви приемат  Peace Peace А на текущите класирания, за които приемът е текущ се отпускат единични бройки в единични градини.
Благодаря ти Флучия, късмет и на вас   bouquet

# 338
........Лошото е, че за други градини, които не са първо желание шансовете са още по-малки...

Кога ще може да добавя още кандидатури?

Кандидатури можеш да добавяш по всяко време, няма други ограничения, освен възрастови.
Като разгледаш списъците на другите ясли/ОДЗ, ще можеш да променяш поредността на желанията и да поставяш тази с най-големи шансове на първо място.

# 339
Марини, благодаря ти още веднъж!  Simple Smile

# 340
Моля се за това и не само се моля, но и работя, за да не ползвам социални точки. ..........................................
Така измислено ми се струва като да си напазаруваш в магазина, да се наредиш на опашката на едната каса, да видиш че на другата хората минават по-бързо и да отидеш на нея, като прередиш останалите чакащи. Истината е, че каквото и да си говорим, имащите предимство ще считат, че трябва да го имат. И изобщо не ми се спори. Аз не съм казала, че не трябва да се дава при определени случаи. Напротив. Но е редно да си избират за коя опашка да участват и да участват само за нея. Защото на мен това право ми е отнето. Както и много други права, аз към тази държава имам основно задължения.

Не разбирам какво общо има това, че работиш, със социалните точки?!? Те социалните точки не се дават ако си социално слаб.  Shocked

И нали не казваш, че би искала да се наредиш на тази, "по-бързата " опашка и да си напазаруваш от социалните критрии?!? Защото изказването ти така звучи!!!

Не разбирам какво право ти е отнето?!? Кой те е прередил и кое "твое" място са заели? На общата опашка децата са със стандартните си точки?  newsm78 Ако са повече от твоите, те просто така или иначе са си повече.
Е, до сега какви ли не чудеса прочетох, но не бях чела някой да роптае така срещу социалните критерии? Ами все някакъв ред трябва да има. Ти кой по-справедлив принцип предлагаш, за да е честно класирането, при условие, че е ясно, че местата са недостатъчни!!!

Въобще изказването ти звучи меко казано объркано, към дразнещо. Или си подреди мислите или прочети критериите!  Peace

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 01:22 от spasdidi

# 341
Момичета, моля ви, разяснете ми - дете, прието на текущо класиране миналата седмица, кога тръгва на градина: сега или септември?

Сега.

# 342
ЕлБиЕн, благодаря за отговора! Simple Smile

# 343
Един въпрос по

ДК5. Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина

ако и двамата родители работят по месторайон на ДГ, 2*0.1 т. ли се полагат?

# 344
Един въпрос по

ДК5. Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина

ако и двамата родители работят по месторайон на ДГ, 2*0.1 т. ли се полагат?

Не

Общи условия

Активация на акаунт