СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 787
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
....  и след това цяла година се въртят по текущите класирания без да се записват. Това е наблюдението ми от миналата година, не вярвам сега да е по-различно.
Да, и аз за този проблем писах преди няколко страници
за отговорността на родителите на деца с много точки:

Мисля, че родителите на децата с много точки трябва да проявяват по-голяма отговорност, ако нямат намерение да записват детето да не стоят на опашката. Или трябва да се принудят да бъдат по-отговорни.
Разбирам, че се променят обстоятелствата, може да се наложи да се отпише дете, да се премести, да кандидатства отново, да се запише.. Но не може да класира, записва и отписва, или да се класира и да не се записва безброй пъти. Според мен трябва да се наложат някакви ограничения, например за една учебна година - това да може да става два или три пъти и след това да има санкции, да намаляват точките.

# 421
  • СОФИЯ
....  и след това цяла година се въртят по текущите класирания без да се записват. Това е наблюдението ми от миналата година, не вярвам сега да е по-различно.

Мисля, че родителите на децата с много точки трябва да проявяват по-голяма отговорност, ако нямат намерение да записват детето да не стоят на опашката. Или трябва да се принудят да бъдат по-отговорни.
Разбирам, че се променят обстоятелствата, може да се наложи да се отпише дете, да се премести, да кандидатства отново, да се запише.. Но не може да класира, записва и отписва, или да се класира и да не се записва безброй пъти. Според мен трябва да се наложат някакви ограничения, например за една учебна година - това да може да става два или три пъти и след това да има санкции, да намаляват точките.

Направена е стъпка за ограничаване -  отказът да се запише тр да се направи от родителя лично в ДЗ. В противен случай губи 3те точки за първо желание. Пак Протокол № 42
Решение на РГ: Ако дете е класирано по първо желание, но не желае да се запише и не откаже записване на място, а системата го елиминира, за следващото класиране по първо желание, детето ще ползва 2 точки.
мама Саня, страхотна си   bouquet

Мерси, ама Чак пЪк  Grinning. Просто с Ели Х от доста години се занимаваме с проблема.

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 19:09 от мама САННЯ

# 422
Здравейте, мили мами! Сигурно някои от вас може да са прочели това в друга тема, но реших и тук да го напиша. Тъй като много деца остават без места в яслите и детските градини, а в това число и моето по-малко дете, реших да спомогна за положението ни като се опитам да създам нов родителски кооператив. Хванах се за идеята здраво и заедно с още едно семейство сме на път да отворим кооперативът. Той се казва "Мишлета и Мечета" и се намира в гр. София, кв. Гео Милев. Целта е да се събере една малка група от около 10 деца на възраст от 1 до 3 год. Имаме си прекрасно, топло, светло и уютно помещение, на което в момента правим освежителен ремонт. Всеки който желае да се присъедини към нас, може да го направи по всяко време, но кооперативът реално ще отвори врати за работа края на март или началаото на април. Ще има педагог, детска кухня и много забавления, игри, занимания и нови познания за прекрасните ни деца. Ако проявявате интерес, може да пишете тук, на лични или просто да се свържете с мен по телефона. 0896002093 - Михаела

# 423
  • София

Ами отговорността е за ВСИЧКИ родители, без значение с колко точки са децата им. Защото сигурно всяка от нас познава поне по едно дете, което е било класирано със стандартни точки по жребий, а след това по една или друга причина изобщо не започва да посещава яслата/градината.
Смятам, че е напълно излишно да се създават все нови и нови рестрикции към родителите - отнемане на точки и всякакви други щуротии, след като всички много добре знаем къде е ГЛАВНИЯТ проблем - очевидно е, че директорите не подлежат на никакъв контрол и могат да приемат деца срещу съответното "спонсорство" или симпатии дори днес, при изградена обща информационна система, която обхваща всички детски заведения.
Усилията на работната група трябва да са насочени изключително към изработване на механизми за ефективен контрол и наказания на директорите при установяване на нарушения, а не към още повече усложнения в изискванията при кандидатстване.
Съвсем видно е, че местата не са малко (макар и недостатъчни) - особено за по-малките набори. Ако на директорите се отнемат ВСЯКАКВИ възможности да приемат по усмотрение, убедена съм, че децата извън борда ще намалеят драстично. Тук всеки ден се пише за цели групи, "прескочили" системата. Какво е лошото децата с определени заболявания да се приемат през системата - прозрачно и явно? Нека се прецезират хроничните заболявания, които "носят" повече точки. Едно е заболяване, удостоверено с ЕР на ТЕЛК, където списъкът е много изчерпателен, и съвсем друго е под същия знаменател да минава хроничният дерматит (не че е нещо приятно, но все пак!).
Отрежете клона-хранилка на директорите, махнете 3 точки привилегия от работещите в системата баби (което съм убедена, че ВАС ще потвърди) и картинката ще стане съвсем различна. А ние тук се дърляме за социалните точки, за точките на близнаците и стигаме до някакви изстъпления в коментарите....

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 12:37 от Ev_e

# 424
  • София
Здравейте, предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тук, но се надявам някой да помогне. Както и много други деца и моето има 0 шанс да бъде прието в детска градина, живеем в Красно село, просто не ми се коментира Stop  Искам да прегледам опциите около работата на мъжа ми и моля за малко инфо за градините в Манастирски ливади ( ако изобщо има такива, в системата го няма като опция този квартал). Става въпрос за района около Била и Мола на бул. България, частта на Манастирски ливади около Бокар. Благодаря предварително.

# 425
  • София
Здравейте, предварително се извинявам ако въпросът ми не е за тук, но се надявам някой да помогне. Както и много други деца и моето има 0 шанс да бъде прието в детска градина, живеем в Красно село, просто не ми се коментира Stop  Искам да прегледам опциите около работата на мъжа ми и моля за малко инфо за градините в Манастирски ливади ( ако изобщо има такива, в системата го няма като опция този квартал). Става въпрос за района около Била и Мола на бул. България, частта на Манастирски ливади около Бокар. Благодаря предварително.

В системата ДЗ не са по квартали, а по административни райони (в които често влиза повече от 1 квартал). Провери частта, която те интересува в кой административен район попада, и така ще се ориентираш кои ДЗ влизат в него. Още по-лесно е като кликнеш на картата в ИСОДЗ и с местене стигнеш до района, който ти трябва - там ще видиш отбелязани всички ДЗ.
Манасатирски ливади май е в район Витоша Simple Smile

# 426
  • София
Благодаря ти, личи си че се боря още като прасе с тиква с тая система ooooh! Имам и още един въпрос - познавате ли дете, прието с 8.2т. в Красно село по общ ред? Имам чувството , че си губя времето напразно, поне с яслите миналата година нямаше такъв случай:(

# 427
Здравейте.
Може ли някои да ми отговори на следния въпрос: Когато едно дете е и в социалната и в общата опашка и има достатъчно точки да влезе и на двете места, това означава ли, че още на първо класиране ще има още едно свободно място за дете с по малко точки или чак на второ класиране ще се освободи това място.

# 428
  • София
Ako бъде прието със социалните си точки, детето отпада от общата опашка още на първо класиране.

# 429
Благодаря ти, личи си че се боря още като прасе с тиква с тая система ooooh! Имам и още един въпрос - познавате ли дете, прието с 8.2т. в Красно село по общ ред? Имам чувството , че си губя времето напразно, поне с яслите миналата година нямаше такъв случай:(
Тази година картинката е различна от миналата. В нашия район (Възраждане) ще приемат на първо класиране в една от градините деца с 8.2т. А в друга - това ще е граничната група за жребий. Не се отказвай засега имаш шансове. Аз лично се надявам да са се записали в ситемата повечето кандидати и да имаме вече ясна картина как вървят нещата. 

# 430
Ako бъде прието със социалните си точки, детето отпада от общата опашка още на първо класиране.

Благодаря ти, ако е така значи моце и да ни приемат там ктдето искаме

# 431

Благодаря ти, ако е така значи може и да ни приемат там където искаме

# 432
Здравейте , искам да попитам
1.След като веднъж регистрирам детенце в системата , имам ли право да го отрегистрирам ако се реша за частна детска градина или родит.колектив?
2.След като си подредя градините за класирането, после мога ли да избирам други градини в хода на процедурата.
3.Мога ли да променя адреса на таткото-защото му предстои смяна на док.

# 433
1.След като веднъж регистрирам детенце в системата , имам ли право да го отрегистрирам ако се реша за частна детска градина или родит.колектив?
2.След като си подредя градините за класирането, после мога ли да избирам други градини в хода на процедурата.
3.Мога ли да променя адреса на таткото-защото му предстои смяна на док.

1. Детето може да стои регистрирано в системата, независимо дали ще се възползвате от държавна ясла/градина.
2. Кандидатури могат да се добавят/премахват, разместват до около 18ч. на деня преди първото класиране.
3. Данните в профила също могат да се променят, като е важно при прием и записване да могат да се докажат.

# 434
  • София
1.След като веднъж регистрирам детенце в системата , имам ли право да го отрегистрирам ако се реша за частна детска градина или родит.колектив? Регистрацията може да стои в системата, да не кандидатствате, детето да ходи на частна градина и т.н.
2.След като си подредя градините за класирането, после мога ли да избирам други градини в хода на процедурата. - Размествания и добавяне на нови градини правите само до 1во класиране. Ако добавите градина след 1вото класиране входящият номер ще е различен.
3.Мога ли да променя адреса на таткото-защото му предстои смяна на док. - И тук като горе, промени до 1вото класиране.

Общи условия

Активация на акаунт