СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 888
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • София, Люлин-8
Ясно мерси   bouquet

Не, не съм я давала с изследванията сигурна съм, може би в самата ясла си имат такива и си гопълват сами по картона и затова не са ми я искали  newsm78

# 511
  • София, Люлин-8
Здраве да е минало вече  Wink

Ще я купя още днес отново благодаря  Heart Eyes

# 512
  • София
Аз пък си направих труда да разгледам какво е положението в нашия район (Слатина).
Става дума за 1-ва група. Наредили се хора с 8.1 за ОДЗ-тата - 61-во и 65-то.
За 65-то местата са 0, а за 61-во - остават няколко места за лотария.
А в съседната градина, 54-та, където ДК са същите като на ОДЗ-тата и която не е супер далече от тях, децата с 8.1. почти сигурно влизат без лотария.
Освен това 54-та е една идея по-ремонтирана от 61-во...

Е това не мога да го разбера, признавам си. Вярно, може да дойде една идея по-голямо разстояние. Което на фона на неприемане не би трябвало да е чак такъв фактор.

# 513
  • София
Честит празник момичета!
Според вас дали вече могат да се правят някакви сметки и да се гледат шансовете за прием според наредилите се вече в опашките?
Все пак до първо класиране има още доста време...
Все се надявам,че повечето дечица вече са по опашките.
Пусто всеки ден се изкушавам да влизам в системата и да броя.
Дали има смисъл на този етап? Thinking

# 514
Аз пък си направих труда да разгледам какво е положението в нашия район (Слатина).
А в съседната градина, 54-та, където ДК са същите като на ОДЗ-тата и която не е супер далече от тях, децата с 8.1. почти сигурно влизат без лотария.

Е това не мога да го разбера, признавам си. Вярно, може да дойде една идея по-голямо разстояние. Което на фона на неприемане не би трябвало да е чак такъв фактор.
Според мен ще има размествания, едва ли ще останат нещата така. Предполагам обаче, че повечето родители изчакват последния момент, за да направят размествания, за да не повличат крак.
За набор 2011 в Младост е невъзможно да влезеш директно с 8.1 точки. Само в няколко градини има шанс граничната група да е с 8.1. Повечето гранични групи според моите очаквания ще са с 8.2.

# 515
Благодаря на всички за отговорите които ми дадохте много ми помогнахте момичета  Hug
Сега имам и друго питаме Ако е запиша в провинцията на ясла ще е приемат веднага понеже там яслената група е от 4-ри деца  , но в същото време ако е приемат и тук за септември как стои въпроса , трябвали веднага да е отпиша ??

# 516
Честит празник момичета!
Според вас дали вече могат да се правят някакви сметки и да се гледат шансовете за прием според наредилите се вече в опашките?
Все пак до първо класиране има още доста време...
Все се надявам,че повечето дечица вече са по опашките.
Пусто всеки ден се изкушавам да влизам в системата и да броя.
Дали има смисъл на този етап? Thinking
Аз лично всеки ден гледам градините, които ме интересуват - вски ден има поне по 2-3 нови кандидатури. От обявяването на местата до днес са дошли около 50 нови деца Simple Smile Няма особен смисъл на този етап да се правят много сметки, така мисля аз поне, просто за чисто ориентиране.

Честит празник и от мен на всички дами! Simple Smile

# 517
v_spasova Много голяма част от хората (които не влизат тук) си нямат на идея за какво става въпрос и че може и да не ги приемат тази година. Виждам това по моите приятелки. Те са си сигурни, че ако искат влизат, където си пожелаят. Едвам успях да ги убедя, че нещата не стоят така и да пишат и други градини освен "най-елитната". И като кажа нещо от сорта: "Дано ни приемат", те ме гледат все едно съм побъркана.

# 518
  • София
iskam, винаги може да стане някакво разместване. Няма лошо да проверяваш от време на време какво става  Peace

arch.mae
, навремето бяха попаднала в групичка, която живо се интересуваше от яслите Simple Smile
Но после и аз бях дочула за подобни случки и винаги се чудех тия хора защо не питат и разпитват.

# 519
v_spasova Много голяма част от хората (които не влизат тук) си нямат на идея за какво става въпрос и че може и да не ги приемат тази година. Виждам това по моите приятелки.

Наистина е така, ао не се "задълбае" в материята шансовете значително намаляват!
Една приятелка пък се опитваше да ме убеди, че вече е изпуснала срока за кандидатстване, нали бил до февруари  Shocked и  и няма шанс.

Аз миналата година минути преди да заключат системата правих размествания  ooooh!

# 520
  • София

Ами аз предполагам , че специално за 65 - то има нещо което не е обявено "официално" , и явно се знае в квартала, иначе не е логично , такава опашка и наплив за 0 места. Знаете, там в двора на градината построиха чисто нова сграда, сякаш друга детска градина, и в квартала се чуха какви ли не слухове за нея. Наред с другите версии, още миналата година се чу, че ще има все пак няколко групи там. Но дали е така ? при всички случаи тези 0 места не се връзват ( навсякъде другаде места са обявени за свободни) и тази опашка също е съмнителна???  

Гледах форума за приема миналата година 2012/ 2013 и останах с впечатление, че в крайна сметка в много градини и ясли, са били обявени едни места , после по списъците имало повече приети още на 1- во класиране. Абе имало е разминаване , стана ясно. Знам ли ? ще се разбере?
Но 65 - то винаги е било по - предпочитано пред 54- та градина в района, още преди време когато нашата кака беше в 54 - та.

Последна редакция: пт, 08 мар 2013, 11:45 от dorry_1

# 521
Гледах форума за приема миналата година 2012/ 2013 и останах с впечатление, че в крайна сметка в много градини и ясли, са били обявени едни места , после по списъците имало повече приети още на 1- во класиране. Абе имало е разминаване , стана ясно. Знам ли ? ще се разбере?

Има много приети деца извън списъците, но то става по 2рия начин, чрез системата не съм чула да са приети повече от обявените  Peace

# 522
  • София
Мдам, знае се - има група на връзкарчетата, както се изрази една мама. Там ги взимат по другия начин ...
Познавам и дете, което е влязло така, но майката не дава много подробности.

# 523
  • София, България
А има и майки, които изобщо не са видели, че местата са 0. Срам ме е да си призная, но и аз, дет чета тука и се информирам, бях кандидатствала на няколко места и чак после видях, че там въобще няма прием  Blush

А още нещо съм се замислила - ами като всички чакаме последния момент - и в 16.00 часа на въпросния ден се юрнем вътре дали няма да им блокира тъпия сайт и да увиснем, а  Thinking

# 524
geritta2002, в 17 ЦДГ Надежда най-вероятно става дума за нова група. Може да е преобразуване, аз лично нямам представа.

От страницата на градината
Цитат
Стратегията за деинституализация и реформиране на Домовете за деца без родители даде възможност от януари 2013г към детското заведение да се открият 3 нови групи, отремонтирани и обзаведени по съвремен и близък до децата интериор.
Едната група явно е била за набор 2010.
Не е това причината - от отговора, който получих излиза, че моето дете набор 2010  е имало право да кандидатства за ЦДГ  не ОДЗ още през  учебната 2012/2013.

Нашият отговор:
Увеличение на свободни места за класирането на 02.02.2013 г. се отнася за текущите класирания за учебната 2012/2013 г. Вашите кандидатури са за новата учебна година 2013/2014.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

За мен това е изненада и е ново, някой от вас знаеше ли за тази по-ранна възможност за ЦДГ?

Общи условия

Активация на акаунт