СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 860
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
geritta2002, тези от обратната връзка не винаги дават коректни отговори. Този, който са ти дали е общ и неясен. Няма регламентирана възможност да се кандидатства за ЦДГ преди годината, в която детето става на 3. Самата система не позволява.

# 526
geritta2002, тези от обратната връзка не винаги дават коректни отговори. Този, който са ти дали е общ и неясен. Няма регламентирана възможност да се кандидатства за ЦДГ преди годината, в която детето става на 3. Самата система не позволява.

Ами аз затова пуснах допълнителен въпрос, който гласи:
  Може ли набор 2010 да кандидаства за Централна Детска Градина ( не ОДЗ) през учебната 2012/2013? 

..и чакам отговор.

# 527
v_spasova  много благодаря за отговора, таткото днес ходи до желаната детска градина и директорката му е казала същото което и ти пишеш, много благодаря   bouquet

# 528
  Може ли набор 2010 да кандидаства за Централна Детска Градина ( не ОДЗ) през учебната 2012/2013? 

..и чакам отговор.

ЦДГ е целодневна детска градина.

# 529
Кога е последният момент, в който можем да разместваме кандидатури? На 25,04 ли? В колко часа ще заключат системата?

# 530
  • София
Мдам, знае се - има група на връзкарчетата, както се изрази една мама. Там ги взимат по другия начин ...
Познавам и дете, което е влязло така, но майката не дава много подробности.

Доколкото ми е известно връзките вече трябва да са в Столична Община, но и аз не съм наясно как става  #Cussing out Тъпото е, че обикновено хора, които наистина имат нужда от ясла или градина не могат да влязат по една или друга причина  Twisted Evil

Някой може ли да ми удари едно рамо със служебна бележка за месторабота  Praynig

# 531

..и чакам отговор.

ЦДГ е целодневна детска градина.

Много благодаря за корекцията, дано тази неволна грешка да не  е повод за отговор от сорта "Централна Детска Градина"  - няма в системата:)

# 532
Не искам да ви отчайвам и вкарвам паника, но тези с многото точки се появяват на края. За трета година следя класиранията и винаги уж има шанс, а на края дори в лотарията не участваме. Rolling Eyes

# 533
Взе да става интересно... моля вижте какво ми отговарят от ИСОДЗ и колко са адекватни:)
На 08.03.2013г. получихме запитване със следното съдържание:
[2013-03-08 13:27:00]  Може ли набор 2010 да кандидаства за Целодневна Детска Градина (не ОДЗ) през учебната 2012/2013?

Нашият отговор:
На 25.02.2013г. са обявени свободните места за учебната 2013/2014г., през месеците април, май и юни 2013 ще се проведат класирания за учебната 2013/2014г. с прием месец септември 2013г. Точните дати са обявени в секция "Календар" на сайта на ИСОДЗ. Родителите на децата набор 2010 могат да заявят кандидатури за първа градинска група през месеците март и април за ОДЗ/ЦДГ, първо класиране е на 26.04.2013г.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

# 534
  • София
geritta2002, не би трябвало да може/можело.
Отговорът от Обратната връзка не мога да коментирам.

Тази ЦДГ във вашият район на местоживеене ли е? Ако да, би трябвало да сте получили мейл, че има разкрита група за дадения набор, че дадената ЦДГ обявява прием за дадения набор и т.н.
Можем само да гадаем какъв е бил случая.

# 535
  • София
Сега имам и друго питаме Ако е запиша в провинцията на ясла ще е приемат веднага понеже там яслената група е от 4-ри деца  , но в същото време ако е приемат и тук за септември как стои въпроса , трябвали веднага да е отпиша ??

Имай предвид, че яслите и градините извън София също са вече "онлайн" и при справка има информация, че детето посещава, макар и в друг град. Може да е добре да обсъдиш конкретно докога точно не е проблем детето ти да е записано в друг град с директора на градината в София, в която ви приемат.

# 536
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Не искам да ви отчайвам и вкарвам паника, но тези с многото точки се появяват на края. За трета година следя класиранията и винаги уж има шанс, а на края дори в лотарията не участваме. Rolling Eyes

В детската, която съм сложила на първо място се случва в момента точно това. До преди 1 седмица нямаше много желаещи и днес като погледнах видях как са ни избутали...нахално  Simple Smile Представям си на финала каква блъсканица ще е - здраве да е.

# 537
  • София, България
И един въпрос малко извън класирането - ако голямото дете на есен е на училище, за второто дете каква такса ще плащаме - пълната или 50%  newsm78

# 538
  • София
И един въпрос малко извън класирането - ако голямото дете на есен е на училище, за второто дете каква такса ще плащаме - пълната или 50%  newsm78
Би трябвало да плащате пълна такса. 1вото ви дете няма да посещава въпросното детско заведение, т.е. води се "отписано".
Мисля, че това няма значение при многодетни семейства.

# 539
Днес минавайки покрай една детска градина до нас забелязах, че има 4-5 китайчета, те по същите критерии ли влизат в държавните детски градини  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт