Нашите кухни - тема 48

• 90 995
  • 786
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Eudaimonia, много ми хареса гърба на кухнята ти. На коя фирма е и модел?

Аз се нуждая от малко помощ. Но първо снимка на мястото, предвидено за кухня и после обясненията.
Скрит текст:
Не можем да вземем решение къде да монтираме аспиратора - директно в стената (външна е) или във въздуховода (не е комин със сигурност и отдушник за баня не е). Става въпрос за ново строителство. 4 еднакви апартамента сме един над друг, като аз съм на последния етаж. Във въпросния въздуховод (незнам как се казва това чудо) има направени 2 дупки. Едната, която е на стената с вратата е плътно до стената и са изкарани кабели на високо, което за мен значи, че там е предвидено да се върже аспиратор. Да, но там са и тръбите за водата, а аз съм предвидила Г-образна кухня и никак не ме устройва на едната страна да са и мивка, и котлони. Не искам да ги сбивам така.
Другата стена е външна, северозападна, пада се и задната страна на кооперацията, зад нас е гора и съм на последен етаж. Т.е. няма да преча на никого, нито ще загрозявам ако си изкарам там аспирацията.
Получаваме различни мнения по въпроса. Едни казват най-добре там където е предвидено, други направо навън. Обърках се вече.   ooooh!
Кажете вие какво избрахте и предимства и недостатъци на двата варианта. Само да уточня, че за мен остава или вариант директно през стената, или втори вариант във другата дупка на въздуховода, която не е на стената с вратата. Ще ми бъдете много полезни.  Praynig Praynig Praynig

# 736
Благодаря ви момичета   bouquet радвам се че ви харесва.
pisana306 честно казано не съм ги нагласила още кое къде ще слагам. Колоната е плитка колкото горния ред така че ще има място за чаши, чинии, а винаги има достатъчно дребни нещица за наместване така че ще ми е от полза. Ако не бях я направила, това място се губеше, а аз толкова исках колона, че се чудих къде да я наместя, така че и плот да ми остане и да не запушва никъде. Само трябваше да е с 5 см по-широка, но не е проблем.
*Галя* плота е обикновен термогръб бял гланц. На коя фирма точно нямам представа. До последно щях да поръчвам с принт стъкло, но от многото четене на мнения и в деня на поръчката тия които щяха да ни я правят само докато спомена, че бил чувал това и онова от клиенти и на мен толкова ми трябваше да се откажа, че като се знам колко съм сръчна съм го спукала до 2 с някоя тенджера  Mr. Green и щеше да ме е яд че сме дали толкова пари.
Относно аспиратора в предния апартамент тръбата излизаше навън и зимата си духаше доста от там. Сега си го включихме където си му е мястото и си сложихме и обратна клапа и се надявам да няма проблем.

# 737
  • София
Vayana, Eudaimonia, чудесни кухни  Heart Eyes Подредба, цветове, изпълнение- страхотни  Grinning Честито!

Емче, благодаря и на теб! Ако още си нямаш мечтаната кухня бързо да я реализираш - точно каквато искаш и си я представяш!   bouquet

О, благодаря, може да се каже, че вече на 90% е такава  Simple Smile

Другата стена е външна, северозападна, пада се и задната страна на кооперацията, зад нас е гора и съм на последен етаж. Т.е. няма да преча на никого, нито ще загрозявам ако си изкарам там аспирацията.

За загрозяването е така, но за преченето не съм сигурна. Пушеците и изпаренията не винаги отиват само нагоре. А и шумът е доста неприятен. Това споделено от опит  Tired

# 738
  • Варна

Относно аспиратора в предния апартамент тръбата излизаше навън и зимата си духаше доста от там. Сега си го включихме където си му е мястото и си сложихме и обратна клапа и се надявам да няма проблем.
За духането не съм се замисляла, не мога да кажа, понеже кухнята ни е на 2 месеца, надявам се да не духа много зимата. Нашата тръба е изведена директно навън, понеже няма комин наблизо, но не мога да споделя все още плюсове и минуси.

# 739
  • хасково
*Галя*  ако имаш вариант да включиш аспиратора в изход по предназначение,направи го така. Директното извеждане не е добър вариант. Зависи и от аспиратора. Някои са за комин ,други за външно извеждане.

# 740
В комбинация с варненския вятър, изложението и гората, ако го изведеш директно, зимата може и да не успееш да го ползваш. Поне нашия се налагаше да го запушваме.

# 741
  • софия
Галя,аз виждам дупка и на комина от другата страна,където искаш да са котлоните,спокойно ползвай нея,вече ще решиш колко отдалечени от нея да са котлоните

# 742
Vayana, честита ви нова кухня. Много вкусни гозби и весели семейни сбирки в новата кухня. Имам едно питане , което не е свързано с кухнята. На снимката с контрабюфета мазилката на стената ми хареса....ако е мазилка де,  newsm78 че може и релефен тапет да е ...та какво е? ...много ми хареса . мерси

# 743
  • София
Vayana, честита ви нова кухня. Много вкусни гозби и весели семейни сбирки в новата кухня. Имам едно питане , което не е свързано с кухнята. На снимката с контрабюфета мазилката на стената ми хареса....ако е мазилка де,  newsm78 че може и релефен тапет да е ...та какво е? ...много ми хареса . мерси

Нели, благодаря ти! Да,  цялата стена зад контрабюфета е мазилка. На снимката се вижда малко от нея, но стои много красиво - аз я сравнявам като с " накъдрен " от вълните крайморски пясък  Grinning Зад контрабюфета има лед осветление и вечер то хвърля много интересни отблясъци върху нея.

# 744
на коя фирма е и как се казва мазилката?

# 745
  • София
на коя фирма е и как се казва мазилката?

Честно казано - не знам как се казва мазилката и изобщо дали има име  Simple Smile Случайно чрез познати попаднахме на майстора / не е фирма /, който направи и още една по-финна мазилка, облицова с камъни една колона и понеже мисля, че ще искаш координатите му - да кажа веднага - за съжаление  скоро след като работи у дома той замина за чужбина. Съжалявам.

# 746
Здраве да е . Добре , че сте случили с майстор. И още веднъж да си ползвате новата кухня  с щастие и приятни емоции.

# 747
  • София
Здраве да е . Добре , че сте случили с майстор. И още веднъж да си ползвате новата кухня  с щастие и приятни емоции.

Благодаря ти отново, Нели! Ако си решила да имаш мазилка в къщи мога да ти дам координати на друг майстор, вече с фирма, който намерихме след това по друг повод и ходихме при него, направи ми много добро впечатление. Да кажа - не сме ползвали услугите му, но може ти да опиташ.

# 748
мерси , ако може на лс да ми го пратиш?

# 749
  • София
мерси , ако може на лс да ми го пратиш?
Пращам веднага Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт