Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 227
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Разликата е в това, че когато един артист се увлича от декорирането на сладки и го прави за пари, това е развитие на възможностите му и доход. Когато обаче художник кара курс за педикюрист само, за да се изхранва тогава не използва пълноценно потенциала си. Да живееш чрез доходите от изкуство е съвсем различно от това да си в сферата на услугите или да се занимаваш с търговия.

# 436
  • Пловдив
Няма спор - идеята ми беше, как то да си "зарибиш" клиентки, които да идват после при нужда от грим именно при избрания човек. Не съм казвала, че обезателно трябва да се занимава с педикюр....нито пък всяка маникюристка прави педикюр.....дори в салона който посещавамх преди си имат две само педюкюристки и една маникюристка, която основно разбира се рисува нокти. За съжаление поне в нашия град не знам някъде да има гримьорка в салон за красота..... newsm78, а май салоните за красота са местата, където такъв вид услуга би се популяризирала. Другото - самостоятелно пробиване в бранша, което май нямам идея как да се направи .... има разни събития при нас в Пловдивския панаир - за фризьори основно май, представят се и всякакви продукти за коса, правят се прически, може би и грим.... Може да си потърси "съдружник по неволя"(имаше такъв филма)-  някоя фризьорка, която да я вика за грим, когато нейни клиентки искат официално представяне някъде.

# 437
Благодаря на всички за мненията.Наистина май се оказва,че гримьорството не е толкова търсена услуга и може би трябва да помисля за нещо друго.Да работя като маникюристка не би ми било удовлетворително,но ако се наложи бих  Thinking Работата е там,че гледам хем да има нещо общо с рисуването,хем да е нещо практично,или което хората често ползват.

# 438
Благодаря на всички за мненията.Наистина май се оказва,че гримьорството не е толкова търсена услуга и може би трябва да помисля за нещо друго.Да работя като маникюристка не би ми било удовлетворително,но ако се наложи бих  Thinking Работата е там,че гледам хем да има нещо общо с рисуването,хем да е нещо практично,или което хората често ползват.

По-горе несъзнателно с ти подсказали идеята. Винаги съм си мислила, че някои от тортите, които се предлагат сега в нета са си направо произведение на изкуството. Аз определено не мога да направя нещо толкова красиво и изпипано. А и лично познавам няколко хора, които с блогове за торти си докарват доста добър и основен, и страничен доход.

# 439
А и лично познавам няколко хора, които с блогове за торти си докарват доста добър и основен, и страничен доход.

Съвсем друг е въпросът колко имат право да продават торти по този начин, колкото и да са красиви, но дискусията е на друга тема!

# 440
А и лично познавам няколко хора, които с блогове за торти си докарват доста добър и основен, и страничен доход.

Съвсем друг е въпросът колко имат право да продават торти по този начин, колкото и да са красиви, но дискусията е на друга тема!

имам позната,която предлага торти и меденки за всякакви поводи, сама си ги прави и печели доста добре от това.
И все пак,защо едни да плащат допълнително за фирми и такси, а тя - не. Кой ги следи тези неща? Просто ми е интересно. Simple Smile

# 441

Мда, мъжът ми след като един ден му обясних как това с блоговете с торти се превръща масово в бизнес се учуди кой би купил торта по този начин от абсолютно непознат и очевидно  непроверяван за хигиенни условия човек. Но факт е че хирата май-не се замислят и поръчват.

# 442

Мда, мъжът ми след като един ден му обясних как това с блоговете с торти се превръща масово в бизнес се учуди кой би купил торта по този начин от абсолютно непознат и очевидно  непроверяван за хигиенни условия човек. Но факт е че хирата май-не се замислят и поръчват.
Нормално, чувствата са няколко, десетки пъти по-силни от логиката, като стане дума за пазаруване. Видиш шаренкото, хареса ти и... си измислиш логичен довод за покупката.  Mr. Green

# 443
  • София

Здравейте дами!  Simple Smile

Сигурно ще прозвуча доста досадно, но търся инфо наготово. В нета има много инфо, но къде стара, къде променена нормативно..

Интересувам се относно всички възможни изисквания за отварянето на детски клуб, с градина. Другите ми неясноти са относно терена - общински е, има и трафопост, нямам представа дали е действащ..

Общо взето съм като в небрано лозе, въобще незнам откъде да започна! Ако не Ви се струвам отчайваща, моля за помощ!  Grinning

# 444
Включвам се набързо относно хората на изкуството и реализацията им в нещо печелившо.
Аз имам бизнес с изработване на балони, ако само той ми беше достатъчен бих го развила до съвършенство и бих работила само него. Тъй като имам други идеи и амбиции, няма как да се остана с него.
Там ключово място ми е декоратора - винаги на такава позиция ми е бил човек на изкуството или поне за такъв мислел се. Ако аз имах тяхното усещане, техния мироглед бих правила съвсем различно нещата...
Тъй като работя с много, много хора на  изкуството или поне такива, които се мислят, най ме е страх от тези, които мислят, че впрягането на таланта им да се изкарат пари е огромна услуга за мен, клиента и тн т и негово величество талантът трябва да бъде аплодиран дори ако не удостои с поздрав клиента /а това е елементарно възпитание/ или закъснее  с час /все пак вдъхновението за картината може да му е дошло 15 минути преди да трябва да отиде и изпълни поетия си ангажимент/ или пък въобще не удостои с присъствие и тн т
Пиша всичко това, за да се знае, че с мисълта "човек на изкуството съм, мога всичко и талантът ми излива дори от ушите, дай да направя нещо да изкарам някой лев" не е мисленето, което би ти донесло и стотинка, напротив.

Ако наистина умееш всичко, което описваш
Първо разгледай какво ти е най-приятно
Декорацията на торти наистина е огромно изкуство и вярвай ми, който успее да се наложи с лоялност и добро отношение, рано или късно получава признание
Моя бизнес с балоните също - правиш балони, рисуваш фигурите, но давам показателен пример - течеше ми интервю с едно момиче иконописец, което през цялото време ми се оплакваше как трудът й не е оценен и тн т И й казах момент, показах й една фигура, която правихме в този момент и я попитах колко мислиш, че трябва струва това, тя ми отговори 50 лв поне, защото оцени колко и как правено, е казах й продава се на 12 лв, защото никой няма да плати 50 за него.

И така, дано ми разбра идеята
Мисли наистина какво ти е приятно и впрегни таланта си в тази посока
Работи, уважавай клиентите си, не парадирай денонощно колко си талантлива и можеш да постигнеш всичко

На момичето с детския клуб - правя й услуга като не й казвам документите, защото когато ги намери, види институциите, които ще я контролират и разбере отговорността си, ще е 10% по-готова за това, което я очаква.

Приятно лято на всички!

# 445
  • София

Да, благодаря за ентусиазираният отговор, помогнахте ми  Tired

# 446
Да, благодаря за ентусиазираният отговор, помогнахте ми  Tired

А ти какво очакваше, безплатна консултация със специалист?! Отвори старите теми, има изписано всичко. На нас ни е омръзнало да предъвкваме една и съща информация за ужасно заети и нямащи време да се информират търговци. Да не сме съпорт група? Според теб как сме научили каквото ни е интересувало? Или нашето денонощие е от 30 часа?!

Все още се придържам към казаното преди няколко месеца, че до следващото лято пазара ще е залят с продукти на 3D-принтерите. Вече видях няколко жени с такива обувки и макар да не са по вкуса ми съм убедена, че модата ще завие в такава посока, че да са търсени и имитирани продукти, които наподобяват тези направени от 3D-принтерите.

Обзалагам се, че само няколко месеца ни делят от някой чалга-концерт където певицата ще "блесне" с имитация на тази или друга рокля - http://www.whudat.de/3d-printed-dress-made-for-dita-von-teese-by … -3-pictures-clip/. А за повечето от нас като потребители дори няма да е ясно кое как е произведено. И понеже всичко ново си има разходи за консумативи, поддръжка и т.н., който има опит и нюх в тези технологии, ще има и работа.

Разглеждайте понякога този сайт, много е приятен и интересен. - http://www.businessinsider.com/

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 13:23 от Октопод с рокля

# 447
рапунцел, наскоро стана дума за две мои познати, които продават много добре своите картини. Задочно знам и за още една.
От изкуство не разбирам, но искам да ти кажа, че пазар има, стига да се справиш с влизането в него.
 Hug

kukumiavka, или влизаш в "боя", или не. С питане тук няма да ти се получи. Тръгвай навън, докато ти се изяснят нещата.

# 448
  • Galaxy 13197853088
Има вече детайли за бижута печатани на 3D принтер.

# 449
Има вече детайли за бижута печатани на 3D принтер.

Факт - http://www.archetypez.com/index.html, а се отваря и нова ниша с он-лайн магазини с продукти от 3D принтери - http://www.shapeways.com/

Общи условия

Активация на акаунт