Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 195
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
...
но нали трябва да знае  ЗА КОГО СА ( и дали тези, а които са, искат да имат такива рокли, и могат да си ги позволят) и тогава да знае къде и какви рокли да търси ...

Както и да е....

# 136
гост22   Хоби си имам.
Исках да чуя и друго безпристрастно мнение, честно казано очаквах по сериозно отношение.

# 137
Исках да чуя и друго безпристрастно мнение, честно казано очаквах по сериозно отношение.

А твоят опит досега какъв е? И освен магазина колко средства можеш да инвестираш за начало?

# 138
  • Ню Йорк
Здравейте Момичета Simple Smile, имам празно помещение от около 10 квадрата, се чудя какво да го правя. На оживено място е , срещу автогарата в Града, пиацата на такситата също е наблизо.Мисля си за магазин за алкохол и цигари и разни пакетирани стоки, защо не и денонощен ?Непосредствено да помещението има и голяма закусвалня, потока на хора е голям.Мислила съм си за магазин за билкови и натурални продукти за здравословен начин на живот но не съм убедена , че "ще върви"..
Друго за което има идея е за слънчеви очила, колани часовници и разни джунджурийки. Помещението наистина не е голямо, но мястото му е добро. Какво бихте ме посъветвали

Алкохол и цигари е ок. Но за "здравословните продукти" просто забрави. Хубаво е да си наясно какви хора ще минават покрай магазинчето. Но за цигари, алкохол и захарни изделия винаги ще се намерят клиенти. Ако няма наоколо можеш и да работиш 24/7. Имам наблюдения, че такива магазинчета вървят много, ако са на подходящото място.

# 139

А твоят опит досега какъв е? И освен магазина колко средства можеш да инвестираш за начало?
от около 10 години се занимавам с частен бизнес, но в друга сфера, мога да стартирам с около 7-8 хиляди, както казах помещението е доста малко .

# 140
А на тази гара какви други магазини има? Странно ми е да не продават никъде наблизо алкохол+цигари+пакетирани храни.

# 141
А на тази гара какви други магазини има? Странно ми е да не продават никъде наблизо алкохол+цигари+пакетирани храни.
не  в близост няма подобен магазин, или поне в радиус от 500метра Има си кафене на автогарата, закусвални и няколко офиса на автобусни превозвачи.

# 142
Здравейте Момичета Simple Smile, имам празно помещение от около 10 квадрата, се чудя какво да го правя. На оживено място е , срещу автогарата в Града, пиацата на такситата също е наблизо.Мисля си за магазин за алкохол и цигари и разни пакетирани стоки, защо не и денонощен ?Непосредствено да помещението има и голяма закусвалня, потока на хора е голям.Мислила съм си за магазин за билкови и натурални продукти за здравословен начин на живот но не съм убедена , че "ще върви"..
Друго за което има идея е за слънчеви очила, колани часовници и разни джунджурийки. Помещението наистина не е голямо, но мястото му е добро. Какво бихте ме посъветвали

Алкохол и цигари е ок. Но за "здравословните продукти" просто забрави. Хубаво е да си наясно какви хора ще минават покрай магазинчето. Но за цигари, алкохол и захарни изделия винаги ще се намерят клиенти. Ако няма наоколо можеш и да работиш 24/7. Имам наблюдения, че такива магазинчета вървят много, ако са на подходящото място.
И аз се разколебавам за здравословните продукти... за съжаление хората колкото и да нямата за алкохол и цигари, ще намерят..

# 143
Би могла да направиш магазин за алкохол и цигари, не е лоша идея. Съобразяваш работното време с графика на автобусите, пускаш безплатен нет за 25 лв на месец, вестници, списания, дори книги втора употреба и т.н. Парите, които си приготвила ще ти стигнат за 10 кв. Стелаж с очила пак не ти пречи да сложиш, въпреки че аз не съм привърженик. По-добре фризер за сладолед + микровълнова и пуканки.

# 144
гост22   Хоби си имам.
Сама си прецени, дали се шегувам. Наблюдение върху хазаин, който реши да прави бизнес на свой терен. Изгони наемателя (на който му вървеше и си плащаше редовно) и започна с негова си идея. Първо изхарчи пари за преоборудване, зареждане и .... там каквото си беше необходимо за започване. Няма лошо, но финансово го закъса, защото му се натрупа липсата на постъпления от наема, липсата на клиенти (защото стартира нещо различно и нямаше достатъчно време да научат клиентите че го има) доведе до работа на "червено", а беше стопил и резервите около старта. След три месеца отново го даде под наем, но за по-малко пари, защото новите наематели не само преправяха помещението отново, но и си приспаднаха риска "изнасяйте се до два дни, че имам идея за бизнес"...
Ти, разходите около започването на собствен бизнес ще ги направиш така или иначе (без значение дали помещението е твое или чуждо), ама защо трябва да се ограничаваш откъм доходи? Другият капан е, че почти винаги си "опрощаваш" наема (губиш го) за сметка на по-ниските цени на стоката. Просто така е много по-лесно да се бориш с конкурентите откъм цените, вместо да се напънеш и да работиш свястно. Ако си в чуждо помещение, няма как да се отпускаш и бизнеса ти ще е стабилен.

# 145
Бих казала кафе, вафли и тем подобни освен алкхол и цигари. Но не те съветвам да работиш нощем за сега. Достатъчно е да отваряте рано. Нямаш нужда от очила и колани, по-скоро някои основни вестници и списания.

# 146
Привет! По темата с роклите. Докато живеехме по арабско, много хора внасяха оттам в БГ от тия официалните рокли, които ги има и в Турция. Ами, бизнеса вървеше, ама няма да казвам къде, за да не секна ентусиазма на момичето.
По темата с магазинчето за алкохол - мога да споделя само впечатления - около нас, всички магазинчета отварят и затварят, само тези си остават, че и се множат. Ама как успяват, наистина не знам.

Сега да се допитам до вас, че нещо зациклих съвсем. Както и преди съм ви казвала, още не мога да реша - работата или бизнеса, защото и двете ми носят удовлетворение. Т.е., продължавам и с двете.
Нооо, тъй като сега ми е приоритет работата, шоколадите малко съм ги изоставила, а не трябва. От друга страна, помещението, което ползвам си стои почти празно. В тази връзка приемам всякакви идеи за това какво мога да направя. Въртеше ми се идея да потърся някой с интересни и продукти, който да ползва помещението и да си партнираме. Или да го предложа за офис на парти или сватбена агенция с условие да промотират моите  продукти. И до тук стигнах. Понеже знам, че има оригинално мислещи хора тук, дайте идеи, моля ви.
Предложението ми важи и за хора с оригинални идеи, които смятат, че можем да сме си взаимно полезни.                              

# 147
Помещението твое ли е?

За роклите - много ми хареса.  Simple Smile

# 148
Помещението твое ли е?

Тцъ, но това не е толкова важно. Е, трън в очите са ми тия пари, които не усвоявам ефективно, но приемам, че е временно.

В случая, обаче, собствеността не е от значение.

# 149
Цитат
Здравейте Момичета , имам празно помещение от около 10 квадрата, се чудя какво да го правя. На оживено място е , срещу автогарата в Града, пиацата на такситата също е наблизо.Мисля си за магазин за алкохол и цигари и разни пакетирани стоки, защо не и денонощен ?Непосредствено да помещението има и голяма закусвалня, потока на хора е голям.Мислила съм си за магазин за билкови и натурални продукти за здравословен начин на живот но не съм убедена , че "ще върви"..

Алкохол, цигари, пакетирани изделия, закуски от някоя фурна /трябва също да са пакетирани/, една кафемашинка / това ако няма наблизо/, фризери с безалкохолно, вестници, ваучери, презервативи и готово. Преди да почнеш трябва да провериш как стоят нещата с лицензите за цигарите, преди се издаваха от митниците, сега не знам как е.  Трябва ти и опитен човек да ти покаже как да наредиш стоката, това е много важно. Не се изхвърляй с първото зареждане, вземи по съвсем малко за да се ориентираш кое как върви. Трябва хем да изглежда пълно, хем накрая да не хвърляш стока. Провери изискванията на ХЕИ-то, по принцип искат склад и мивка за такива обекти. Ако можеш договори алкохола на разсрочено плащане, едно че е доста скъп, а другото е че е голяма вероятността като нямаш опит да се окажеш с доста алкохол който не можеш да продадеш, ако си на разсрочено, фирмите са доста по-склонни да си го взимат. Търси си складове с добри цени, надценката е малка на такива места и трябва да не ти се губи. Иначе работата е лесна и приятна, и ако наистина си на оборотно място ще се изненадаш и колко се вади Simple Smile Успех.

Общи условия

Активация на акаунт