Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 321
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте. Искам да споделя семейната идея за отваряне на магазин за плодове и зеленчуци.
Решихме с мъжа ми да рискуваме и да отворим магазин. Той е в бранша с търговия на плодове и зеленчуци и знае кое как и от къде да купи. Освен това имаме наследствен двор в близко село и може да се произвеждат някои плодове и зеленчуци там.
Размислих се над казуса Simple Smile Идеята ми се струва добра, заради опита на половинката ти в бранша. Искам обаче да ти подхвърля няколко идеи/ въпроса.. Мислили ли сте варианта производство? Споделяш, че в близост имате място. Може ли да се разшири? Какво е специфично за района? Има и програми за финансиране на земеделски производители. Заслужава си да се разучат. Още повече, че работата в борсата е добър старт за осигуряване на пазар за произведената продукция.
Обмисляли ли сте периода на разработване на магазина? Т.е. средно около шест месеца (може и повече) отнема разработването на един обект, независимо от всичко останало. Как ще се справяте финансово през това време? Още повече, че стоката е бързооборотна и "фирата" е сигурна. Връщам се към производството:))... може би струва да се направи проучване какви продукти се търсят в ресторантите. Сетих се за няколко, които поръчват домашно приготвени сладка и пр. бурканчета...иначе откъде ще ги купят Wink Това, разбира се са само нахвърляни разсъждения...разбира се, още на първия етап винаги се проверяват всички нормативни изисквания..... Каквото и да е отделете си достатъчно време за по- сериозна подготовка и проучване Grinning

# 166
Mr. Green Ех този Тодоров ден smile3540. Чак зарязахте бизнеса     bigdance2

# 167
Здравейте.Тук сам нова.Искам да ви обесня за какво става на въпрос.Започнах малък бизнес като станах подизпълнител на кредитур.Офиса ми е много голям и бих желала да извършвам и други услуги.Та мисълта ми е ако някой има някаква идея какво друго да включа в бизнеса си ,да помага.Благодаря Ви предварително.

# 168
  • Ню Йорк
Здравейте.Тук сам нова.Искам да ви обесня за какво става на въпрос.Започнах малък бизнес като станах подизпълнител на кредитур.Офиса ми е много голям и бих желала да извършвам и други услуги.Та мисълта ми е ако някой има някаква идея какво друго да включа в бизнеса си ,да помага.Благодаря Ви предварително.

Изобщо не става ясно с какъв бизнес се занимаваш, нито пък за какъв офис става въпрос?! И без да се обиждаш, с тия правописни грешки е трудно някой да те вземе на сериозно.

# 169
  • София
Според вас на флаерите по-добре ли е да има цени на продуктите (пчелни-мед, прашец, прополис, восък...)?
Ще се раздават на ръка и в пощите, също и в някои кабинети, офиси ще има по едно тесте.

Доставката засега не я включвам  newsm78 Написал съм че е безплатна.

# 170
Зависи от целта на кампанията...

# 171
Според вас на флаерите по-добре ли е да има цени на продуктите (пчелни-мед, прашец, прополис, восък...)?
Ще се раздават на ръка и в пощите, също и в някои кабинети, офиси ще има по едно тесте.

Доставката засега не я включвам  newsm78 Написал съм че е безплатна.

Наличието на цена прави добро впечатление на клиента. Може да е само една, но задължително да е "промоция" и да се откроява на фона на другия текст. Клиентът трябва да се почувства желан и  да пожелае да не изпусне възможността.... лично мнение  Peace

# 172
Кое ти е конкурентното предимство (с какво се различаваш от останалите)? Което е - него напиши. Ако е цената, напиши я.

# 173
Ех, наистина ли нямате идеи по питането ми?

Привет! ...
От друга страна, помещението, което ползвам си стои почти празно. В тази връзка приемам всякакви идеи за това какво мога да направя. Въртеше ми се идея да потърся някой с интересни и продукти, който да ползва помещението и да си партнираме. Или да го предложа за офис на парти или сватбена агенция с условие да промотират моите  продукти. И до тук стигнах. Понеже знам, че има оригинално мислещи хора тук, дайте идеи, моля ви.
Предложението ми важи и за хора с оригинални идеи, които смятат, че можем да сме си взаимно полезни.                              

# 174
Здравейте отново:) С риск да бъда не толкова приятна с въпросите си, пак дойдох в темичката:) Някои помнят за споделената ми идея за магазин за плодове и зеленчуци и предполагате колко ми е напрегнато и колко неизвестни има в ума ми:) Пуснах отделна тема, но ми я изтриха модераторите.. Mr. Green

Мъжът ми много иска да открием магазинче, но се страхува да не би да не потръгне. Винаги има рискове, затова е редно да проучим много добре всичко.

Има много магазини за плодове и зеленчуци..затова е важно да бъде новатори. Освен, че ще търсим място, където няма такъв магазин е добре да помислим с какво бихме били различни. Затова ми се иска да споделите своите виждания. Ако потръгне бизнесът ще ви черпя виртуално с една плодова торта  Mr. Green Надявам се плодовете няма да са остатък от непродадената стока  Mr. Green

Има риск, ако открием магазин и сме единствени в определен район от квартал, някой да реши да открие друг в близост до нашия. Затова много мисля с какво може да сме различни на пазара. Въртят ми се идеи на интересно аранжиране на плодовете и зеленчуците на витрината, да бъде винаги чисто и подредено, за да му е приятно на клиента.

Четох, че е добре да има шумно откриване. Да има бонбони и други изненади за децата, които ще карат родителите си отново да посетят този магазин..Преди откриването да се направят флайери, плакати, да се посочи възрастовата граница на клиентите и така да се спечелят като клиенти..да се направят промоции на стоки в деня на откриването...въобще зная, че има много тънкости.

Според вас на какво място трябва да е този магазин? До автобусна спирка, училище, детска градина? Как смятате?

Вие като клиенти какво искате да има в този магазин, за да ви спечеля да се върнете отново и отново при нас?

# 175
  • София
Четох, че е добре да има шумно откриване. Да има бонбони и други изненади за децата, които ще карат родителите си отново да посетят този магазин..Преди откриването да се направят флайери, плакати, да се посочи възрастовата граница на клиентите и така да се спечелят като клиенти..да се направят промоции на стоки в деня на откриването...въобще зная, че има много тънкости.
Точно това мисля, че е излишно. Магазина е добре да бъде до спирка, прибирайки се от работа хората да си купят плодове и зеленчуци. Бонбони и др. подаръци от този род няма да ти спечелят клиенти. По скоро индивидуален подход, внимание. Може подаръче, като внимание, ако си купи краставици и домати - китка магданоз за по-вкусна салатка и др. от тоя род. Не прави грешката да дискриминираш клиентите по възраст!

# 176
  • София
Здравейте, дали някой има информация за спедиторския бизнес извън България?
Става дума за следното: зет ми кара в чужбина / Швеция, Дания / камион вече 2 години. Попадал е на калпави шефове, които не му плащат, има си проблеми с осигуровки и т.н. Та сега е решил да си купи сам / с наше съдружие  / камион и да работи за себе си.  Според него осигурени курсове ще има, но не е наясно с разходите / освен тези по поддръжката на камиона /
 Дали някой се е интересувал от подобен род бизнес? Има ли смисъл да се вложи една не малка сума ?
Всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря предварително!

# 177
# 178
Хубаво е магазинчето ти да е добре заредено и с подправки и сушени плодове,имам наблюдение тук в нашия квартал...вечер към 20ч всичко от пресните зеленчуци и плодове  е на половин цена,така всички сме доволни хем знаем,че сутринта всичко е прясно и тези които нямат възможности също си позволяват и  не се лишават.

# 179
Здравейте, дали някой има информация за спедиторския бизнес извън България?
Става дума за следното: зет ми кара в чужбина / Швеция, Дания / камион вече 2 години. Попадал е на калпави шефове, които не му плащат, има си проблеми с осигуровки и т.н. Та сега е решил да си купи сам / с наше съдружие  / камион и да работи за себе си.  Според него осигурени курсове ще има, но не е наясно с разходите / освен тези по поддръжката на камиона /
 Дали някой се е интересувал от подобен род бизнес? Има ли смисъл да се вложи една не малка сума ?
Всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря предварително!

Първо това, което искаш не е спедиторски бизнес, а товарен превоз. Спедитор е само човек, които посредничи при превоза на стоки между клиента и превозвача.
Това, което ще е трудното в случая е, че зет ти най-вероятно няма да се справи сам и с превоза и с организирането на транспорта. За да има печалба трябва да вози пълен и в двете посоки. Ако примерно намери товар България-Германия трябва да има и товар за Германия-България веднага след или скоро след пристигането му. Не можеш да си позволиш да се върнеш празен, защото ще ти изяде печалбата от отиването, а ако тръгнеш без да имаш уреден наобратно курс няма как едновременно да караш и да търсиш обратен товар. Ако разчиташ след като разтовариш да търсиш обратен курс първо ще направиш разходи за престой и телефонни сметки и второ може и да си изпуснал подходящите курсове вече.
Така че при всички положения си трябват 2 души- 1 на път и 1 в БГ да търси товари.

Общи условия

Активация на акаунт