Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 253
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Има един сайт Купувам продавам бизнес   http://www.kpd.bg/ може да е от полза на някой тук.

# 361
  • Балчик
Привет,

И аз да се запиша тук - прочетох последните 10стр. и темата е страхотна и с много хора, които биха могли да ти помогнат в старта и развитието на бизнеса / учудващо за манталитета ни/. 

Бих искала и аз да споделя моята идея за отваряне на магазин за плодове и зеленчуци, като освен това да се предлагат разни консерви, ядки, сосове, подправки. Помещението, на което сме се спряли е било магазин за хр.стоки, като информацията /подадена от продавачка/, с която разполагам за причина, е че няма работа  newsm78

Ще умуваме - първо трябва да отворим фирма - като в този ред на мисли, може ли да се направи фирма, и да не е действаща няколко месеца, например?
можете  Peace

# 362
...
Много ,много ще ви бъда благодарна,ако ми споделите  или предполагате защо се продават (не конкретно тези)     фитнес залите и бензиностанции. Търся инфо за газстанции ,но за съжаление нищо не намирам. Отново предварително благодаря за всеки отговор.
Работата около бензиностанциите и газ станциите върви към окрупняване, като точно в момента, една руска газова компания започва проект за 60-тина газостанции в страната. Търси си друга ниша. Според мен ще ти е по-сигурно и по-печелившо да пробваш в нишата на "бизнес ангелите", вместо да се набутваш при мутри и интереси на играчи с много пари. Дори може да си избираш под чие законодателство да сключваш договорите (и кой съд ще ви съди, което е от огромно значение за бързина и справедливост). Друг вариант е да "внесеш" в България нещо, което при вас е ежедневие, а тук ще е новост. Така ти ще знаеш много добре кое как се прави и защо се прави, докато тук никой няма да има идея как да те конкурира. Това се нуждае от двоен поглед откъм чужбина и откъм местните нрави и фин.възможности.

# 363
Гост 22, благодаря за отговора. За съжаление  за по -крупно начинание няма да ми стигнат парите. Иначе ,няма нещо ,което тук да го има, а в БГ да го няма. Единствено втората употреба мебели, този бизнес в момента тук разцъфтява, (с това се и занимавам). Но маймунките на клона сме много. До колкото разбирам от приятели  мебелите втора ръка в Бг не върви. Мислила съм да внасям от БГ тук, примерно килими, китеници,но нямам никакво проучване как биха вървяли. Тукашните са абсолютни консерви, ако не е тяхно или поне пош,забрави. Пак благодаря. Прости ми невежеството, но що значи бизнес на ангелите(демек хващаш бензинностанция и след някое време ,толкова се пречистваш, че се превръщаш в ангел;-))

# 364
Гледаш в погрешната посока, или не гледаш хубаво. Една варненска фирма, се спука да изнася проточни бойлери за Англия. Една друга варненска фирма (вече я няма, защото едни парцели земя, харесаха на едни хора) се спука да изнася детски, дървени играчки за ЕС (и за Англия), една друга фирма правеше "английски мебели от масив" в БГ и ги пращаше в Англия... И в обратната посока: във Варна има магазини, които внасят детски играчки от "острова"... Та гледай внимателно от двете страни и ще видиш някаква разлика, от която да се възползваш.
Що е "бизнес ангел", ще си го видиш в Гугъл. И щом имаш достатъчно пари да си мислиш за бензино/газостанция, значи имаш достатъчно и за такива неща. Въпроса е, че май нямаш достатъчно опит в "оглеждането".

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 11:48 от гост22

# 365
По патриотичен май е износът от България ...

# 366
Гост 22, абсолютно си прав(а). То, ако имах поглед, едва ли щях да пиша тук, да търся съвет. Нямам , наистина нямам. Но иначе ми даваш добри насоки.

# 367
По патриотичен май е износът от България ...
Най-патриотичен е габровският вариант — на отиване пълен, на връщане пак пълен, празни курсове да няма...

# 368
  • София
Най-патриотичен е габровският вариант — на отиване пълен, на връщане пак пълен, празни курсове да няма...

newsm10  И аз също! Simple Smile

# 369
Здравейте момичета,
Чета темата ви  и ми се струва доста полезна. Живея от няколко години в чужбина и имам огромното желание да се върна в БГ.Разполагам със заделени средства , за да започна малък бизнес..Ровя се по сайтове и намерих няколко газстанции за продан и два фитнес салона(доста големи). Проблемът ми е,че от две години не съм се прибирала и идея си нямам как стоят нещата в родината ни.Много ,много ще ви бъда благодарна,ако ми споделите  или предполагате защо се продават (не конкретно тези)     фитнес залите и бензиностанции. Търся инфо за газстанции ,но за съжаление нищо не намирам. Отново предварително благодаря за всеки отговор.

Може  да обмислиш и идеята за закупуване на къща за гости или хотелче по курортите.  Ако успееш и да си намериш някой ,който да ти праща клиенти например от страната в която си в момента, нещата може доста бързо да потръгнат. Хубавото на този бизнес е  че не е прекалено ангажиращ, особено ако сте семейство с по-малки деца и създава много контакти . Опасното е както при всички, да направиш неправилна преценка, хотела да стои празен и да си хвърлиш парите на вятъра. Затова е задължително  добро проучване на място,че според брокерите все ги продават че толкова забогатели, че вече не им се работело на предишните собственици  Laughing

Привет,

И аз да се запиша тук - прочетох последните 10стр. и темата е страхотна и с много хора, които биха могли да ти помогнат в старта и развитието на бизнеса / учудващо за манталитета ни/.  

Бих искала и аз да споделя моята идея за отваряне на магазин за плодове и зеленчуци, като освен това да се предлагат разни консерви, ядки, сосове, подправки. Помещението, на което сме се спряли е било магазин за хр.стоки, като информацията /подадена от продавачка/, с която разполагам за причина, е че няма работа  newsm78

Ще умуваме - първо трябва да отворим фирма - като в този ред на мисли, може ли да се направи фирма, и да не е действаща няколко месеца, например?
можете  Peace

Моя съвет е да не правите фирма  преди да сте решили да започвате бизнеса. Веднъж направена, после всяка год трябва да и се подават различни данъчни декларации независимо че не работи. Което не е малко главоболие при нашите данъчни закони, които се менят на 5 мин. А глобите никак не са за подценяване. От зеленчук се вади само ако е оборотно, голяма е фирата, всичко бързо се разваля и трябва да се хвърля ако не се продаде.Не може да имате малко стока, защото хората вече са разглезени. Ако пък вземете много и не върви, здраво затъвате. затова добре преценете мястото, не е обнадеждаващ факта че предния със сходна стока е фалирал.Огледайте има ли наоколо други зеленчуци, хипермаркети и т.н.

# 370

Моя съвет е да не правите фирма  преди да сте решили да започвате бизнеса. Веднъж направена, после всяка год трябва да и се подават различни данъчни декларации независимо че не работи. Което не е малко главоболие при нашите данъчни закони, които се менят на 5 мин. А глобите никак не са за подценяване. От зеленчук се вади само ако е оборотно, голяма е фирата, всичко бързо се разваля и трябва да се хвърля ако не се продаде.Не може да имате малко стока, защото хората вече са разглезени. Ако пък вземете много и не върви, здраво затъвате. затова добре преценете мястото, не е обнадеждаващ факта че предния със сходна стока е фалирал.Огледайте има ли наоколо други зеленчуци, хипермаркети и т.н.

Много благодаря, за съвета ще го взема под внимание. Това което бих искала да отбележа е, че предишният работещ магазин е бил за хр.стоки, това което разбрах е, че не точно липсата на работа е причина, за да бъде затворен. Мястото ми хареса за такъв точно магазин е, че на близо няма пазар, има голям магазин, но той е на 20мин.пеша, има други магазини за хр.стоки, в които има зеленцуци, но според мен не е същото. Има в района само още един магазин за плодове и зеленчуци, но той е пак на същото горе долу прилично разстояние около 20-15мин.пеша. Незнам, надявам се да не греша, затова споделям и тук, ако има и други мнения - все пак трябват различни гледни точки, за да взема крайно решение.

# 371
Polaana, пътните оттук към Бг са по -скъпи ,от колкото до Испания,например. Има пакет до БГ на туристически агенции, които са безумно евтини и аз няма как да се съревновавам с тях;-) Благодаря, все пак .

# 372
  • София
Много благодаря, за съвета ще го взема под внимание. Това което бих искала да отбележа е, че предишният работещ магазин е бил за хр.стоки, това което разбрах е, че не точно липсата на работа е причина, за да бъде затворен. Мястото ми хареса за такъв точно магазин е, че на близо няма пазар, има голям магазин, но той е на 20мин.пеша, има други магазини за хр.стоки, в които има зеленцуци, но според мен не е същото. Има в района само още един магазин за плодове и зеленчуци, но той е пак на същото горе долу прилично разстояние около 20-15мин.пеша. Незнам, надявам се да не греша, затова споделям и тук, ако има и други мнения - все пак трябват различни гледни точки, за да взема крайно решение.
При нас има един такъв магазин за плодове и зеленчуци. Намира се на спирка и голяма улица, разделяща два микрорайона. Работи от години и с удоволствие когато ми е на път пазарувам от него. Държи го младо семейство и познават повечето си клиенти. Това което ми прави впечатление, че имат малко хладилно камионче и в него държат по-големите количества от бързоразвалящата се стока . с годините са придобили опит и зареждат количества, който се продават в рамките на деня. Цените са им доста по-високи от на другите места, а имат и клиенти. Наблизо има промаркет, тмаркет, европа.

# 373
  • Балчик
Здравейте момичета,
Чета темата ви  и ми се струва доста полезна. Живея от няколко години в чужбина и имам огромното желание да се върна в БГ.Разполагам със заделени средства , за да започна малък бизнес..Ровя се по сайтове и намерих няколко газстанции за продан и два фитнес салона(доста големи). Проблемът ми е,че от две години не съм се прибирала и идея си нямам как стоят нещата в родината ни.Много ,много ще ви бъда благодарна,ако ми споделите  или предполагате защо се продават (не конкретно тези)     фитнес залите и бензиностанции. Търся инфо за газстанции ,но за съжаление нищо не намирам. Отново предварително благодаря за всеки отговор.

Може  да обмислиш и идеята за закупуване на къща за гости или хотелче по курортите.  Ако успееш и да си намериш някой ,който да ти праща клиенти например от страната в която си в момента, нещата може доста бързо да потръгнат. Хубавото на този бизнес е  че не е прекалено ангажиращ, особено ако сте семейство с по-малки деца и създава много контакти . Опасното е както при всички, да направиш неправилна преценка, хотела да стои празен и да си хвърлиш парите на вятъра. Затова е задължително  добро проучване на място,че според брокерите все ги продават че толкова забогатели, че вече не им се работело на предишните собственици  Laughing

Привет,

Бих искала и аз да споделя моята идея за отваряне на магазин за плодове и зеленчуци, като освен това да се предлагат разни консерви, ядки, сосове, подправки. Помещението, на което сме се спряли е било магазин за хр.стоки, като информацията /подадена от продавачка/, с която разполагам за причина, е че няма работа  newsm78

можете  Peace

Моя съвет е да не правите фирма  преди да сте решили да започвате бизнеса. Веднъж направена, после всяка год трябва да и се подават различни данъчни декларации независимо че не работи. Което не е малко главоболие при нашите данъчни закони, които се менят на 5 мин. А глобите никак не са за подценяване. От зеленчук се вади само ако е оборотно, голяма е фирата, всичко бързо се разваля и трябва да се хвърля ако не се продаде.Не може да имате малко стока, защото хората вече са разглезени. Ако пък вземете много и не върви, здраво затъвате. затова добре преценете мястото, не е обнадеждаващ факта че предния със сходна стока е фалирал.Огледайте има ли наоколо други зеленчуци, хипермаркети и т.н.
Това е неточно , от  създадена фирма до фирма със започнала  дейност има голяма разлика. Фирмата може да стои създадена без да подава декларации години.
Скоро чух подобно инфо за нова фирма без дейност и данъчни декларации , така се беше подвел човека , че сега и дейност няма  но подава данъчни декларации и отчети.

# 374
Polaana, пътните оттук към Бг са по -скъпи ,от колкото до Испания,например. Има пакет до БГ на туристически агенции, които са безумно евтини и аз няма как да се съревновавам с тях;-) Благодаря, все пак .
А ти сигурен ли си, че с тези пари искаш да стартираш бизнес? Те могат да ти носят приходи и по други начини, например от придобиване и отдаване под наем на недвижими имоти. Има много конкуренция в днешно време, но локацията е от съществено значение.

Общи условия

Активация на акаунт