Отговори
# 180
Добро утро  Grinning
При нас не беше планирано бебето. По принцип се пазихме , но декември имахме само един "инцидент"  ( на 25.12 ) .  Не съм го мислила въобще , че нещо ще стане , все пак шанса да се забременее така не е голям  . Обаче два дни преди очакван цикъл нещо взех да се съмнявам , но реших да изчакам и направих тест след два дни когато трябваше да има М . , но я нямаше.  Даже си бяхме решили по принцип , че няма да опитваме повече за второ дете целенасочено , обаче явно нещата си се случват понякога независимо какви планове сме си правили Mr. Green

# 181
ако може и мен да включите , моят термин е на 20 септември , Фиона Тодорова Петрич

# 182
Добро утро и от мен! Да сега ставам  Embarassed Цяла нощ обикалях,то не е кашлица и гърлото ужасно ме боли, успя да ме зарази гадинката Crazy
За боята и аз с амонячна ,друга не хваща Sad ,но изчаквам още поне седмица. Последно беше преди празниците и не съм толкова зле Laughing В началото не смеех да се зарадвам ,чак не ми се вярваше (5 теста) и пак с трепет чаках прегледа  Laughing Сега обаче не крия ,а на повечето приятели казахме отдавна , искам да се насладя максимално на всички емоции,да и това за вниманието също Laughing
За пола дано в понеделник кажат нещо ,дори приблизително.
Мислех че ще изкарам по дълго без специални дрехи ама снощи като се сгънах да измия лапите на кучо и ooooh! трябваше да разкопчая панталона Mr. Green
Отивам на пазар ,че домързи ли ме и отиде...
Фиона   bouquet Леко бременеене и здраво бебче на термин  ylinfant

# 183
Аз съм страстна фенка на НМ, прочетох,че някои от вас не са доволни т цените и затова ви пускам тази информация http://www.cosmopolitan.bg/shoping/cosmopolitan-i-handm-reciklir … i-fantaziraj.html

И сестра ми е голям техен фех, но аз не видях нищо красиво на щанда за бременни. И въпреки тези 20 лв отстъпка, когато някакви си дънки струват 80 лв, то и с тази отстъпка са прекалено скъпи. Всичките бяха в едни тъмни ужасни цветове. Нито материите им бяха УАУ, нито кройките, нито разцветките......за това останах разочарована. За блузите/туниките по същия начин - нито имаха красиви десени, най-обикновени памучни блузи пък искат по 40/50 лв за тях. Единствено флоралните панталони ми грабнаха окото цветово.

Ени-тка, БХС и ФМ не се поемат от ЗК.

Den4o, има и по-щадящи бои. Боядисвай се спокойно с тях. Аз познавам мами, които и с амонячани се боядисват и пак раждат здрави бебчета. Да не мислиш, че дезодорантите, парфюмите, шампана, вдишването на препарата докато миеш съдовете/банята вредиш по-малко на бебето? Това са неща, с които организмът ти е свикнал.

lokresiq, не е хубаво течението да е цветно. Стискам палци да не е нещо сериозно.

soho doll, в Сф поне имате много специализирани магазини за бременни. Моята информация е от преди 4 години, но в центъра само имаше няколко. Иначе намалението важи и за бременлийски дънки. Вчера ходих в н&М и информацията ми е прясна.

За пола - преди милото искаше повече момиче, аз-момче. Сега май нещата се обърнаха в разговорите. Аз реално никакво предчувствие нямам. Ту си мисля за него като за момче, ту като за момиче......

Добре дошла, Fiona Todorowa! Пиши на авторката на темата и в следващата ще бъдеш добавена.

# 184
ако може и мен да включите , моят термин е на 20 септември , Фиона Тодорова Петрич

И аз съм от Петрич  Hug

# 185
на теб също миличка нека и 2 бебета растат живи здрави и енергични и аз имам твоя проблем с закопаването на панталоните  Joy и аз заченах на 25 декември като теб ,и карам уникално лека бременност за моя радост ! бях на лекар преди 3 дни и видях колко ми е енергично бебето махаше ми с рака няма такава радост ! особено когато чуе гласа ми рита като бясно  Joy

# 186
Добре дошла, Фионаbouquet
Локресия, и аз мисля, че не енормално да е такова течението, питай доки!
Sealover, много уникално как от един единствен път си заченала, но Господ си знае работата! Peace
Нинка, Леман и Рая ми се губят нещо! newsm78

А за другата ФМ не е ли 20-22 седмица, тук така се прави, нямам много спомен с първата бременност, но беше около 20-та май! Rolling Eyes Rolling Eyes

# 187
Добро утро  Grinning
При нас не беше планирано бебето. По принцип се пазихме , но декември имахме само един "инцидент"  ( на 25.12 ) .  Не съм го мислила въобще , че нещо ще стане , все пак шанса да се забременее така не е голям  . Обаче два дни преди очакван цикъл нещо взех да се съмнявам , но реших да изчакам и направих тест след два дни когато трябваше да има М . , но я нямаше.  Даже си бяхме решили по принцип , че няма да опитваме повече за второ дете целенасочено , обаче явно нещата си се случват понякога независимо какви планове сме си правили Mr. Green

Това с "инцидента" си е цяло щастие...защо всички мами нямаме твоя късмет Hug  bouquet

# 188
Да ви кажа , ако съдим по опита ми , трябваше всъщност малко да се притеснявам от този "инцидент " , защото след малката (която я правихме една година супер целенасочено) пак съм забременявала така от раз , за съжаление бремеността не беше успешна тогава  а завърши в 7 г.с. И това при положение , че двама гинеколози са ми казвали , че тръбите ми са супер зле и много силно нагънати , с хронично възпаление. Незная , при мен психическия фактор е много силен , ако го мисля много и не става , ако въобще не се замислям за бебе и то става. Малката така я направихме след една година неуспешни опити аз си бях дошла за два месеца лятото в Бг ( нали тогава бяхме в чужбина) и ходих на плаж , на екскурзии и въобще се отърсих от мислите за бебе. Като се прибрах при мъжът ми , просто си правихме любов а не бебе , защото много вече си липсвахме. Тогава не мислих за бебе . Незная дали е случайност , може и да е.... И
Искам да ви кажа , че през тази една година докато имахме безуспешни опити супер много се учудвах на такива истории как от "раз " и станало .... А имах жив пример , сестрата на ММ , тя има три деца сега , и трите са се получили от "раз " .Като първото и второто не бяха планувани , само третото защото искаха да имат и момче . Аз и се смеех и и казвах " Абе ти нали си знаеш , че винаги си в овулация "  Mr. Green

# 189
Според мен не е случайно. Психологичният фактор е основна спънка за добър резултат. При всичките ни познати и приятели стана от раз, но в момент, когато се бяха отказали от идеята за дете след дълги периоди на опити(при някои с години) и бяха сменили приоритетите си, включително и двойки готвещи се за инсеминаци и ин витро Mr. Green

Тук изгря слънчице. Дано и в следващите дни е такова времето да ни повдигне малко настроението!

# 190
[и при мен беше от първия път .. имам един аборт от който се срамувам , но с таткото не бяхме в добри отношения затова взех онова решение . до сега 2 пъти съм забременявала от 1 път в рамките на 4 месеца

# 191
  • София
Според мен не е случайно. Психологичният фактор е основна спънка за добър резултат. При всичките ни познати и приятели стана от раз, но в момент, когато се бяха отказали от идеята за дете след дълги периоди на опити(при някои с години) и бяха сменили приоритетите си, включително и двойки готвещи се за инсеминаци и ин витро Mr. Green

Съгласна съм.  И при нас и двата пъти се случи в месеци, когато оставях мисълта за бебе на заден план.  Но не винаги е лесно да се стигне до този момент. 

А аз колко дечица познавам, направени уж в момент, в който няма как да се случи Mr. Green 

Благородно завиждам на хората, на които им се получава от един път.  За мен очакването беше много натоварващо.

Мога да препоръчам магазин с дрехи за бременни в София, поне преди имаха много приятни неща.  Не мога да гарантирам, че цените ще са много ниски, но дрехите са хубави.  Май някой беше споменал за него - намира се на "Фритьоф Нансен", на ъгъла с "Петър Берон", малко след входа на Община Лозенец.

# 192
Добре дошла, Фиона. Желая ти все така лека бременност и здраво бебче.
Консултацията за БХС във "Фемина" мина за 5 минутки, всичко е наред и си записах час за втора ФМ.
Може тогава да кажат за пола на бебока, макар че си мисля, че е момче. Пък и, честно казано, вълнува ме само да е живо и здраво.
Sealover, много ти се радвам за "инцидента"  Joy
На мамчетата от София - не само в HM има бременлийски дрехи. В "Скай Сити" / мола в кв. Гео Милев/ на нивото на "Фантастико" има специализиран магазин за бременни и бебета. Там има дрешки, но цените им са соленички.
В голямо чудене съм какво да сготвя! Нищо не ми се яде, а нещичко трябва да има! Дайте идеи някакви, моля!

# 193
  • София
На мамчетата от София - не само в HM има бременлийски дрехи. В "Скай Сити" / мола в кв. Гео Милев/ на нивото на "Фантастико" има специализиран магазин за бременни и бебета. Там има дрешки, но цените им са соленички.

В този магазин цените са  Whistling  Има такъв и на Солунска.  Дрехите за бременни не ми харесват особено и не съм си купувала.  Но има бельо за бременни и кърмачки, също толкова скъпо е, но ако човек реши да отдели някой лев, не е лошо.  От този магазин си купих и колан за след раждане, от който съм доволна, давала съм го вече на 3 приятелки след мен и те споделиха добри впечатления.

На мен мама ми сготви вчера пиле фрикасе (нали съм болна), така че това е моята идея Wink

# 194
  • София
Благодаря за споменатите магазини, момичета
Бях забравила за съществуването на Скай Сити, въпреки че не ми е крайно далече.

Ушана, аз всеки ден надничам в готварския и винаги намирам какво да сготвя. Пробвай, може да си харесаш нещичко. При мен е малко сложно, защото спрях да ям месо с бременността, а не мога да лиша от това удоволствие и половинът, та 2-3 пъти в седмицата правя по две яденета. И супа задължително  ooooh! Толкова супа, колкото изсърбах от както забременях, никога не съм яла.

Общи условия

Активация на акаунт