За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 602
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте.
Възможно ли е от проба Манту да ака по-често бебето ми?

# 196
Не съм чувала за такава реакция към манту.
Колко по-често? Разстройство или нормална консистенция?

# 197
Обикновено ака по веднъж на ден. Вчера ака 3 пъти,днес 4. Не е разтройство,нормално си е.

# 198
По-вероятно е да е свързано с храна, промяна в диетата.След като е спокойна и няма разстройство, не се притеснявай. На тази възраст е нормално да акат често.

# 199
Благодаря.   bouquet

# 200
  • In Hell
Извинявам се за въпроса, но както виждам от лентичката бебето няма и пет месеца. Та каква проба Манту на четири месечно бебе?

# 201
Защото не й е правено БЦЖ при раждането,а сега докторката е събрала 10 дечица и иска във вторник да я боцне.

# 202
  • София
Като не й е правено БЦЖ за чии е мантуто, от къде се предполага да има имунитет, като няма ваксина?

# 203
Аз ли не разбирам нещо,както трябва? Нали пробата Манту е за туберколоза. А ваксината БЖЦ е против туберколоза. Докторката искаше да е сигурна,че детето е здраво.
Ето какво намерих и в нета:  До 2 месец се прави ваксината БЦЖ без да се прави Манту. След 2 месечна възраст задължително се провежда вътрекожната проба на Манту.

# 204
  • София
Явно по закон е така, въпреки, че ми се струва напълно безсмислено, освен ако наиситина няма съмнения в момента да е с туберколоза...

# 205
  • Burgas, Bulgaria
момичета имам малко нужда от помощ , миналата седмица видях устничките на дъщеричката ми посинели , оставих я в проходилката и като се обърнах беше посиняла , около минута трая всичко  и докато се чудех привижда ли ми се и какво да правя и мина ..... днес се повтори  ,този път баща и я видя и смятайте как я е видял щом излезе на работа и ми звъни през 30минути ...... '
дали е възможно да и е било студено и от това да се е получило това посиняване .....,,че другите варианти ми докарват сърцебиене направо ............

# 206
  • в огледалото на живота
мадам тиква посиняването преди това с плач ли беше съпроводено?
Дишането спря ли или само имаше синкаво оцветяване?
Питам,тъй като дъщеря ми в по-малка възраст понякога проявяваше т.нар.''цианозен''плач:при безпокойство от нейна страна,особенно ако  с нещо  е била раздразнена се получаваше това посиняване и секундно спиране на дишането.Много се бях притеснила,но след няколко проведени консултации със специалист отхвърлиха тревогите за сърдечен проблем.Обобщиха го като респираторен пристъп и често срещано при малки деца.Слава богу,повече от година няма подобни реакции от нейна страна/вече е на 3г./,а това се случваше няколко пъти когато беше  на около 1,5г.
Направи консултация със кардиолог;ще  пуснат кардиограма за да сте спокойни  Hug
Не си мисли най-лошото моля те,знам какво изпитваш и затова те разбирам напълно  Hug

# 207
  • Варна
В нашата отчетна имаше детенце, чиито устни посиняваха по същия начин, без никаква причина, ей така изведнъж. Правиха му разни тестове и накрая стигнаха до извода, че причината е нещо безобидно, но не си спомням какво точно. Не се шашкай, заведете детето на лекар, за да се успокоите.

# 208
  • София
мадам тиква, за ваше успокоение - консултация с личния лекар.
Устните могат да посинеят от студ, но според мен не и на стайна температура.

# 209
  • Burgas, Bulgaria
не е по време на плач, след ставане от сън беше днес , сложихме я в проходилката и се получи , предният път мисля ,че по същият начин ....Не и е спирало дишането , просто така посиняха ,полилавяха ,че аз се уплаших и докато се чудех какво да правя и мина ... днес това видя баща и .... грозна гледка ....
утре ще звънна на педиатъра ...

Общи условия

Активация на акаунт