За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 602
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Моите и двамата посиняваха, но като съвсем малки бебета, т.е. новородени. Но и двамата се родиха недоносени. На Алекс кожата му беше направо прозрачна.

# 211
  • Burgas, Bulgaria
сега чета разни неща по въпроса , тя също като се е родила е имала проблем , не е изплакала ,сърцето и е биело много бавно , на палатка е била .....
утре ще я заведа ...

# 212
  • София
мадам тиква, стискам палци да е нещо безобидно  Praynig

Момичета, аз с такава дилема: детето е на 5 месеца и 10 дни. Млякото, което давам (НАН-1), определено вече не го засища колкото трябва, започнала съм захранването, но мисля да мина на НАН-2. По възраст още му е рано, по килограми вече трябва да го е започнал, защото е около 8600. По кое да се ориентирам - възраст или кг?

# 213
  • в огледалото на живота
мадам тиква, стискам палци да е нещо безобидно  Praynig

Момичета, аз с такава дилема: детето е на 5 месеца и 10 дни. Млякото, което давам (НАН-1), определено вече не го засища колкото трябва, започнала съм захранването, но мисля да мина на НАН-2. По възраст още му е рано, по килограми вече трябва да го е започнал, защото е около 8600. По кое да се ориентирам - възраст или кг?
Деси,според мен по възрастта.И дъщеря ми беше на НАН и след навършване на 6мес.започнах с двойката.Има и друго:ако определено млякото не го засища вместо да увеличаваш дозата по-добре мини на следващия номер АМ.Не е толкова фатално според мен  Peace
Само да вметна,когато ви дойде времето за НАН 3 да смениш бибероните за хранене,че е по-гъсто като консистенция и с малка дупчица е трудоемко за детето.
След годинката аз включих Нестле Джуниър точно по-тази причина; НАН си беше гъсто и дъщеря ми всякак го отказваше.

# 214
  • София
мадам тиква, стискам палци да е нещо безобидно  Praynig

Деси,според мен по възрастта.И дъщеря ми беше на НАН и след навършване на 6мес.започнах с двойката.Има и друго:ако определено млякото не го засища вместо да увеличаваш дозата по-добре мини на следващия номер АМ.Не е толкова фатално според мен  Peace
Само да вметна,когато ви дойде времето за НАН 3 да смениш бибероните за хранене,че е по-гъсто като консистенция и с малка дупчица е трудоемко за детето.
След годинката аз включих Нестле Джуниър точно по-тази причина; НАН си беше гъсто и дъщеря ми всякак го отказваше.

Мерси!  Hug Точно това е, че не искам да увеличавам дозата. Значи ще избутаме и другата кутия и ще мине на двойка.
Много благодаря за съвета Hug, 100% нямаше да се сетя, аз още давам с най-малкия биберон  Simple Smile

# 215
  • Шумен
Аз за пръв път купих следващия номер биберони, като ни се наложи да минем за седмица на лечебна Хумана. Не знаех че е по-гъста и си беше мъка първото хранене с малката дупка. Иначе без проблем хранех с най-малките дупки с НАН 2  Peace

# 216
-=Деси=-, само по възраст се ориентираш, не по тегло на бебето. Рано е още за Нан 2.

Тиква, дано няма нищо на детето ти Praynig!

# 217
  • София
-=Деси=-, само по възраст се ориентираш, не по тегло на бебето. Рано е още за Нан 2.

Много ти благодаря!  Hug Значи ще го мъча още  Tired

# 218
Деси, можеш да увеличиш количеството мляко, което изпива бебето на едно хранене.
В такава възраст е, че растежът е силно завишен и имат нужда от повече мляко.
Формулите с номер 2 са полуадаптирани вече и като калорийност не се различават особено от напълно адаптираните млека (във вашият случай Нан 1), така че дори и да храниш с Нан 2 не очаквай промяна. Просто увеличи млякото, а като навърши 6 месеца, направо си почвайте Нан 2 Hug.

# 219
  • София
Деси, можеш да увеличиш количеството мляко, което изпива бебето на едно хранене.
В такава възраст е, че растежът е силно завишен и имат нужда от повече мляко.
Формулите с номер 2 са полуадаптирани вече и като калорийност не се различават особено от напълно адаптираните млека (във вашият случай Нан 1), така че дори и да храниш с Нан 2 не очаквай промяна. Просто увеличи млякото, а като навърши 6 месеца, направо си почвайте Нан 2 Hug.

Опитах - увеличих го на 190 мл. Почти винаги му остава малко - виждам, че иска още, но явно в стомахчето няма повече място. Дано пюретата започнат да го засищат повече  Simple Smile

# 220
Да допълня, че в пюретата трябва да добавяш Нан или да дохранваш с шише с мляко.

# 221
  • София
А защо не пробваш малко да скъсиш интервалите между храненията да не прегладнява толкова?

# 222
  • България/Германия
Какво да правя при хрема, освен промивки с физиологичен разтвор? Става въпрос за бебе на 5.5 месеца.

# 223
  • София
Обади се на лекар. Зависи каква хрема, какво я причинява и т.н.

# 224
Освен лекарят, който е задължителен предвид възрастта - изпомпване на секретите с помпичка, най-добре някаква електрическа от рода на Бейби вак.
Друго - повдигане на матрачето откъм главата, с около 30-тина градуса, с цел да се стичат секретите, а да не отиват към ушите.

Общи условия

Активация на акаунт