За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 109
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте . Имам бебе на 8 месеца , което не желае да стъпва на крачетата си. Когато го държа усещам че се опира на тях за кратко , но само това-много бързо ги отпуска. В проходилката леко се побутва в страни. Иначе седи самостоятелно , много е активен в размахването и на ръце и на крака - непрекъснато е в движение. Притеснява ме това , че няма още опора на крачетата , а пък и сравнявам с големият ми син който на тази възраст стоеше изправен държейки се за мебелите.
Трябва ли да се притеснявам според вас ?

# 721
udis* винаги можеш да направиш консулт с ортопед ако толкова се тревожиш, но моя син който проходи по-късно (1г и 4м) започна да стои изправен в леглото около 9- 10м. Аз също се притеснявах защото на приятелки децата постоянно скачаха като ги държат под мишниците а на моето краката бяха като кашкавал Crazy.

# 722
  • София
Консултацията не е с ортопед,а с невролог,но на този етап няма място за притеснение/нека детенцето да порасне още малко/.

# 723
  • Пловдив
udis* не се притеснявай,прохождането е нормално да се очаква след навършване на 1г, макар,че някои деца тръгват по-рано.Моето например чак след навършване на 1г му проби първия зъб и то горен,а съседчето има вече 16 зъба.Никога не съм се притеснявала кога точно ще се случат нещата.Всяко дете когато е готово тогава прохожда,проговаря,отказва се от памперса.Съревнованието не е необходимо.

# 724
За консултация със специалист е рано да се мисли според мен, но определено бих разкарала проходилката. Не помага с нищо на бебето за изправяне, прохождане и т.н, даже напротив.

# 725
  • Шумен
Имам питане, че се замислих и ми стана интересно. Нали съм на "тръни" вече втори месец групата ни е под карантина за Варицела. Второто детенце се изрина 12 дни след първото а третия ни случай е от понеделник (вчера). Последното дете е забелязано преди да бъде доведено и с него в заразния му период (нали го дават силно заразно 2 дни преди обрива и после до коричките че е) ние реално нямаме контакт, за май месец вчера ни беше първи ден ходене на градина. Аз сега коя карантина да следя се чудя, втората която още не е изтекла или общата до края на месеца  newsm78

# 726
Деси, втората, която не е изтекла.

Друго - тъй като всички в групата са контактни, няма как да уловиш кога точно и евентуално биха се опъпчили близначките.
От опит - щом се почва масово опъпчване в една група, то се следва ефекта на доминото, но без особена резонност., т.е. днес може и 5 деца да се ошарят и 20 дни нито едно, но накрая всичките изкарват варицелата.
Просто ги следи и не брой дни, защото това обърква и не важи особено.

# 727
  • Шумен
Следя ги аз, вече им научих наизуст петънца, бенки/лунички, белези, която каквото си има Mr. Green Въпреки че ми се сърдят и искат сами, бельото след баня им го слагам аз (най-често ги къпе татко им) за да ги погледна набързо и после сами се дообличат. А сутрин преди градина преди дрешките пак правим бърз оглед  Wink На мен ми е ясно, че рано или късно ще я пипнем Варицелата, но това чакане ме изнервя. А както са я подкарали по едно дете на 12-15 дни до 4-та група може и да ни дойде реда  Whistling Аз по-скоро си мисля, че ако сега от последната карантина някой се обрине ще ни го лепне веднага, току що оздравели и още не напълно укрепнали, но децата си търсят деца и не видях смисъл да ги държа още вкъщи.

# 728
  • София
desitoo, в групата на сина ми карантината продължи повече от 2 месеца. Той се разболя една седмица след края ѝ, като в последните дни нямаше обявени нови болни.
Не мисля, че има защо да се притесняваш или да стресираш и децата с такива подробни огледи - няма начин да пропуснеш обрива, в рамките на два-три часа става повече от видим.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 08:30 от rositul

# 729
  • София
udis*, аз на твое място бих направила консултация (с невролог, както ти писа Магика, най-малкото ще си по-спокойна). Наистина прохождането и изправянето са абстрактно понятие, но на тази възраст трябва да има опора Hug

# 730
  • София
Да попитам и аз нещо - от около 2-3 седмици ноктите на ръцете на малкия много се цепят. Обикновено в ъгълчетата, надолу - стават като иглички. Но се случва и от средата настрани да се цепнат. Досега винаги съм ги изрязвала по един и същи начин, с ножичка. Последния път пробвах с нокторезачка, но пак се получи същото. Възможно ли е да се получава от липса на витамини? Той е на АМ, но все пак ...  Rolling Eyes

# 731
Аз не вярвам да е липса на нещо - ноктите на бебетата са меки, а той е във възраст, когато доста ползва ръцете си и ноктите са подложени на взаимодействие с различни материи от играчките.
Бих рязала прави и съвсем къси нокти.
Ако това продължи - консултирай се с педиатъра най-добре.

# 732
  • В море от любов
На колко мес. мога да изправявя бебето на краченца и кога мога да правя някакви опити за прохождане и т.н.?

# 733
  • София
Ти нямаш работа нито да го изправяш, нито ти да правиш опити да прохожда той. Слагаш го на пода да играе, когато е готов ще почне и да се изправя и да пристъпва и да се пуска да ходи...
На колко е месеца? След като е в проходилка(ако това е детето на аватара ти) не стои ли прав? Принципно в проходилка се слагат деца, които стабилно стоят изправени на крака...

udis* - може би грешката ти е именно, че правиш сравнения с първото си дете. Аз също не мисля, че на 8 месеца е притеснително, има дечица, които по-късно се изправят, прохождат и т.н., но  ако ще ти е по-спокойно наистина си направи консултацията, важното е сърцето да ти е на място, за да не се вкарваш във филми Wink

# 734
  • София
благодаря, Sourcherry Simple Smile

Всъщност хрумна ми, че може да е заради постоянното лапане на ръцете. Но ще говоря и с лекарката като се видим.

Общи условия

Активация на акаунт