За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 36

• 29 602
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Да допълня, че в пюретата трябва да добавяш Нан или да дохранваш с шише с мляко.

Благодаря за напомнянето, решила съм поне още 2 месеца да не замествам цяло хранене, а да давам 80 гр пюре + АМ  Simple Smile

А защо не пробваш малко да скъсиш интервалите между храненията да не прегладнява толкова?

Ами той не прегладнява, спокойно издържа 4 часа (че и повече, ако реши да си поспи), нощно хранене също нямаме, просто след всяко ядене дърпа бутилката за още, а не може да направи нито глътка. Ако случайно успее да поеме цялото количество - повръща малко (явно излишното). Не мога да го обясня добре, просто го усещам вътрешно, че е така.
Дори няколко пъти ми се наложи да изляза и исках да му дам млякото 30 минути по-рано - въртя глава и плю биберона, докато не му стана време за хранене.

Елфи, пуснете един секрет  Peace

# 226
  • София
Ами за мен това си е вид прегладняване, нищо  че не се къса да реве примерно преди това. Аз бих пробвала  да скъса с 30 мин-1 час интервала...

# 227
Деси, до 12 месеца не замествай хранене, т.е. във всяко хранене да има мляко, освен междинното плодово хранене.

# 228
  • България/Германия
Да, ще ходим на лекар, но чак следобед. Помпичката Бейби вак я имаме, подходяща ли е за толкова малко бебе?

Той от вчера е с хрема, явно прихвана от мен, нищо че бях постоянно с маска Sad Притеснява ме повече, че кашля, но предпологам, че е от стичащите се секрети.

Деси, сложничко е при нас със секретите.  ooooh! Всичко минава през педиатъра, трябва той да даде направление, ако прецени, че има нужда.

Деси, да не би просто да има нужда да си задоволява сукателния рефлекс и затова да продължава да дърпа, а не защото е гладен?  Thinking

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 13:00 от AnMary

# 229
  • София
Angel_Dust, явно си писала докато си дописвах поста  Hug И през това минахме - не става.
Значи просто ще разчитам на пюретата и това е  Simple Smile

Sourcherry, благодаря за пореден път, така ще направя  Hug

Елфи, съвсем забравих къде си  ooooh! Много е гадно  Tired Не се бях замисляла за рефлекса, но не ми се вярва - заспива без биберон, повечето пъти само си играе да го вади и слага в устата, много рядко е там по предназначение  Mr. Green

# 230
Елфи, ок е Бейби вак за тази възраст, не се притеснявай.

# 231
  • София
-=Деси=- - да, сега видях, че си променяла, другото, което се сещам, но не знам подходящо ли е за възрастта е плазмонче в млякото...  но пък е мъничко детето още, може да питаш педито подходящо ли е.

elfie - нашето педи казва, че и в родилните им изпомпвали с бейби вак, та за вас е подходяща и наистина щом кашля, ако се дави в секрет надигни матрачето както сърчи каза, малко или повече   помага.

# 232
  • България/Германия
Деси, другото, за което се сещам, е да не би да си изпива млякото твърде бързо и да получава по-бавно усещане за ситост.  Thinking

Чери, Ейнджи, благодаря за пореден път, момичета, страхотни сте!  Hug   bouquet

# 233
  • София
-=Деси=- - да, сега видях, че си променяла, другото, което се сещам, но не знам подходящо ли е за възрастта е плазмонче в млякото...  но пък е мъничко детето още, може да питаш педито подходящо ли е.

"Плазмон" мляко ли имаш предвид? И то е за след 6-ти месец, ще питам педиатърката  Hug

Деси, другото, за което се сещам, е да не би да си изпива млякото твърде бързо и да получава по-бавно усещане за ситост.  Thinking

Това е много по-вероятно и със сигурност е така  Hug, защото изгълтва 190 мл за няма и 7 минути, а хем е на най-малкия биберон.

# 234
Не бих слагала бисквити в млякото, и то на тази възраст.

# 235
Няма ли безглутенови бисквити?
Нещо с ориз Simple Smile

# 236
Има Плазмон на прах - безглутенова смес за шише.
Може директно оризова каша да се сипва в шишето с мляко, но лично аз не бих прибягвала до подобни трикове.
Вероятно бебето е в "скок на растежа" и му е необходимо повече млекце или по-начесто хранене.
Друго - възможно е сукането да му е недостатъчно, тъй като за 7 минути си е изгълтване на млякото и никакво задоволяване на рефлекса на сукане.
Но е период, който преминава. Само да са здрави нервите на Десичка Heart Eyes.

# 237
  • София
Моя син късно го захраних с глутен. Във вечерното му мляко слагах безглутенови бисквити на Плазмон.

4 часа според мен е голям период между храненията.

# 238
  • София
4 часа според мен е голям период между храненията.

Не го карам насила, сам го реши. Като беше по-малък ядеше на поискване - случвало се е и на 3 часа, и на 6 - зависи. Сега от 24 февруари сам си мина на 5 яденета на ден в точно определен час (на 4 часа минус 10-15 минути). Както писах и по-горе - 30 минути по-рано е изключено да го накарам да яде, плюе биберона.

Вероятно бебето е в "скок на растежа" и му е необходимо повече млекце или по-начесто хранене.
Друго - възможно е сукането да му е недостатъчно, тъй като за 7 минути си е изгълтване на млякото и никакво задоволяване на рефлекса на сукане.
Но е период, който преминава. Само да са здрави нервите на Десичка Heart Eyes.[/i]

Ще се наложи да имам  Mr. Green Все повече клоня към мисълта, че е свързано с рефлекса за сукане, значи продължаваме както досега, нищо няма да променям. Благодаря на всички  Hug

# 239
  • Шумен
Щом на бебето остава от дозата мляко, значи е сито. Аз бих допуснала не глад а желание да си почеше венците мъника. Не е задължително да има болка при зъбоникненето а само дразнене и нужда от почесване.

Общи условия

Активация на акаунт