Отговори
# 480
Аз по принцип съм си с голям бюст за телосложението ми, а сега е  ooooh!. Много ми е наедрял. Имам само 2 сутиена, които ми стават и нито една риза, в която да вляза. Ужас! Скоро си взех някакво олио за бременни и се мажа, но не съм много редовна- 1- 2 пъти се сещам седмично. Трябва всеки ден. Иначе стриите първо се появяват като червеникави линии - те са току що появилите се и подлежат на заличаване посредством мазила. Онези, които вече са придобили по-бял цвят от цвета на кожата ви-  като нацепено, за тях вече е твърде късно. Ще си останат така.  Sad

# 481
Kikito86, dddidka, RAQSVETLINA Честито  Hug и аз май усетих бебко тази сутрин, не съм 100% сигурна дали е точно това де. Както си седях и цъках на компа и усетих някакви балончета от ляво на пъпа, малко по-ниско от пъпа. Малко прилича на като ти къркотях червата от глад, но и е някак по-различно,  на едно място само и малко по-продължително и приятно чувство.

мaрия стояновa и на мен ми казаха нещо подобно за ханша, но живот и здраве в 8мия месец се мери пак, дали се е разширил и бебето колко е пораснало и тогава се решава дали ще е секцио. Може и да ни се размине.  Simple Smile

lokresiq Света Марина в Плевен е много добър избор, а на тази цена определено си заслужава. Кой лекар те следи там? Почвам да се замислям дали да не се преориентирам натам.  Thinking

# 482

Ще отговоря на malina07 - Аз съм една от тези които си плащат на лекар от Майчин дом. Там смятам да раждам и отново ще си платя за избор на екип. Изключително неприятно впечатление ми направи поста ти.
Искам да кажа, че имам много по-важни неща от лукса.

Първо съжалявам за неприятното ти първо раждане. За съжаление в държавните клиники често не обръщат внимание. Което не значи че и в частните не правят грешки, но обикновено са доста по-внимателни относно оплакванията на пациентите  Peace

За мен в 21ви век наличието на тоалетна с елементарни хигиенни условия е необходимост, не лукс Peace

"Луксът", за който говориш всъщност е от изключително значение за една болница.

Раждането и следващите няколко дни са най-критични за родилката и нейното бебе и хигиената е изключително важна. Една инфекция при все още отворената рана отдолу заради липса на вода може да доведе до последици с фатален изход  Peace Същото се отнася и за бебето, ако планираш да му даваш да суче - трябва да поддържаш елементарна хигиена.

Факта, че когато нещо се обърка веднага родилката и бебето се транспортират към Майчин дом, говори сам по себе си много.

Тук също ще те коригирам - моята приятелка роди в 7ми месец със спешно секцио в Майчин дом, откъдето я "помолиха" да намери място в друга клиника за бебето. На много лекари не им се занимава с проблемните случаи, а няма да ти обяснявам през колко държавни клиники мина докато му намери кувьоз за месец и половина докато наддаде достатъчно, събитието се разви 2010  Peace

Друг е въпроса, че аз детето си в кувьоз в Майчин дом не бих го оставила - кувьозите там са стари и съществува огромен риск от предозиране на новороденото с кислород, а за последиците от това те оставям сама да потърсиш в интернет  Peace

Между другото частните клиники имат договор с Токуда и пренасочват бебетата с проблеми към неонантологията там (не знам как стои въпроса с Софиямед само, която отскоро се появи).

# 483
Момичетата, четете ли някакви книги? Не съм сигурна дали се коментираше в тази тема или съм чела някъде другаде, но май имаше мами, които се бяха ориентирали. Някакви препоръки?

# 484
Harikliq, добре дошла. Аз, Lady Pol и Успехче сме от Русе. Имаше и други мами, ама се скриха Simple Smile При кой лекар си водиш бременността? С теб вървим заедно като дати. Аз ще правя втората ФМ - около 20-та г.с. Първа ФМ и БХС не съм правила. Незнам ходила ли си в новото АГ, но аз лежах там и ходих нкл пъти на преглед - условията са страхотни, а не като преди. АГ-то взе награда за сграда на годината 2012 и ако не се лъжа е с едни от най-добрите условия в страната.На първия етаж има видеотелефони, които са свързани с родилния етаж и роднините могат да си разговарят с майките и да виждат бебетата мн преди изписването. Та предполагам  в този ред на мисли имат и кувьози  Peace
Кристиша, аз кихам по десетки пъти на ден от самото начало, а това че съм гореща го установих преди около месец. Колкото и пъти обаче да си измеря Т. е в норма. Доки каза, че това ми била вегетативната нервна система...каквото и да значеше, разбрах че не е проблем. И досега продължавам да съм мн гореща, особено по тялото, не толкова по лицето.
Памперс, прати линкче да видим това масло от ший или кажи на коя марка е. Аз още с нищо не се мажа, но на мен само гърдите са ми наедрели доста, коремчето не много. То си беше голямо и преди това  Joy
Много мами се губят от темата... отчитайте се по-често да не ви мислим  Hug
Хепи Дей, току що докато ти четох поста и аз усетих балончета Simple Smile От вчера си мисля, че ги усещам, но и аз не съм сигурна.

# 485
  • София
Пфу, не мога да ви хвана, пак сте писали, писали. За мен днес беше санитарен полуден  ooooh! Благодаря за предложението за прахосмукачката робот, но честно се съмнявам в практичността и, както и цената определено не ми е по вкуса.

So Amazing, добре дошла в отбора на мъжките майки

Понеже много сте изписали и четох отгоре – отгоре, помислих че Axenia е пила витамини и Джеймисън /уиски/, бая се ококорих  Mr. Green

harikliq_222, виж първата страничка. Там пише кой от къде е, или къде пребивава
Е, не мога да повярвам Лече се появи!  Hug
Абе, в началото на първата тема имаше едно момиче, на което му предстоеше да заминава за Америка със зелена карта. Беше много притеснена как ще се справи там. Която е да се разпознава и да казва дали се е адаптирала.

# 486
  • София
помислих че Axenia е пила витамини и Джеймисън /уиски/, бая се ококорих  Mr. Green

Drunk thumbsup

# 487
  tiptoe  и аз ви следя,само да си кажа  Mr. Green

# 488
ColdEyes, това си взех Но ако намериш натурално масло от ший в големи количества, по-добре си вземи него. В това има и разни химийки, но аз много късно видях, а и кожата ми е ужасна в момента и нямах с какво друго да я мажа.

soho doll, нейното ембрионче падна и за това не пише вече въпросното момиче.

# 489

Тук също ще те коригирам - моята приятелка роди в 7ми месец със спешно секцио в Майчин дом, откъдето я "помолиха" да намери място в друга клиника за бебето. На много лекари не им се занимава с проблемните случаи, а няма да ти обяснявам през колко държавни клиники мина докато му намери кувьоз за месец и половина докато наддаде достатъчно, събитието се разви 2010  Peace

Друг е въпроса, че аз детето си в кувьоз в Майчин дом не бих го оставила - кувьозите там са стари и съществува огромен риск от предозиране на новороденото с кислород, а за последиците от това те оставям сама да потърсиш в интернет  Peace

Между другото частните клиники имат договор с Токуда и пренасочват бебетата с проблеми към неонантологията там (не знам как стои въпроса с Софиямед само, която отскоро се появи).

Изключително неуместно е да се коментира апаратура, която ти лично не си видял. Всички сме слушали всякакви истории, но има съществена разлика - аз се базирам на собствен опит. Моето дете бе в кувьоз 2 месеца и съм обиколила всички болници и специалисти. Няма как ме поучаваш за неща които с които много отдавна съм запозната, а ти просто си чула от някъде си нещо си. Моя лична приятелка е лекарка в неонатологията в Токуда.
От сега нататък спирам да споделям какво и да било мнение.
Пожелавам на всички леко бременеене и бъдете здрави.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 16:24 от mimi_9

# 490
soho doll за да не се чудиш какво да правиш с тоя прахоляк и като се роди бебо да си заета само с чистене, си вземи IROBOT RUMBA - робот прахосмукачка, който чисти сам, може да си го настроиш в колко часа са започне да чисти и така за всеки ден от седмицата, а като изчисти се прибира сам. Родих се от както си го взех - много съм доволна. Робота ще чисти, а ти ще си правиш разходки с количката Hug

Много наши приятели с деца си взеха такива и са много доволни. Peace

Шамс, аз имам една голяма бемка на корема и се чудя, като започне да расте много, дали и тя няма да се повлия и да стане съвсем огромна newsm78

veselotof, може да си пийнеш. Той е позволен и много помага при главоболие, че дори и при махмурлук  hahaha

ku4o, моите спатии са по-сложни от твоите за хващане.  Mr. Green

Kikito86, щом имаш апетит - хапвай си. Аз от днес се захранвам по бебешките методи. Пратиха ми да чета един линк. На който му е интересно от сега тази тема, да казва и ще го споделя. Започвам с тиквички и морков  Mr. Green Много моля да ми купите лигавник hahaha

Amelly, радвам се, че сте доволни от празника!
Гледах ти вчера нещата във ФБ - невероятни са. Ще ти давам поръчки Mr. Green
Аз като ходя до тоалетна и после коремчето на половина изчезва hahaha Така, че те разбирам за какво говориш.

Аз пък вчера споделих на няколко приятелки и познати и като ме почнаха със съветите  ooooh! Най-не обичам неискани съвети, още повече когато се разминават с моите виждания за нещата. Абе, питай първо ориентирала ли съм се, имам ли мнение, пък после давай акъл.....

hixxy, стискам и с крачетата Peace Peace

_Ninka, ако се налага, сменяй я  #Cussing out
Тук поне деня е мрачен, но спокоен за сега. Дано в Сф ви е по-хубаво времето.

Pukanka_, честити ви сини гащи! Mr. Green

@Daniella@, и аз си мислех, че вече можем да отбелязваме спокойно на 1-ва стр. пола на показалите се бебчета, или както ти предлагаш усещанията на мамите. Heart Eyes
За интимни я гел си купи с pH на средата там долу. Май беше 3,8. Така ще си я поддържаш и дори някой бацил да реши да нахлува, няма да може да вирее.

мaрия стояновa, недей от сега да се настройваш за операция. Ханшът ти ще порасне с 6-9 см все пак, а и зависи колко е голяма главата на бебето. Такова нещо могат да ти кажат преди термин със сигурност - ще може ли да мине или не. Като наближи момента, потърси и второ мнение, най-вече на акушерка. Те ги разбират тези неща повече от лекарите. Една акушерка спаси на брат'чеда жена му от операция. Скарала се с лекаря, че това момиче и нормално ще си роди, ако не стане - пак ще я режат, та доктора склонил и за 3-4 часа роди нормално с един шев само и то голямо бебе.

Lulu25, права си за болничните - издават се с лекарска комисия. Моите са такива Sad

Diadra356, на курса, който посещавам ще имаме лекция за всички видове упойки от анестезиолог. ще си водя записки и ще ви кажа плюсовете и минусите им. Темата наистина е полезна и засяга всяка една от нас.
Аз пък бързам да се захранвам сега, че като дойдат черешите, да мога да ги ям в несвяст Crazy

Bebitka, и аз никакви движения не усещам, а докторът каза, че като съм толкова слаба ще съм и по-сетивна newsm78 По календара, който следя някъде през април ще може да се усетят движенията.
Аз среднощните неразположения ги гонех с обикновени бисквити и вода.
За изследванията не знам дали са по ЗК, но на нас всеки месец ни ги пускат, само че вече ще е от пръста, а не от вената.

harikliq_222, добре дошла! Няма по-различни изследвания от теб изброените, освен замерванията от акушерката на таз, кръвно и кг. Mr. Green

Anni0422, мен мем боли основно от ляво. И като отидох на преглед се оказче, че човечето се е разположило там. Така, че споре мен от това е болката.

lokresiq, започнаха да отминават неразположенията, но не е като всичко да ми е наред. Болежките и другите екстри пак си се появяват. Вие до къде стигнахте с ремонта?

RAQSVETLINA, ФК се пие до края на 13 г.с. Витамини не са ти нужни, ако се храниш пълноценно и кръвните резултати са ти добре.

Само да споделя, че съм впечатлена от този пост - как всичко е изброено с никове и по теми, аз все още се губя и не мога така детайлно да отговарям, а и забравям какво съм искала да споделя докато изчета хехехе Simple Smile
Ще е полезно да споделяш наученото със сигурност
Аз също смятам да запиша курс, но по нататък - още ми се струва рано - след 6 месеца ще съм забравила всичкооооо каквато съм разсеяна напоследък Simple Smile

# 491
Ех , момичета толкова се радвам , че вече стигнахе до момента с усещането на бебчетата. Аз на няколко пъти го усетих вече , но не се повтаря всеки ден и не е постоянно. Предполагам , че и аз къ 15-16 седица вече много по осезаео ще го усещам. Още си спомням момента , когато за първи път усетих бебето при първата бременност . Мисля , че беше точно около 15-16 седмица.
Стриите наистина в началото са мораво-червени , като моите избеляха напълно близо чак след една година след раждането. Има такива обаче , които не стават червени , те са по мъничките ...
lemon, желая ти успех с упражненията , мисля че ще се чувстваш много добре. Мен напоследък ме доързява и пропускам по ден- два без тренировка , но после ми е гузно , защото и аз съм от ящните и като зная как пълнея от въздуха  Crazy Днес си направих пълна 40 минутна тренировка и съм супер доволна от себе си  Sunglasses
Честито , на мамчетата , които са научили пола на бебчетата си    bouquet
За епидуралната упойка мисля , че всеки сам трябва да си прецени . Няма нищо срамно в това да си я сложиш ако те е страх от болката , нито пък ще си майка героиня ако решиш да раждаш без и да си търпиш всички болки . Имам позната и трите си деца ги ражда с епидурална и си е много доволна от избора . Аз лично не исках , стисках и търпях болка в продължение на 6 часа , и накрая помолих за епидурална . А тъкмо вече имах пълно разкритие и напъните започнаха . В моят случай епидуралната беше излишна . Хубаво е първоначално да решите точно какво искате и да се придържате към това желание . Ако сте решили без епидурална и сте изтърпяли сума ти и часове в болка , то е няма смисъл да се предавате най-накрая като мен , а ако искате епидурална още с приемането в боилницата си казвате , че искате и това е . Аз са себе си все още не съм решила , но този път ще помисля над това по- сериозно .
Лека вечер от мен  Hug

# 492
  • Пловдив
Хайде да се позабавляваме малко!
Ето едно линкче, в което можело да се определи пола на бебето.
Та ми е интересно мамитата дето вече го знаят да кажат дали е вярно. Та ние дето още не го знаем да се заглеждаме ли и тайно да се надяваме или просто да се позабавляваме за разнообразие.
http://forumok.ru/who.html

# 493
  • София
" девочка" а да видим - пиша го тука, че докато ми каже док какво е, ще забравя  ooooh!

# 494
  • София
Ейй, Pampers  ooooh! дано скоро да се радва на здраво бебенце

Аз пък искам епидурална, искам по много. Страх ме е, не търпя на болка и не ме е срам да си го призная. Само ако може някой да уточни защо при някои секциото е с местна упойка, а при други с пълна? Какво налага разликите?

Тц, DianaR, не познава. Само разбрах, че съм си обновила кръвта баш на рожденият си ден, ама и това не знам до колко е вярно.

Редактирам се, позна! Първо помислих, че трябва да гледам месеца на раждането. От 12 месеца, само три са били за момче и баш един от тях сме нацелили. Как е възможно  Mr. Green

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 16:35 от soho doll

Общи условия

Активация на акаунт