Отговори
# 525
Хайде да се позабавляваме малко!
Ето едно линкче, в което можело да се определи пола на бебето.
Та ми е интересно мамитата дето вече го знаят да кажат дали е вярно. Та ние дето още не го знаем да се заглеждаме ли и тайно да се надяваме или просто да се позабавляваме за разнообразие.
http://forumok.ru/who.html

За сина познава, сега пак момченце показва... Да видим какво ще излезе.

Много ми прилоша преди малко, за малко да регистрирам  Sick но засега държа фронта. Иначе забелязах, че като не взимам желязо (забравя да взема), не ми се подува корема и нищо почти се не види. За усещанията за бебе, много приличат на газове и при мен съм сигурна, че все още е второто. Много рано ми се струва да се усети нещо - изклЮчвам мамите в 15 седмица и нагоре и с второ дете...

# 526
Добро утро мамчета   bouquet Пожелавам ви един страхотен, слънчев и усмихнат ден  sun
Аз отивам в банята, че и на мен днес ми е ден  Joy Crazy После ще чета и ще пиша  Laughing

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 10:04 от Kikito86

# 527
Добро утро   bouquet

На подобни калкулатори за пола не вярвам, защото това е някаква игра на случайности и ги приемам по-скоро за забавни. Според този ми показва момче, за което се съмнявам. На Феталната миналата седмица, ми казаха, че се оформя като момиче. Явно го е страх да прави изказвания, когато не е сигурен, за да няма разочаровани. На моя приятелка беше казал, че е момиче и тя страшно се зарадва и на следващия път се оказа, че чака момче.
Но засега се считам от "женския отбор", а след две седмици живот и здраве може да знам със сигурност.
Честито на всички, които вече знаят пола!
Хубав (и дано да стане и слънчев) ден на вас  Hug 

# 528
Добро утро на всички!  bouquet
Стискайте ми палци, след малко отивам да ми вземат кръвчица за БХС!
Приятен ден на всички! Hug

# 529
Добро утро милички  Simple Smile
Очертава се пак мрачен ден , но нищо аз ще гледам да не се подавам на лошо настроение  Mr. Green
На мен ми излезе момиче на този калкулатор , но ще видим ...нещо взех да се надявам пък напоследък за моченце . Още няколко седмици търпение трябва да проявя обаче въпреки нетърпението ми да зная .
Приятен и усмихнат ден ви желая !А аз отивам да хапна нещо , че снощи вечерях последно в 7 ч. и сега вече съм много гладна  Crazy Laughing

# 530
  • Gone with the wind
Даниела,  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

За калкулаторите - на мен ми изнасят  Mr. Green До сега все дИвойки ми показват  Laughing

# 531
Добро утро Simple Smile
За усещанията за бебе, много приличат на газове и при мен съм сигурна, че все още е второто. Много рано ми се струва да се усети нещо - изклЮчвам мамите в 15 седмица и нагоре и с второ дете...

Същото и при мен. Отдавна го имам това балонесто усещане тук и там, поне вече знам за какво става въпрос - но пък го имам толкова отдавна, че няма как да е било бебето по-рано Simple Smile Другото, при размерите, които има в момента, си мисля, че бебето всъщност би трябвало да е доста по-ниско от пъпа, някъде в долната част на корема. Има време, синът ми го усетих със сигуност след 20та седмица.

За епидуралните - като слушам по разказите, май най-масовия случай е да се сложат късно, когато вече е време за напъните. Явно последните сантиметри от разкритието са най-болезнени и всички тогава сме склонни да се предадем Simple Smile Някой беше посъветвал, според мен много правилно - ако си се решил на епидурална, слагай от начало, иначе е голяма вероятността да я поискаш, когато вече няма нужда (а много често пречи именно защото напъните не се усещат, а те не са болезнени, но трябва са ги усещаш, за да знаеш в кой момент да напъваш).

Преобладаването на момченца в темата засега със сигурност е и много добре обяснимо, както посочиха други. Все още повечето лекари могат да видят със сигурност само пишка, а това, че не се вижда, не значи че я няма и не могат да твърдят със сигурност за момиченце. Както казах, аз примерно подозирам момиченце именно защото лекарката не пжела да каже нищо за пола, а на тази възраст за сина ми вече имаше предположения. Ще видите, че до края момчета и момичета ще бъдат горе-долу равен брой, във всички теми е така Simple Smile

# 532
 Добро утро момичета!
 Оформях си веждите, ще си взимам душ и заминавам на кафе с приятелка.

# 533
Тази вечер неможах да спя.... Като блъснат влак съм... Май снощи се събудих от глад.... Днес само ще лежа.... Чувствам се ужасно

# 534
Аз срам не срам да си питам пак - вече питах, но никой не се отзова, не вярвам, че никоя от мамите,чакащи второ няма опит по отношение на Епидуралната? Мнения и препоръки може и на лични, но мисля, че темата ще е полезна и за други мами с първо, които са неориентирани и много уплашени от всичко, което предстои!

Доникъде не съм стигнала, ама за епидуралните да кажа преди пак да забравя. Имах шантав анестезиолог, който ми показа иглата и подробно описа какво представлява процедурата, та по ме беше страх от епидуралната, отколкото от раждането. Траях без особени проблеми до 8 см, ама после като ми казаха, че остават поне 3 часа, ме хвана шубе и се предадох за еписурала (те там като бонбонки я предлагаха и се чудеха как така не я ща, въпреки окситоцина). Та сложиха ми я, нищо не усетих от слагането и после разкош  Mr. Green Само че почти веднага след това почнаха напъните (3 часа друг път) и беше зор. Усещах ги леко, та беше добре дозирана, но минавах без нея. Живот и здраве, пак ще опитам без, но ако зорът е голям, няма страшно. Последици никакви не съм имала от слагането, а съм с проблеми с гърба.

Шамс, много обнадеждаващо ми подейства твоя пост!!!Предполагам, че болката е толкова силна, че тази от самата манипулация в гърба не се усеща!
Лулу, относно поставянето - не съм сигурна, но съм чувала,че трябва да се сложи на 5 см разкритие, за да си спестиш мъките, но това би следвало да го знае анастезиологът - кога е най-точния момент.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 08:59 от Diadra356

# 535
Шамс, много обнадеждаващо ми подейства твоя пост!!!Предполагам, че болката е толкова силна, че тази от самата манипулация в гърба не се усеща!
Самото раждане е толкова адреналин  и съответно вид болка, че другите манипулации наистина изобщо не ги усещаш Simple Smile мен си ме резнаха и ме зашиха без нищичко, ама нищичко от това да усетя, пък едно пробождане в гърба не си представям как бих го усетила...

# 536

Първо се поставя местна упойка на мястото,където ще те боцкат и после се поставя епидуралната  Peace Първото го усещаш като всяка друга инжекция.

# 537
  • Пловдив
Добро утро и от нас!    bouquet
Снощи пържиха кюфтета и аз да не остана по назад хапнах едно..  иииииии колко зле ми стана... въпреки, че въобще не бяха мазни.
Повече никакво пържено. Легнах си и спах 11 часа.  Grinning
Ама много сме смешни с тази сладка отнесеност и безразличие към другите неща, и заплес, и супер забраванки... Доста ни се смеят  Simple Smile
Нашето бебунче е в лявата ми страна. Та понякога усещам едно подпиране отвътре. Общо взето в повечето случай са газове. Но взехме на бабата слушалките за преслушване и тръгнахме да се ослушваме. Ама то нали се върти. Чуваш две три тупкания на сърчице и после само къркорене и като завърти пак пак две три тупкания и така.... За мен си е успокоение. Ние 37 дни няма да се видим с бебо... и прегледа ни е чак на 27 март.
Калкулатора го пуснах за забавление, да ви разтоваря малко от сериозните теми. Истината е като види доктора и потвърди със сигурност. И както някой каза по горе - каквото и да е наше си е.  Grinning
Лек и усмихнат ден на всички!
Какви са тия ортодонтски биберони?!? Сега пък ново двайсет. Звучи като динозавърски  Grinning

# 538
  • Пловдив
Добро утро мами,
Навън е ужасно мрачно...Sad
Аз изпих кафето и бягам към нашата смотана болница Sad Добре, че баща ми е доктор, че да ме прегледат по добре от другите хора. Нямам друг избор. От тия болки мн съм уплашена и съм принудена да ида тук, за да видя дали бебчо е наред и дали шава Simple Smile
После на фризьор и се прибирам да ви чета, че вие сте ми най - голямото удоволствие (след бебо) в момента Simple Smile
Лек ден на всички Simple Smile))

# 539

Тук също ще те коригирам - моята приятелка роди в 7ми месец със спешно секцио в Майчин дом, откъдето я "помолиха" да намери място в друга клиника за бебето. На много лекари не им се занимава с проблемните случаи, а няма да ти обяснявам през колко държавни клиники мина докато му намери кувьоз за месец и половина докато наддаде достатъчно, събитието се разви 2010  Peace

Друг е въпроса, че аз детето си в кувьоз в Майчин дом не бих го оставила - кувьозите там са стари и съществува огромен риск от предозиране на новороденото с кислород, а за последиците от това те оставям сама да потърсиш в интернет  Peace

Между другото частните клиники имат договор с Токуда и пренасочват бебетата с проблеми към неонантологията там (не знам как стои въпроса с Софиямед само, която отскоро се появи).

Изключително неуместно е да се коментира апаратура, която ти лично не си видял. Всички сме слушали всякакви истории, но има съществена разлика - аз се базирам на собствен опит. Моето дете бе в кувьоз 2 месеца и съм обиколила всички болници и специалисти. Няма как ме поучаваш за неща които с които много отдавна съм запозната, а ти просто си чула от някъде си нещо си. Моя лична приятелка е лекарка в неонатологията в Токуда.
От сега нататък спирам да споделям какво и да било мнение.
Пожелавам на всички леко бременеене и бъдете здрави.

Апаратурата аз не я коментирам - и да я видя пак не мога да я коментирам  Mr. Green Медиите я коментират и периодично има кампании за събиране на средства  Peace

Не поучавам също, споделям опит  Peace  Има достатъчно информация в интернет за всичко, което те интересува, сама решаваш какво е най-доброто за теб. Няма нужда от такъв тон тук  Peace

Общи условия

Активация на акаунт