В момента чета...17

• 38 360
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Велико Търново
Приключих с "Оризовата майка". Копирам мнението си от Goodreads:

Трудно ми е да си изкажа мнението за тази книга. Имаше части от книгата, които ми хареса много и
такива, които ми беше трудно да прочета. Мисля си, че ако бяха съкратени някои истории, щеше да ми хареса повече.
Като цяло обаче общото ми впечатление е много добро, невероятни истории, достигащи дълбините на душата, страха от собствените си помисли и силата на любовта.

Започвам:

и съм в процес на избиране за някоя в електронен вариант.

# 601
"Дванайсетте" на Джъстин Кронин. И "Проходът" беше много хубава, но тази е убийствена. Страхотна постапокалиптична антиутопия. Ако може някой да ми препоръча друга като нея (без Сблъсък на Кинг, нея съм я чела).  Peace

# 602
  • Видин
Прочетох "Краткият чуден живот на Оскар Уао" и мога смело да я препоръчам. Заслужени са похвалите за нея, които срещам навсякъде Simple Smile)) Довечера започвам:

# 603
Като любител на дебелите и протяжни книги се зачетох с удоволствие в Дума Ки на Кинг. Преполових я и вероятно се сдобих с ново негово любимо произведение след 22/11/1963.

# 604
  • Велико Търново
Касита на мен Дума Ки ми хареса, въпреки че не съм кой знае какъв фен на Кинг. Чела съм няколко негови книги.. Заинтригува ме и ме държа до края Simple Smile
Аз пък реших да почна 22/11/1963 Simple Smile

# 605
  • София
"Дванайсетте" на Джъстин Кронин. И "Проходът" беше много хубава, но тази е убийствена. Страхотна постапокалиптична антиутопия. Ако може някой да ми препоръча друга като нея (без Сблъсък на Кинг, нея съм я чела).  Peace

Приключих "Селцето" - 10/10!!!!  Grinning

И сега продължавам с  "Проходът"  Peace

Ето няколко предложения за анти-утопии   Simple Smile

# 606
  • София
Като любител на дебелите и протяжни книги се зачетох с удоволствие в Дума Ки на Кинг. Преполових я и вероятно се сдобих с ново негово любимо произведение след 22/11/1963.

Ооо, на мен ми е в челната десетка от всички на Кинг! Много, много любима и както няма да престана да казвам - с уникална атмосфера ... бял искрящ пясък, розови раковини, пуст плаж, къща на брега, призрачно имение, прекрасни герои, усъвършенствани до немай къде, остров, изкуство, призраци и минало ...  А Уайерман ми е любимец, уникален е просто!

# 607

Ооо, на мен ми е в челната десетка от всички на Кинг! Много, много любима и както няма да престана да казвам - с уникална атмосфера ... бял искрящ пясък, розови раковини, пуст плаж, къща на брега, призрачно имение, прекрасни герои, усъвършенствани до немай къде, остров, изкуство, призраци и минало ...  А Уайерман ми е любимец, уникален е просто!

+1.
Аз си спомням, че я четох на морето и преживяването беше неповторимо. Направо се пренесох на неговия плаж в един момент.

# 608
  • Sofia
Аз пък доста позакъсняла (чак ме е срам) съм се зачела в "Здрач", но така съм погълната от този вампирски  свят, че се чудя ,как така преди толкова години всичко това е минало покрай мен без да му обърна внимание ( най- вероятно, защото тогава гледах бебе:) Много ми харесват тези тийн трепети, пък било то и с вампири Simple Smile) Филмите ги изгледах  на един дъх и веднага след това си накупих книгите от поредицата Simple Smile)

# 609
Колко различно се възприема Кинг...На мен "Дума Ки" ми беше дълга, разтеглена и скучновата..Изобщо не мога да я сравня с класата на 22/11/1963. Това си е мое мнение  Peace

Мижка, чела ли си "Пътят"?Ако да - може ли коментар?

# 610
  • София
Киф, не съм. Само филма съм гледала  Blush
Приготвила съм си я за четене и чака ред  Laughing
От горните книги съм чела само последните две в ел. вариант.

А "Дума Ки" и за мен беше разочарование... Rolling Eyes
Видя ми се много мудна, без никакво действие, все чаках нещо да се случи и така до средата (когато я изоставих  Laughing)

# 611
Прочетох до половина "50 нюанса сиво". Да, лесно се чете, но е толкова...празна книга, че дрънка. Мисля, че и дадох шанс, но стига толкова Laughing
Ще се върна назад да видя какво препоръчвате

И на мен така ми се стори. Не знам защо толкова четящи я харесват! Rolling Eyes

# 612
  • Sofia
Преполових книжката в автобуса и сега се чудя да я довърша ли или да започна утрешния ден, довършвайки нея. Много ми харесва - странна книжка за странно дете. И за това в какво превръщаме децата - най-чистосърдечните и жадни за света същества...
А корицата е прекрасна - невинно дете в зъбата паст!  Peace

# 613
  • Ямбол
.....
Мижка, чела ли си "Пътят"?Ако да - може ли коментар?

Аз съм я чела. Добра антиутопия е. Много бързо се чете. Сега като се замисля, мога да я сравня със "Слепота" на Сарамаго, макар в "Пътят" героите да са по-малко и темата да е различна. И двете ми действат по един и същ начин.

# 614
  • на североизток от Рая
 Аз чета "Родосто, Родосто". Добре започна, харесва ми. Звучи ми като легенда.

По този начин ми действаше "Алексис Зорбас", книга, която много харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт