Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 433
  • 2 544
  •   2
Отговори
# 1 335
............... растениевъдството убива повече животни от животновъдството.
Това изобщо не е вярно.    Laughing

За бебетата е задължително да ядат месо - пилешко, телешко, риба. Ако не беше полезно, нямаше да е така  Laughing

Печено, пържено или на скара?Може би и с биричка, за добро храносмилане?    Laughing
На който му е важно, да търси и да чете.    Peace

# 1 336
  • гр. София
Постите имат езически корени,после църквата си ги е присвоила.
.
.
.
За сметка на това намерени стари карти показват,че древните прекрасно са знаели за сферичната форма и са имали знания по сферична тригонометрия.

Абсолютно вярно!  Peace

.....
Изобщо не е задължително бебето да се захрани с месо. Имам много приятели вегетарианци, чиито деца не са опитвали никога месо. И не, нито са болни, нито са хилави, нито са криви, нито им липсва жизненост.

# 1 337
  • Linz
За причината, поради която един човек решава да е вегетарианец. Дали е това факта, че месото е пълно с токсини. Същия факт обаче се отнася и за растителната храна и отровите, които съдържа. Единствено етична ли е причината за този избор? newsm78
Не са токсините. Токсини са навсякъде около нас, не само в храната. Когато аз станах вегетарианка (февруари 90 г.) никой не говореше за токсини. Но е факт, че в месото са най-много (дори да изключим всичката химия, която се блъска допълнително, два часа след смъртта на животното започват процеси на разлагане, при които се образуват достатъчно отрови).
Етичната причина сама по себе си е достатъчна. Аз не бих могла да гледам на животните като на храна. Не мисля, че животът на животното е по-малко ценен от човешкия и че човекът е венеца на еволюцията.
Пържолата също не я възприемам като храна- нито изглежда вкусно, нито мирише вкусно.
Фактът, че вегетарианците и веганите стават все повече, може само да ме радва. Хората, макар и бавно се осъзнават Simple Smile

# 1 338
  • Costa Rica
smile3544 ти за захранване не си чувала май. Като имаш бебе гледай да не го умориш, след 6тия месец месото е задължително!
Мне. Оцеля, гадинката Mr. Green Сега мисля да се пробвам на внуците, може и да успея да уморя някое. hahaha

# 1 339
............... растениевъдството убива повече животни от животновъдството.
Това изобщо не е вярно.    Laughing

Вероятно не броиш неизброимите дребни гризачи, насекоми, влечуги, земноводни и птици, които биват убивани постоянно по полетата. Може би защото са малки и не се виждат като кравите или пък не ги смяташ за достатъчно висши за да има живота им стойност.

# 1 340
Като ви слуша човек, ще рече че половин милиард индийци, които никога не са кусвали месо трябва да са ходещи трупове.

Индийците са вегетарианци по религиозни убеждения и заради климатичните условия.Впредвид това,че месата действат загряващо за организма,съвсем практично е да не се яде месо.За сметка на това наблягат на гхи и млечни,които действат охлаждащо.
Климата в Бг обаче позволява зимъска да има на масата мръвки.

# 1 341
smile3544 ти за захранване не си чувала май. Като имаш бебе гледай да не го умориш, след 6тия месец месото е задължително!
Мне. Оцеля, гадинката Mr. Green Сега мисля да се пробвам на внуците, може и да успея да уморя някое. hahaha

Нямам абсолютно нищо против хората, които не ядат месо, изобщо. Всеки е свободен да хапва каквото иска Simple Smile

Но за децата наистина ми е странно. Навсякъде, всички педиатри препоръчват месото да се включи към 6тия месец. Твоите освен мляко и зеленчуци никога не са яли месо, така ли?

# 1 342
В месото има незаменими аминокиселини.Те влизат в състава на белтъците, основната градивна единица на мускулните влакна ,примерно .
Незаменими АК има и в повечето растения, но 2-3 пъти по-малко като количество.

# 1 343
  • Linz
Незаменимите аминокиселини са не само в месото и не го правят "незаменимо".

# 1 344
Да, допълних мнението си, просто пишех бавно. Peace

Да, в млечните също. Peace

# 1 345
  • София
Етичната причина сама по себе си е достатъчна. Аз не бих могла да гледам на животните като на храна. Не мисля, че животът на животното е по-малко ценен от човешкия и че човекът е венеца на еволюцията.
Пържолата също не я възприемам като храна- нито изглежда вкусно, нито мирише вкусно.
Фактът, че вегетарианците и веганите стават все повече, може само да ме радва. Хората, макар и бавно се осъзнават Simple Smile

Етиката няма никакво отношение към яденето или неяденето на месо. Индийците вегетарианци не са особено етични в отношенията помежду си. Да не говорим за отношението им към жените, които се третират много по-зле от крави.
Наистина ли се оценяваш толкова ниско, че да мислиш, че животът ти е не по-ценен от този на едно животно?  Shocked
Човекът може да не е венец на еволюцията, но при всички положения е господар на вселената. И е абсурдно да се поставя на равна нога с останалите живи твари.
Аз, за щастие, се осъзнах, макар и бавно и вече съм бивша вегетарианка.

# 1 346
  • гр. София
Човекът може да не е венец на еволюцията, но при всички положения е господар на вселената.

Даааа! Разбира се! Защото цялата Вселена е изучена и знаем какви са всички останали нейни обитатели!  Stop
Ти изобщо знаеш ли какво значи Вселена?  ooooh!

# 1 347
  • София

Даааа! Разбира се! Защото цялата Вселена е изучена и знаем какви са всички останали нейни обитатели!  Stop
Ти изобщо знаеш ли какво значи Вселена?  ooooh!

Знам, че няма извънземни.  Simple Smile
На който му се вижда прекалено широка Вселената, може да се ограничи до Земята.

# 1 348
  • гр. София
Откъде знаеш, сподели, ако обичаш.
Колко галактики обиколи, колко планети посети?

Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

# 1 349
  • София
Откъде знаеш, сподели, ако обичаш.
Колко галактики обиколи, колко планети посети?

Темата не е за извънземни. Не съм любител за фентъзи-то. А и не е нужно да пътешестваш междугалактически, за да имаш определени убеждения.

Общи условия

Активация на акаунт