Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 86 932
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 165
  • гр. София
Зина Роза ,заради такива изказвания като твоето,хората мислят ,че вегетарианците са склонни към крайности,проповеди и т.н.

Цитат
Яденето на месо също е крайно убеждение  

Това,че през твоята бременност не се е получила анемия,не значи ,че при всички вегетарианци е така.
Имам 2 приятелки,които получиха анемия.

Така както неяденето на месо е крайно убеждение, така и яденето му може да се приеме за крайно. Нали това всъщност са двете крайности - да ядеш и да не ядеш месо? Няма нещо, което да е по средата. Имам много приятели, които на масата без месо не сядат. Това не е ли същото като тези, които пък с месо не сядат?  Simple Smile
И нищо не проповядвам. Всеки си има глава на раменете и се предполага, че може да я ползва по предназначение. Проповед също така е "Без месо не може! Лишаваш си организма! Ще боледуваш!"

За анемията по-нагоре вече е писано. Да не повтарям. Масово жените, които ядат месо, я получават при бременност. Пък се съмнявам аз да съм някакво извънземно изключение като не съм я развила  Laughing

Ами първоначално се зарадвах на статията, защото искрено ненавиждам всякакви крайни убеждения.

Яденето на месо също е крайно убеждение  Wink

И защо да е крайно? Аз да не би да ям само и единствено месо? И салатка, и броколи, и спанак не отказвам. Пишеш си ей така, да не заспиш.

Не те знам какво ядеш и въобще не ме вълнува.  Laughing
И не, не си пиша колкото да не заспя. За вегетарианството знам повече от теб, тъй като ти НЕ си вегетарианка.
Пък ти си пиши каквото си щеш и каквото те кара да се гъделичкаш вътрешно и да мъркаш от кеф  Peace

# 166
Judy,аз мисля ясно писах за суровоядци и вегани,а не за вегетарианци.А ти и тези които познаваш какви са каква си?

# 167
  • В Космоса

Зимна роза, крайностите са да не сядаш без месо и да сядаш само ако няма месо. По средата е ако сядаш и с месо, и без.

# 168
Judy,аз мисля ясно писах за суровоядци и вегани,а не за вегетарианци.А ти и тези които познаваш какви са каква си?

Ами не знам какво си мислила, наистина, няма такова уточнение в твоя пост, който цитирам, а заглавието на темата касае вегетарианците, а вегетарианството е едно доста широко понятие.
Аз не познавам лично вегани, но хора, които с години не ядат месо- да. Определено се характеризират с много добро здраве и работоспособност, както и с други положителни специфики. Аз изключвам за себе си месото. Млечните и яйцата- по време на пости /сега, напр., от неделя/ и по време на прочистващи няколкодневни програми, когато карам само на плодове.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 12:15 от Judy

# 169
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джой, а какво ще кажеш за аминокиселините в микроводораслите, специално кламатските? newsm78 По-горе копнах линк. Има я и споменатата от теб. Не питам да се заяждам, интересно ми е мнението на някой запознат. А иначе всеки знае, че не е важно само какво внася човек в организма си, а как тези неща се усвояват...
Това го подчертавам специално за дамата с дъвката Hug
Относно водораслите- много е хубаво, че съдържат такива полезни вещества. Защо ли обаче не виждам разнообразие от водорасли в менютата по вегетарианските ресторанти newsm78?

# 170
  • София - Рим и обратно
Розе, вземи си пийни някоя добавка, че само по глупостите, които всеки път пишеш, се вижда крещяща липса на някой минерал Crazy
Хич не ми е мъчно, че не се интересуваш от менюто ми, както и мен не ме вълнува особено какво ти знаеш и не знаеш за вегетарианството или за летенето с балон.
Адекватно беше просто да поясниш кое те кара да твърдиш, че:

Яденето на месо също е крайно убеждение  Wink

Но не се напъвай, не ми е толкова интересно да знам повеите на мисълта ти.

# 171
А несядането на маса крайно ли е?

# 172

Вредно е. Яденето на крак носи само негативи, независимо дали е с месо, или без.  Wink

# 173

Разбира се! Всеки турчин, на тази плоскост, е краен екстремист! Sunglasses
А хранещият се на бюро, под дървото на сянка и край реката на пикник просто не съзнава колко много си вреди. Заблудени хора!

# 174
Тенкс, Джой!  bouquet

# 175
Линк към подобна тема от Алтернативния
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663561.0

# 176
  • в рока
Цитат
Зимна роза, крайностите са да не сядаш без месо и да сядаш само ако няма месо. По средата е ако сядаш и с месо, и без

Остави,жената не се ориентира добре с подобни термини.

За мен вегетарианството не е крайност.Крайни малко ми идват суровоядците-но всеки има право да се храни както си иска.

Цитат
Разбира се! Всеки турчин, на тази плоскост, е краен екстремист!

Laughing Laughing LaughingСъс сълзи се смея

# 177
По същество аз съм суровоядец, които единствената термично обработена храна, която поглъща, е месо два пъти седмично, хляб и изключително рядко варени картофи или ориз.

# 178

Разбира се! Всеки турчин, на тази плоскост, е краен екстремист! Sunglasses
А хранещият се на бюро, под дървото на сянка и край реката на пикник просто не съзнава колко много си вреди. Заблудени хора!

Сянката на дървото е вредна само ако става дума за орех и не ядеш под него,ами спиш.

# 179
А вегетарианци с чувство за хумор познвате ли? Или го губят само когато стане дума за свещените им неща като яденето на месо.

Общи условия

Активация на акаунт